URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació, austeritat i solidaritat.

Alternativa | 14 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple de dimecres 16   a les 11:00 que es realitzara al Casal de Ca'n Llobera.

A aquest ple presentam dues noves mocions, seguim amb la il·lusió que ja no té aquest equip de govern, proposant idees per una Pollença millor.

A la primera moció demanam obrir a la participació social la decisió d’elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Nou Plan E) . A Pollença li corresponen 1,837.501 i fins el moment de presentar aquesta moció els grups de l'oposició no haviem rebut cap informació respecte a que es pensava fer amb aquest doblers. A la comissió s'ens va informar que havia la idea de fer petites obres ( encalentiment piscina del Port, parcs infantils, Miquel Capllonch, digitalització arxiu urbanisme, enllumenat públic...) Com sempre pensam que quan més participatiu sigui el procés millor.

La segona moció demana una mica d'austeritat i solidaritat a l'Ajuntament, a més del tema de la reducció a la despesa de la il·luminació de Nadal ya comentat , demanam:

Austeritat. A més de retallar les despeses en il·luminació nadalenca, demanam mantenir al pressuposts del 2010 les congelacions,(ja vam presentar al 2008 una moció en aquest sentit que va ser aprovada), dels sous del batle,  regidors i càrrecs de confiança , les partides corresponents al funcionament dels Grups Polítics Municipals, i  les partides relacionades amb les dietes dels càrrecs electes per assistència a  comissions i consells d'administració de les empreses i societats municipals.

Solidaritat demanant canviar lots de Nadal per doblers pel fon d’ajuda i la compra de lots de productes de comerç just. Igualment si es possible que l'Ajuntament redueixi de manera important la quantitat destinada a la il·luminació nadalenca i dediqui la quantitat estalviada  al fons econòmic d'ajuda.

1- PART RESOLUTIVA

1. - Aprovació, si escau, de l'operació de crèdit per finançaments varis. La situació econòmica de l'Ajuntament és terrible. En tres anys s'ha passat d'1,5 milions a 3 milions en operacions de crèdit, el límit que es pot aprovar pel batle per això ara han de portar aquesta operació al ple.  Es tracta de demanar un prestam de 244.294,77 euros, amb una durada de 6 anys per finançar la inversió del centre de dia (211.438, un vehicle per a la policia local (5.856)! i el projecte tècnic de substitució de conducció d'aigua cap el dipòsit de la urbanització Gommar (27.00 euros).

2.- Moció presentada pel grup municipal de PSM-EN relativa a la compensació de taxes municipals a contractistes i proveïdors amb factures reconegudes pendents de pagament.

Una de les conseqúències de l'actual pèssima situació econòmica de l'Ajuntamentés el gran retard en pagar als proveïdors, la moció cerca compensar aquest retard però legal i econòmicament és complicat.

3.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa Esquerra Unida- els Verds relativa a obrir a la participació social la decisió d’elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Nou Plan E).

4.- Moció presentada pel grup municipal de PSM-EN relativa a actualització del projecte de condicionament de la deixalleria municipal (parc verd) i inclusió dels projectes finançats pel Fons Estatal per l'ocupació i la sostenibilitat local.Milloraria el servei, es sol·lucionaria l'irregularitat urbanística en qe actualment es troba la Deixalleria, i es contribuiria a una millor rendibilitat de l'empresa municipal de Serveis EMSER 2002.

5.- Moció presentada pel grup municipal de PSM-EN relativa a l'exposició pública del tancament de camins i organització de la circulació els dies de la Fira. El tema de la circulació pensam que és un tema de la policia local, si que pensam que seria positiu afavorir la participació ciutadana sobre la situació dels recintes firals.

6.- Designació de membres del Consell Escolar Municipal de Pollença. 

7.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds relativa a solidaritat i austeritat.

8.- Propostes /Mocions d’urgència

II- PART DE CONTROL i SEGUIMENT

1. - Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 

Comentaris

Pepe

Re: Participació, austeritat i solidaritat.

Pepe | 14/12/2009, 21:05

Això de limitar la democràcia a votar cada quatre anys és molt dels regidors del PSOE de Pollença

BCNSkin

Re: Participació, austeritat i solidaritat.

BCNSkin | 14/12/2009, 19:29

estarán ocupados con otras cosas mas importantes que borrar un nombre de una web. que pasa te molesta el nombre o que?

QUE PASA A ESTE ROJO QUE INSULTA --(coios)-- NO SE LE borra EL COMENTARIO? PORQUE?
JAJJAJAJA

VOSOTROS SOYS LO CENSURADORES I LOS INTOLERANTES.

Garci

Re: Participació, austeritat i solidaritat.

Garci | 14/12/2009, 18:45

Millor no entrar en insults i debatre i dir les coses de forma correcte i que ningú es pugui sentir insultat.

Tampoc és bo signar com a Policia Municipal, encara que ho siguis o no, ja que pot molestar.

Dit això, no estic d'acord en que si no t'agrada un partit o la forma en que fan les coses l'únic que has de fer és no votar-los. Crec que s'ha de poder parlar clarament sobre l'actuació pública dels polítics i dels partits. La seva tasca, pagada per tots, hauria d'estar a disposició de la ciutadania, que els ha de poder dir el que en pensa. També cal dir que és millor fer crítiques guardant les formes i sense insultar.

Una altre cosa, per acabar, l'actuació del PSOE és dolenta a nivell municipal (i extramunicipal) i no han sigut ni capaços d'esborrar el nom de Jaume Plomer de la seva pàgina web, símptoma de la lentitud d'acció (o inactivitat) del grup municipal. Pens que això no es pot negar.

Policia Municipal

J. Martorell...

Policia Municipal | 14/12/2009, 18:29

Martorell controla les teves paraules, sino t'agraden els socialistes, lo que as de fer es no votar-los, meam si u coio seràs tu?

J. Martorell

SOCIALISTES!!! QUE EN JAUME PLOMER JA NO ÉS SECRETARI GENERAL

J. Martorell | 14/12/2009, 10:55

Els socialistes de Pollença, durant tota la legislatura han demostrat que tenen greus problemes a l'hora de manetjar les noves tecnologies. No s'explica d'altre manera, o son coios i no s'han enterat que en Jaume Plomer ha dimitit com a secretari general o no tenen ni puta idea com llevar el seu nom de la web on apareix com a secretari general del psoe de Pollença.
Socialistes heu perdut tota la identitat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb