URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I ara l’Equip de Govern també vol ser la “Santa Inquisición”

Alternativa | 26 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

A la Junta de Govern de dia 6 d’octubre hi ha els següents paràgrafs:

“5.5.- A proposta del Regidor delegat de Cultura Sr. Bartomeu Cifre Bennàssar, vista la petició del Sr. ******, amb ****** mitjançant la qual sol·licita l’ús d’una sala de conferències pel proper dia 13 d’octubre de 2009 amb la finalitat de realitzar una conferència sobre “els nens i els joves de la nova energia” i donar informació al respecte, la Junta de Govern, per unanimitat, acorda:

1r.- Denegar al Sr. ******** la utilització d’una sala per a impartir l’esmentada conferència atès que no tenen cabuda en els espais municipals les activitats relacionades amb l’esoterisme o la parapsicologia

2n.- Notificar aquest acord al Sr. ******* i donar trasllat del mateix a l’àrea de Cultura, als efectes pertinents.”


Esoterisme i parapsicologia? Ara l’Equip de Govern ens ha de dir en el que hem de creure i en el que no hem de creure ?


Aquestes energies que segons l’Equip de Govern no hi tenen cabuda ni per parlar d’elles als espais municipals són les mateixes que durant molt d’anys han servit als pollencins per trobar aigua a les seves finques amb una efectivitat mil·limètrica, els “zahoris”, què són aquestes persones que tenen les seves facultats de percepció sensorial molt desenvolupades, amb una branca d’ullastre o d’altre arbre, amb dos fils de filferro i altres tècniques aconsegueixen no just trobar aigua, si no també petites joies i altres artefactes. Vagi per davant que no tinc ni idea del que aquest bon senyor volia contar als pollencins, però si ja hi ha alguna experiència positiva en joves amb fracàs escolar, que creant un ambient òptim de relaxació han aconseguit assimilar uns coneixements que amb les tècniques tradicionals no haguessin mai tingut accés.


No té cap tipus de justificació no deixar parlar a la gent de coses que no entenem, però si els regidors no tenen cap tipus de objecció a sortir amb un ciri a una processó, a una celebració que fins i tot pot ser que no entenguin, o celebrar els foguerons de la nostra festa de Sant Antoni, que just és el ritu pagà de la renovació de les energies, malgrat per nosaltres ja just sigui per fer un concurs de foguerons i fer un bon sopar i agafar una bona moixa alguns, crec que haurien de haver deixat parlar d’energies a aquest bon senyor, malgrat no hagués dit res de profit.

 

Comentaris

Tomeu Cifre

Supersticions

Tomeu Cifre | 28/12/2009, 11:25

Jo no sol qui per dir si la gent fa be o no per apuntar-se totes aquestes creences. Pero si es tracta de deixar un espai municipal per difondrer-les ja no me sembla adequat, sobretot si el propi comferenciant s'anuncia per escrit com a potenciador de les habilitats "parapsicològiques" dels infants (que no es el mateix que psicològiques).
A més sabem el que passa després del primer "ganxo": que vine a la meva consulta i en parlarem..., que això ho arreglarem amb unes poques sessions...
Quan xerram de religions al manco sabem del que parlam, pero aquestes teories parapsicològiques van creuant la línia d'allò científic i allò supersticiós amb una gran capacitat de confondre a la gent.

Miquel Sánchez

Re: I ara l’Equip de Govern també vol ser la “Santa Inquisición”

Miquel Sánchez | 27/12/2009, 20:57

Gràcies JRV, supòs que cap religió tindrà un euro públic ???

JRV

Vosaltres també?

JRV | 27/12/2009, 20:57

Us parlava en aquest comentari anterior de que globalment sembla que estem reculant en el grau de pensament racional en que gradualment, i des de el Renaixement i posteriorment en la il·lustració haviem arribat, permetent el lliure pensament. Però el comentari sobre l'acord de la comissió de govern me preocupa, per quan pareix defensar activitats ben oposades a la raó i la ciencia, al pensament objectiu, racional i empiric...
En quan als "zahoris" de Pollença, una rama mes del pensament, per no dir trabucat li diré folkloric, també us podria donar una conferència en que consisteix l'engany, amb l'aigua que ve dels Pirineus, o de Canada, segons la darrera opinió d'un "experte zahori".
Crec que l'objectivitat ha de començar per nosaltres mateixos, i no tots els acords que pren l'equip de govern han de ser questionats. Quan son correctes i assenyats no s'han de questionar. Ara que la democracia i el lliure pensament ha aconseguit posar l'esglessia catòlica a rexà, no l'hem de substituir per gent encara mes trabucada.

JRV

Rigor i seriositat

JRV | 27/12/2009, 20:35

Estic amb Tomeu Cifre, que les activitats que es facin a locals i centres públics, han de tenir un mínim de rigor i seriositat, nomes falta que ara comencin xarrades de extraterrestes, zahoris, futurolegs, etc. etc. per acabar de "prestigiar" mes l'Ajuntament del que ja està. Ens ha portat molta sang, suor i llagrimes arribar al punt actual de pensament racional a la societat, segles, milenis tal volta, per ara tornar arrera: creacionisme, fanatisme musulmà i religios en general, etc. etc. Una altra cosa es que es puguin organitzar xarrades SOBRE aquestes questions per estudiosos del tema , i sense anim de guanyari diners.
Respecte als cercadors d'aigua, Miquel Sànchez, degut a la meva feina, durant casi 30 anys he sigut testimoni dels enganys i les fantasmades de dits senyors. El "zahori" que menciona el "Ginjoler" també va "fallar" amb una "trobada" i posterior costosa perforació a la Vall de Can Guilló. Es va cercar aigua FORA de la ZONA on havia recomenat la geologa, i no es va trobar aigua, però no ho va pagar ell els costos, com no varen pagar els milions que jo he vist malgastar per mor dels iluninats o estafadors, i a vegades ambdues coses.

ginjoler

zaorí

ginjoler | 26/12/2009, 12:58

el pare del nostre batle es un expert zaorí.salut

T. de la S.

I LA GENT ENCARA VA A MISA

T. de la S. | 26/12/2009, 12:14

Els capellans prediquen la castidad, i alguns han deixat fills en aquest poble...

Miquel Sánchez

Re: I ara l’Equip de Govern també vol ser la “Santa Inquisición”

Miquel Sánchez | 26/12/2009, 11:28

Tomeu, no podem rebutjar el que no coneixem, una vegada vaig anar a cercar aigua amb un zahori d'Inca i em fer agafar les branques i em va posar la mà damunt la meva mà i la branca del moviment que va fer quasi es va rompre.

A Xile una dona amb un metode anomenat crec que "llum" està ensenyant a llegir i escriure a nins dislèxics amb molt d'èxit i tot això amb relaxaciò i el Metode Silva, quan estem amb periode "alfa" tots som iguals, el problema bé quan pasem a "beta" (vida normal)

Pel mateix motiu podem posar en dubte el profit que pot tenir la comunió en els catòlics i tots els sagraments
que venen desprès.

Garci

Re: I ara l’Equip de Govern també vol ser la “Santa Inquisición”

Garci | 26/12/2009, 11:05

Hola Tomeu.

En primer lloc, gràcies per participar i et convidam a que participis més sovint en el bloc. Com a home polític tens molt a dir i a aportar.

En segon lloc, dius que no coneixem de que volia parlar el conferenciant: diga'ns-ho tu si no et sap greu.Així ens assabentarem de perquè no tenia presumpció de seriositat.

En tercer lloc, l'article expressa una cosa molt diferent a la finalitat de la conferència. La darrera frase ho expressa molt bé: "crec que haurien de haver deixat parlar d'energies a aquest bon senyor, malgrat no hagués dit res de profit".

En quart lloc, a que pot induir aquesta xerrada? No té la gent prou seny per saber on va? Que vol dir que no era gaire lícita? Perquè si no era gaire lícita tampoc estaria bé que ho faci en llocs privats. Crec que totes les conferències que es fan tenen una finalitat envers al públic que les rep.

De nou gràcies per participar, ja veus que ha valgut la pena.

Tomeu Cifre

Parapsicologia

Tomeu Cifre | 26/12/2009, 10:56

No solc fer comentaris a blocs diferents del del PSM, pero ja que a l'escrit surt el meu nom, crec que tinc dret a rèplica.
Vaig dur la petició a la Junta de Govern i allà es va decidir no concedir l'espai.
Jo comparteixo aquesta desició, ja que els espais municipals no estan per fer-hi qualsevol cosa. Val la pena saber la temàtica de la comferència per poder-ne opinar.
Sempre he trobat que fer programes de tarot o programes sobre parapsicologia a televions públiques no és procedent.
Fer comferències del tipus de la que volia fer aquest senyor en un espai municipal,tampoc, si la vol fer a qualsevol altre lloc, cap problema.
Aquest tipus de comferències poden servir de ganxo per activitats no gaire lícites, i això no ho pot amparar l'Ajuntament, ja que allò que es fa en espais municipals sempre té una presumció de seriositat que aqesta comferència no tenia.
Si aquestes tècniques son solvents, me semblaria perfecte que la conselleria d'educació les incorporés a l'ensenyament.
També me vaig mostrar reticent una vegada que l'Ajuntament volia barrejar en una fira astronomia i astrologia.
Val a dir que la desició fou de la Junta de Govern, pero jo hi vaig estar d'acord.
Me sorpren la vostra postura amb aquest assumpte, i més si no coneixeu de que volia parlar el comferenciant. Res mes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb