URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Se'n riuen de nosaltres. Procés participatiu del Pla-E.

Alternativa | 05 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

D’es d’Alternativa per Pollença (A) volem denunciar públicament l’absurd i indignant que resulta el procés participatiu que “en teoria” ha de servir per a que la ciutadania del nostre municipi aporti idees per a decidir en que s’invertiran els diners del nou PLA-E (Fons Estatal per a la Ocupació i la Sostenibilitat Local).

Al darrer ple, 16 de desembre de 2009, es va aprovar per unanimitat la nostra moció per fer partícips del nou Fons estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat local (pàgina Ministerio) a la ciutadania i associacions del municipi a través de la pàgina web municipal.

El que havia de ser una bona oportunitat per participar, debatre i ajudar a triar  les propostes d’execució i inversió de 1.837.501 euros, amb un màxim de 368.237,00 en despesa social o educativa, ha resultat ser una rialla per l’equip de govern del nostre ajuntament. L’acord del plenari va ser: ".../... Convidar a la ciutadania i associacions del municipi a participar, debatre i ajudar a triar (...) les propostes d’execució i inversió del nou Fons Estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat mitjançant un enllaç a la pàgina web municipal."

A partir d’aquí el 22 de desembre es va crear un fòrum: http://forum.ajpollenca.net/index.php per a que la gent pogués participar. Fins aquí tot correcte, si no arriba a ser perquè aquest fòrum no té publicitat ni explicació del que és. A la pàgina web de l’ajuntament només hi ha un anunci on hi diu: “22/Desembre/2009, Fons Estatal Per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local. L'Ajuntament en Ple, en sessió ordinària celebrada dia 16 de desembre de 2009, va adoptar, entre l'altres, el següent acord.” I després si entres a l’enllaç només hi trobes l’acord de plenari, enllaços al BOIB i una nota que diu: “suggeriments fins al 8 de gener a través de batllia”. Sense més informació.

Essent aquesta la única informació que se’ns dóna als ciutadans per a que participem, nosaltres ens demanam, com pretenen que sense cap explicació ni aclariment, ni difusió de cap tipus, la ciutadania participi? Es suficient un enllaç a la pàgina web municipal per a recaptar propostes de la ciutadania? No podrien almenys haver explicat de que es tractava la iniciativa?

Arriba a l’absurd el tema quan, si entres al fòrum, et dones d’alta i fas totes les passes, vols posar una proposta. Doncs resulta que el fil (post) principal on comentar està tancat, no s’hi pot escriure.

Fa uns dies que hem escrit al fòrum queixant-nos de que no s’entén res de res, de que si un ciutadà aconsegueix entrar (cosa impossible) no hi ha cap explicació de que ha de fer.

Així mateix els hem fet notar, i ho volem denunciar, que l’acord parla de “Convidar a la ciutadania i associacions del municipi” i que clarament a ningú se l’ha convidat ni personalment ni a través de cap anunci.

Tot plegat es una forma més de riure’s de la ciutadania i dels partits de l’oposició, aprovant mocions als plenaris, dient que faran participar a la ciutadania, que la tendran en compte, i al final fan un procés obscur i molt ben pensat per a que ningú participi i així poder dir que les propostes de participació ciutadana que presentam no serveixen per res. Així com també és un indici molt clar de la inoperància i ineptitud dels nostres governants que son incapaços de dur qualsevol iniciativa a terme i que prefereixen anar passant els dies que governar seriosament i escoltant al poble.

Per acabar només volem fer notar que des del nostre bloc Urxella (http://alternativa.balearweb.net/post/81304 i http://alternativa.balearweb.net/post/80980) hem fet més propaganda de la iniciativa que el propi ajuntament, i que seguim demanant a la ciutadania que participi, encara que sigui d’aquesta manera, i que aporti propostes.

 

 

Imatge de: http://esconsinsubmisos.blogspot.com/

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Se'n riuen de nosaltres. Procés participatiu del Pla-E.

Alternativa per Pollença | 05/01/2010, 08:55

S'ha de dir que nosaltres hem dit que no es pot comentar al fil (post) principal, cosa que es certa, peró es veu que en ell no s'hi ha de comentar, sinó que just es "informatiu" i que per fer propostes s'han d'obrir nous fils.

Animeu-vos i participau.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb