URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'etica brilla per la seva absència 1

Alternativa | 24 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Tenim un equip de govern a imatge i semejança d'en Martí Ochogavía, no importa l'incompliment de la llei, aquest no és reprovable ni te conseqüències, i l'etica brilla per la seva absència.

No cal ser cap expert en lleis per saber que a més d'ilegal, no és ètic fer el que ha fet en Martí Ochogavía amb les empreses dels seus familiars.  No cal llegir la llei de contractació pública que el PSOE ha penjat a la seva pàgina. El que hauria de penjar el PSOE de Pollença  són alguns escrits de Pablo Iglesias que estic segur no han llegit el seus regidors ni la seva executiva.

El regidors del PSOE de Pollença han oblidat l'ética que va ser per a Pablo Iglesias un element de cabdal importància per a poder transmetre els valors socialistes que del seu partit emanaven. Perquè per a Pablo Iglesias un polític havia de ser un exemple a seguir, un mirall on la ciutadania trobés els millors valors del propi ésser humà.

Pablo Iglesias era abans de res un humanista que parlava des de la dignitat del seu pensament i de la seva acció, un polític  que parlava des de la puresa del seu esperit i del seu cor. Cap d'aquests valors els poden trobar actualment als quatre regidors del PSOE.

Ahir la seva regidora d'educació no va plorar quan describiam de manera raonada amb fets objectius les malifetes d'en Martí, va plorar quan el mateix Martí va fer un discurs emocional i buit de lògica i d'ética. Aquesta és la imatge que resumeix el ple.


L'equip de govern es va negar a aprovar el vot nominal que vam demanar ja que les irregularitats a la contractació suposen un greu perjudici al municipi, i a tercers i a més a més del tema polític, econòmic  i administratiu estam parlant d'un possible cas penal.

Consideram lamentable i un insult als ciutadans que els regidors de l’equip de govern considerin que els incompliments de la llei de contractació pública del regidor Martí Ochogavia (incompliments que venen des del 2003) no siguin ni tan sols reprovables quan a altres ajuntaments ( com el de Paterna) a una situació igual però amb quantitats inferiors un regidor no només va ser reprovat sino que també va ser destituit. Les votacions del ple d'ahir els fa corresponsables de les irregularitats de nunciades. Unes actuacions on ha predominat el nepotisme sobre la correcta gestió dels doblers públics, i amb les que  s’ha perdujicat tant als ciutadans com a empreses. 

Tot plegat pot servir en part per que els ciutadans comencin a entendre per que a pesar de pagar una bona quantitat ens impostos els serveis que tenen són inferiors en moltes ocasions als d’altres municipis.

Encara resulta més sorprenent que l'equip de govern votés contra el segon punt; l'inici d'expedients per declarar de nul·litat de relació amb els empreses que incompleixen la Llei de contractes de les Administracions  publiques. O sigui UM i PSOE han votat contra l'aplicació de la llei!

L'únic punt que va sortir per unanimitat és la reunió periòdica, al manco cada dos mesos de la Comissió d'Hisenda per fer un seguiment de la contractació. Esperem que s'arribi a complir

El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble.

 

 

 

Comentaris

Maki

VIVA PSOEUM

Maki | 25/11/2009, 21:42

Gracies, UMPSOE , O PSOEUM, per haver impedit que Ochogavia hagués de abandonar la seva estimada cadira. Així xarraran d'ell, i vosaltres estareu resguardats, Psoe. Sou molt putes, voltros.

castelao

Sirco sin pan

castelao | 25/11/2009, 21:37

Sirco sin pan, però muchos euros pa los amigos de Metin.
Gracies de veres Pepe, has dignificat un poc aquest poble, a pesar dels "Cal·los V i Sirco sin seny."

Joan Ramon

Circ UM-Unpi-psoe= poble endeutat

Joan Ramon | 24/11/2009, 15:00

Veig molt nirvis pel fet que l'oposició en Bloc denúncii contractacions irregulars.

A mi me preocupa un equip de Govern que està desgraciant el nostre municipi, i ens està ofegant a imposts, no me preocupa una oposició que ho denuncia.
De fet als partits de l'oposició en aquest cas nomes sels pot felicitar per la seva feina.
El que si ens costa doblers Circ (per cert permi queda clar de que i deus fer feina al circ de Psoe-um-unpi) sòn les dedicacions exclusives d'un regidors de l'quip de govern que no miren per el poble.

Salut i branca

El PSOE de Pollença no es socialista

Re: L'etica brilla per la seva absència 1

El PSOE de Pollença no es socialista | 24/11/2009, 13:42

Claro la culpa de todo es de Pepe y estos rojos, a quien se le ocurre pedir reprovar en un pleno a Martí. Es mucho mejor criticarlo a sus espaldas y defenderlo en el pleno

Señores sólo hacía falta el voto de un concejal del PSOE; Toni, Mª del Mar, Juanjo o Francisca para haber forzado la destitución de Martí del Paraíso.

Hay que ver lo rápido que transforma la silla,Toni Cifre dimitió como secretario por que el PSOE no quiso la auditoría y ahora con su voto mantiene en el equipo de gobierno a uno de los culpables de la situación económica municipal actual.

Joan

Re: L'etica brilla per la seva absència 1

Joan | 24/11/2009, 11:52

Circo sin Pan: No he vist cap foto de'n Pepe a la prensa avui, tampoc era els sue objectiu. De totes formes no ho té tan fàcil com en Marti o en Joan Rull als quals els hi basta arreglar dues faroles per tenir un reportage fotografic al punt informatiu.
No deixa de ser subrealista que acusis a n'en Pepe de seguir munyint la vaca quan el que fa precisament es denunciar el mal ús que es fa amb els dinners públics.Però clar, quan no hi ha arguments sols es poden dir xorrades.

Garci

Re: L'etica brilla per la seva absència 1

Garci | 24/11/2009, 10:52

A qui cregui que nosaltres ens donam per satisfets del resultat del plenari, va ben equivocat.

Encara mantenim a uns polítics que incompleixen o deixen incomplir les lleis.

Crec que criticar-nos i no veure el que realment passa, que és que nosaltres (amb l'ajuda del PP i PSM) hem tengut els nassos, després de molts anys, de dir les coses clares.

Segons tu, circ, que havíem d'haver fet? que has fet tu?

Pepe

A "circo sin pan"

Pepe | 24/11/2009, 10:39

Doncs sí, et equivoques; a les comissions informatives no es cobra cap dieta.

I ara una de matemàtiques . Alternativa té un regidor de 17.

Presentar dues mocions al ple una a juliol i altra ara demanant la regularització de la contractació no és fer "renou a la premsa". Si ahir els regidors del PSOE haguessin decidit donar suport als tres grups de l'oposició que hagués fet en Joan i en Martí?
El que ens interessava era regularitzar la situació i el cessament d'en Martí si això no s'ha fet has de demanar la responsabilitat a UM i el PSOE que el van evitar.

Miquel Sánchez

Re: L'etica brilla per la seva absència 1

Miquel Sánchez | 24/11/2009, 09:45

Haurem d'obrir una nova secció en aquest bloc o blog (jano ho sé)

"Se lo que hicisteis", pot ser molt bó.

Circo sin pan

L'ètica de IU

Circo sin pan | 24/11/2009, 09:27

Oh gracies Pepe, ets collonut!
I amb tot aixo que has aconseguit? Una reunió bimensual amb el seu corresponent cost amb dietes per als politics, o m'equivoc? A seguir munyint la vaca!
Però a voltros vos es igual perque ja heu fet renou i heu sortit pels diaris, que es lo unic que vos interessa.

Joan Mas

Re: L'etica brilla per la seva absència 1

Joan Mas | 24/11/2009, 09:14

Puix Patrona Vós sou de Pollença
Santa reina dels àngels del cel
Feis que el poble d’on fóreu defensa
Per a sempre vos sia fidel!

Tant d’oratoris fan la corona
Del major temple tan espaiós
On el trono té la Patrona
Sobre retaule majestuós.
Senyora i Reina fonc aclamada
Per aquest poble, que és el més seu
La que és dels Àngels Reina exalçada
Perquè és la Mare del mateix Déu.

Baix de quin títol millor defensa
Trobarà el poble contra tot mal?
Venguen pirates, que per Pollença
Vetlla un exèrcit celestial.
Ja vessa moros allà a la costa
De grans galeres tot un estol.
Ja la morisma de nit s’acosta
Què serà del poble quan surti el sol?

Si els moros tenen traïdor per guia
Ja té Pollença qui tengui pas
Allà a l’Almoina Santa Maria!
Crida a les armes en Joan Mas.
Valents pagesos mig nús es llancen
Brandant bassetges, forques, rastells
Rebull la lluita, los pocs avancen
Ja la morisma fuig davant ells.

Alternativa per Pollença

La circumvalación

Alternativa per Pollença | 24/11/2009, 08:50

UM especialista en no complir la llei de contractes. Fins quan seguirà el PSOE encobrint al seus socis?

Ahir al DdM.

La sindicatura de cuentas halla múltiples incumplimientos de la ley en la gestión de uM en 2006
El Consell adjudicó contratos y obras viarias por procedimientos injustificados
Muchos expedientes carecen de puntuaciones motivadas e incumplen requisitos legales.

El Consell de Mallorca adjudicó en la pasada legislatura los contratos de mayor importe económico con deficiencias en los informes técnicos y sin justificar adecuadamente la fórmula seguida ni las modificaciones de proyectos y su posterior encarecimiento, según se desprende de la fiscalización de la gestión de UM en 2006 –que gobernó con apoyo del PP–, y que acaba de presentar la Sindicatura de Cuentas. En la mayoría de casos, las deficiencias administrativas –como gusta llamar la Sindicatura a los incumplimientos de la ley de Contratos– se detectan en la construcción de carreteras iniciada ese año.
Así, los auditores públicos han constatado que en una decena de expedientes de obra viaria –los de mayor cuantía–, "falta, o es insuficiente, la justificación del procedimiento y la forma de adjudicación utilizados". En bastantes ocasiones, además, "los informes técnicos no se encuentran suficientemente argumentados, ya que no motivan las puntuaciones que se establecen en función de la documentación aportada", dicen los síndicos.

...
. De todas las obras auditadas, la nueva variante de Formentor, en el Port de Pollença, que suman unos 32 millones de euros, es sin duda la que presenta mayores deficiencias de tramitación, de hecho incurrió en casi todas las posibles. Las más reseñables son que el acta de replanteo para poder iniciar la obra "se realizó fuera del plazo establecido" según la Ley de Contratos de las Administraciones Públicas. "Esta dilación no se encuentra justificada, sobre todo porque este expediente se aprobó por tramitación de urgencia", señalan los síndicos.
La primera fase de esta variante, destinada a sacar el tráfico del Port de Pollença con destino a Formentor, se adjudicó por 4 millones de euros. La Sindicatura constata también que se superó el plazo establecido para iniciar la ejecución del contrato, "sin que se justifique el retraso", en un "hecho que constituye una causa de resolución" del mismo, aunque no se hizo.

Alternativa per Pollença

Balears

Alternativa per Pollença | 24/11/2009, 08:45

Contractacions sota vigilància a l’Ajuntament de Pollença
Una comissió bimensual vetlarà pel compliment estricte de la llei en les contractacions i en els pagaments a empreses que realitzi el Consistori del municipi de Pollença a partir d’ara
(h)ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/contractacions-sota-vigilancia-a-l-ajuntament-de-pollen-a.html

Alternativa per Pollença

Última Hora

Alternativa per Pollença | 24/11/2009, 08:42

Una comisión vigilará la legalidad de los pagos que realiza el Ajuntament de Pollença
El pleno rechaza reprobar al regidor que votó a favor del abono de servicios a empresas vinculadas a sus familiares
www.ultimahora.es/segunda.dba?-1+8+0

Alternativa per Pollença

El Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 24/11/2009, 08:42

El equipo de gobierno rechaza anular los contratos irregulares con empresas
PSOE y UM evitan que se repruebe al edil Ochogavía por votar a favor de facturas de parientes

www.diariodemallorca.es/part-forana/2009/11/24/equipo-gobierno-rechaza-anular-contratos-irregulares-empresas/524157.html

Garci

Re: L'etica brilla per la seva absència 1

Garci | 24/11/2009, 08:21

M'he adonat que algunes persones es sobten de que en Pepe digui les coses pel seu nom, que personalitzi, de que posi nom i llinatges a alguns responsables i alguns beneficiats.

No pot ser que això sigui motiu de crítica. Les coses tenen un nom. És una mentalitat un poc tancada la que critica quan un és directe i sincer.

Martí, igual que Joan Cerdà, es senten atacats personalment quan els hi deim les coses clares i a la cara. No s'adonen de que són ells els culpables i que dir-los-ho no és més que la nostra feina. Però clar, ells prefereixen no dir les coses, dir sempre que si, i després fer i desfer al darrera.

La mateix passa quan parles d'un o altre partit, que es pensen que els tens mania. Però en aquest cas hi ha un màxim responsable, almenys que s'hagi destapat, Martí Ochogavía. I després hi ha una colla de corresponsables començant pel batlle i passant per tots els regidors que ahir defensaren les formes il·legals de gestionar els diners de tots i de fer contractes en benefici a familiars d'alguns regidors. I tots tenen nom i llinatges i el seu partit també té nom. Perquè hauríem de deixar de dir-ho?

Carles V.

Quins màkines???

Carles V. | 24/11/2009, 07:50

Ai maria, ...

Al psoe li sobra na francisca i a vosaltres vos sobra molta educació, sou els millors i la veritat que els millors dels millors.
pepe dedicate a otra cosa, te sentará mejor...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb