URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Proposta per acabar l'any

Alternativa | 31 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Sobre la polèmica "monument al Balears Sí, monument al Baleares No" ens han enviat la següent proposta  imparcial.

Vist que ha  estat 62 anys dedicat als morts d’un bàndol de la Guerra Civil , els següents 62 anys hauria  d'estar dedicat als morts de l’altre bàndol, i tothom satisfet. Hauríem de llevar l’indiot  franquista i posar el senyal republicà, en comptes del soldat i el mariner que fan guàrdia hi podríem posar dos milicians espardenyers, i on hi ha les lletres podríem escriure el nom dels assassinats o  víctimes de la repressió franquista a les Mallorques, començant per  Emili Darder i Alexandre Jaume. Si vos agrada feis-ho córrer

 El text diu. MALLORCA ALS MARTIRS DE LA DEMOCRÀCIA.

Emili Darder, Alexandre Jaume, Aurora Picornell,etc, etc... i aqui el nom de tots els assassinats, si no caben farem la lletra més petita

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Proposta per acabar l'any

Alternativa per Pollença | 01/01/2010, 14:02

COMUNICAT ASSOCIACIÓ PER A LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA.

31 de desembre de 2009

Des de fa vàries setmanes, alguns col·lectius interessats ha intentat desviar l’atenció de les institucions i dels ciutadans respecte del sentit i del significat del monument franquista erigit a Sa Feixina en memòria del creuer “Baleares”.

Recentment, hem vist un particular degoteig d’entitats que, si bé en un principi havien aparegut com a signatàries d’un document adreçat a l’Ajuntament de Palma en el qual demanaven la pervivència del símbol franquista enmig d’un parc públic, ara indicaven que mai havien donat suport a aquell document i que, si ho havia fet algun dels seus associats, era tan sols a nivell particular.

En el mateix sentit, s’ha afirmat que altres entitats que havien donat suport a la petició de demolició encapçalada per Memòria de Mallorca s’havien manifestat en el mateix sentit, indicant que mai havien donat l’indicat suport.

A partir de tots aquests fets, i aquestes darreres afirmacions, Memòria de Mallorca vol afirmar:

1. No és cert que cap ni una de les entitats que demanaren, públicament, la demolició de l’escultura franquista de Sa Feixina, hagi retirat el seu suport a la iniciativa.

2. No tan sols cap ni una ha retirat el suport a la nostra iniciativa, sinó que, fa pocs dies, s’hi ha adherit l’Associació de Veïns del Jonquet.

3. Ens sembla absolutament criticable que es falti a la veritat com s’està faltant en aquests moments per part d’aquelles persones i entitats que intenten protegir el passat franquista de Palma i que aquest “interès” els hagi portat a consignar com entitats que donen suport a aquesta il·legalitat a institucions com que no ho havien manifestat així.

4. Ens sembla absolutament preocupant el silenci còmplice de l’Ajuntament de Palma, que està tolerant, amb la seva passivitat i inoperància, l’aparició de falsedats que envolten iniciatives per protegir un monument que incompleix la Llei de la memòria Històrica i permet que entitats i persones interessades perverteixin un procés popular i de participació com és el posicionament de les entitats de l’illa entorn d’un tema que consideren important.

5. Ens sembla inexplicable que entitats, inicialment serioses, com era el cas d’ARCA, demanin la protecció d’un monument il·legal i, a més, ho facin de la mà de col·lectius d’ultra dreta i permetin que es menteixi respecte de la relació de les entitats que s’adhereixen a les seves dèries o ni tan sols comprovin la veracitat de les indicades adhesions.

Per tot això, Memòria de Mallorca realitza el següent Comunicat de premsa:

1. Rebutgem enèrgicament la iniciativa, envoltada de falsedats, mentides i manipulacions, llençada des de determinats col·lectius amb la intenció de protegir un monument il·legal i que perpetua un passat de violència i repressió.

2. Rebutgem el silenci de Cort que, incomprensiblement, callant sembla donar veu a totes aquestes manifestacions manipulades i manipuladores que confonen la ciutadania i generen un descrèdit generalitzat.

3. Manifestem que totes les entitats que varen donar suport a la nostra petició ho feren de manera seriosa i conseqüent, que totes són reals i que, durant les darreres setmanes, se n’hi ha afegit, com és el cas de l’Associació de Veïns del Jonquet.

4. Exigim de l’Ajuntament de Palma que es limiti a complir la Llei i elimini el monument que no fa més que perpetuar la memòria d’uns fets i d’unes persones que aportaren mal, patiment i mort a la societat mallorquina.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb