URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal un Consell Social Municipal

Alternativa | 10 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al plenari de juliol va ser rebutjada una moció nostra relativa a la creació d'un Consell Social Municipal amb el resultat de 9 vots en contra (UM-UNPI, PSOE i PSM) i 7 vots a favor (Alternativa EU-EV i PP-UMP).

 A Alternativa entenem la democràcia en el sentit més ampli possible, es tracta no només d evotar cada quatre anys sinó que es tracta d'intervenir de manera participativa en totes les decisions que afecten a la nostra vida. És per això que pensam que una eina molt útili són els Consells Municipals. Ja al ple de desembre de 2007 s'ens va rebutjar una moció en la que vam demanar la creació d'un Consell Municipal de Cooperació Internacional pel Desenvolupament per fomentar la participació ciutadana en matèria de solidaritat i cooperació internacional, qu

  A Pollença hi ha diverses entitats que treballen amb la cobertura i oferta de serveis socials a gent major, discapacitats i altres sectors desfavorits, i un Consell Municipal Social és una bona eina de treball per  a la coordinació de programes i actuacions, i un interlocutor a l’Ajuntament per ajudar a millorar l’àmbit del Benestar Social  i la qualitat de vida dels col·lectius socials integrants. 

Francisca Ramon, la regidora delegada de Serveis Socials va argumentar que l’equip de govern votava en contra de la moció ja que era un tema sobre el que s’estava treballant. Com sempre abans de la presentació d'aqeusta moció no s’havia dit res, sembla que per l'equip de govern és molt complicat informar als grups de l’oposició del que s’està fent. El cert és que tres mesos després no ha hagut cap avanç a aquest tema.

A aquest tema tampoc va estar massa fi el regidor del PSM, en aquell moment al govern, i va dir textualment, "que no li semblava  de rebut que l’oposició es faci valer de defensor de les entitats de caire social. "  Crec que ara que es troba a l'oposició no diria el mateix.

Luis Demano a diagonal.

 


 

A Continuació la moció .

Moció del regidor i portaveu del grup Alternativa EU-EV, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de juliol per ser debatuda i votada: Per a la creació d’un Consell Municipal Social.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Atès que entenem la democràcia en el sentit més ampli possible, que inclou no solament la tria de representants en les institucions, sinó com al dret a intervenir de manera participativa en totes les decisions que afecten la vida de les persones i grups. És per això que per tal d’articular aquesta voluntat i necessitat de participació neixen Consells.

Atès que al municipi hi ha diverses entitats que treballen amb la cobertura i oferta de serveis socials a gent major, discapacitats i altres sectors desfavorits.

Atès que la creació d’un Consell Municipal Social suposarà una eina de treball per vetllar per la qualitat de l’atenció social de Pollença i un interlocutor a l’Ajuntament per ajudar a millorar la qualitat de vida dels col·lectius socials integrants. D’aquesta manera es millorarà la coordinació de programes i actuacions que, en l’àmbit del Benestar Social ja ha vingut portant a terme l’Ajuntament junt amb les altres entitats, durant els darrers anys.

Atès que l’Ajuntament és l’administració competent per a la creació d’aquest Consell i per redactar el seu reglament segons preveu l’article 22.2.d) de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l’Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

ACORDS

Primer.- L’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar els mecanismes de participació i coordinació dels ciutadans, les entitats i administracions en l’àmbit del Benestar Social, crearà un CONSELL MUNICIPAL SOCIAL.

Segon.- Donar trasllat d’aquest acord a les entitats ciutadanes i professionals concernits amb temes de benestar social

Comentaris

Alternativa per Pollença

Aquest diumenge, excursió reivindicativa a l'avall de Coanegra

Alternativa per Pollença | 10/11/2009, 21:51

TOTS TENIM DRET A GAUDIR DEL TORRENT DE COANEGRA
>> Aquest diumenge, excursió reivindicativa des de l'estació de Santa Maria del Camí fins la vall de Coanegra, on dinarem de pa i taleca i es produiran uns quants parlaments. Concentració davant l'estació a les 10 h., tornada prevista devers les 15 h.
>>
>> CONVIDAM A TOTHOM, PARTICULARS I ENTITATS, A PARTICIPAR-HI.
>>
>> La possessió de Son Oliver fa anys que va tancar la seva finca amb UNA REIXA I UNES BARRERES BASCULANTS IL·LEGALS que impedeixen en tot moment apropar-se al torrent i intercepten els cursos de l’aigua, provocant inundacions i l’arrossegament de bona part del camí.
>> El Reglament del Domini Públic Hidràulic del govern espanyol (RD. 606/2003) i les modificacions de 2008 estableix una zona de servitud de 5 m a cada banda dels torrents, com a zona de domini públic, on no pot haver-hi obstacles de cap mena.
>> La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears va dictar una resolució (BOIB de 16-03-2004) que obligava els propietaris a retirar la reixa en una llargària de 800 m a més de les dues barreres basculants que intercepten el curs de les aigües, a més de multar la propietat.
>> A dia d’avui encara no s’ha complit la sentència i les barreres i reixes segueixen a Coanegra.

Alternativa per Pollença

A la deriva

Alternativa per Pollença | 10/11/2009, 16:19

I el PSOE i el BLOC premien a UM, per tots els seus imputats a casos d'urbanisme, amb un paper clau en la Comissió Insular d'Urbanisme.
Anam de mal en pitjor.

El Pacte tancà ahir l'acord per aprovar el nou reglament del Consell, que dóna a Unió Mallorquina un paper clau en la Comissió Insular d'Urbanisme. D'aquesta manera es compleix el primer punt pendent de negociació que els socis fixaren ara fa un mes en els acords del Consolat, on referen el Pacte que UM havia trencat. Fins ara just s'havia complit un dels 16 acords que no requeria negociació. El complí UM quan renuncià al projecte urbanístic de Son Baco (Campos). Ahir, Miquel Àngel Flaquer (UM), Joana Lluïsa Mascaró (Bloc) i Cosme Bonet (PSOE) tancaren un altre acord. L'aprovació del nou reglament es farà, però, amb un mes de retard, perquè no es debatrà fins al ple de desembre. Un pic assolida l'entesa dins el Pacte, se cercarà ara el consens amb el PP, a l'oposició, un dels beneficiats pel reglament.

A partir d'ara, es crea una Comissió Insular de Patrimoni separada de la d'Urbanisme, ambdues proporcionals al ple. Si fins ara la Comissió tenia vuit membres (dos per grup), ara cada una en tindrà 11 (quatre del PP, tres del PSOE, dos del Bloc i dos d'UM). El PP, per tant, hi guanya pes, però UM serà clau i podrà decantar majories en l'òrgan que té la darrera paraula sobre l'urbanisme a Mallorca. Al mateix temps, es crea una comissió de control del Govern, un miniplè amb una sessió pública al mes en què el PP podrà fer mocions i preguntes. Així, cada 15 dies hi haurà comissió o ple. En el ple, s'amplia el període de temps d'intervencions de l'oposició en preguntes, mocions i interpel·lacions i se'ls concedeix dret a rèplica i a tancar debats. També es permet que l'oposició dugui qüestions a ple amb menor antelació. Finalment, s'incrementen els mecanismes de participació ciutadana.

Alternativa

CORRUPCIÓ I CORRUPTES FORA DE LES INSTITUCIONS

Alternativa | 10/11/2009, 16:14

CORRUPCIÓ I CORRUPTES FORA DE LES INSTITUCIONS

La passada legislatura ens varen assaltar de manera escandalosa a tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes.

Pel que es veu, i pel que es sap fins ara, sembla que ens varen pispar molts de milions d'euros! Vos podeu imaginar quantes coses es podrien fer amb tot el que ens han robat?!

És el moment de passar la factura, de que ens tornin els doblers, i que d’entrada, deixin de costar-nos doblers públics amb el cul a la cadira, que deixin els seus escons i dimiteixin de tots els seus càrrecs!

Tenim dret a saber i decidir on van els nostres impostos, és el moment de la nostra dignitat i del nostre futur.

S’ha d’acabar el saqueig! Ni lladres ni corruptes! Això és una crida a tothom que senti que li han pres el pèl, sense partits, per la dignitat i pels nostres doblers! Que se’n vagin!

Aquest proper dijous dia 12 hi ha Ple de l’Ajuntament de Palma i tenim a les cadires de regidors a tres implicats en casos de corrupció:

RAFA DURÁN, està lliure de presó perquè ha pagat una fiança de 15.000 €: Cas Palma Arena – Ens va costar 50.000.000 d’euros més del pressupostat! (8.300.000.000 de pessetes!)

MIQUEL NADAL: Cas Can Domenge – 30.000.000 d’euros! (4.980.000.000 pessetes!!)

MARINA SANS: Va pagar viatges personals i familiars amb doblers de l’Empresa Funerària Municipal!

PROTESTA EL PROPER DIJOUS DIA 12 A LES 17H AL SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT DE PALMA

DIFON LA INFORMACIÓ, SUMA’T I PORTA EL TEU PROPI CARTELL DE DIMISSIÓ!!

EL COBRADOR DEL FRAC
(També em trobareu al facebook)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb