URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Del reciclatge al Bony

Alternativa | 05 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

S'ens ha acumulat al feina institucional a penjar (plens i juntes de govern). A continuació  algunes preguntes d'Alternativa i les repostes del ple de juliol, va haver un bon grapat que haviem presentat per escrit i no es van contestar com les preguntes  sobre els resultats de  l’estudi “Anàlisi de les concentracions de metalls pesants en el torrent de Sant Jordi de Pollença....”que ja vam comentar ahir.


Contenidors reciclatge.

.- Rebem molt de queixes de la recollida dels contenidors de reciclatge que fa el Consell de Mallorca. Els operaris buiden els contenidors però no agafen les bosses que la gent incívica deixa defora.S’ha fet qualsevol queixa formal i per escrit al Consell o a l’empresa per d’incompliment del punt  del  plec de prescripcions tècniques per la contractació del servei de recollida selectiva (s.r.s.) de residus a l'illa de Mallorca? Sense resposta.

Si llegiu els plecs podeu veure clarament el seu incompliment  : 

Segons aquest plec; 5.1 el contractista per tal de assolir la recollida deurà planificar les necessitats de recursos humans i materials per realitzar la recollida de la fracció de tal manera que no hi hagin contenidors plens o desbordats, ni bruts, ni inutilitzats. El contractista (...) sempre tindrà present les puntes de producció (temporada turística alta, fires, mercat, festes, etc.) per tal de que el nivell de qualitat sigui sempre el mateix i el més alt (...) La NO realització de la recollida, la NO realització de la neteja i la NO realització de la manteniment, no tenen cap justificació com no sigui de desastre o força climatològica extrema i imprevisible.

Respecte als contenidors a l'annex 3, al  Protocol d'actuacions en cas de conflicto diu:

3.7. Contenidor desbordat amb fracció al voltant del mateix. El contractista buidarà el contenidor i retirarà la fracció que ho ha al terra. Registrarà el desbordament al full de Programa de ruta del dia.Hi ha qualque control municipal d’aquest fulls de programa de ruta del dia? Sense resposta.

Al següents articles quan parla de Server Municipal de Neteja ...Seria la pròpia LUMSA encarregada de la neteja viaria la que hauria de recollir el que es troba fora del contenidor? Sense resposta.

3.8. Contenidor no ple i amb fracció al voltant del mateix. El Servei Municipal de Neteja es el responsable de recollir la fracció que hi ha fora del contenidor i de introduir la al seu interior.

3.9. Contenidor desbordat amb fracció i altres restes no sol·licitats al voltant delmateix. El contractista buidarà el contenidor i retirarà la fracció que hi ha al terra. El Servei Municipal de Neteja es el responsable de recollir les altres restes. El contractista donarà avís de l'anomalia a l'Ajuntament immediatament per telefonia i dintre de les 24 hores mitjançant fax. A més a més ho registrarà. Registrarà el desbordament al full de Programa de ruta del dia.

3.10. Contenidor no ple amb fracció i altres restes al voltant del mateix.El Servei Municipal de Neteja es el responsable de recollir la fracció que hi ha fora del contenidor i de introduir la al seu interior, així mateix recollirà les altres restes. El contractista donarà avís de l'anomalia a l'Ajuntament immediatament per telefonia i dintre de les 24 hores mitjançant fax. Amés a més ho registrarà.

 


 Bar  Bony

 

Al darrer PIP de nou Miquel Capó ens ha contestat sense aportar res nou que ja no hagués dit a la seva primera carta.  El que no ha demostrat és que hagi cap altre bar a la plaça amb les denúncies per renous que té el Bar Bony. 

- Uns ciutadans ens han fet arribar les nombroses denúncies que han realitzat davant de la policia municipal pels renous i molèsties produïdes pel bar Bony a la plaça Miquel Capllonch del Port.

Volem saber:

- Quines actuacions s’han realitzat a partir d’aquestes denúncies pel compliment de les ordenances municipals?

- S’ ha imposat cap tipus de sanció o multa al local assenyalat per l’incompliment de l’ordenança de policia i bon govern?

- Quin tipus de llicència té el bar Bony, local de la Plaça Miquel Capllonch número 6 baixos del Port de Pollença. Si està facultat per desenvolupar activitat musical i en cas afirmatiu a quina hora ha de terminar la mateixa.

El batle va contestar al ple de setembre: S'han realitzaat actuacions a nivell d'ocupació pública amb taules i cadires que sobrepassaven l'ocupació autoirtzada, tenin l'establiment llicència d'obertura. No obstant això tambe s'acordarà pe rJunta de Govern la realització d'una sonometria respecte els renous com a conseqüència de les denuncies dels veínat.


 De quina manera es retribueix al personal laboral de l'ajuntament que fa feina al Festival? En cas de que sigui pagant hores extraordinàries, com es fa el control i repartiment de les mateixes.

El regidor de Cultura: s’ha fixat una paga única pel personal de l’ajuntament , tractant-se d’un sou provisional fins la constitució de la fundació del festival.

A diferents plens hem demanat l'obertura d'expedients d'infracció urbanística pels rètols publicitaris a sòl rústic, se’ns va dir que el zelador feia feina, volem saber si ja s’ha obert cap expedient?

El Sr. Batle: que es tenen les dades al respecte però que encara no s’han iniciat els expedients sancionadors.

Segons el PiP, perquè la TDT pugui arribar a Sant Vicenç l'Ajuntament haurà de fer una inversió (comprar un terrenys) perquè el Govern instal·li l’equipament corresponent, fins aquí està clar. Per altra part, perquè no serveix l'actual situació del reemissor analògic que té Abertis Telecom a dalt de Ca'n Botana?

 El Sr. Batle: s’haurà de negociar amb propietat privada per a obtenir les pertinents autoritzacions per a regularitzar la situació de forma completa.

Quin cost suposa a l’Ajuntament, si n’hi ha, la retransmissió del simulacre per la televisió IB3?

El Sr. Batle que sí té un cost de 2000 € per a la inserció de publicitat

Quines actuacions durà a terme el departament de joventut del Consell de Mallorca a Pollença?

La Regidora delegada d’Educació: es duran a terme actuacions mitjançant dinamitzadors juvenils que treballaran a cinc municipis diferents a través de dues línies d’actuació i que el projecte tracta de dinamitzar l’Espai; en un principi el/la dinamitzador/a vindrà a Pollença unes 12 hores setmanals d’agost de 2009 a gener de 2010.

- S’ha pensat dur a terme qualque acció per a solventar la situació de les persones que hi ha a la residència social quan es celebren les actuacions del festival de música de Pollença atès que han de tenir les finestres tancades, sense aire condicionat i amb el llum apagat, i també senten molt renou quan es celebra qualque acte/festa al costat del claustre? Sense resposta.

.- Ens han comentat que a la residència s’ha contractat una persona la qual no ha treballat mai, és això cert? Sense resposta.

.- Com està l’assumpte de la herència del bar Cati? Sense resposta.

La regidora de serveis socials em va comentar al darrer ple que preferia contestar a les preguntes referents a la residència al Patronat.

-. Ens han informat que a la font de Vàritx ja no sut aigua, coneixem els motius d'aquesta sequera.

El batle: es va tancar després de que es denunciés (es refereix a la nostra denúncia sobre la brutor de l'entorn), sembla ser que s’haurà de mirar l’obertura de les claus de pas d’aigua.

.- Els serveis jurídics ja han resolt si podem o no consultar l'expedient d'infracció urbanística obert a la finca de Ternelles, polígon 4 parcel·la 469.

El batle: Abans de la celebració de la sessió no s’ha pogut consultar aquesta qüestió amb el tècnic però pot acudir als STM perquè així li informin si pot accedir o no a l’expedient esmentat.

.- Per què s'ha decidit enguany no fer espases de moro?

El regidor  d’Esports: enguany no se’n faran atès que l’ajuntament disposa d’un romanent d’espases (unes 500/600 espases) tenint en compta també la situació actual de crisi.

.- És cert que hi ha intenció d’obrir una mesquita al local de l’antic edifici Miquel Capllonch? Sense resposta.

Al tema dels contenidors de reciclatge s'uneix l'incivisme i la mala gestió .

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Del reciclatge al Bony

Pepe | 05/11/2009, 17:52

Exactament pixie, el que cla és un canvi d'actitut; primer dels ciutadans que deixen el que van a reciclar fora dels contenidors, després de l'Ajuntament i el Consell que haurien de complir el que està signat.
Al cas de la neteja viària del Port ja va restar clar que els nostres regidors no controlaven ni controlen res la feina que fa o no fa LUMSA i que pagam tots.

(h)ttp://josemanuelharo.com/

pixie

Actitud

pixie | 05/11/2009, 17:20

josemanuelharo.com/2009/11/04/apostamos-fuerte-por-el-reciclaje/

turgut

Re: Del reciclatge al Bony

turgut | 05/11/2009, 14:10

També és poca vista posar-li a un bar "Bony", en Mallorqui sona fatal

G. Caldentey

La iniciativa diogènica Ajuntaments vs. Cànon de la SGAE...

G. Caldentey | 05/11/2009, 13:53

... avui al programa "La volta al dia en 80 mons", a partir de les 20:30 h. (o de les 21:30 h.).
Em faran una entrevisteta en qualitat de portaveu per aquest cas del Col·lectiu de regidors "Diògenes" relativa a la iniciativa contra l'absurd impost per compensació equitativa que també tributen les administracions públiques.
Pareix que també es pot sentir en diferit ("ràdio a la carta".
h ttp://www.onamallorca.com/pages/verprograma/144

A la huelga el día 11 de Noviembre

A la Huelga compañeros

A la huelga el día 11 de Noviembre | 05/11/2009, 12:10

Ya está bien de que la direccción de SBT se burle de nosotros y de nuestros representantes.
Ya está bien de que nos usen como rehenes, a nosotros y a nuestras nóminas, para hacer fuerza sobre el Govern.
Ya está bien de la farsa de negociaciones con la empresa SBT (al margen de la ley) y la falta de respuesta a los escritos y peticiones de nuestro Comité de Empresa.
Ya está bien de burlarse de las leyes, de la aplicación del convenio y de los derechos de subrogación de los ex-trabajadores de Salom, que deberían ser aplicados al total de los trabajadores, con independencia de su contratación de origen.
Ya está bien de sueldos de miseria, menos que mileuristas, causados por la externalización que enriquece a Farrús y nos arruina a los ciudadanos, a los trabajadores y al Ent Pùblic.
Ya está bien de precariedad inseguridad e incertidumbres a costa de la pasta de todos los ciudadanos en un medio de comunicación público que debería ser de todos y para todos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb