URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Avui falta un mes per l’apagada analògica

Alternativa | 11 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Dia 11 de gener les emissions analògiques dels canals que arriben legalment a Pollença (els que no arriben no ho sabem) mostraran un avís que ens convidarà a seguir les seves emissions per TDT i ja no serà possible seguir les mateixes fins com ara.

Creiem que la nostra queixa feta al “DEFENSOR DEL PUEBLO” va ser encertada, malgrat la resposta d’aquest que ens convidava a fer uns altres accions a les administracions pertinents, però no va caldre, just unes setmanes desprès, concretament al mes de novembre i desembre es varen posar en funcionament els equips d’emissió de Alcúdia i Pollença.

La queixa al “DEFENSOR DEL PUEBLO” va ser quan es varem assabentar que fins setembre d’aquest any 2009 no tindríem les emissions digitals a Pollença, doncs sembla que un estudi donava com temps més que suficient els 4 mesos reglamentaris per que el municipi de Pollença es “digitalitzes”, la nostra queixa va venir per fet de ser Pollença un municipi amb tres centres emissors i les dificultats afegides que això podria donar al moment de fer les corresponents adaptacions a les antenes, afegint també que havia moltes segones residències d’estrangers i això dificultaria la feina dels administradors de finques, es veu que des de Govern Balear concretament a la Conselleria d’Innovació, que ara a canviat la seva  situació al organigrama del Govern, també varen pensar el mateix que nosaltres i varen avançar aquesta digitalització del municipi, digitalització que encara dona problemes qualque vegada, però creiem que sa fet molt bona feina des de el Govern de les Illes i de l’empresa pública “Multimèdia de les Illes” i ara tenim la cobertura més o manco correcta, cal destacar que la instal·lació del reemissor de la Cala és tota del Govern de les Illes, ja que  Abertis Telecom va posar a la cala pollencina dins una bossa de zones on no hauria cobertura terrestre i s’hauria de fer per satèl·lit, i just tindrien dret aquesta equip de recepció els empadronats  a la Cala com domicili habitual.

Ja entrant als continguts el panorama és ben trist, falta molta qualitat i sobra molta política ja que hi ha una sèrie de canals que vomiten odi a tot el que sona a la llengua de les nostres illes, també està el tema del “CANAL 33”, problema més gros que el de la TV3 CAT, ja que molt es queixen de la falta d’esport i cinema en català, però més greu serà perdre el “33” un canal molt cultural, i la sorpresa és com no TV MALLORCA amb un pressupost molt just i amb una pollencina a l’anomenat “prime time”, està posant la nota de qualitat al desolador panorama televisiu de les nostres illes.

Comentaris

turgut

Re: Avui falta un mes per l’apagada analògica

turgut | 21/12/2009, 07:15

Hola Miquel,
dins el 63 saps que hi posaran? Crec que ara no hi ha res, no?
Es molt improbable que utilitzin els canals alts per serveis mòbils, ara ja han fet tard. De totes formes, amb lo malament que han redistribuit l'espectre tots aquests anys, ja no me sorpren res.

Miquel Sánchez

Re: Avui falta un mes per l’apagada analògica

Miquel Sánchez | 20/12/2009, 20:28

Hola Turgut, el plà tècnic per la zona de Pollença és aquest, i no just per Pollença si no també per Muro, Sa Pobla, Alcúdia i Santa Margalida.

Ara bé, un cervell del Ministeri d'Industria creu que la part alta de l'UHF, canals 40 a 69 més o manco, seria ideal per serveis mòvils, no sé quins. Això seria un escàndol, ja que s'hauria de refer tot un altra vegada i les adaptacions de les antenes comunitaries no servirien per res.

Sembla que va ser un comentari de reunió que va sortir fora del ministeri, pero mai se sap.

turgut

multiplex

turgut | 20/12/2009, 18:06

Hola,
voldria consultar si sabeu si finalment el multiplex 46 serà assignat a la zona de Pollença i Moll per l'emissió de TV Local, i si l'autonòmic serà el 65, i els estatals els 63-66-67-68-69. Gracies

Miquel Sánchez

Re: Avui falta un mes per l’apagada analògica

Miquel Sánchez | 14/12/2009, 20:18

Toni ara mateix a ca meva fa un aigua de bimbolles, l'antena que tinc ben posada no te problemes cau un poquel el senyal però es veu, la antena que sense ajustar bé, ha perdut el senyal, recordau el que varen posar a la web, heu de tenir un senyal amb una qualitat d'un 80% en dies de sol i sense vent, si no passen aquestes coses, que es quedarem sense senyal.

Toni

Plou=No TDT

Toni | 14/12/2009, 15:10

Avui es el primer dia que plou i la TV a Pollença ja no funciona.
Qu en sabeu res?
Si seguim així i plou com l'any passat, ens quedam sense Tv tot l'hivern.

En teniu qualque informació?

Garci

Re: Avui falta un mes per l’apagada analògica

Garci | 11/12/2009, 21:13

Estic totalment d'acord en que TV de Mallorca ara per ara és el millor canal (tot i que això és subjectiu) que un pot posar a les nits, que és quan jo tenc temps de mirar la tele.

Entre el programa "de nit", "memòria i oblit d'una guerra", el del fons del mar, en Monegal, enxarxats, l'aguait...
Vaja, una programació molt recomanable i més si veim el que donen als altres canals.

També som del parer que la feina que ha fet en Miquel és ingent i molt bona.

Pepe

Re: Avui falta un mes per l’apagada analògica

Pepe | 11/12/2009, 20:46

Crec que pot estar ben content de tota la feina que has fet aquest temps per tenir informada a la gent i informar als diferents responsables de l'apagada.
Esper que en un mes millori la senyal, respecte a la millora dels programes soc més pessimista.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb