URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'etica brilla per la seva absència 4

Alternativa | 07 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Des del ple extraordinari  hem rebut les felicitacions de molt de ciutadans, per descobrir i reprovar les accions il·legals del regidor de serveis Martí Ochogavía i escandalitzats per que aquest continuí com regidor. Igualment s’han succeït les dimissions i baixes al PSOE per la negativa del seus regidors a reprovar al mateix regidor. Entre les seves dimissions destaca la del seu secretari general a Pollença i ex-regidor, en Jaume Plomer que a la seva dimissió ha indicat als regidors del PSOE la possibilitat que han perdut de donar una imatge de transparència i no desemmascarar a possibles corruptes

 En relació amb tot l’anterior aquesta setmana passada la premsa nacional publicava el cas del regidor del Partit Popular de Màlaga, Manuel Marmolejo que  ha dimitit assumint la seva responsabilitat política a un cas similar al del regidor de serveis Martí Ochogavía.

A Màlaga els darrers dos anys, una empresa dedicada al manteniment d'obres i plantacions, de la qual és accionista un cunyat del regidor , ha obtingut contractes menors (sense concurs públic) per un total de més de 280.000 euros. A Pollença estam parlant de que en cinc anys dues empreses de familiars del regidor de serveis han facturat 844.521,07 euros en cinc anys SENSE CONTRACTES LEGALS ni menors, ni de cap tipus.

Demanam al regidor de serveis Martí Ochogavía que reflexioni sobre el cas, assumeixi la seva responsabilitat política  i presenti la seva dimissió i sortida de l’Ajuntament. En cas de no fer-ho demanam al batle Joan Cerdà Rull ho destitueixi a les seves delegacions (serveis, camins i cementeri, ja que l’acta és personal). En cas de que no es faci efectiva ni la dimissió ni el cessament demanam que qualsevol regidor d’UM o el PSOE tingui la dignitat ètica i el coratge de donar-nos suport a una moció demanant el seu cessament

Comparant els casos senyalats ; el senyor Manuel Marmolejos regidor de polígons industrials i del districte Bailén-Miraflores (Màlaga), va explicar al ple que desconeixia que la Llei de Procediment Administratiu establia la incompatibilitat de participar en procediments de contractació en els quals concorregués algun licitant amb una relació de fins a quart grau de consanguinitat, i en principi es va limitar a anunciar que s'abstindria en els procediments de contractacions directes de les seves àrees. Exactament igual que el senyor Martí Ochogavía. La diferència és que a Malaga el batle va  considerar des del principi de que es tractava d'un greu error i a Pollença el batle no només l’ha donat tot el seu suport sinó que ha fet tot el possible per evitar la reprovació del regidor. A Màlaga finalment el regidor  ha assumit que s’ha equivocat greument en un assumpte de la gestió pública i ha assumit la seva responsabilitat política, i ha dimitit. A Pollença el regidor no només no ha assumit la seva responsabilitat política sinó que es va atrevir a atacar al nostre regidor arribant a dir al ple que “el voliem afusellar”.

A Màlaga el portaveu del PSOE va assegurar que la situació era "insostenible" i va advertir a més de que l'exigència de responsabilitats no pot parar-se en la dimissió del regidor. A Pollença els regidors del PSOE van decidir ni tan sols reprovar al regidor de serveis i com els ha dit el que era el seu secretari han emparat a possibles corruptes amb la seva votació.

Comentaris

Pepe

A Antonio

Pepe | 08/12/2009, 15:27

Hola Antonio, en principi no aniré a la comissió de festes, normalment va una altre membre d'Alternativa i dimecres és també la tertúlia de polítics a la ràdio municipal.Però si m'has de dir qualsevol cosa tens el correu electrònic i ens podem veure.

Antonio Hernández

para pepe

Antonio Hernández | 07/12/2009, 17:50

Hola pepe, aniras a la reunión de las fiestas.
Alli nos vemos

Alternativa per Pollença

Participació

Alternativa per Pollença | 07/12/2009, 08:36

2a. REUNIÓ OBERTA PER APORTAR IDEES A LES FESTES DE POLLENÇA
L’àrea de Festes de l’ajuntament de Pollença convoca totes les persones que vulguin aportar idees a les festes de Nadal, Sant Antoni, Carnaval... a una reunió oberta a tothom que tendrà lloc el dimecres 9 de desembre, a les 20 hores, a Can Llobera.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb