URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quatre mocions

Alternativa | 30 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Encara estau a temps de fer-nos arribar els   suggeriments, precs i preguntes pel ple de demà  dimarts a les 20:00  que es realitzara a Can Llobera,podeu venir o el podeu seguir per la ràdio municipal.

A aquest ple presentam  quatre noves mocions.

Pensavam que no caldria presentar les mocions sobre Ternelles, ja que el batle es va comprometre a fer una reunió abans d'aquest ple per intentar dur una proposta consensuada. Finalment no s'ha fet la reunió i ens dona la impressió que el batle només intenta seguir ajornant la solució l'obertura del  camí públic de Ternelles. Les nostres mocions són de pura lògica i  ajudarien a avaçar al tema, ja que demanam  obrir un expedient de delimitació del camí i informes jurídics per veure la possiblitat d'obrir el camí i la realització d'un estudi jurídic sobre la sentència del Tribuna Suprem.

Una altra moció que presentam  és la de la creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses superiors a 1.000 euros, a aquest tema també hi ha un desgavell total i  actualment es realitzen despeses sense autorització prèvia  i sense crèdit.

A la quarta moció demanam la retirada del pla de carreteres, és una moció que s'ha presentat a altres municipis ( Son Servera, Capdepera, Binissalem, Campos, Sencelles, Artà, Costitx i Santa María) i la fem com part de l'assemblea de col·lectius contra el pla de la Carreteres. És indispensable que es revisi en profunditat i s'aprovi un nou Pla Territorial de Mallorca que estableixi les bases d'un nou model territorial.

ORDRE DEL DIA DEL PLENARI 

 I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 d'octubre de 2009

2.- Resolució de la declaració de compatibilitat de la Sra. Mireia Capllonch Cifre, arquitecta tècnic, funcionària de carrer. Un tema tècnic ja ha acabat les feines que eren incompatibles.

3.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses. 

4.- Aprovació, si procedeix, de la modificació puntual de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. Una bona notía la taxa s'ha reduit per la reducció de costos a EMSER (150.000 euros), l'augment del reciclatge i la reducció dels fems per la crisi.    

5.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV per instar al Consell de Mallorca la retirada definitiva del Pla Director Sectorial de Carreteres

6.-  Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la creació d'un punt verd al Port de Pollença. Més que un punt verd el que demanen és una deixalleria  al costat de les obres de la nova residència del Port.

7. -  Moció presentada pel grup PSM-EN relativa a l'obertura d'expedient de recuperació del camí de Ternelles/Camí de l'Horta/Camí del Castell del Rei i de Cala Castell. A l'igual que nosaltres el PSM ha considerat que al no fer-se la reunió promesa havien de presentar la moció que ja havien presentat d'urgència a l'anterior ple. Es demana obrir un expedient de recuperació del Camí i que incorporen documentacio

8.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa al camí públic de Ternelles  

9.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la delimitació del camí públic de Ternelles.  

10.- Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la creació d'una assemblea i  llocs de lleure per els joves de Pollença. Una  moció necessària ja que el dèficit als espais i alternatives d'oci de la joventut de Pollença és més que evident. Una bona oportunitat de debatre i aportar idees i solucions.

11.- Propostes/Mocions d'urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Al blog amics arbres del company Joan Vicenç Lillo. Acció protesta contra el pla de Carreteres.

Ja les se'n poden endur

 

Comentaris

J. Martorell

TONI CIFRE CRESPI

J. Martorell | 01/12/2009, 11:35

Toni Cifre Crespi, tal vegada el pitjor regidor "socialista" de la historia.
Quin personatge aquest! Primer dimiteix com a secretari general del PSOE de Pollença, perquè volia entrar de regidor (recordau, nº 5 a la llista i n'entraren 4) a tota costa, demanant que dimitís en Jaume Plomer. Com excusa diu que com que el grup municipal socialista se opon a fer una auditoria econòmica ell dimiteix, elegant també diferències amb na Francisca Ramon (referència premsa del moment)
Les voltes que dona la vida... Un bon dia Jaume Plomer presenta la seva dimissió en adonar-se'n de la realitat que envolta a na Francisca Ramon (molt de bla, bla, bla però darrera s'hi amaga la ´"política" més ineficaç de tots els que han passat per aquest ajuntament).
Toni Cifre Crespi, torna a escena. I torna, no per ésser fidel als seus comentaris i actes, sinó per cobrar un sou i tornar-la a pintar un poquet. L'altre dia, al passar ple, Toni va tenir l'oportunitat de demostrar que el fet de presentar la seva dimissió com a secretari general del PSOE en el seu moment, era pels motius que havia declarat a la premsa i que ell, era una persona conseqüent amb els seus fet, amb els seus actes i amb les seves paraules. Doncs, ni una cosa ni una altre. Va quedar com un covard, com un mentider i com un més dels "socialistes" que l'únic que persegueixen de l'ajuntament de Pollença és un sou a finals de mes. Que trist Toni Cifre, que trist. No se com no té empegueeixes de tu mateix.

A. Bennàssar.

I a pollença què?

A. Bennàssar. | 01/12/2009, 07:55

Què no investigaran a pollença?
Per cert, on és el celador, perque segueixen sortint casetes per tot, ah clar, com enguany no ha plogut i hi ha hagut poques girgoles i esclatassants, surten casetes...

Pepe

Re: Quatre mocions

Pepe | 30/11/2009, 22:15

Us recomenam la lectura de l'entrevista publicada ahir al DdM a Ramón Aguiló, l'ex-batle socialistes de Palm.

Dos fragments:

–¿Antich está a la altura como presidente?
–[Largo silencio, seguido de un suspiro] Yo creo que es un hombre a remolque de las circunstancias para mantener el poder… Y no, no. Ha de estar a la altura del país, y no sólo del Govern. Gobierna con personas imputadas por corrupción, y el problema no viene de ahora, porque el PSOE sabía cuáles eran las circunstancias en que UM había hecho política en la anterior legislatura desde el Consell. Las actividades de Maximiliano Morales en su despacho eran conocidas por todo el mundo… Si luego se pacta con esta gente… Corrupto no es sólo aquél que se embolsa dinero público para sus fines particulares, o lo cobra de terceros a cambio de favores políticos, también lo es aquél que pacta con los que son corruptos. Creo que Antich es honesto, en lo de embolsarse dinero, pero luego está la corrupción intelectual, que consiste en primar el poder por sobre cualquier consideración de tipo ético –Nulla ethica sine aesthetica–, y que sólo redunda en el desencanto de la ciudadanía.

Dentro de UM, cuando sus jefes principales son Nadal, imputado por corrupción; Munar, imputada por corrupción; Flaquer, imputado por corrupción; Nicolau, imputado por corrupción… Al final, la cúpula del PP no es Matas sino Rajoy, porque es un partido de ámbito nacional, al que reconozco su voluntad de conformar un país, aunque yo no comparta sus ideas. UM parece un partido diseñado para hacer de bisagra y aprovecharse de unos y de otros. Que de todo el mallorquinismo político, UM sea la heredera… Creo que no, creo que es un partido oportunista que acude al mallorquinismo político como excusa ideológica para estar siempre en el poder; es su cobertura ideológica, nada más. No es el único que recurre a esto, de un manera u otra todos los partidos padecen el mismo mal: La democracia en el mundo, y básicamente en Europa, tiene un problema de representatividad política; los partidos no responden a las necesidades de la gente, la conformación ideológica se ha ido al traste, sólo se mantienen las súper estructuras formales de los partidos, con sus listas cerradas, que no responden a los latidos reales de la sociedad. Cuando se normaliza la democracia, la política deja de ser un riesgo personal, y se convierte en refugio de la gente que tiene vanidad o que quiere hacerse rica. Altruistas hay, pero dicen amén a un estado de cosas absolutamente deleznables. Pero volviendo a su pregunta, UM no nació por una idea, sino por unos intereses que necesitan una cobertura ideológica. El PP sí nace con la voluntad de conformar España de acuerdo a una ideología conservadora.

Pepe

Operació Maquillatge

Pepe | 30/11/2009, 21:57

De moment a la televisió he vist una altre vegada al nostre batle en Palma donant el seu suport a na MAM. Al manco aquesta vegada ha estat a la seu d'UM i no al Parlament. Cada vegada resta més clar que cal dotar de més mitjans a la fiscalia.

El nom de l'operació molt aconseguit.

La presidenta del Parlament de les Illes, Maria Antònia Munar, ha estat imputada en l'Operació Maquillatge, que investiga el possible desviament de fons de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca a Unió Mallorquina o cap a persones pròximes mitjançant sobrecosts. L'Operació Maquillatge, constitueix una peça separada del cas 'Son Oms', que investiga la requalificació d'uns terrenys rústics que passaren a industrials en els anys noranta. Entre el 14 i el 18 de novembre hauran de declarar davant el jutge Juan Ignacio Lope Sola, el president d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer, el conseller de Turisme, Miquel Nadal, el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i Maria Antònia Munar.

Miquel Sánchez

Re: Quatre mocions

Miquel Sánchez | 30/11/2009, 17:08

Aquest no sap ni on és Ternelles

A. Bennàssar

Munar imputada

A. Bennàssar | 30/11/2009, 17:06

Mirau l'enllaç: www.diariodemallorca.es/mallorca/2009/11/30/munar-imputada-pieza-separada-caso-son-oms/526059.html#EnlaceComentarios

I en joan cerdà quan l'imputaran?

Pepe

Mentides

Pepe | 30/11/2009, 17:05

El que diu Libertad Balear, la notícia està sense signar ( tal vegada ha estat l'administrador de la família March) té un bon grapat de mentides.
Aquesta és la desinformació que han publicat:

Las servidumbres de paso no son de propiedad pública

A raíz del asalto de Ternellas el agit prop actuante ha justificado su agresión a una propiedad privada en nombre de una pretendida titularidad pública del camino invadido. No hay tal titularidad pública como ha sentenciado el Supremo. Ni en Ternellas ni en otras muchas fincas mallorquinas. Lo que suele haber es una servidumbre de paso que como su mismo nombre es una servidumbre de paso para ir a una o varias fincas concretas que, de no existir dicha servidumbre, estarían aisladas sin poder entrar o salir de las mismas. En buena teoría el camino de Ternellas - como los caminos de otras muchas fincas- son practicables, no por todo el mundo, sino por los concretos titulares de la servidumbre de paso. Y cuando una servidumbre se constituye, no como un gravamen sobre una finca en beneficio de otra u otras, sino como un gravamen en beneficio de personas o colectivos determinados, entonces lo que procede es o la expropiación o la declaración de interés general. Ni que decir tiene que ambas hipótesis no pueden decretarse en nombre de la real gana del alcalde de turno o de los bárbaros asaltantes.

La meva resposta:

¿Qué mentiroso firma esto?

- No hubo ningún asalto a ninguna propiedad privada. No se salió del camino público y la policía municipal y el guardián de la finca declararon por escrito que la finca no sufrió ningún daño, no quedó ni un papel.

- Recomiendo al mentiroso anónimo que lea la sentencia; lo que se trataba no era la titularidad del camino sino su uso. La propiedad quería un uso privado y el Tribunal dice que debe ser público con restricciones.

- Como dice Tomeu en su respuesta en Ternelles estamos hablando de un camino real con documentación desde la Edad Media, con un camino a un castillo que actualmente es BIC y a una cala que ha sido usado públicamente y ha recibido inversiones públicas a lo largo de la historia.

Garci

Re: Quatre mocions

Garci | 30/11/2009, 16:51

Gràcies Tomeu per l'enllaç. És una vergonya l'escrit de Libertad Balear. Però supòs que si ho escriuen així és per guanyar visites. Si no és així i es creuen el que han escrit... malament anam.

Tomeu

Servituds de ploma

Tomeu | 30/11/2009, 16:19

Libertad Balear ja ha dit la seva sobre Ternelles.

(h)ttp://www.libertadbalear.com/?p=189579

Garci

Re: Quatre mocions

Garci | 30/11/2009, 13:39

Crec que és positiu que l'oposició presenti tantes mocions, totes elles per mirar d'impulsar una mica la feina que cal fer a Pollença i que l'equip de govern no fa, és nega a fer, o no sap ni que s'ha de fer.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb