URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suspensió de pagaments. Això s'enfonsa 2.

Alternativa | 23 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa pocs dies ens van donar la compte general del 2007 i del 2008, podeu consultar els informes d'intervenció de les citades comptes; 2007 i 2008.

 Les comptes són el mecanimes que posen de manifest la gestió econòmica realitzada i que es remitiran a la Sindicatura de Comptes .Si llegiu l'informe podreu veure fàcilment la pèsima gestió econòmica de l'equip de govern i la progressiva degradació de la situació econòmica municipal

A les mateixes comptes podeu llegir com l'Ajuntament incompleix la legislació al no fer pressuposts amb superàvit suficient per cobrir el romanent liquit de tresoreria negatiu.

Si parlam de liquidesa inmediata la tresoreria municipal al 2008 només té el 23 % dels fons per pagar acreedors ( al 2007 era el 30%), el que suposa una suspensió de pagament. 

Si al 2007 el període mig de pagament per la iliquidés de l'Ajuntament era de 111 dies,  i de 134 dies al 2008. I estam segurs que al 2009 es supera aquesta mitjana, els proveïdors cad vegada cobren més tard i l'Ajuntament és un problema i no una solució a aquesta crisi.

Al darrer ple es va presentar una operació de crèdit de 217.294,77 euros, amb una durada de 6 anys per finançar la inversió del centre de dia (211.438) i un vehicle per a la policia local (5.856). Un reflex de la crítica situació econòmica a la que UM-UNPI i PSOE estan portant a  l’Ajuntament. D'extrajudicial en extrajudicial, de prestam en prestam i això a pesar de la brutal  pujada d’impostos de l’any passat que els va permetre ingressar un plus de més de dos milions d’euros. 

En aquest moment el capital viu en operacions de crèdit a llarg termini és de més de SET milions d’euros (incloent la nova operació proposada). En tres anys s'ha passat d'1,5 milions a 3 milions en operacions de crèdit de tresoreria, el límit que es pot aprovar pel batle i per això ara han de portar aquesta operació al ple.  Aquests 3 milions hauria de ser l'import de les operacions de crèdit a curt termini teòricament, s'haurien d'amortitzar durant l'exercici i servir per a cobrir desfasaments puntuals de tresoreria, però en realitat vostès les han transformat en operacions a llarg termini perquè no s'amortitzen sinó que es van renovant.


D’aquesta manera el deute total amb els bancs és de més de 10 milions d’euros, el doble que fa 4 anys. Però el major problema no és aquest endeutament sinó que vostès són insaciables i no són capaços d’augmentar el creixement de l’endeutament.


UM-UNPI i PSOE utiltizen enginyeria comptable  per seguir endeutant l’Ajuntament i deixar una herència molt pesada als ciutadans i als futurs gestors d’aquest Ajuntament. L'interventor al seu informe sobre aquesta  els recorda que  el pla de sanejament que van aprovar en juliol prohibeix  realitzar inversions noves finançades amb operacions de crèdit si el romanent de tresoreria és negatiu cosa que passa avui i evidentment seguirà sent igual en els pocs dies que resten per tancar el 2009. 

Tots estam’acord en que la financiació municipal és deficient però la  gestió dels doblers públics d'UM-UNPI i PSOE  encara és més deficient.


Si no haveu vist "la història de les coses" d'Annie Leonard, mereix la penaper aturar una mica el consumisme que a tots ens menja.. En vint minuts un resum del sistema capitalista.

 

Comentaris

Por la ilegalización de UM

Re: Suspensió de pagaments. Això s'enfonsa 2.

Por la ilegalización de UM | 23/12/2009, 09:19

El que tienen que hacer con UM es ilegalizarla. No es difícil imaginarse que lo que ha salido sólo es una mínima parte de la corrupción de este partido

Follonero

Re: Suspensió de pagaments. Això s'enfonsa 2.

Follonero | 23/12/2009, 08:35

Que se cremaaaaaaaa?
UM !
que se cremaaaaaaaaaa?
UM!
UM se crema, se crema UM, Um se crema, se crema UM.....!

Garci

Re: Suspensió de pagaments. Això s'enfonsa 2.

Garci | 23/12/2009, 08:21

El tema dels terminis en que es paga a les empreses és vergonyós, i més amb les dificultats econòmiques que tenen les empreses avui en dia.

Si un fa una feina, el més lògic és cobrar-la. Si no la cobres segurament la propera vegada t'ho pensaràs dos pics abans de tornar a fer feina per aquest contractant.

Si l'ajuntament fos una empresa o un particular, dificilment trobaria qui li volgués fer les feines.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb