URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Zones humides

Alternativa | 06 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

L’any 1997 la Conselleria de Medi Ambient va elaborar un inventari de zones humides de les Illes Balears, cartografiant-les i descrivint els seus valors. Aquest inventari no té, per si sol, caràcter normatiu, ja que és necessari aprovar un decret de protecció de les zones humides.Les zones humides són uns espais d’una especial importància ecològica i la llei d’aigües, la Convenció sobre Zones Humides (conveni de Ramsar) o el Pla Hidrològic de les Illes Balears obliguen a la seva conservació, que s’hauria de fer mitjançant decret. Aquest decret hagués evitat la destrucció de part de la zona humida de l’Ullal amb la segona fase de la circumval·lació i de part de la zona humida de la Gola amb  construcció de l’aparcament. Encara estam a temps d’evitar la destrucció del que resta de la zona humida de l’Ullal tal com es troba plantejada a les Àrees de Reconversió Territorial (ART).

En el cas de la zona humida de la Gola, és una vergonya i una hipocresia veure, fa només uns dies, als nostres “pròcers”, amb els conseller de medi ambient al capdavant,  fer-se una fotografia posant la primera pedra de l'aparcament de la Gola. Un aparcament que es fa, en part, directament sobre l'aiguamoll de la zona humida inventariada.

Per altre banda, la zona humida de l’Ullal és una de les àrees de reconversió territorial que està pendent de negociació després del "vodevil" de la sortida del Consell d’UM i del nou pacte de govern. Pel que ha sortit a la premsa UM i PSOE donen suport a construir 972 places residencials a la zona a canvi de suprimir l’hotel Don Pedro de la Cala Sant Vicenç i dos solars encara urbanitzables a Cala Carbó. De cap de les maneres es pot urbanitzar la zona humida de l’Ullal que es troba a l’inventari de zones humides de Mallorca i que no s’ha protegit per que no s'ha aprovat encara el decret.

El que s’hauria de fer d'una vegada és no acceptar més xantatges polítics d’UM, aprovar el  decret de zones humides, que permetria mantenir uns dels  espais ecològicament importants del municipi, i llevar les ART, que  han estat definides per la justícia com a "antijurídiques, arbitràries i que responien al benefici de particulars (...) sense gaire utilitat pública i social”.

 Al mapa podeu veure el contorn en negreta de l'aparcament inagurat pel conseller de medi ambient! que afecta a part de l'aiguamoll actual.

 

 
VOLEM DONAR LES GRÀCIES A NEN HANS MONHEIM PER AVER-NOS ENVIAT AQUESTA MAGNÍFICA FOTO DE LA GOLA.

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Zones humides

Miquel Sánchez | 10/11/2009, 15:56

Hola Maurici, avui he fet la meva pasejada "anti-panxa" pel parc de la Gola i hi ha zones amb molta d'aigua davora el camí.

Si tota aquesta aigua vol sortit. Què pot passar ???

Pepe

Brut

Pepe | 10/11/2009, 15:53

Bones Maurici està més que clar que hi ha un gran interès per part d'UM en urbanitzar l'Ullal.
Ni al primer pacte de progrés ni ara s'ha estat capaç de protegir les zones humides.

Maurici Espinar

Zones humides

Maurici Espinar | 10/11/2009, 15:45

Aquestes darreres setmanes s'ha estat omplint bona part de la zona humida del Ullal amb terra mitjançant dues paleres, canviant el seu status com a camp de "conreu" ara (??), i a més s'han tapat un parell de siquies que drenaven l'aigua de la zona i de la nova via de destrucció massiva, amb la més que probable inondació a les properes pluges. Amb la con-nivència de l'Ajuntament, pels seus projectes d'urbanitzar.

Del DM.

No al Pla de Carreteres.

Del DM. | 06/11/2009, 17:11

Sa demolició des casalot de Cala Tuent ha estat una injustícia més contra sa gent d'aquí instada per sa gent des PP-UM;mentres tots es impresentables des Imperis putrefactes disfruten de ses seves residències a primera línia de la mar.

Del DM.

No al Pla de Carreteres.

Del DM. | 06/11/2009, 17:10

No al Pla de Carreteres.No a la variant sud de Sineu.

Pepe

Re: Zones humides

Pepe | 06/11/2009, 15:33

Gràcies per la fotografia Hans.
Com podeu veure al pla era molt fàcil fer una aparcament una miqueta més petit i respectar l'aigumoll. A aquest tema UM_UNPI i PSOE no tenen excusa i han demostrat una nul·la sensibilitat pel medi ambient.
La insistència d'UM en urbanitzar l'Ullal fa mal olor, em remetiex al que ja ha dit la justícia de les ART "antijurídiques, arbitràries i que responien al benefici de particulars (...) sense gaire utilitat pública i social".

Garci

Re: Zones humides

Garci | 06/11/2009, 10:58

He penjat la fotografia que ens ha enviat el nostre amic Hans Monheim.

La veritat és que és increïble que encara quedi aquest espai verd dins tanta urbanització.

Garci

Re: Zones humides

Garci | 06/11/2009, 08:16

És indignant i vergonyós que un Ajuntament i el Consell Insular tenguin la barra de construir/destruir zones humides catalogades.

I tot per no fer un decret aplicant el catàleg. Això és del tot surrealista.

A veure si es deixen de fer paripés i fan les coses com toca.

Les zones humides són massa importants com per destruir-les d'aquesta manera.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb