URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Alternativa | 07 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Començam l'any 2010 igual que acabàrem el 2009. Per enèsima vegada hem de tornar a fer públic un comunicat de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts referents a algun dels múltiples camins tancats del nostre municipi. Aquest cop la Plataforma, de forma molt encertada, explica com el conveni (veure pdf) entre el Consell Insular i els  propietaris de la finca que tanca la carretera de Lluc, l'Empeltada, no ha sigut ratificat i a més s'ha incomplert.

Ara ja no hi ha excuses, la Plataforma ha demostrat un cop més lo il·legal del tancament i l'inexistència d'excuses per no obrir. És d'admirar que una plataforma cívica hagi de fer la feina que en teoria els toca als nostres governants. 

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PRO CAMINS 

  Desprès d’anys demanant que se'ns fes arribar una còpia del conveni de col·laboració entre la propietat de la finca de la Empeltada i el Consell Insular de Mallorca, conveni amb el qual justifica  la propietat de la finca de l’empeltada el tancament de la via pública de la carretera vella de Pollença a Lluc, podem dir que vist aquest conveni, considerem:

-          Que aquest conveni no va ser ratificat en cap moment pel plenari del Consell Insular de Mallorca, ni  publicat en cap Bolleti Oficial de les Illes Balear, per tant, no té cap validesa, més que l’acord entre uns particulars,  que en el cas dels representants d’institucions, constitueix una actuació irregular al nostre parer.

-          A més, les parts incompleixen el conveni, quan diuen que s’aprofitarà un tram del camí vell de Lluc, per tal de desviar el camí, quan es un fet comprovable que per tal de desviar el camí, el que es va fer és obrir una via inadequada, havent de tallar arbres, entre ells alzines (espècie protegida), desviant el camí per interessos pura i exclusivament particulars, dificultant el pas als vianants. A més, el propietari de la finca es va veure beneficiat per l’atorgació de subvencions del Consell Insular de Mallorca a la finca de l’empaltada, a nom de la societat rustic-rafal SL, aquesta societat va acumular del program Mallorca Oberta 52.988 euros (veuré BOIB 144 de 2005), 18.183 d’aquest per la finca de l’Empletada que tanca la carretera vella i el camí vell de Lluc. A més s’ha de dir que aquesta no consta inscrita, com el mateix conveni adjunt diu.

 

Per tot això no podem més que seguir demanant l’obertura d’aquesta via pública, així com la revisió de alguns convenis, que a més de promoure el tancament de vies públiques, han aportar doblers a les persones que tanquen aquestes. 

Així mateix, hem de dir que des del Consell Insular de Mallorca no es pot dilatar més la recuperació de aquest camí, si es vol demostrar que es defensen des d’aquesta institució els bens de domini públic.

 
 
A la fotografia d'alt hi ha la barrera un dia normal,
a la d'abaix, una fotografia de com hauria de ser sempre. 

 

Comentaris

Toni

dubtes

Toni | 13/01/2010, 13:18

Sembla ser que s'estan fent obres a la finca de l'Empletada, que sembla és zona ANEI. ës pot veuré en alguens gotofrafies aeries, i tambe sembla que l'Ajuntament no respon a les demandes d'alguns ciutadans.
El mateix sembla passa amb obres a la finca de Ternelles.
Com és que enreda tant l'Ajuntament?

Molts anys

Garci

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Garci | 11/01/2010, 18:46

Desgraciadament sempre hi ha qui s'aprofita de la debilitat dels altres per treure'n profit.

Aquest tema de les cases així com el tema dels "enxufes" a la residencia son temes que molta gent explica i que, pressumptament, sempre toquen a una persona en concret.

Crec que si tot això es cert, s'hi ha de fer alguna cosa mes que queixar-se al bar. No trobau?

Toni Martorell

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Toni Martorell | 11/01/2010, 18:24

Hay más casas! sin ir más lejos una en la calle Roser Vell, cuyo antiguo propietario esta hoy en la residencia.

Pepe

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Pepe | 10/01/2010, 23:18

Hans en el caso de esta casa ha sido una compra venta entre particulares.

Como dices lo que no es de recibo es que votantes, simpatizantes, afiliados y miembros de la ejecutiva tanto de UM como del PSOE consientan que siga en el equipo de gobierno un concejal con irregularidades graves probadas de manera documentada y objetiva.

Hans

hay para hablar !

Hans | 10/01/2010, 21:34

Cualquier oportunidad de venta o de compra por parte de una institución de gobierno tiene que ir a a concurso. No creo que se trate de encubrir o de cerrar los ojos. Se trata de honradez, de transparencia. Si un equipo de gobierno (no importa el partido) no ofrece una conducta ejemplar se tiene que plantear la dimisión.
Tenemos derecho de ver actuaciones de nuestros políticos que cumplen con las leyes y con la ética de sus cargos.
En los dos partidos gobernantes hay un chanchullo de irregularidades que espanta. Los votantes de nuestro PSOE y UM local no pueden cerrar los ojos, tampoco pueden avalar lo que se denuncia desde años.
Aquí se trata de encontrar unos políticos que trabajan, que escuchan y que dan soluciones.
El acumulo frenético de empleos no permite resolver nuestros problemas. Nuestra Francisca es un ejemplo de ineficacia y de sobresueldo. Si empezamos de analizar lo de la tercera edad y lo de Colonya llegaremos a la realidad.

Pepe

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Pepe | 10/01/2010, 20:31

Respecte al tema d'aquesta casa que és vox populis al poble a efectes legals poca cosa es pot fer. I a efectes polítics ni parlar, si no han volgut ni reprovar a en Martí per una il·legaltiat de la que UM i PSOE s'han convertit en còmplices.

Pepe

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Pepe | 10/01/2010, 20:27

I les conclusions que has tret al tema dels camins es poden extrapolar a la majoria dles temes municipals.
Tenim en les nostres mans canviar amb aquesta situació al 2011.

Hans

Pregunta

Hans | 09/01/2010, 18:52

Te refieres a una casa esquina c/ Jonquet - Ramon LLull ?

Continuarà....

ATENCIÓ PREGUNTA:

Continuarà.... | 09/01/2010, 18:28

Es veritat què hi ha qualcú (que tots coneixeu) que se dedica a "comprar" propietats a gent de Pollença (gent major) els quals acte seguit entren a la residència?????

Joan Ramon

Quin fred

Joan Ramon | 09/01/2010, 13:22

Les temperetures estan com el nivell de gestió del nostre Ajuntament, fa un fred que pela, esta tot gelat.
El tema de camins, en el que m'he implicat un poc més com a ciutadà, penso que no deixa de ser un reflexe del Govern Municipal: Promenten
- solucions que mai arriben.

- Els regidors que no duen aquesta area diuen no saber-ne res, no ès competència seva ... si no és competència, és incompetència suposo.

- Aproven unes mocions al ple, que no fan contes dur endavant: recuperació cami del coll de'n patro, recuperacio carretera vella de LLuc (diuen que correspon al consell), clar, el consell i l'ajuntament no es poden comunicar, només faltaria...

- Algú dubte que si la família March no fos la propietaria de la finca de Ternelles, el camí estaria oberts? És a dir, tenim un govern debil amb els poderosos, i despectiu amb els debils (això es diu un govern progressista).
Com a comentari m'he allargat un poc massa, però bé.

Ja que i som, aprofit per dir que no estic d'acord amb alguns anònims, però si que compartesc que una dimissió en massa de l'esquip de Govern, seria bona per el nostre Municipi.

Salut i Mols anys.

Morritos

Per dignitat.

Morritos | 08/01/2010, 17:00

PLATAFORMA CÍVICA PER LA DIMISSIÓ de Joan Cerdà "embull", "La Paca" i Martin "Chochomania".

Pollença ho agrairà.

Pepe

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Pepe | 07/01/2010, 20:52

Haveu tocat dues de les grans mancances d'aquest Ajuntament; el dia a dia del carrer i la disciplina urbanística. Inoperància i parts i quarts resumeixen la situació actual que pot canviar al 2011 si tots posam de la nostra part.
Un ciutadà, un vot.

Garci

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Garci | 07/01/2010, 18:17

Hans, tornam a lo mateix de sempre. Els nostres politics no fan res (o ben poc) per arreglar el municipi. El Moll te totes aquestes tares que menciones, la Cala no en parlem.

Per desgracia les 500 firmes no han mogut gens la consciencia d'uns polítics massa acostumats a que se'ls retreguin les moltes coses que fan malament.

Que hem de fer? jo crec que seguir denunciant, seguir pressionant i si així no reaccionen esper que els ciutadans no els tornin a donar la confiança.

Garci

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Garci | 07/01/2010, 18:14

Gracies per les informacions. El bloc funciona veig. I això es molt positiu.

El que jo crec es que aquest senyor te bo per tot, sinó no s'explica que encara no li hagin fet obrir el cami, que tenguis subvencions per coses que pressumptament ha fet FODESMA (tal com ha explicat un dels portaveus de la Plataforma per TV Mallorca), etc. etc.

Que el tancament es per fer obres il·legals no es el primer cop que ho sent a dir, caldria veure que hi ha de cert en tot això.

obres

Obres

obres | 07/01/2010, 17:51

Per la rehabilitació caseta tè obert un expedient, no sabem com es ttroba aquest expedient, sembla ser que si te llicència.

Hans

Deterioro del Moll

Hans | 07/01/2010, 17:29

En el Moll no nos escapamos de calles reventadas. Los parches de alquitrán que se pegaron en frio este verano ya no existen. Peor aún, se han vuelto más grandes y más profundos. Los coches ya no pueden evitarlos y para bicicletas o motorinos es un peligro total. Tampoco se salvan los peatones. Las aceras rotas, baldosas que faltan y otras que se mueven como las dentaduras de nuestros gobernantes de Pueblo.
Parece que ni Martin ni la Francisca han comprendido la lección de las 500 firmas.
Aquí no pasa nada, nada de nada. Responsables no hay y de toda manera se suelen echar las culpas uno al otro. Si no hay dinero se tendría, por lo menos, parchear otra vez nuestras calles pero esta vez con asfalto caliente y utilizar herramientas adecuadas. Esto de pegar con una pala sobre asfalto nunca ha dado resultados extraordinarios.
No queda otro remedio de volver a fotografiar “Clots”, aceras estropeadas y mandarlas a Alternativa. El resto de los Partidos les da igual (así lo parece).
Otra vez habrá que pedir responsabilidades a los que tienen los cargos de mantenimiento y a la Sra. Delegada del Port.
Quizás una de las propuestas para 2010 sería un Plan de saneamiento de estos desperfectos. Desgraciamente los presupuestos 2010 del Sr Mir saldrán en 2011 si sigue con su capacidad de trabajo que ya le ha hecho famoso.
Se consta también la total inutilidad de la Asociación de Vecinos. Estos se limitan a plantar sombrillas.

Toni Martorell

PREDICAR LO QUE UN NO CREU

Toni Martorell | 07/01/2010, 17:06

El senyor que ha tancat el camí vell de Lluc, també té alguna finca colindant. A n'aquesta finca a fet un munt d'obra: camins hormigonats, ampliació de casetes convertides en "chalets" etc. No hi he vist mai un cartell amb la corresponent llicència d'obres. Podrieu informar-vos sobre si aquest senyor té llicència per fer totes aquestes obres? Moltes gràcies.

Garci

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Garci | 07/01/2010, 11:31

Quant de temps tardarà el Consell en obrir o fer obrir aquesta carretera il·legalment tancada?

Quines noves accions s'hauran d'emprendre per a que ens facin cas?

Pepe

Re: Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Pepe | 07/01/2010, 10:02

La recuperació, rehabilitació i senyalització de camins entra dins els possibles projectes dels fons estatal pel 2010. 2010 és un bon any per recuperar el nostre patrimoni.

Us recordam que demà és el darrer dia per presentar propostes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb