URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'ètica brilla per la seva absència 2

Alternativa | 25 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el ple del dilluns.

Vosaltres haguéssiu signat factures empreses familiars per valor de més de 800.000 euros, vosaltres pensau que fer això és no és reprovable ? 

Durant tots els dies abans del ple  el batle s'havia dedicat a embullar per això van deixar ben clar que la nostra reprovació anava dirigida als regidors que han incomplit la llei, no  a les empreses que tenim que citar per que pensam que a un tema tan greu com aquest les dades s’han de donar de manera exacta.

Amb les dades que tenim en aquest moment podem dir sense cap dubte que  el segon tinent de batle i regidor de serveis i camins veïnals, Martí Ochogavía ha incomplit reiteradament la llei de contractes públics. Cosa que ja li varen dir a la comissió informativa,  on no vam escoltar per part del citat regidor cap explicació ni cap disculpa.

El senyor regidor Sr Martí Ochogavía Mayol és actualment el regidor delegat de serveis,  càrrec que ja ostentava a l’anterior legislatura, i com tal regidor té les responsabilitat en les matèries de jardins i zones verdes i electricitat. Com regidor delegat de serveis ha signat les factures de l’empresa Electrica Bahia S.L. i ha votat l’aprovació dels imports de les mateixes a les diferents Juntes de govern que han estat presentades.  Aquesta empresa té com administradora la germana del senyor regidor Martí Ochogavía Mayol. La citada empresa només va presentar un pressupost pel manteniment de l’enllumenat públic del Port de Pollença a la Comissió de Govern del 17 de desembre de 1992 ( fa disset anys) i un altre  pel manteniment  de “El Pinaret” a la comissió de govern de 15 de setembre de 1998 ( fa déu anys). Ambdós acords a més d’estar més que caducat. Segons el Batle i Joan no s'havien donat compte. Ja ens direu com controla aquest gent la feina de les empreses?

A pesar d’això la citada empresa ha continuat fent aquestes i altres feines d’electricitat, facturant a l’Ajuntament un total de 659.992,86 euros) en cinc anys que en Martí ha estat regidor de serveis  (des del 2003 al 2008). Entre les seves factures hem trobat al manco nou factures superiores a 12.000 euros que per si mateixes haguessin significat la realització d’un contracte menor. El gran argument del batle va  ser dir que no totes eren signades per en Martí, efectivament cinc tenen la firma d'en Martí , dues de Michel i dues a la nostra còpia no tenen cap firma On està el límit ètic del batle?

Inclús entre el 2003 i 2005 va ser a aquesta  elèctrica a la que va llogar el local d’escola viva del Port de Pollença

Igualment el Sr regidor  Martí Ochogavía Mayol com regidor delegat de serveis va proposar a la sessió ordinària de la Junta de govern local del 27 de gener de 2004 els pressuposts presentats per l’empresa Ponent C.B. pel manteniment de jardins de Pollença. En aquell moment el senyor Martí Ochogavía  va infringir l’article 43 de la Llei 30/2007, de 30 d’octubre, de Contractes del Sector Públic, que assenyala que  les comunitats de bens no tenen capacitat per a contractar amb l’administració. L’empresa citada ha continuat fent aquesta feina de manteniment i unes altres, facturant a l’Ajuntament un total de 184.528,21 euros des del 2004.Un dels comuners de l’empresa Ponent C.B. és el gendre del senyor Martí Ochogavía.

Tot plegat estam parlant de 844.521,07 euros en cinc anys (entre el 2003 i el 2008).

D’aquesta manera el senyor Martí Ochogavía ha incomplet  l’article  28 de la llei 30/1992, de 26 de novembre de Règim Jurídic de las Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Article 28. Abstenció.

1.      Les autoritats i el personal al servei de les Administracions en qui es donin algunes de les circumstàncies assenyalades en el nombre següent d'aquest article s'abstindran d'intervenir en el procediment i ho comunicaran al seu superior immediat, qui resoldrà el procedent.

2.       Són motius d'abstenció els següents:
(...) B) Tenir parentiu de consanguinitat dintre del quart grau o d'afinitat dintre del segon, amb qualsevol dels interessats, amb els administradors d'entitats o societats interessades (...)
5. La no abstenció en els casos que procedeixi donarà lloc a responsabilitat.

Els incompliments del senyor regidor Martí Ochogavía Mayol no és solucionen només amb que el senyor regidor s’abstingui de participar en la deliberació, votació, decisió i execució de les factures de les empreses citada. Cosa que només ha fet quan nosaltres vam denunciar aquesta irregularitat a la Secretària i aquesta li va advertir de la mateixa. El darrer informe de la Secretària deixa ben clar que a més s’han d’analitzar les conseqüències  de tal incompliment tant respecte als actes acordats com a les  conseqüències de la seva conducta, cosa que no s’ha fet fins ara.

En resum i per concloure, tot aquest tema ens demostra unes actuacions on ha predominat el nepotisme sobre la correcta gestió dels doblers públics, i s’ha perdujicat tant als ciutadans com a empreses. 

Per desgràcia els regidors del PSOE i UM no van pensar igual que nosaltres, només calia el vot d'uns d'ells per reprovar a en Martí, reprovació a la que havia de seguir la seva destitució.

Toni Cifre,  Mª del Mar Sastre,  Juanjo Mir,  Catalina Campomar,  Margalida Llompart,  Miquel Ramón,  Francisca Ramón i  Joan Cerdà s'han fet corresponsables de la gestió pública d'en Martí Ochogavía, ja que consideren que la seva actuació no és ni tan sols reprovable es poden imaginar quina és la seva ética a l'hora de gestionar aquest Ajuntament.


Comentaris

JRV

MIQUELA

JRV | 26/11/2009, 20:54

Pepe JA ho fa millor en el mes important per a ell: en la honradessa i en la honestetat. Me sembla que la comandera li importa un pebre. Es que no ho enteneu, encara hi ha gent per el que la honradessa i el rigor ENCARA es mes important que la cadira, per aixó està en contra de les mangarrufes.

toni

PsoE+Um= partit de mentiders.

toni | 25/11/2009, 16:13

Molt de pena l'equip de Govern, no sols no assumeix els erros, sinó que preten criminalitzar que l'oposició denúncii irregularitats en les contractacions.

Aquest govern no és ni de dretes ni d'esquerres, senzillament és un FRAU.

I no basta dir que tenen els vots dels ciutadans, perque jo durant les eleccions no vaig sentir que diguesin que augmentarien les dedicacions exclussives, ni que contractarien a familiars seus per fer les feines més cares que un altre, ni que pujarien els imposts,,,
Ens enganen, i a més s'enriuen de nosaltres.

Alternativa per Pollença

Conferència

Alternativa per Pollença | 25/11/2009, 15:42

Se remite la información adjunta sobre la interesante Conferencia, prevista para el próximo Viernes 27 de Noviembre a las 19'00 h. en el Salon de Actos del Colegio de Abogados (Paseo La Rambla 10), y referida a "LOS FEMINICIDIOS DE CIUDAD JUAREZ" en la que participará MARISELA ORTIZ (Presidenta de la Asociación Mexicana "Nuestras Hijas de Regreso a Casa", y el Abogado español EMILIO GINES que ha llevado ante la Corte Iberoamericana de Derechos Humanos la defensa jurídica de familiares víctimas de las desapariciones, con el ruego de su difusión.

joan

Bona feina

joan | 25/11/2009, 10:19

Supos que ara els regidors del PsoE deixaran de fer la comèdia darrera de dir que lo de les contractacions és cosa d'en Marti, ara mateix és cosa de tots els regidors de l'equip de Govern.

Bona feina al·lots.

Pepe

Re: L'ètica brilla per la seva absència 2

Pepe | 25/11/2009, 09:30

Bon dia Turgut, hi ha la via penal ja que es podria tractar d'un cas de prevaricació.

Garci

Re: L'ètica brilla per la seva absència 2

Garci | 25/11/2009, 08:48

Turgut, estam estudiant el tema.

Els números no enganyen. El frau és clar. Tots ho podem llegir a l'article.

Com pot ser doncs que no s'hi posi remei i que a sobre recolzin actuacions com aquesta els regidors d'UM i del PSOE?

Miquel A. jo estic segur de que en Pepe serà un millor batlle ja que complirà la llei.

Arribar al punt de que només complint la llei s'és millor governant és molt trist.

Miquel A.

a PEPE

Miquel A. | 25/11/2009, 08:37

Segur que tu ho faràs millor a les properes eleccions municipals, ja que seràs batlle i el millor....

Ànimo i a por ellos,
pepe batlle al 2011

turgut

Re: L'ètica brilla per la seva absència 2

turgut | 25/11/2009, 08:35

I jo deman, si hi ha responsabilitat, això no segueix cap altra via a banda de les solicituts de reprovació al plè?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb