URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mentides per emparar les irregularitat.

Alternativa | 17 Desembre, 2009 07:00

Aquest és el primer resum del ple d'ahir, a articles posteriors desenvoluparem els diferents temes del ple. De la dura polèmica que va haver al segon punt entre el nostre regidor i el batle. El batle segueix més preocupat per encobrir les irregularidades del seu regidor de serveis, Martí Ochogavía que per adoptar el que hauria de fer per responsabilidad política que és el cessament del mateix regidor. Teniu un aperitiu al final de l'article i l'explicarem amb detall a posteriors articles.
  1. - Aprovació, si escau, de l'operació de crèdit per finançaments varis. Aprovada amb els vots a favor d'UM-UNPI i PSOE, Abstenció del PP-UMP i PSM i el nostre vot en contra.

Aquesta operació de crèdit no és sinó un reflex de la crítica situació econòmica a la que UM-UNPI i PSOE estan portant a l’Ajuntament. En aquest moment el deute total amb els bancs és de més de 10 milions d’euros, el doble que fa 4 anys. Estam davant una entitat endeutada i sense capacitat d’estalvi.

Farem un grapat d'articles sobre la situació econòmica de l'Ajuntament.

2.- Moció presentada pel grup municipal de PSM-EN relativa a la compensació de taxes municipals a contractistes i proveïdors amb factures reconegudes pendents de pagament. Es va votar per punts separats i es van rebutjar els dos punts.

Primer punt: Que les factures que es presentin a l’Ajuntament per a la seva aprovació hagin d’acompanyar-se de la certificació de que la feina encarregada o el subministre s’ha realitzat satisfactòriament per part del tècnic de cada àrea, això apart de la signatura de proposta per part del regidor delegat corresponent. vots a favor de l'oposició i en contra de l'equip de govern. Li dedicarem un article.

Segon Punt: Que a aquells contractistes o proveïdors amb factures aprovades pendents de pagament amb una antiguitat de més de dos mesos se’ls notifiqui la possibilitat decompensar el pagament de les taxes municipals i se’ls ofereixi l’opció de fer-ho si així ho sol·liciten. vots a favor de PSM i Alternativa, en contra la resta

Al primer punt és evident que fa falta un control de les feines que es fan per l’Ajuntament, i si a això unim les il·legalitats al tema de contractació que ha hagut està més que clar que és més que necessari que les factures que es presentin a l'Ajuntament per a la seva aprovació hagin d' anar acompanyades de la certificació de que la feina encarregada o el subministre s'ha realitzat satisfactòriament per part del tècnic de cada àrea. Per què l'equip de govern vol manteninir aquesta situació de descontrol? Farem un article sobre el tema i el vergonyós comportament que va tenir al mateix el batle.

3.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa Esquerra Unida- els Verds relativa a obrir a la participació social la decisió d'elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Nou Plan E). Aprovada per unanimitat.

Com sempre defensam que és imprescindible generar una major cultura de participació ciutadana A la pàgina web municipal es podrà donar idees de projectes pel nou Fons Estatal. Mil caps pensen millor que un i tal vegada el que no s’ens ha ocorrit ni a nosaltres ni als tècnics se li pugui ocórrer a un ciutadà o ciutadana del municipi. Farem un article.

4.- Moció presentada pel grup municipal de PSM-EN relativa a actualització del projecte de condicionament de la deixalleria municipal (parc verd) i inclusió dels projectes finançats pel Fons Estatal per l'ocupació i la sostenibilitat local. Després d'aprovada la moció anterior es va retirar aquesta moció, la idea s'unirà a la resta de projectes per aquest fons per ser debatuda.

5.- Moció presentada pel grup municipal de PSM-EN relativa a l'exposició pública del tancament de camins i organització de la circulació els dies de la Fira. Va ser rebutjada pels vots d' UM-UNPI, PSOE i PP-UMP. El PSM i nosaltres vam votar a favor. Pensam era una bona moció i que seria positiu afavorir la participació ciutadana sobre la situació dels recintes firals. Es van multiplicar les excuses absurdes per votar en contra.

6.- Designació de membres del Consell Escolar Municipal de Pollença. Aprovat per unanimitat. Ara esperam que sigui un Consell Viu i positiu per un tema tan fonamental com l'educació. El PSM i nosaltres compartirem un lloc a aquest Consell.

7.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds relativa a solidaritat i austeritat. Rebutjada; Vot en contra UM_UNPi-PSOE. Abstenció PP UMP. Vot a favor PSM i nosaltres. Segons l'equip de govern tots els punts s'estan complint llevat del tema dels lots de Nadal. El debat es va demostrar que cal fer més pedagogia al tema del comerç just.

A les mocions d'urgència, a proposta del PSOE, es va presentar una moció conjunta de tots els grups, aprovada per unanimitat ,demanant reconèixer la tasca de l'entitat Projecte Home a les Balears i sol·licitar al Govern espanyol que els bens decomissats a Son Banya siguin destinats a Projecte Home.


 Segons el batle al ple d'ahir el tema de les factures sense certificat dels tècnics (moció PSM) no te res a veure amb el tema de les contractacions, i va interrompre i  impedir parlar del tema al nostre regidor del tema, amb l'amenaça d'expulsar- ho.

Segons el batle totes les factures importants han estat certificades pels tècnics...

Aquesta és una factura de desembre de 2005, en Joan Cerdà ja era batle, de 19.920 euros per obres al poliesportiu de Pollença (hagués requerit un contracte menor) que no està signada per cap tècnic i sí pel regidor de serveis, Martí Ochogavía germà d'una de les administradores de l'empresa (hem llevat les dades de la mateixa). Continuarà...

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Garci | 18/12/2009, 16:54

"Amb UM no es pot governar"

Premi!

Miquel Sánchez

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Miquel Sánchez | 18/12/2009, 14:40

Els que vareu està a la presentació de la candidatura d'alternativa EU-EV a Pollença, Us enrecordau de la primera frase d'en Pepe ?

Un dos tres responda otra vez.

Garci

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Garci | 18/12/2009, 11:45

Jo pens igual que en Guillem, fan tard. I també m'hagués agradat que fos el Bloc en bloc que hagués abandonat. Massa comèdia han fet, massa coses s'han tragat... Ara fins i tot pareix ridícul.

No haurien d'haver entrat a governar, haurien d'haver abandonat quan son Espases i a partir d'aquí tot és absurd.

G. Caldentey

Perdó! M'he colao...

G. Caldentey | 18/12/2009, 11:35

Pepe! Sí que n'havies fet, d'esment als "companys i companyes" d'EU!!! Sorry!!!
De totes maneres, què vols que et digui... jo hagués fet el possible, i ho sabeu, per a que fossin Els Verds, si hagués calgut, independentment del Bloc, qui haguessin fet el moviment que ha fet -repeteixo, massa tard- ERC... Els Verds, de fet, tenen (formalment: parlamentari) més poder que ERC. Salut una altra vegada, a tots, i bon sopar tingueu!

Guillem Caldentey Crego

Hola Pepe! Et deixes, com a mínim, uns "incoherents"...

Guillem Caldentey Crego | 18/12/2009, 11:25

... véase: Les nines i es nin d'EU a Cort. Jo els he qualificat de "empresentables", en els comentaris que he posat a DM i a DdB en les edicions digitals. El comentari, amb títol "Ja era hora", diu així:
"Encara així, trob que han fet tard... No diguem ja el Bloc per Mallorca.... No diguem ja els impresentables d'EU a Cort... Molta vergonya hem passat aquesta legislatura.
Tot això no ha resultat cap sorpresa. En Els Verds, des del moment de la configuració del "Pacte" de Govern a les Institucions, i sobre tot tal i com havia quedat aquest govern (M. Ambient, p. ex., en mans d'UM (!!!!)), fórem uns quants els qui defensàrem que no hi hauríem d'haver entrat, només votar a favor de la investidura d'Antich com a President i Armengol, i que per tirar endavant les iniciatives, s'hagués de negociar amb el Bloc... o amb el parlamentari de Els Verds, que, com a tal, té el mateix valor que qualsevol altre.
Mentres tant, hem deixat cremar les banderes, una rera l'altra, hem permès actuar lliurement els barroers Urbanitzadors Mallorquins, i l'esquerra ecologista quedarà marcada i ben marcada per l'ambient més desitjat per la dreta corrupta: tot els polítics són iguals.
Guillem Caldentey Crego
regidor de Els Verds-Esquerra d'Artà".
Salut!

Pepe

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Pepe | 18/12/2009, 11:20

Estic d'acord "follonero" la gent no hauria d'oblidar la corrupció del PP. Avui Matías Valles recorda que de moment el PP guanya a UM; 40 anys de sentències condemnatòries davant de 7 d'UM

Pepe

Esquerra

Pepe | 18/12/2009, 11:17

Pens que el BLOC mai hauria d'haver entrat a un govern amb UM, i que fa temps que hauria d'haver sortit.
Igualment pens que els partits del BLOC haurien d'haver anar més coordinats a aquest tema, ni m'ha agradat el que ha fet EU a Cort ni que Esquerra faci això sense contar amb la resta de partits del BLOC. A més hem de recordar que Esquerra i el PSM encara fa només un any i mig van considerar que UM era una opció millor que el BLOC quan van impulsar la candidatura conjunta d'Unitat.
Tampoc va se coherent el comportament d'Esquerra amb el PSM a les europees.

A la fi vull dir que és un bon llistat d'incoherències fruit de l'electoralisme i de la "cadiritis".

Follonero

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Follonero | 18/12/2009, 11:14

Això es un cachondeo...
El més trist es que els corruptes del PP en sortiran guanyant després de que els seu govern conjunt amb UM sigui la principal causa de les continues crisis de l'actual govern. El casos de corrupció d'UM son de l'anterior legislatura, pero la falta de valentia de l'actual Govern els pasarà més factura que al PP la seva manca de honradesa.
No es just!

follonero

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

follonero | 18/12/2009, 11:06

Esquerra abandona el pacte.

www.cronica.cat/noticia/ERC-abandona-totes-les-institucions-de-les-Illes-pels-casos-de-corrupcio

Alternativa per Pollença

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Alternativa per Pollença | 17/12/2009, 17:33

Lamentable
I el condemnat Vicenç atura la convalidació del decret llei de mesures urgents en matèria d'ordenació del territori i medi ambient...

El diputat del Grup Mixt, Bartomeu Vicens, ha impedit avui la convalidació del decret llei de mesures urgents en matèria d'ordenació del territori i medi ambient en abstenir-se en la votació, per la qual els grups del pacte no han pogut reunir la majoria parlamentària necessària per dur endavant el decret.

Alternativa per Pollença

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Alternativa per Pollença | 17/12/2009, 17:28

La situació d'UM i dels que governen amb els es segueix deteriorant dia a dia.

S'està demostrant que la nostra posició al 2003 era la correcta, a aquell moment vam dir que no podiam governar ni amb UM ni amb el PP. La justícia ens dona la raó. El passat govern PP-UM va ser un niu de corrupció i delinqüència.

Quatre anys i mig de presó i vuit anys i mig d'inhabilitacióm per en Bartomeu Vicens. La sentència considera demostrar que Vicens, mentre exercia de Conseller de Territori del Consell de Mallorca, va ordenar el pagament de 12.000 euros al seu contable particular, Tomás Martín, perquè elaboràs un informe sobre el valor del sòl a Mallorca que va plagiar de diverses pàgines d'internet. Segons la sentència, aquesta operació estava destinada a "pagar" la fidelitat de Martín perquè encobrís les diverses activitats fraudulentes de Vicens.

Damià Nicolau, aleshores Director Insular de Territori, i fins fa poc, secretari general d'Unió Mallorquina, va ser qui va autoritzar emetre aquests informes. Per això, la sentència el condemna a dos anys i mig de presó i a quatre d'inhabilitació.

Tot això, el mateix dia que Miquel Nadal ha hagut d'entregar el passaport per evitar el risc de fuga per la seva imputació en l'Operació Maquillatge: indici clar de delicte, segons les autoritats judicials.

Alternativa per Pollença

Convidada

Alternativa per Pollença | 17/12/2009, 15:16

Benvolguts,
En motiu al 5è aniversari d'Esquerra-Pollença, el proper divendres 18 de desembre a les 20:30h a la Tafona de Can Reiet carrer Sant Domingo 17, en Jaume Santadreu, Capellà i gerent de Can Gazà farà una conferència oberta a tothom Exclussió i marginació social a Mallorca.
En finalitzar es farà un sopar obert per a tots els interessats a un restaurant de Pollença amb la presència del conferenciant.
Agrairia la difussió d'aquest acte.
Per a apuntar-se al sopar us podeu posar en contacte amb mi al:
626-775-128
Atentament,
Miquel Àngel Sureda Masanet
President d'Esquerra-Pollença

Alternativa per Pollença

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Alternativa per Pollença | 17/12/2009, 15:11

Avui al UH Miquel Payeras diu que hi dos batles d'UM que s'estan pensant seriosament deixar el partit i muntar candidatures independent.
Finalment UNPI absorbirà a UM?

Maki

censor major

Maki | 17/12/2009, 09:33

Trist paper, el de joan cerdà defensant mangarrufes del cap de UNPI...

castelao

en bones mans...

castelao | 17/12/2009, 09:31

Esperem que aquests 1,7 milions no caiguin en mans del regidor de serveis...que sino, tot poren ser festes i bauxes, i regals als afins

Pepe

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Pepe | 17/12/2009, 09:18

Gràcies Guillem, fins aquest ple a Pollença tampoc s'ens havia informat de res, actualment hi ha ja un llistat de possibles projectes però encara no hi ha res decidit, esper que ara l'Ajuntament posi en marxa aquest tema i la gent participi.

Garci

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

Garci | 17/12/2009, 08:20

Avui estam d'ehorabona per l'aprovació de la moció per la participació ciutadana envers les obres del nou pla-E.

1.7 milions d'euros donen per molt i qui millor que els ciutadans per decidir en que invertir-los? Hem fet una nova passa cap al dret a decidir.

De Diario de Mallorca

Re: Mentides per emparar les irregularitat.

De Diario de Mallorca | 17/12/2009, 08:17

Los ciudadanos podrán sugerir las obras del Plan E en la web municipal

J. F. S. POLLENÇA. Los ciudadanos de Pollença tendrán la posibilidad de sugerir las obras a financiar con el nuevo Plan E a través de un enlace situado en la web del Ayuntamiento. Así lo aprobó ayer el pleno ordinario de la institución a raíz de una moción presentada por Alternativa mediante la que instaba a abrir a la participación social la elección de los proyectos que se financiarán con el nuevo plan, del que corresponden 1,7 millones a Pollença.
Por otra parte, el pleno tuvo momentos de tensión cuando se debatía una moción del PSM en la que se instaba a compensar a los proveedores con facturas pendientes de pago mediante la exención de abonar las tasas municipales, una propuesta rechazada por el equipo de gobierno de UM-UNPI y PSOE, con el apoyo del PP, por su "complejidad".
Otro punto de la misma moción proponía que todas las facturas a aprobar por el Ayuntamiento vayan acompañadas de una certificación técnica sobre el trabajo encargado. El portavoz de Alternativa, Pepe García, volvió a denunciar el "incumplimiento de la Ley" del regidor de Servicios, Martí Ochogavía, por "aprobar facturas de hasta 3.000 euros sin que conste el concepto de pago". El alcalde Joan Cerdà (UM) amenazó a García con echarle del pleno por introducir una cuestión "no incluida en la moción" y aseguró que "la mayoría de facturas del área de Servicios están avaladas por técnicos".
La oposición rechazó una nueva operación de crédito para financiar las obras del centro de día.

G. Caldentey Crego

Participació en els fons zp 2010

G. Caldentey Crego | 17/12/2009, 07:41

No sé com es materialitzarà la "consulta" als pollencins sobre les execucions i obres de la 2a edició del Plan E, però pens que està molt bé que s'hagi arribat a aquest acord de Ple (a instància vostra). A Artà presentàrem una Moció (a la qual s'afegiren PP i UIA, la resta de grups de l'oposició: h ttp://docs.google.com/Doc?docid=0AV05-5xIz_h0ZGNwNWh6cnNfMTI1ZmpkODl3Zng&hl=ca) possiblement semblant a la vostra, en què també es proposava la participació ciutadana i, per suposat, com a mínim, la dels grups municipals de l'oposició, i no hi va haver manera -ja per aquelles dates (24 de novembre) UM-PSOE tenien decidides les obres- i a dia d'avui ni tan sols els representants en el Consistori tenim ni p. idea de què es farà amb aquests fons.
Enhorabona per la vostra feina.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb