URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Plataforma pel Dret a Decidir.

Alternativa | 15 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Dia 12 de desembre es va celebrar a Cura una reunió per a constituir una Plataforma de Càrrecs Electes Municipals de les Illes Balears pel Dret a Decidir. Des d'Alternativa per Pollença hem considerat important que el nostre regidor s'adhereixi a aquesta iniciativa. Tot el que sigui aprofundir en el dret a decidir  en tots els aspectes de les nostres vides col·lectives i individuals és positiu.
 
L'aprofundiment democràtic és bàsic per a que el sistema sigui més just i lliure. La democràcia rarament escolta i deixa participar la ciutadania en la presa de decisions que l'afecten. Votar un cop cada quatre anys no és sinònim de democràcia ja que després a la ciutadania no se la té en compte per res. Nosaltres creiem que la participació ciutadana i els pressuposts participatius son una primera passa necessària i imprescindible en el camí cap a la democratització de la política.
 
D'aquesta manera, i juntament amb més de 100 regidors de totes les illes Balears, hem decidit adherir-nos al següent manifets:
 
 
MANIFEST CONSTITUTIU DE LA PLATAFORMA DE CÀRRECS ELECTES
MUNICIPALS DE LES ILLES BALEARS PEL DRET A DECIDIR

Les regidores i els regidors sotasignants, càrrecs electes municipals de les Illes Balears, afirmam que el poble és el dipositari de la sobirania i a ell li correspon el dret a decidir. És des d'aquesta convicció democràtica que posam de manifest que els pobles de les Illes Balears tenen dret a decidir sobre el seu present i sobre el seu futur, sense tuteles ni coaccions.

Els pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a nacionalitat històrica integrant de la cultura catalana i europea, són titulars del dret d’autodeterminació. No debades, el preàmbul de l'Estatut afirma que les Illes Balears són una comunitat de persones lliures i per a persones lliures.

Així mateix, denunciam l’inacceptable i endèmic dèficit de la nostra balança fiscal amb l’Estat, conscients que el principi d’autonomia financera és requisit indispensable per poder exercir efectivament l’autogovern.

Per aquestes motius, i davant la conjuntura històrica i social que vivim, tres
dècades després del restabliment de les llibertats democràtiques, consideram arribada l’hora d’avançar amb fermesa cap al lliure exercici del dret a decidir.

L’aprofundiment en els valors democràtics que comporta aquest dret i la corresponsabilitat col·lectiva en la presa de decisions bàsiques per a la convivència són determinants per afrontar el futur amb garanties per desenvolupar un model de benestar integrador i pròsper, per millorar les condicions de vida individuals i col·lectives, i per garantir les senyes d’identitat del país.

És per això que, com a regidores i regidors que hem estat escollits per a epresentar els nostres conciutadans a les institucions públiques que els són més properes, consideram que és el nostre deure afirmar i reivindicar el dret dels iutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a pronunciar-se lliurement sobre tots els aspectes que afecten la seva vida col·lectiva.

En conseqüència, constituïm la plataforma de càrrecs electes municipals de les Illes Balears pel dret a decidir i ens comprometem a treballar per:

1. Articular un ampli moviment de regidores i regidors en favor del dret democràtic dels pobles de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur; obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes municipals els diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu i afermar les relacions recíproques.

2. Procurar que el Govern de les Illes Balears elabori un projecte de llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears.

3. Reivindicar un finançament just i equilibrat per a totes les administracions públiques de les Illes Balears que faci que l’exercici de l’autogovern sigui efectiu.

4. Realitzar i donar suport a activitats que constitueixin un avanç en l'exercici del dret a decidir.

5. Ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir els pobles de les Illes Balears.

6. Emplaçar el Parlament, el Govern, els Consells i els ajuntaments de les Illes Balears per tal que duguin a terme les iniciatives necessàries per reconèixer institucionalment el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur.

Comentaris

B.H Obama

Re: Plataforma pel Dret a Decidir.

B.H Obama | 15/12/2009, 20:18

Garci,Yes we can!

Garci

Re: Plataforma pel Dret a Decidir.

Garci | 15/12/2009, 19:35

Esper que aquesta iniciativa vagi molt més enllà del dret d'autodeterminació. El dret a decidir és un dret a assolir i que per jo no és altre que la plena autonomia personal i col·lectiva de les persones, però no les d'aquí, sinó de tot el món. Hauria d'arribar el dia en que el conjunt de la humanitat pogués decidir sobre tots els aspectes que els afecten: autonomia plena, sense dirigismes estatals, partidistes o altres que estiguin per damunt de l'ajuda mútua i el lliure acord conscient de les persones entre si.

És molt difícil, en som conscient, però cal avançar cap a aquesta utopia per poder avançar, encara que sigui un pam. Per això desitjaria que les paraules que aquest manifest expressa no es tornin paper mullat o es quedin en el dret d'autodeterminació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb