URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa per Pollença a la Marxa Mundial per la Pau

Alternativa | 07 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

La Marxa Mundial per la Pau és una iniciativa mundial per conscienciar al món sencer que és necessari un món en Pau, on la violència sigui desterrada de les vides de tots els essers humans.

La violència és molt més que una guerra o una agressió física, la violència és segons el doctor en conflictologia Eduard Vinyamata: tot allò que pugui perjudicar d'una o altre manera a un mateix, a altres persones o a l'entorn social o de la natura. la violència s'exerceix físicament inflingint ferides o la mateixa mort; també s'inflingeix limitant la llibertat, atemptant contra la dignitat, impedient el desenvoluoament integral de les persones o la satisfacció de les seves necesitats; així, d'aquesta manera, s'exerceix psicològicament, estructural i econòmicament, a travésde l'acció política y judicial o mitjançant qualsevol altre forma possible.

I des d'Alternativa volem sumar-nos a aquesta iniciativa amb l'objectiu de lluitar contra aquesta violència que coarta llibertats, esclavitza l'ésser humà i ens té fermats i sotmesos en un món cada dia més violent. El Pacifisme i la Noviolència son valors que hem de rescatar i posar d'alt de tot d'una acció política que sense aquests preceptes i aquests horitzons no tendria sentit. La pràctica de la Noviolència i del Pacifisme comprèn un tot vital que cal adoptar i cap al que s'ha de caminar per eliminar les injustícies i les desigualtats d'aquest món. Aquests són valors universals i universalitzadors predicats una i una altre vegada, però en poques ocasions complits.

Nosaltres seguim pensant, com han fet molts altres molt abans, que aquest món no ens agrada, que l'hem de canviar i que en la mesura que poguem ho farem. Per això no dubtam de lo positiu d'aquesta iniciativa i ens hi adherim del tot.

Aquesta marxa, que va iniciar-se a Wellington, Nueva Zelanda el 2 d'octubre de 2009, aniversari del naixement de Gandhi i declarat “Día Internacional de la No violència” per la ONU, finalizará a la cordillera dels Andes – Punta de Vacas, Argentina– el 2 de gener de 2010, després de tres mesos de viatje i activitats a totes parts del món.

Divendres dia 13 de novembre de 2009 la marxa arribarà a Palma. A les 19.30 del capvespre la marxa partirà des de la Plaça d'Espanya per recorrer els carrers principals del centre de Palma.

 

Adhereix-te a la Marxa Mundial

M'adheresc a la Marxa Mundial

Perquè estic d'acord amb:

 • 1. El desarmament nuclear a nivell mundial

 • 2. La retirada immediata de les tropes invasores dels territoris ocupats

 • 3. La reducció progressiva i proporcional de l'armament convencional

 • 4. La firma de tractats de no agressió entre països

 • 5. La renúncia dels governs a utilitzar les guerres com a mitjà per a resoldre conflictes

i a més, perquè rebuig tota forma de violència.

OBJECTIU GENERAL:

Generar una conciència social mundial en contra de tota forma de violència física, económica, racial, religiosa, cultural, sexual i psicològica, tan establides i acceptades avui com a inevitables.

 

 • veure aquí adhesions de illes Balears
 • http://www.theworldmarch.org/
 • http//mundosinguerras.es
 • http://no-violencia.org
 • Comentaris

  Afegeix un comentari
  ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
  Amb suport per a Gravatars
   
  Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb