URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cinc idees per millorar la gestió econòmica. Això s'enfonsa i 3.

Alternativa | 24 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Des del principi de legislatura l'equip de govern no han fet cap cas a les nostres propostes per millorar la seva nefasta  gestió dels doblers que amb molt d’esforç  i feian són aportats  pels ciutadans.

Al darrer ple vam inssitir i els vam demanar cinc coses concretes:

 1- Presentar els pressuposts en els terminis que marca la llei. Mentre aquests dies a molt d’Ajuntaments i institucions s’estan presentant els pressuposts,UM-UNPI i PSOE  ja porten dos mesos de retard i encara no ens han donat cap explicació ni informació dels pressuposts del 2010. Aquesta manera de gestionar els doblers afavoreix el descontrol de les despeses que entre altres coses no poden ser fiscalitzades correctament pels grups de l'oposició.

2 – Retallar despeses. A pesar d'aprovar per unanimitat la nsotra moció per fer un pla d'austeritat no han fet res en aquest sentit i han continuat augmentant les despeses. La mateixa empresa que van a contractar per ajudar-les a fer el pressuposts els va aconsellar habilitar urgentment mecanismes de control pressupostari i mecanisme de contenció de despeses.

3.- Complir la llei de contractació pública que s’han votat facturant importants quantitats sense contracte, sense assegurar-se de tenir el millor servei al millor preu, afavorint a familiars i amics. El pitjor no és que s’hagin saltat la llei, el pitjor és que a més el regidor de serveis no va donar cap explicació mitjanament coherent de la seva actuació il·legal i els senyors regidors d’UM-UNPI i PSOE van emparar aquesta actuació i van votar en contra de la regularització de la contractació  al ple extraordinari

4 – Complir la llei i les seves pròpies bases del pressuposts i  que els regidors no disposin de doblers si no ha hagut una autorització prèvia. Van votar en contra de la nostra moció en aquest sentit al passat ple i segueixen presentant les despeses per la seva aprovació a la Junta de Govern quan ja s’ha executat i facturat, gastat alegrement pesar de tenir el seu crèdit ja esgota.

5.- Fer cas als serveis d’intervenció i la Sindicatura de Comtpes i auditar i regularitzar d’una vegada  els comptes del Festival de Pollença al que es dedica una operació de tresoreria de 250.000 euros .

Com podeu veure quatre de les nostres cinc propostes només suposen complir la llei. A una situació crítica i de crisi com l’actual cal unitat d’acció però aquesta acció ha de partir del compliment de la llei. Mentre UM-UNPi i PSOE no compleixin la llei i els seus propis acords que no esperin el nostre suport

La gestió d'UM_UNPI i PSOE ha agreujat la precària situació econòmica de l’Ajuntament que encara serà pitjor al 2010 ja que amb tota seguretat les despeses reconegudes superaran els ingressos liquidats i per tant hi haurà despeses amb crèdits que conduiran a un resultat pressupostari negatiu, cosa que no ocorria des del 2005.

Estam davant una entitat endeutada i sense capacitat d’estalvi per pagar aquest endeutament. L’Ajuntament actualment es troba al límit i es sosté sobre tot a costa dels proveïdors que cada vegada tarden més en cobrar. No són capaços d'aturar   l'endeutament i a més a més l’augmenten.

El senyor batle ens parla de l’auditori d’en Moneo, de fer un edifici emblemàtic per a Pollença, el PSOE parla de fer un edifici de disseny, un monument...  per passar a la posteritat, un somni... Un somni que a pesar d’haver estat presentat fa més de tres anys segueix a dia d’avui sense cap informe econòmic que justifiqui el seu pressupost o calculi el cost del seu manteniment. Un somni que pot ser un malson al futur. Si el seu somni és l’auditori, la seva realitat és la del darrer ple demanar un prestam per pagar un vehicle per a la policia local.

 

Comentaris

Garci

Re: Cinc idees per millorar la gestió econòmica. Això s'enfonsa i 3.

Garci | 24/12/2009, 18:31

Vista la situació econòmica de l'ajuntament, és incomprensible la voluntat dels governants de no posar-hi remei. Cada any que passa va a més el deute, cada cop resulta més visible l'empobriment i l'inpagament a les empreses locals, les quals en moltes ocasions han manifestat no voler fer feines si no cobren abans, ja que els 4 mesos d'espera per cobrar son molt llargs per la crisi.

Per la nostra part a cada plenari proposam mesures, en algunes ocasions s'aproven, en altres es rebutgen, siguin o no un simple compliment de la llei. Però el més trist no és l'aprovació o rebuig, sinó la inoperància d'un equip de govern incapaç de posar remei a una situació econòmica com l'actual, és més, un equip de govern que dia a dia fa accions per agreujar aquesta situació.

Fa rialles veure com a molts pobles, a la comunitat, al govern... es van produint els debats pressupostaris i que a Pollença només fa dos mesos que s'han aprovat els pressuposts d'un any que ara acaba, i que els pressuposts del 2010, que s'haurien d'haver presentat com a tard el mes passat, no hi ha previsions de que es presentin fins d'aquí molts mesos.

Abans es podien excusar en que la culpa era de l'herència dels anys del PP-UM. Però ara estem pitjor i la culpa ja no la poden dirigir cap al passat. Ara els culpables son ells, els que ens endeuten i no posen remei als nostres problemes.

Una dada absurda però real és el preu del vi de la cistella de nadal que no era menys de 5 euros i del que en varen posar almenys dues botelles, però a la cistella hi havia moltes coses més. Aquest només és un exemple més d'on van a parar els diners que amb tant d'esforç paguen els ciutadans en moments de crisis com l'actual. I repeteixo, aquest és un exemple absurd i minúscul de la tudadissa generalitzada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb