URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Alternativa | 18 Novembre, 2009 07:00

Abans de seguir amb l'important tema de les contractacions dedicarem una sèrie d'articles per donar-vos totes les dades respecte a la nostra denúncia apareguda ja ahir al DdM. "Alternativa denuncia irregularidades en la casa de un imputado en el caso Pretoria

A principi d’enguany i per la denúncia d’uns veïns vam fer feina a unes llicències a unes  parcel·les colindants. Aquestes es troben dins l’Àrea de Protecció de l’Albufereta, qualificada com ANEI, si bé les edificacions es troben a Sòl Rústic Comú. El promotor és l’empresari Josep  Singla Barceló (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació  Pretòria d’anticorrupció urbanística dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que li va posar una fiança de 500.000 euros que va abonar per eludir la presó  Josep Singla ha estat acusat d’associació il·lícita i tràfic d’influències.

Josep Singla

 
La primera llicència és un projecte bàsic d’ampliació i reforma d’un habitatge unifamiliar aïllat que es trovaba en ruïnes. 
 
 
 

A l’expedient hi ha unes fotografies presses per l’inspector d’obres, sense cap informe del mateix. A les mateixes només figura la data i la paraula revisar.

 

A partir d'aquestes fotografies una de les aparelladores municipals va realitzar un informe  desfavorable denegant la llicència de primera utilització de l’habitatge.

A aquest informe l’aparelladora deia que les obres no s’adaptaven a la llicència concedida; s’han modificat els interiors, les façanes i l’edificació es troba aixecada respecte el terreny natural, el que fa pensar a l’aparelladora que és de nova planta, però que no s’havia fet cap expedient d’infracció. L’informe diu textualment: “ no s’ha reformat l’edificació sinó que s’ha realitzat totalment de nou, però no consta expedient d’infracció”...

 

 L’aparelladora també indicava que a més dins la parcel·la hi havia unes edificacions en reforma (es referia a l'altra llicència de la que ja parlarem;  consolidació parcial de coberta de les vaqueries) sense final d’obra i una piscina rodona reformada sense llicència). Amb aquesta informació la batlia va denegar la llicència.

El promotor,Josep Singla,  va presentar un recurs de reposició dient que els murs de l’obra s’havien esbucat “tot sols" i que sobre tot no consta que s’hagués iniciat expedient d’infracció urbanística, de tal manera l’Ajuntament no va adoptar cap resolució permitent que les obres es continuaran executant. El recurs diu : “Una inactivitat que només es pot considerar com aquiescència i conformitat amb el desenvolupament de les obres”.

En poc temps és la segona vegada que trobam que un recurs es fonamenta en l'aquiescència de l'Ajuntament, l'altra vegada va ser al recurs de la propietat de Ternelles que va parlar de l'aquiescència de l'Ajuntament respecte al mateix. fa que pensar no. 

Continuarà...

Comentaris

Pepe

Re: Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Pepe | 19/11/2009, 16:04

Tienes toda la razón B.C.D., esto no ha hecho más que empezar...

Garci

Re: Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Garci | 19/11/2009, 10:44

Tens molta raó en el que dius, el màxim responsable és el polític que regenta l'urbanisme i que no ha fet res per evitar la situació que avui vivim. Segurament la inactivitat dels treballadors li anava bé. Perquè no crec que pugui al·legar que no ho sabia.

B.C.D.

Pretoria & Pollença

B.C.D. | 19/11/2009, 10:19

Muy buen trabajo, pero no debemos olvidar que si el celador no abre expedientes, y creo que no lo hace desde hace muchísimo tiempo, es por dos razones: la primera por incompetencia, y la segunda por complacencia de sus superiores, dígase regidor, digase alcalde. No debeis pararos en el celador, que es una ficha más de esta incompetencia que es el Ajuntament de Pollença, la responsabilidad es de quien permite, tolera, e incluso creo que promueve esta inactividad por parte del celador de obras. Joan Cerda Rull es el último responsable de esta actitud, y si no estoy muy equivocado, creo que pronto tendremos algún caso judicial en Pollença. Esto tiene que cambiar.
Salut

Alternativa per Pollença

Re: Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Alternativa per Pollença | 18/11/2009, 18:14

A la recomenable bitàcora Disúrbia (h)ttp://disurbia.blogalia.com/historias/65114
han afegit la segon nota a la notícia del DdM d'ahir:
[Nota de Disúrbia: no obrir l'expedient d'infracció urbanística era decisió única i exclusivament del zelador? Quin és l'òrgan municipal competent per incoar un expedient?]

Evidentment no hem d'oblidar qui és el regidor d'urbanisme des de 2001.

Alternativa per Pollença

Re: Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Alternativa per Pollença | 18/11/2009, 15:42

Avui al DdM
El equipo de gobierno ordena al celador que inspeccione 71 obras con indicios de ilegalidad

(h)ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2009/11/18/equipo-gobierno-ordena-celador-inspeccione-71-obras-indicios-ilegalidad/522383.html

JRV

EBEP

JRV | 18/11/2009, 13:44

El nou Estatut Bàsis de l'Empleat públic dificulta molt mes que abans el mangoneo a l'administració però en l'àmbit del ajuntaments petits i mitjans, a molts d'ells es boten les formalitats que garanteixen el compliments del manament de la Constitució Espanyola, de triar el personal: mèrit, capacitat , igualtat i publñicitat. No hi ha forma a aquests

Pepe

Re: Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Pepe | 18/11/2009, 10:56

En aquest cas no hi ha cap expedient d'infracció.
I de moment no ens plantejam subrogar expedients ja que tenim altres vies obertes.

Julen Adrián

subrogaciones

Julen Adrián | 18/11/2009, 08:49

¿Habéis explorado la vía de pedir la subrogación del expediente (la de éste y la de todos los que estén sin abrir o paralizados)al consell de Mallorca?

Garci

Re: Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Garci | 18/11/2009, 08:29

La veritat és que aquest cas fa mala olor. Hi ha moltes coses que no s'expliquen. Fotografies sense informe? Un informe de l'aparelladora que és refutat dient que les parets ja havien caigut per si soles?

Massa coses extranyes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb