URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'etica brilla per la seva absència 3.

Alternativa | 26 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Respecte al segon punt de l'ordre del dia pensavam que  UM i PSOE no s'atreverien a  votar en contra d’ aquest punt que ja vam presentar al ple de juliol, i al que no han fet res en cinc mesos.  Es tractava de la declaració de nul·litat en relació amb les empreses que incompleixen la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

Si parlam d’altres empreses sense vinculació familiar

- Nord Esport ha facturat a aquest Ajuntament la xifra de més d’un milió d’euros (d’1,042.882) en quatre anys del 2005 al 2008 i segons consta a l’informe de la Secretària del 14 de juliol de 2009 sense cap tipus de contracte. Al ple de juliol i al de dilluns el batle va dir que li constava al seu arxiu particular que havia qualque contracte, però a dia d’avui no  ha mostrat aquest contracte ni a nosaltres ni a  Secretaria. Només enguany i després de la insistència d’Alternativa a diferents plens i de començar a denunciar les irregularitats de la contractació de l’Ajuntament s’ha fet un concurs públic de les estades esportives que ha guanyat Nord Esport. 

Al ple vam demanar que es comprovés si un dels socis d'aquesta empresa era el director insular d'esport, Toni Segui Cabanelles (UM) i si per tant havia qualque incompatibilitat per vincles polític. Ahir vam tenir una reunió amb l'administrador de Nord Esport que ens va comunicar el seu malestar pels remors aixecats a partir d'aquesta pregunta.  Ens va mostrar els papers que demostren que en Toni no és soci de l'empresa i respecte als contractes ens va remetre a l'Ajuntament. Com sempre hem de dir que no ens agrada funcionar amb remors i que aquesta és la raó que demanem les coses clara i directament als plens.

Igualment hem detectat que l’empresa Grues de Pollença no té cap tipus de contracte administratiu o que l’empresa SEARSA CAÑELLAS A.I.E. l'empresa de manteniment de les instal·lacions impulsores d'aigües residuals de Pollença només  té un contracte del 18 d'agost de 1994 (per valor de 7,130.514 pessetes) que va caducar al 1996.

Aquesta és una part de la lamentable i irregular situació de l’Ajuntament respecte a la contractació externa; un descontrol total, on s‘han botat totes les exigències administratives que marca la llei i els principis més bàsic com són les garanties pel licitador i els principis de publicitat, concurrència i transparència. D’aquesta manera i en plena crisi aquest Ajuntament no ha garantit ni garanteix en aquest moment la no discriminació i igualtat de tracte entre les empreses, un objectiu que es troba connectat amb el d’estabilitat pressupostària i control de la despesa.

Tampoc s’ha garantit l’eficient utilització dels fons destinats a la contractació de serveis ja que no s’ha salvaguardat ni la llibre competència ni la selecció de l’oferta econòmicament més avantatjosa.

Tampoc s’ha controlat la capacitat de les empreses per subscriure els contractes, la seva solvència, ni les condicions de les prestacions.

En el moment actual de crisi econòmica, resulta més important que mai que l'Ajuntament contracti amb els empresaris i proveïdors privats seguint les determinacions de la Llei de Contractes. El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble.

Ja és hora de canviar aquesta situació en benefici de tots, dels ciutadans i de les empreses, per millorar els serveis i la seguretat tant d’uns com d’altes.

 


 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: L'etica brilla per la seva absència 3.

Alternativa per Pollença | 29/11/2009, 12:27

A Mallorca Confidencial:

Presentan Assemblea per Mallorca (APM)
(h)ttp://mallorcaconfidencial.com/20091126_23430-presentan-assemblea-per-mallorca-apm

Garci

Re: L'etica brilla per la seva absència 3.

Garci | 28/11/2009, 16:55

Hola Preocupat. Crec que encertes, i molt, en el teu comentari.

Però hi ha una cosa que no hi estic d'acord: l'oposició no en té cupa, almenys Alternativa no, ja que des de que hem entrat a l'ajuntament hem presentat propostes per fer auditories, vigilar les contractacions, i la darrera que presentam aquest dimarts va en el sentit de crear una comissió de valoració de les factures o contractes de més de 1000 euros (com han fet a Son Servera).

També hi ha un altre petit problema. Dius que hem de posar el marcador a zero i fer les coses bé a partir d'ara. Però s'ha demostrat, en el plenari passat, que tant UM com PSOE no volen rectificar ni canviar els maneres de fer les coses.

Ho tenim molt difícil. Molt. Però intentarem donar resposta a aquestes preguntes i també lluitarem perquè les coses es facin bé.

Preocupat

L'etica brilla per la seva absència 3.

Preocupat | 28/11/2009, 15:28

Tant si se és empleat, com si se és empresari, normalment tots fem planificacions, a curt, mitjà i llarg termini, axó fa que els negocis i les vides de les persones funcionin.
Si la nostra administració local fes el mateix, tal vegada les coses anirien millor.
¿Com pot explicar qualcú i de manera convincent, que hi hagi empreses que sense cap tipus de contracte administratiu que treballin i suposadament cobrin del nostre ajuntament?
¿Per que n’hi ha d’altres que ja fa anys i panys que han finalitzat els seu contracte i segueixen treballant?
¿Estan prorrogats els contractes?
¿Qui son els responsables de fer una gestió tan nefasta?
¿Administren casa seva de la mateixa manera?
Senyors els responsables som tots començant per l’equip de govern, passant per l’oposició i fins arribar al darrer ciutadà per no tenir consciència de poble i exigir als nostres representants, que facin el que prometien no fa gaire, quant espolsaven esquenes, estrenyien mans, saludaven efussivament i se deixaven la gargamella als mítings, tot prometent que ho farien millor que els altres.
Es ben hora de començar a fer la feina ben feta i deixar de mirar cap a un altre costat, quant lo que se veu no convé.
Segur que qualcú haurà de fer un seguiment de les contractacions i vetllar perquè les coses se facin be.
Quant se contracta una determinada feina per un determinat import:
¿Se fa un expedient?
¿Se nomena un director/responsable d’aquest expedient?
¿Se fa un seguiment del mateix?
¿Se fan auditories, sorpresa?, no se val, el dir la setmana que ve auditarem aquest o aquell tema.
¿S’exigeixen responsabilitats en cas d’incompliments?
Tenc molts més interrogants, però seria molt llarg i avorrit plantejar-los tots, ja que la majoria no tendran resposta.
Els doblers que maneja l’ajuntament, son de tots els ciutadans i es per aquesta raó, que tot el que es faci amb ells, ha de redundar amb un benefici col•lectiu (de tots els ciutadans) no només d’uns quants.
Les cadires, de les que molts n’estan tant gelosos, no son una patent de cors.
Per axó, el fet d’ocupar-les temporalment no dona dret a fer el que se vulgui.
Les lleis, les normes i tot allo que fa que puguem viure a una societat lliure i democràtica, estan fetes per complir-les, començant pel primer ciutadà fins al darrer.
Posem el marcador a zero, i a partir d’ara s’ha de fer millor.
Salut i feina.

JRV

Empreses contractades.

JRV | 26/11/2009, 21:01

Hi ha empreses que de Pollença que son escassament contractades, o no ho han sigut mai, malgrat sigui conegut el seu grau de serietat i rigor en la feina.
En quan a la rumorologia , no s'acabara mai, garci, com dificilment s'acabarà amb la corrupció. Es que s'ha d'acabar JA, es la corrup`ció i la mangarrufa com a norma de l'equip de govern, i Pepe i els altres partits de l'opossició li han fotut una bona galtada al darrer ple, malgrat no ho sembli. I en tot cas, han fet el que havien de fer.

Garci

Re: L'etica brilla per la seva absència 3.

Garci | 26/11/2009, 12:46

Crec que, com diu en Pancho, si demanam les coses és per aclarir-les, no per embullar més les coses.

Una vegada aclarit aquest dubte, ja està solucionat. El que no pot ser és que a sobre d'intentar aclarir les coses se'ns criminalitzi o acusi de res.

Crec que s'ha d'acabar amb la rumorologia i s'ha d'actuar clara i directament.

Per altre banda, que l'ajuntament no contracti a empreses que fan feina durant 10 o 15 anys és vergonyós. Triar les empreses a dit o per inèrcia no és gens beneficiós per la resta d'empreses del municipi, que haurien de poder optar a oferir aquests serveis.

Pancho Villa

Re: L'etica brilla per la seva absència 3.

Pancho Villa | 26/11/2009, 09:48

El rumor deque Toni Segui podia ser soci de Nord Sport no surt a rel d'una pregunta al ple. Jo diria que la pregunta al ple surt a rel d'un rumor estés i que no es estrany ja que Toni va ser uns dels fundadors. La pregunta el que fa es donar a l'empresa l'oportunitat clara de demostrar que això no es cert i desmentir el rumor. Per una altre banda una empresa que factura tants diners a l'ajuntament sense cap tipus de contracte és evident que té un tracte de favor.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb