URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PARTICIPAU

Alternativa | 21 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar per unanimitat la nostra moció per fer partícips del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (pàgina Ministerio) a la ciutadania i associacions del municipi a través de la pàgina web municipal

És el moment de demostrarals polítics que els ciutadans volen fer alguna cosa més que votar cada quatres anys. Mil caps pensen millor que un i tal vegada el que no s’ens ha ocorrit ni a nosaltres ni als tècnics se li pugui ocorrer a un ciutadà o ciutadana del municipi. A altres municipis com el Campello ,   Salamanca, Montesinos... s'ha fet.

És una bona oportunitat per participar, debatre i ajudar a triar  les propostes d'execució i inversió de 1.837.501 euros, amb un màxim de 368.237,00 en despesa social o educativa. Ja que  els ajuntaments tenen la possibilitat de finançar fins a un 20% de les despeses corrents que ocasioni la prestació de serveis socials de competència municipal, principalment en educació i atenció a persones en situació de dependència.

Les sol·licituds al Ministeri s’hauran de presentar abans del 4 de febrer, això vol dir que les idees a l'Ajuntament han d'arribar ja, pensau que s'ha de calcular el seu cost i després triar les que es consideren més adients. 

De moment encara no s'ha posat l'enllaç a la pàgina municipal però ja podeu enviar els vostres suggeriments a aquest mateix blog, a alternativaperpollenca@gmail. com, a la mateixa àrea de participació ciutadana,pciutadana@ajpollenca.net

La federació espanyola de municipis i províncies ha publicat una guia d'ús que podeu consultar  i també una guia d'exemples

El llistat de idees- projectes que de moment  hi ha sobre la taula és el següent:

- Sanejament del carrer Metge Llopis i Almirant Cervera del Port (clavegueram, pluvials i  aigua potable).

- Conduccions d’aigua i evacuacions de fecals al poliesportiu de Pollença. Regar el camp de futbol amb aigües no potables.

- Instal·lar plaques solars a la piscina del Port i als poliesportius.

- Scanner i programes per digitalitzar l'arxiud'urbanisem

- Reparar la teulada de l’escola Joan Mas i els banys de l’escola vella del Moll.

- Reorganitzar la plaça Miquel Capllonch.

- Adequar el pis superior del centre de dia de Pollença.

- El PSM ha proposat la remodelació de la deixalleria municipal.

L’execució de les obres no ha d’haver estat prevista en el pressupost
consolidat de l’entitat local per als anys 2009 ni 2010. No es pot tractar d’obres que rebin ajudes o subvencions d’altres administracions públiques

Possibles tipologies projectes:
o Les destinades a la promoció de l’activitat econòmica, com ara parcs empresarials, parcs científics i tecnològics, vivers d’empresa...
o Les obres de creació, equipament i desenvolupament d’infraestructures tecnològiques i d’innovació.
o Les destinades a millorar l’accés a les xarxes i infraestructures de les tecnologies de la informació i de les telecomunicacions fixes i mòbils.
o Les destinades a impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables.
o Les dirigides a promoure la mobilitat sostenible urbana, reforçar els mitjans de transport menys contaminant i les destinades a millorar la seguretat vial.
o Construcció, adequació o millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable a domicili, de la xarxa de sanejament i d’infraestructures de depuració d’aigües residuals.
o Les relacionades amb la gestió i el tractament dels residus urbans.
o Les destinades a la recuperació i conservació d’àrees naturals i masses forestals.
o Les de prevenció d’incendis.
o La construcció, adequació, rehabilitació o millora de centres educatius.
o L’adequació, rehabilitació o millora d’edificis de propietat municipal per a l’atenció a persones en situació de dependència, així com la supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat.
o La construcció, rehabilitació o millora de centres de serveis socials, sanitaris, culturals i esportius.
o Les de protecció i conservació del patrimoni històric i paisatgístic municipal.
o Les destinades a la modernització de l’Administració municipal per tal de donar compliment a la Llei d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.
 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

José Luis García Salvador, en representació d'Alternativa EU-EV presenta a la sessió ordinària del Ple del mes de desembre, per a la seva discussió i aprovació, la moció relativa a: “Obrir a la participació social la decisió d'elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local

Exposició de motius:

1.  El govern central  ha impulsat el nou fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (també anomenat "2on Pla E"), dotat amb 5.000 milions d'euros (Reial Decret 13/2009, publicat al BOE Núm. 259, de 27 d'octubre).

3.  Atès que els criteris de distribució dels doblers, són els mateixos que a l'anterior Pla E, és a dir, en funció de la població, i atesa la important quantitat de doblers corresponents al nostre municipi: 1.837.501 euros, amb un màxim de 368.237,00 en despesa social

4.  Atès que en aquest moment no s'ens ha convocat als grups de l'oposició a cap reunió per parlar d'aquest  important pla.

5.  Atès que la primera convocatòria del pla de Fons d'inversió local es va fer de manera molt precipitada i sense participació ciutadana.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

PROPOSA:

1.  Fer partícips de la proposta d'obres i partides de despesa tots els grups polítics amb representació en aquesta Corporació municipal.

2.  Convidar a la ciutadania i associacions del municipi a participar, debatre i ajudar a triar  -dins dels marges i dels condicionats establerts en el R.D 13/2009- les propostes d'execució i inversió  del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local

Comentaris

Garci

Re: PARTICIPAU

Garci | 22/12/2009, 09:11

Joan, alerta que no "socialitzem" els teus dècims de loteria...

Joan

Re: PARTICIPAU

Joan | 22/12/2009, 08:34

Pepe si mos toca la grosa haurém de pensar en fer política de dretes no?

Pepe

Re: PARTICIPAU

Pepe | 21/12/2009, 22:59

Un notícia horrorosa JRV quan hi ha molt de gent que té moltes esperances en aixeca el vol la temporada que ve.

Alternativa per Pollença

DEP

Alternativa per Pollença | 21/12/2009, 22:32

La dirigent històrica del moviment veïnal de Palma, Rosa Bueno, ha mort aquesta matinada als 64 anys d'edat en no poder superar un càncer que sofria des de fa tres anys.
Per a Rosa Bueno "la democràcia sense Participació Ciudadana no tenia sentit, i va dedicar els seus màxims esforços amb tal que les institucions reconeguessin aquest dret, i a que les organitzacions ciutadanes l'exercissin".

JRV

Globespan

JRV | 21/12/2009, 20:17

Una molt preocupant noticia per a la economía mallorquina, i en consecuència, perilen bastants llocs de feina a Pollença, es la quebra de Globespan, i la seva companyia aèria, Flyglobespan.
La noticia al D.M. deia així: " la quiebra de Globespan y su compañia aerea, Flyglobespan, y la consecuente anulación de sus vuelos, se ha dejado sentir en Mallorca, donde la empresa tenia intereses, sobre todo en la zona de Pollença. Cerca de 5.000 escoceses contaban con reservas para los próximos dias, mientras que 4.000 se han quedado varados en sus destinos.
Plou sobre banyat per la economia pollencina

Garci

Re: PARTICIPAU

Garci | 21/12/2009, 12:25

Ups, o ho he llegit malament o el diari deia això.

Pepe

Re: PARTICIPAU

Pepe | 21/12/2009, 11:45

M'agradaria que en Biel hagués guanyat el premi però en realitat ha estat nominat.

Els premis alzina d'enguany han estat per les cooperatives de consum ecològic, el regidor de mobilitat de Palma, Francisco Donate i l'Ajuntament d'Esporles.

De totes maneres enhorabona a Biel per la seve nominació.

Alternativa per Pollença

Re: PARTICIPAU

Alternativa per Pollença | 21/12/2009, 08:15

No podem més que donar l'enhorabona al nostre amic i company BIEL PERELLÓ per haver rebut el premi Alzina que dóna el GOB a la tasca ben feta, pel seu bloc de fotografia.

bloc.bielperello.com/

Enhorabona per la feina ben feta i pel premi.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb