URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

RECOLZANT UNA PROPOSTA DEL GRUP PP-UMP

Alternativa | 30 Desembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

En el plenari del 29  d'octubre el grup municipal PP-UMP va presentar una moció relativa a la modificació del tipus de coeficient impositiu de l'IBI: de la taxa de fems i una congelació de la resta de taxes i imposts per l'any 2010 que consistia en els següents punts:

1.     - Que es modifiqui el tipus de coeficient impositiu de l’IBI a fi i efecte que no es produeixi augment per l’any 2010, és a dir, que l’augment qui implica la revisió cadastral en vigor es vegi compensada per la disminució del coeficient de les ordenances fiscals.

2.     - Que es modifiqui la taxa de fems adaptant-la a la liquidació d’EMSER de l’any 2008 i a l’estudi que realitza l’empresa referent als costos de recollida.

3.     - Que es faci una congelació de la resta de taxes i imposts per l’any 2010 per tal de contribuir a reduir la pressió fiscal en moments de crisi econòmica com la que patim actualment.”

Des d’Alternativa per Pollença pensam que tot el que fa referència a les pujades i baixades d’imposts s’ha de debatre conjuntament amb els pressuposts, ja que no te sentit decidir si es pugen o es baixen sense saber a que es destinaran els diners. Però tenint en compte com funciona l’equip de govern vàrem decidir donar suport a la moció del PP-UMP si s’acceptaven dues esmenes de caràcter social i ecològic que hi vàrem incloure:

1.     - Que les persones vídues i les persones majors amb rendes baixes (de menys de 7.000 € l’any) titulars d’un immoble tinguin una rebaixa del 50% de l’IBI.

2.     - Aplicar una bonificació fins el 50% els cinc primers anys en béns immobles amb sistema d’aprofitament d’energies netes i renovables”

La moció finalment va ser rebutjada degut als vots en contra dels grups que formen equip de govern. El sr Juanjo Mir  no va ser capaç d’argumentar la decisió de no recolzar la moció i es va dedicar a parlar del que fan altres pobles ( Calvià, Llucmajor, Felanitx...) sense tenir en compte que la situació d’aquests pobles no té res a veure amb la nostra. 

Nosaltres pensam que  tenint en compte la situació de crisis actual, en la qual a molts de negocis se’ls farà molt difícil pagar les taxes actuals, i ja que s’havien acceptat les nostres  esmenes, consideram  que la proposta del grup PP-UMP era prou positiva.

Al nostre grup ens fitxam en si les mocions son o no bones pels ciutadans i no en qui les presenta i no com l’equip de govern, que hi va votar en contra per ser una moció del PP-UMP.

De totes  formes, com ja hem comentat avanç, creiem que totes les propostes relatives a pujades i baixades de taxes i imposts han d’anar de la mà dels pressuposts. Per això vam demanar si ja s’havia començat a fer feina en els pressuposts generals relatius a l’any 2010 i si es pensava fer una reunió amb els grups de l’oposició per tractar-los. Com sempre l’equip de govern  va respondre que: “ hi estam fent feina” i respecte a la reunió: “encara no es el moment”.

Esperem que hi facin més feina que aquets darrers anys on els pressuposts s'han presentat de qualsevol manera i amb un retràs totalment inacceptable . També esperam que la reunió amb els grups de l’oposició es produeixi i que tots puguem aportar el nostre granet d’arena per millorar la difícil situació econòmica que vivim.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: RECOLZANT UNA PROPOSTA DEL GRUP PP-UMP

Pepe | 06/01/2010, 21:51

Encertat resum Anselm, a veure si el 2010 porta una mica de seny a aquest Ajuntament, per la nostra part farem tot el possible.

Anselm

Re: RECOLZANT UNA PROPOSTA DEL GRUP PP-UMP

Anselm | 31/12/2009, 18:45

Els psocialistes de Pollença son incapaços de triar res o de mantenir un criteri per si sols.

Citaré uns exemples:
- Campanya electoral de 2007, trien a Juanjo Mir com a candidat. Des de Palma instats per la sra. Francisca Ramon son obligats a posar-la de candidata. Tot això contradient el que havien decidit.

- NO A L'AUDITORI. Ho havien decidit. Però ara estan a les ordres de Joan Cerdà, que decideix per ells i que els fa triar Auditori SI.

- Martí Ochogavía fa contractes a familiars incomplint la llei de forma reiterada i ben visible. Els socialistes, que tant malament parlen d'ell, voten contra la reprovació d'aquest regidor i contra l'aplicació de la llei. Un altre cop instats pel servilisme cap al batlle i sense criteri propi.

- Nova directiva a l'agrupació local, gent nova, aires renovats i de renovació... decideixen fer un procés constituent intern i reflotar el partit amb unes estratègies concretes. Un altre cop la sra. Francisca Ramon i companyia pitgen per a que no canvii res que pugui fer perillar el seu estatus. Un altre cop l'agrupació local canvia el seu criteri, cosa que comporta l'abandonament de gran part de la directiva local.

Podem seguir així amb molts exemples, però crec que aquests basten i sobren per a demostrar que a Pollença no triaran o decidiran res que no passi per les mans de les persones abans citades.

Pel que fa a P. Morillo, només faré veure un fet objectiu: aquest senyor, al que no conec i contra el que no tenc res, va ser triat en el sí de la nova executiva local per a fer la renovació. Un cop explicat que aquesta renovació no ha sigut possible, molts companys han abandonat desilusionats i impotents. En P. Morillo continua al seu lloc, aguantant tot el que els seus companys no han pogut aguantar. Fins aquí tot es cert. Ara bé, la meva interpretació: serà un bon candidat perquè vol ser-ho, perquè és capaç d'aguantar el que sigui per ser-ho i perquè té un gran estómac i un gran fetge per tragar amb tot i passar de tot el que li puguin dir. Així que jo li veig un gran futur com a polític ja que té les qualitats adients per a ser-ho, sobretot d'un partit sense ideologia on la màxima és el poder.

Així que, ànims en la carrera política Pep, ja que sabem que és el que vols, i si ho vols ho aconseguiràs, tot i tragar amb coses que no t'agradin.

Toni

Re: RECOLZANT UNA PROPOSTA DEL GRUP PP-UMP

Toni | 31/12/2009, 09:20

Els socialistes de Calvia han triat el seu secretari d'organitzacio com a candidat a batle a les properes eleccions. A Pollença el secretari d'organitzacio es en Pep Martin Murillo, ben segur que podria esser un bon candidat a batle de Pollença!
Venga Pep Martin, animat! Presentet a batle.

maki

govern-opossició

maki | 30/12/2009, 21:22

Curiosament, s'està donant la situació de tenir una opossició constructiva, i un govern destructiu...no se quan d'anys el municipi de Pollença podra aguantar això.

Maki

estafa

Maki | 30/12/2009, 21:20

No us enganyeu, això de la participació ciutadana no saben exactament que és, i si la gent no està assebentada de les coses, millor per a ells. El que volen, generalment es mangonetjar.

Alternativa per Pollença

Re: RECOLZANT UNA PROPOSTA DEL GRUP PP-UMP

Alternativa per Pollença | 30/12/2009, 14:41

Tot i això el forum es una vergonya. No hi ha comentaris ni posts, i només 6 persones apuntades.

Tot això perquè no s'entén res de res. A la plana web de l'ajuntament no ho explica, al mateix foro no ho explica.

Mes que un proces participatiu es un tramit que s'han inventat i al que no pensen donar gens de difusió

Es mes, al fil principal, on la gent hauria de participar, esta tancat a la participació.

Nosaltres els ho hem advertit:
"Sense ganes de molestar, podeu explicar com fareu complir lo acordat: "Convidar a la ciutadania i associacions del municipi a participar, debatre i ajudar a triar les propostes d'execució i inserció del nou Fons Estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat".

Vos heu adonat que no heu convidat a la ciutadania?

Heu vist que no s'enten res quan entres a la plana web de l'ajuntament?

Heu vist que un cop ets al foro segueix sense entendre's res de res?

Els dies passen i això pareix mes un tramit que un proces participatiu".

Alternativa per Pollença

Re: RECOLZANT UNA PROPOSTA DEL GRUP PP-UMP

Alternativa per Pollença | 30/12/2009, 14:34

Recordau que ja podeu participar aportant idees al forum que ha obert l'Ajuntament: forum.ajpollenca.net/index.php

Aquest forum es per aportar idees per saber a que dedicar el nou Fons estatal Per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local. (PLA-E)

L'Ajuntament en Ple, en sessió ordinària celebrada dia 16 de desembre de 2009, va adoptar, entre l'altres, el següent acord.
".../... Convidar a la ciutadania i associacions del municipi a participar, debatre i ajudar a triar -dins dels margers i dels condicionaments establerts en el RD13/2009- les propostes d'execució i inserció del nou Fons Estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat" mitjançant un enllaç a la pàgina web municipal"

Suggeriments fins el 8 de gener del 2010 a través batlia

Recordau; 1.837.501 euros, amb un màxim de 368.237,00 en despesa social o educativa.

Garci

Re: RECOLZANT UNA PROPOSTA DEL GRUP PP-UMP

Garci | 30/12/2009, 09:50

Segueixo pensant que el tema dels diners, dels imposts, dels pressuposts hauria de ser un tema principal per qualsevol equip de govern, encara que sembla ser que aquest equip no hi vol posar remei ni vol escoltar bones propostes que arriben des de l'oposicio.

Segurament varen votar en contra per venir del PP-UMP. Igual que acostumen a rebutjar les propostes que venen d'Alternativa per Pollença, i a partir d'ara li passara el mateix al PSM.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb