URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nervis

Alternativa | 20 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Tornam al tema de les contractacions i el ple de dilluns, però encara no hem acabat amb el tema de les llicències (la setmana que ve continuarem).

Avui a les 11 és  la Comissió informativa per realitzar el ple extraordinari que hem convocat els tres grups de l’oposició. Com ens esperàvem el ple ha estat convocat de matí, el dilluns a les 11. Ja ens hem queixat en altres ocasions d’aquesta costum de fer els plens extraordinaris de matí, llevant a molt de ciutadans la possibilitat d’acudir als mateixos.

En un cas tan greu com el que ens ocupa on parlam de contractacions irregulars i reprovació de regidors implicats, la primera demostració de transparència i de que volen aclarir les coses per part de UM i PSOE, hagués estat fer aquest ple a partir de les 20:00 com es fan els plens ordinaris.

També resulta molt significatiu que el batle hagi  convocat una roda de premsa una hora després del ple, a les 12:00 per presentar la nova taxa de residus ( que encara no ens ha presentat als portaveus dels partits de l'oposició).

Per altra part aquest dies els regidors i membres de l’executiva del grup PP-UMP han estat víctimes d’una campanya d’assetjament  i pressions per part del Batle, impròpies del que és el seu càrrec. Igualment ha estat totalment improcedent que el batle hagi donat l’informe de secretaria abans a dirigents del PP-UMP que als propis portaveus dels grups municipals (inclòs Tomeu del PP-UMP), en un intent desesperat d’aturar el ple.

A tot això hem d’afegir l’habitual tàctica política d’en Joan, embullar-ho tot, comparant la compra de gelats amb facturacions que superen el mig milió d’euros, i presentant un futur apocalíptic...

El que estan demanant simplement és el compliment de la llei de Contractes de les Administracions públiques, i això no hauria de posar nerviós a ningú i menys al batle, a no ser que d’alguna manera directa o indirectament s’estigui beneficiant de l’actual manca de control i incompliment de la llei.

Igualment demanam la reprovació  dels regidors que han justificat despeses incomplint la llei. Com ja hem dit  aquest és el cas del segon tinent de batle i regidor de serveis i camins veïnals, senyor Martí Ochogavía. Ja hem denunciat altres vegades l’Unpinització d’UM a Pollença i les actuacions del batle abans de la comissió no fan sinó demostrar fins quin punt el destí d’en Martí i el seu van lligats.

Els votants d’UM de Pollença haurien de reflexionar com una persona que va ser cap de llista a les eleccions municipals de  1995 del partit ASI (Agrupación Social Independiente)un partit conegut pels seus  casos de corrupció i  les seves amenaces contra els mallorquins, la llengua catalana i les dones [1], en vuit anys va passar a coaligar-se amb UM un partit teòricament liberal i nacionalista. No només això si no que Martí ha acabat sent candidat al Consell per UM (2007) i fa uns mesos va ser nomenat membre de l'executiva local d'UM.

 Els que també han de fer una bona reflexió són els votants i simpatizants del PSOE que està arribant a un nivell d'aquiescència total amb UM per cobrir tot el que faci falta i més. Ja hem comentat que hem sentit més d’una vegada als  regidors i membres de la directiva del PSOE de Pollença queixar-se amargament de les jugades que els feia en Martí. Ara tenen l’oportunitat de fer les coses bé; al ple no a una barra del bar, amb la llei en la mà , no amb remors de carrer. Si dilluns no actuen coherentment que no plorin més, i si un dia la fiscalia decideix intervenir en Pollença que resti constància del que van fer i deixar de fer.

A tots els ciutadans en general els deim que ara és el moment de començar a redreçar la gestió pública d’aquest municipi, de terminar amb els "xius xius" i les parts i quarts, tots som responsables en major o menor mesur del que es fa o es deixa fer a aquest poble. Tots podem ajudar en la mesura de les nostres possibilitats a fer una Pollença millor.

Tres partits en un[1] Un partit fundat i lliderat per Joaquín Rabasco  conegut pel seu nacionalisme espanyolista extrem, expedientat al 2006  per posar en el web del partit un videojoc on s'ensenyen fins a vint maneres d'assassinar una dona, i condemnat el 2008 a 12 anys de presó per frau en cabals públics.

 

Comentaris

Castelao

vale, psoe

Castelao | 20/11/2009, 22:06

No me puc imaginar Fca. Ramon defensant Martí i els seus jocs de mans...

Pepe

manca d'informació i silenci

Pepe | 20/11/2009, 15:26

Un breu resum de la comissió.

L'aire es podia tallar amb un ganivet.

Haviem demanat tota una sèrie d'informació sobre facturació que no s'ens ha portat. Part de la mateixa és comprensible per que s'havia demanat dilluns i per que l'interventor nou ha tengut una desgràcia familiar.
Però havia una part de la documentació demanada des del 6 de novembre i altra que era fàcil de treure per a les que no era necessari l'interventor.

La manca d'aquesta informació a l'igual que la convocatòria a les 11 són una mostra de les traves i poques ganes que tenen UM i PSOE d'explicar com manegen els doblers del ciutadans.

En aquest tema el regidor d'Hisenda Juanjo Mir hauria d'haver dit alguna cosa, no ha dit res a tota la comissió. Igual que la seva companya na Francisca Ramón. També he xerrat amb dos membre de l'executiva del PSOE i sembla que el tema no va amb ells.

Qui sí que ha parlat ha estat el batle amb el que tengut una dura discussió tan sobre el tema de la informació (ha arribat a dir que no s'havia llegit la petició de ple extraordinari!) com sobre l'hora a la que es fa el ple.

Davant la manca d'informació només he parlat de les dades que ja tenim sobre els incompliments de la llei del regidor de Serveis que tampoc ha dit absolutament res.

Tota aquesta manca d'informació i silencis són un insult als ciutadans, ja que recordau que estam parlant de nostres doblers.

Garci

Re: Nervis

Garci | 20/11/2009, 08:34

Sona el telèfon...

-Oye, está Juan?

-No, està reunit.

-Dile que se ponga, llamo de la Conselleria.

-No podrà ser, té plenari.

-Ah, bueno...

-Vols que li deixi un "recado"?

-Dile que solo llamaba para decirle que hoy és lunes, son las 11 y estoy en mi despacho.

pi... pi... pi...

Andreu Ferrer

El PSOE ha de reflexionar

Andreu Ferrer | 20/11/2009, 08:28

El psoe ha de reflexionar, ara té una oportunitat única de posar les coses clares. Confio en que els membres de l'executiva facin reflexió i optin per lo millor pel poble.
Sort

amb els meus imposts que fan?

ciutadà

amb els meus imposts que fan? | 20/11/2009, 07:48

Curios veuré que el ple es convocat a les 11 del matí d'un dilluns, hora en què la majoria de mortals fan feina.
Que li preocupa a l'equip de Govern, perquè no vol informar als ciutadans de com contracte personal i serveis amb doblers públics?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb