URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Alternativa | 03 Desembre, 2009 07:00

Ha sortit el nou número de l'Urxella en paper. I ja en son 22 els que hem tret. Casi res. Aquest cop n'hem fet 3000 que estem repartint per tot el municipi de Pollença. Si no vos ha arribat encara, teniu paciència que un dia d'aquests el trobareu a casa vostra. Si per desgràcia no arriba, el vos roben o no n'hi ha suficients... el podeu descarregar i llegir a: urxella 22 complet.pdf (No és un fitxer adjunt, està emmagatzemat en línia a Documents de Google. Per obrir aquest document, feu clic a l'enllaç anterior).

Article portada. 

RENOVACIÓ, IL·LUSIÓ I TRANSPARÈNCIA

   Vivim temps de descrèdit en la política. En els darrers mesos, no hi ha dia que les notícies no ens despertin amb un nou escàndol. Hi ha tants de partits implicats, amb tantes de persones de tots els colors, que molta de gent comença a pensar que tots els polítics són iguals, i que el poder –central, autonòmic, local- corromp de forma inevitable. La separació entre la classe política i el que normalment es diu ciutadania comença a ser un fet que es convertirà en un divorci si no anam alerta.

   Aquesta desil·lusió és ben palpable a Pollença, on tenim un Ajuntament en què el descontrol i el funcionament irregular semblen ser la nota dominant. I no és per casualitat: des de fa anys s’han anat produït fets que fan que molts de pollencins pensin, com a la famosa obra de Shakespeare, que  alguna cosa olora a podrit.

   I no ens referim només al fet que l’empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca faci la neteja viària del Port de Pollença sense contracte des de fa mes d’un any i mig. Parlam també del no compliment de l'ordenança d'ocupació de la via pública, de la no denúncia d’obres il·legals per part del zelador municipal...

   Per altra banda, l’Ajuntament es mostra definitivament sotmès a la influència dels rics i poderosos, a qui sembla que els doblers donin carta blanca per fer el que vulguin. Com a mostra d’aquesta actitud clientelista: el tancament de camí públic de Ternelles per part de la família March, i la no aplicació de la llei de disciplina urbanística a casos com el de “Villa Cortina” o les construccions de l’empresari Josep Singla (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació en l'ope-ració Pretòria d’anticorrupció urbanística dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

    D’aquest laisser fer, que sem-bla ser el lema de l’Ajuntament de Pollença, no es salva ni tan sols el Festival que no ha pogut ser fiscalitzat ni per l'interventor ni per la Sindicatura de Comptes, i que pagava als treballadors en negre.

   En fi, també es podrien assenyalar nombroses irregu-laritats a les contractacions  per part de l'Ajuntament, amb un clar incompliment de la Llei de Contractes del Sector Públic, amb regidors que han contractat directament empre-ses de familiars seus. Encara que creiem en la presumpció d’innocència, en els temps revolts que vivim hem de fer nostra la dita sobre la dona del César: no només ha de ser honrada, sinó que també ho ha de semblar.

   I, justament, un parell de les irregularitats esmentades con-flueixen en la persona del regidor de serveis Martí Ochogavía Mayol, epítome del polític populista que sura des de fa anys, sigui qui sigui el batlle que governi.

   Són situacions com aquestes, en què l’opacitat i la confusió entre el que és públic i el que és privat són paleses, les que duen a l’abandonament de la política per part dels ciutadans, que assisteixen a cada nou cas sospitós amb una mescla d’indiferència i fàstic.

   Només amb un canvi total d’aquestes polítiques, només amb renovació, il·lusió i transparència, podrem acon-seguir que la gent es torni enganxar a la cosa pública. I, es vulgui o no, el que tots tenim més proper és el nostre ajuntament. Si li posam ordre, si el fem ben net, si deixam que entri aire renovat el tornarem a sentir com a ca nostra, un lloc del què ens hauríem de sentir orgullosos, cosa de la qual, indubtablement, ara ens podem sentir més lluny.

Aquí teniu la portada. Esperam que vos agradi.


 

Índex

Renoació, il·lusió i transparència..............................p.1

Feina feta..............................................................p.2

Història dels parts i quarts den Martí du Paraiso....p.3-4

   Antecedents

   Les dades de l'incompliment de la llei

   En benefici del poble i la credibilitat de l'ajuntament

Vaques privilegiades. Pretoria i Pollença...................p.4

Calen Respostes....................................................p.4

Notícies Breus........................................................p.5

   El Camí de Ternelles: públic i obert

    Corrupció

    Zones humides de Pollença en perill

Què és Alternativa per Pollença?.............................p.6

 

Comentaris

Pepe

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Pepe | 11/12/2009, 16:09

Gracias por la información

Rafael del Barco Carreras

CASO PRETORIA

Rafael del Barco Carreras | 11/12/2009, 14:03

CÁRCEL DE BRIANS,

CONSTRUIDA POR PROINOSA, JOSEP SINGLA, CASO PRETORIA.

Rafael del Barco Carreras

Tanto va el cántaro a la fuente… Josep Singla, ingeniero, presidente de la célebre constructora PROINOSA, por él fundada en el 74, y vicepresidente primero del Gremio de Constructores de Obras de Barcelona, detenido e imputado por Garzón y con fianza de 500.000 €, ha declarado indignado que el encarcelado Luigi, Lluís García Sáez “El vigotis”, o “el cerebro”, o “conseguidor de obras y recalificaciones”, ex diputado del PSC, es "un operador libre con un despacho profesional" que cobró "una comisión absolutamente legal". Y aquí entramos de lleno en el célebre patinazo de Pascual Maragall en el Parlament sobre el 3%, achacado a CIU. “Tráfico de influencias”, comisiones, astillas, minutas, o la compra de cuadros a la esposa de Maciá Alavedra, se convierten al cabo de los años en “normales” y hasta “legales”, para el cerrado círculo que las practican y disfrutan.

Pero en cuanto a este escrito, que sepa o no de comisiones, del 3 o del 20%, y tráfico de influencias, se da por supuesto, o presuntamente supuesto, pero lo que me llama la atención es que su empresa construyó la famosa cárcel. Sea constructor de Brians 1 o 2, poco importa. Que allí el chorreo de comisiones debió funcionar mejor que las instalaciones de las duchas, no me cabe duda. Yo que intentaba ducharme a diario, a menudo, o no lo conseguía, o el agua tan escasa, que maldecía a los corruptos de la gran cárcel CINCO ESTRELLAS del pujolismo. Y lo de menos, las duchas. A los tres años de construida había tantas grietas que algún “fugista” se las miraba con fruición. Asimismo, las grandes manchas de salitre en la “obra vista” inspiraban a los aficionados al “butrón”, fans de Clint Eastwood en la “Fuga de Alcatraz”. La seguridad, contratada a una empresa israelí a través de otros íntimos de Pujol, era tan técnicamente perfecta que los funcionarios se perdían ante tanto mecanismo, por lo que recurrían al tradicional método de cerrar a mano puerta por puerta. Y con unas instalaciones de una cocina general y ofis para cada módulo, de verdad de CINCO ESTRELLAS, la comida fría y poca, servida por un catering, “Bon Servei” ¡qué ironía!, de un CIU que quebró… provocando el primer motín.

Singla me permitirá que como inquilino de Brians, y viejo promotor, le asegure que solo “untando” a diestro y “siniestro”, nunca mejor lo de SINIESTRO, se pueda “entregar” y “conformar” una obra con tantas deficiencias. Quizá lo compruebe de huésped.

Pero lo peor de esa cárcel no radica en sus constructores y los corruptos cobrando, sino, su total inmersión en “Barcelona, 30 años de corrupción” , ver www.lagrancorrupcion.blogspot.com

Pepe

Un hombre libre

Pepe | 04/12/2009, 15:12

Avui carta de Ramón Aguiló al DdM i un par de frases qeu subscrib totalment:

...no olvides que la única reacción del poder ante la crítica consiste no en discutir los argumentos, sino en descalificar a las personas que la ejercen: resentidos, rencorosos; este es el juego del poder...Contar lo que pasa no es favorecer a la derecha. Que es el mismo argumento de todos los partidos de lavar los trapos sucios en casa; para que los ciudadanos no se enteren de lo que realmente hacen los que dicen representarles. La verdadera carnaza para la derecha es el torcido ejercicio del poder de la izquierda... desde siempre creo que la única actitud que nos ennoblece es la verdad, dígala Agamenón o su porquero... El ejercicio del poder no justifica mirar hacia otro lado. En ningún caso. Si hay que escoger entre el partido y los ciudadanos, yo siempre he escogido y escogeré a los ciudadanos. Por eso dejé de contar en el PSOE. Por eso me marché hace ya diez años. Es el partido como objetivo en sí mismo -siempre lo votarás- o como instrumento al servicio de la sociedad. Con los años y con todos los errores, cuando la vida declina, va en serio, como diría Gil de Biedma, uno ya no puede mirar a los falsos dioses, uno tiene que llegar a ser un hombre, aunque le pase como a Albert Camus -salvando las enormes distancias-, vituperado por toda la izquierda ortodoxa y acusado de derechismo. El poder no digiere la libertad de pensamiento. Yo, hace tiempo que soy un hombre libre.

Pepe

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Pepe | 04/12/2009, 15:07

Curioses les similituts dels discurs d'en Nadal amb el de Martí Ochogaví, els dos parlen de conspiració contra la seva persona i utilitzen a la seva família com escut del que no són sinó denúncies sobre la seva feina. Com diu avui Matías Vallés; Si tanto le molesta el impacto sobre sus allegados, ¿por qué continúa en la primera línea de Cort, con una exposición mediática similar a la actual? Tal vez debió pensar en sus circunstancias familiares cuando vendió a mitad de precio Can Domenge, dañando a miles de familias mallorquinas con independencia de las repercusiones penales del escándalo.

El mateix podem dir d'en Martí que segueix sense dimitir

maki

UnPI

maki | 04/12/2009, 14:52

A Pollença hi ha MAJORIA de
UNPI. I per favor, no anomeneu com a SOCIALISTES els regidors del psoe de l'equip de govern, no ho son

Garci

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Garci | 04/12/2009, 11:40

El PSOE sap dels desastres dels seus socis i també dels seus propis desastres. I ho sap perquè van als plenaris i els ho deim cada mes. També ho saben perquè tenen ulls i orelles. I també ho saben perquè en alguns casos els tècnics de l'ajuntament fan informes explican't-ho.

Si no hi fan res és perquè no volen. Tenir esperances en que canviin a aquestes altures és absurd. Protegir els negocis de segons quins regidors, és la darrera encoberta que coneixem, però no crec que sigui la darrera de totes que surti.

A Pollença hi ha majoria absoluta d'UM? Tot fa pareixer que si.

Insecticida pa las moscas

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Insecticida pa las moscas | 04/12/2009, 10:24

¿En Pollença hay un pacto de gobierno? Yo pensaba que gobernaba Martí del Paraíso con mayoría absoluta, si no no se entiende que otros ocho concejales apoyen sus negocios familiares con nuestros impuestos.
Las moscas también están muy a a gusto en la mierda.

Tomeu

UM, amb majoria absoluta.

Tomeu | 04/12/2009, 09:36

Com no s'han de sentir a gust, començaren la legislatura amb 5 regidors d'UM i ara son 9.

Molt bé

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Molt bé | 04/12/2009, 09:00

Normal que en Joan Cerdà Rull se senti cada vegada més agust amb aquesta guarda de socialistes. En Jaume Plomer els hi feia nosa i l'han llevat d'enmig.
Molt bé socialistes per aconseguir que el batle se senti molt agust amb vosaltres, molt bé

Diario de Mallorca

DIARIO DE MALLORCA

Diario de Mallorca | 04/12/2009, 08:57

POLLENÇA

UM y PSOE gobiernan "cada vez más a gusto", según el alcalde
Las tensas relaciones de UM y PSOE en las instituciones de Palma no tienen cabida en Pollença, según se desprende de las palabras del alcalde Joan Cerdà (UM). "Las relaciones entre los dos socios son más buenas que nunca y de cada vez estamos más a gusto", afirma. Cerdà está convencido de que no habrá consecuencias en su municipio ya que UM "es un partido municipalista y jamás ordenará a sus alcaldes que rompan los pactos en sus municipios".

Melià

SORTS? MUTS? CEGOS? O COMPLICES?

Melià | 04/12/2009, 08:50

Estaria bé que els socialistes de Pollença se adonassin de les coses mal fetes que fan aquest de UM i fesin alguna cosa al respecte. Només en Jaume Plomer se va donar conta de tot el que fan malament aquests de UM/UNPI? La resta de socialistes de Pollença que son, cegos, muts, sorts...? o complices d'aquestes situacions?

turgut

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

turgut | 03/12/2009, 21:29

Quin puto fandango, això no té arreglo

Alternativa per Pollença

Segueix el ball

Alternativa per Pollença | 03/12/2009, 17:23

La batlessa de Palma, la socialista Aina Calvo, hauria firmat avui dematí els decrets de destitució que afecten la primera tinent de batlessa, Cristina Cerdó, i el regidor no electe i president de l'Institut Municipal d'Esports, Baldomero Oliver, ambdós d'Unió Mallorquina.
Fonts del gabinet de premsa de la batlia no han volgut confirmar ni desmentir aquesta informació i han remès als resultats de l'executiva del PSOE que es reunirà al capvespre. En aquesta reunió es decidirà el futur del Pacte al Govern, al Consell i a Cort.

Garci

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Garci | 03/12/2009, 13:23

Miquel Nadal ha dimitit de tots els seus càrrecs executius. Diu que s'ha equivocat políticament en no haver dimitit abans de la persecució a la que es veu sotmès.

Guillem Caldentey Crego

El temps no només us ha donat la raó

Guillem Caldentey Crego | 03/12/2009, 09:30

El temps comença a deixar cadascú al seu lloc.
Amb "pacte a la basca" (que no m'acab de creure: deixar el megacorrupte UM per anar als braços del megaultramaxicorrupte PP??) o sense, el Bloc per Mallorca ha cremat totes les seves banderes. Amb pacte a la basca o sense, el Bloc per Mallorca quedarà com allò que diuen: "banyut, i apallissat".
Avui al nostre blog hem penjat un "article" d'aquells fàcils de fer, només un parell de "retalla i enganxa", i feina feta.
Llastimós, tot plegat.
Salut, bona feina i bon humor!!!
G. Caldentey
h ttp://verds-esquerra.blogspot.com/2009/12/de-resultats-del-pacte-per-lestabilitat.html

Pepe

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Pepe | 03/12/2009, 08:42

Bon dia Antònia, gràcies, ahir ja vaig penjar aquesta notícia que pot servir molt bé per que els ciutadans de Pollença valorin millor el que va passar dilluns.

Un resum:
Dimite un edil del PP de Málaga por contratos de obras a la empresa de su cuñado
Manuel Marmolejo aduce que actuó "por desconocimiento"

En el país:
Marmolejo explicó el jueves en el pleno que desconocía que la Ley de Procedimiento Administrativo establecía la incompatibilidad de participar en procedimientos de contratación en los que concurriera algún licitante con una relación de hasta cuarto grado de cosanguinidad. En principio se limitó a anunciar que a partir de ahora se abstendría en los procedimientos de contrataciones directas de sus áreas. El alcalde, Francisco De la Torre, ya avisó el lunes de que esto no bastaba, y, sin cuestionar la buena voluntad de Marmolejo consideró que se trata de un grave error.
En los últimos dos años, la empresa Greensur, dedicada al mantenimiento de obras y plantaciones, de la que es accionista el marido de una hermana del edil, ha obtenido contratos menores (sin concurso público) por un total de más de 280.000 euros.

Pepe

Poder i ética

Pepe | 03/12/2009, 08:39

A Pollença hi ha diferències. Nosaltres no vam participar des del principi del pacte i el PSm ha estat expulsat.
Pens que el temps ens ha donat la raó. L'ex-batle socialista de Palma, Ramón Aguiló el va resumir molt bé el diumenge passat al DdM:
"Antich gobierna con personas imputadas por corrupción, y el problema no viene de ahora, porque el PSOE sabía cuáles eran las circunstancias en que UM había hecho política en la anterior legislatura desde el Consell… Si luego se pacta con esta gente… Corrupto no es sólo aquél que se embolsa dinero público para sus fines particulares, o lo cobra de terceros a cambio de favores políticos, también lo es aquél que pacta con los que son corruptos... la corrupción intelectual, consiste en primar el poder por sobre cualquier consideración de tipo ético –Nulla ethica sine aesthetica–, y que sólo redunda en el desencanto de la ciudadanía."

En resum UM i PSOE tenen majoria absoluta i els regidors del PSOE "han tragado carros y carretas" per que han primat el poder sobre l'ética. Dilluns passat van tenir una gran oportunitat i la van deixar passar

Garci

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Garci | 03/12/2009, 08:22

M'acaba d'arribar un sms d'una persona de la directiva d'EU dient:

"Ya estamos fuera, PSOE y PP, pacto a la vasca"

Antoni A.

Mirau Mirau

Antoni A. | 03/12/2009, 08:17

Mirau que ha fet un regidor de màlaga, igual en M. O. hauria de fer el mateix no???
www.elpais.com/articulo/andalucia/Dimite/concejal/Malaga/dio/contratos/empresa/cunado/elpepiespand/20091202elpand_2/Tes

Garci

Re: Renovació, il·lusió i transparència. URXELLA en paper número 22.

Garci | 03/12/2009, 08:13

Sincerament, mai he vist un pacte de govern al municipi més ben avingut que aquest. UM dicta i el PSOE obeeix. És com si fos una majoria absoluta d'UM.

Exemples n'hi ha molts: el PSOE havia estat contra l'auditori de Moneo, ara hi està a favor; el PSOE havia estat adherit a l'excursió de Ternelles, ara no vol obrir; podríem parlar d'auditories, de fer la vista grossa amb els regidors que incompleixen la llei de contractes...

En fi, a Pollença només governa un partit.

Follonero

Resposta J Rull i FRamon

Follonero | 03/12/2009, 08:09

I predre la cadira? Maiiiiiiiiiii

Carles V.

PACTE-PACTUM---

Carles V. | 03/12/2009, 07:32

Bon dia, el pacte de govern balear, segons diversos mitjans de comunicació, està a punt de enfonsar-se, què us sembla? Bé, creis que a pollença també es romprà?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb