URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Alternativa | 13 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Voleu anar d'excursió pel camí de Ternelles com s'ha fet sempre? Doncs no podeu. Però si voleu anar-hi amb un màxim de 20 persones i de manera formal, ja ho podeu fer. 

Gràcies a la constant feina de la Plataforma Pro Camins Públics i als partits PSM i Alternativa per Pollença, gràcies als centenars de ciutadans que botaren la barrera dia 12 d'octubre, hem aconseguit una passa més, que no és la definitiva, però que almenys ens permetrà gaudir d'una passejada per un camí que mai hauria d'haver-se tanca.

Tot i que no s'ha establert cap sistema seriós de reserves si que tenim la instància del batlle on informa de la possibilitat de passar 20 persones diàries pel camí. El podeu llegir aquí.

D'aquesta manera i, ja que segons el batlle ja es donen permisos per passar, encara que no ha indicat com demanar-los, hem pensat que el millor que podem fer és fer dos models de sol·licituds per presentar a l'ajuntament de Pollença demanant, segons marca la llei, que se'ns deixi passar.

Aquests models, fets per la Plataforma pro Camins Públics Oberts, els podeu descarregar aquí mateix:

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternelles per entitats.

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternellesindividual.

Hem de tenir en compte que al no existir cap mecanisme concret d'acceptació d'excursionistes, tot està enlaire. Pot dependre de la bona voluntat del batlle o regidor que s'ha d'encarregar del tema (no ho sabem), també pot dependre de la voluntat de "la Senyora" o de l'administrador... 

Nosaltres hem demanat, i ho seguim fent, que s'estableixi un mecanisme concret, sense bones voluntats pel mig, on l'ajuntament (que és el propietari del camí) reculli les sol·licituds, exposi les advertències necessàries als excursionistes en quant a la cura que han de tenir i que això quedi fixat i regulat definitivament. 

Amés pensam que ja és hora de que aquesta excursió, que un temps va ser el principal punt turístic per excursionistes que visitaven el nostre municipi, sigui publicitada i ofertada.

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Garci | 26/01/2010, 08:21

Fernando, segurament algun caminador sabrà contestar-te. El que segur no te deixen fer és anar pel camí de Ternelles (encara que és públic) perquè no el gestiona l'Ajuntament sinó la propietat. Així que dependràs de la seva escassa bona voluntat.

turgut

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

turgut | 26/01/2010, 06:53

Hombre Fernando, te va a abrir todo el mundo su casa para que pases tu con la btt, no te jode. Si el camino es publico o con derecho de paso si, pero si no de que te van a dejar pasar? Pide permiso y a lo mejor te dejan...

Fernando

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Fernando | 25/01/2010, 23:16

Sabeu si es pot passar per anar a Ariant de Baix, tambè en Pollença?

Fernandoo

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Fernandoo | 25/01/2010, 19:55

Me imagino que pasar con la bici estará totalmente prohibido, es así? Por que claro el ruido de los engranjes puede molestar a la señora alla donde se encuentre.

Este fin de semana pude comprovar la agradable sensacion de que te pare un guarda cuando estas a punto de realizar una bonita ruta con la btt por el parque natural de la serra de tramuntana, y lo mejor de todo es que no sabia que estaba cerrado ese camino, porque quien se iba a imaginar que todo lo que hay detras del monasterio de LLUC es totalmente privado y solo es accesible a pie y los domingos, me refiero a las fincas s'Aubarca, Mossa, Son Colom, etc... i encara va el guarda i ens diu que els pagesos es van cansar de que passarà gent per alla, com si de pagesos anara la cosa, aquesta gent que va tancar el cami nomès saben de numeros y de bancos.

Alguien me puede explicar el caso de estos caminos, si no son tambien publicos? Gracias

Pepe

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Pepe | 20/01/2010, 19:07

A veure Miquel, dius que estas amb nosaltres però estas molt desinformat.

No es pot dir que amb la llei en la mà la barrera sigui legal. Ens trobam amb un camí públic (amb documentació i ús que l'acredita des de l'Edat Mitjana fins al segle XX) tancat i això no és legal.

De moment l'únic tema que s'ha portat als Tribunals és el de l'ús privat o públic del camí i després d'anys la sentencia del Tribunal Suprem donava la raó a l'Ajuntament de Pollença i deia que s'havien prendre les determinacions precises per tal d'assegurar els valors ambientals i l'ús públic idoni del camí .

O sigui no cal canviar cap llei, simplement hem de complir les lleis que tenim. Això sí l'Ajuntament ha de prendre decisions en favor dels ciutadans i no en favor dels usurpadors del camí.

Miquel

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Miquel | 20/01/2010, 12:04

I quan dic llei aprovada, també aquesta ha d'estar acceptada pels tribunals si algú la recorre...

Miquel

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Miquel | 20/01/2010, 12:01

Nono...Jo estic amb vosaltres. Estic amb vosaltres en que s'ha de reclamar l'obertura del camí per deixar passar la gent que vulgui com a espai natural i públic que hauria de ser. Però lo que passa és que, actualment, amb la llei a la mà, la barrera és legal i només es pot deixar passar 20 persones cada dia. Lo primer que s'ha de fer és canviar la llei, però mentre aquesta no es canvii, la llei actual és la que s'ha de complir. No es pot passar per damunt la llei perquè no ens agradi, o perquè no sigui justa. És la que hi ha. I la democràcia permet canviar-ho, amb una majoria absoluta a qualsevol de les institucioins democràtiques. El que no es pot fer és saltar-se la llei. És un tema com la convocatòria de referèndums d'autodeterminació a Catalunya. Amb la llei a la mà, són il·legals. La democràcia permet fer una llei i complir-la i disposa dels mecanismes justos per canviar-la. Per favor, primer canviem la llei. Quin exemple es dóna quan els propis polítics són els que no compleixen la llei.

Pepe

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Pepe | 19/01/2010, 22:51

Miquel per amistats familiars jo no tenia cap problema per entrar a Ternelles però si que he conegut a molta de gent que no ha pogut passa; gent que no era de Pollença i que després d'arribar a la barrera es trobaven amb que no podien fer l'excursió que havien planejat.
Igualment coneix gent de Pollença que no li van deixar passar per què la senyora era a la finca...

El més trist és que hi hagi gent com tú que trobi que el problema és la gent que lluitam per obrir un camí públic i no els que tanquen aquest camí.

Mentre hi hagi gent servil com tu ens seguiran robant.

Joan

camins

Joan | 19/01/2010, 21:24

Miquel, al setembre sortia a IB3 com uns veins volien passar i els impedien el pas.

Segurament deu ser que a IB3 s'inventen coses.

Salut

Garci

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Garci | 19/01/2010, 20:18

Fa uns anys que a jo i a uns amics meus no ens van deixar passar.

Fa menys d'un any uns altres amics ho van intentar, tampoc pogueren passar.

La llista de persones que es van quedar amb les ganes a la barrera es infinita. Ets la primera persona que sent des de fa anys que no ha tingut problemes per passar sense esser amic del guarda.

No protestam per res. No tendria sentit tota la lluita burocratica si no estes tancat.

Per altre banda, el cami es public, que hi fa la barrera alla al mig? perque hem de demanar permis a una senyora per gaudir del comu?

Perdonau pero no hem funciona la tecla dels accents. Agrairia molt si algu sap com reparar-ho.

Miquel

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Miquel | 19/01/2010, 19:51

Però segons la meva experiència personal, i la d'uns amics amb qui he anat moltes vegades, abans sense demanar cap autorització podíem entrar i sortir de Ternelles sense cap problema. És des d'octubre que això ha canviat.

Anònim

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Anònim | 19/01/2010, 09:20

Que hi posin un tren tram i així podrem anar amb trenet per sa tramuntana igual que per les vies verdes de Llevant

Pepe

Miquel t'has d'informar millor.

Pepe | 18/01/2010, 23:05

Miquel doncs no estan ben informat, fa anys que fer l'excursió a Ternelles era una loteria ja que depenia de l'humor del guarda i de si "la senyora" era o no era.

Des de la excursió reivindicativa d'octubre al manco s'ha regularitzat una mica el tema i en principi es pot demanar l'autorització a l'Ajuntament i fins ara segons les nostres noticies no hi ha cap problema per fer l'excursió.

La familia March ha tancat el cami public i esta intentant per tots els mitjans possible apropiar-se d'un be public. Aquesta es la realitat.

Miquel

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Miquel | 18/01/2010, 21:28

Que jo sàpiga...sempre s'ha pogut anar d'excursió a Ternelles!!! Sóc pollencí i des de sempre hem pogut anar d'excursió a Ternelles... Aquell asalt que vau protagonitzar per l'octubre lo únic que ha aconseguit és impedir-nos als pollencins anar a Ternelles!!!! Perquè des de sempre...totes les finques de la família March, tant de Pollença com les d'altres llocs de Mallorca, mai han impedit l'entrada!

ternelli

BAN DE BATLIA

ternelli | 15/01/2010, 19:56

PI DE TERNELLES (diumenge dia 17 de gener de 2010)
De conformitat amb l’autorització atorgada mitjançant resolució de la directora d’Espais de
Natura Balear (RGE núm. 153 de 11.01.10), s’hauran de tenir en compte les següents
normes:
? ? No es podrà transitar per qualsevol altra banda que no sigui el recorregut proposat
? ? No es podrà arrabassar ni alterar les espècies vegetals i/o animals de la zona
? ? S’haurà d’evitar qualsevol tipus d’actuació que pugui alterar o modificar la qualitat
paisatgística i biològica de la zona i, en concret, NO ES POT FER FOC NI
AMOLLAR PRODUCTES PIROTÈCNICS
? ? El trànsit a peu haurà d’esser únicament pels camins existents a tal efecte, quedant
totalment prohibit sortir d’aquest camí i s’ha de realitzar evitant fer soroll
? ? Els residus produïts durant la festivitat han de ser retirats

j. colom

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

j. colom | 14/01/2010, 22:55

podem agafar sol rústic fins que no en quedi ni un pam. això no te importancia. total, per sembrar patates, per mirar es paisatge, per passar gust de passejar, quina xorrada. Millor anar en un bon cotxo per centres urbans, a menjar una hamburguesa, an es cine, industrialitzar-ho tot. Fins quan? Especuladors. No teniu vergonya

Fins als dallonses

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

Fins als dallonses | 14/01/2010, 22:54

PELOTAZO!!
Ja basta de destruir el nostre entorn per encimentades. I més si els mateixos de la caeb ja diuen que no serà rentable!
Anauvos a especular a un altre lloc, que Mallorca ja no pot pus

Del DM.

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

Del DM. | 14/01/2010, 21:44

No existen las palabras adecuadas para describir este indigno y aborrecible proyecto.

Del DM.

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

Del DM. | 14/01/2010, 21:19

Citma=Injusticia y abuso de poder!!.

Del DM.

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

Del DM. | 14/01/2010, 21:14

Y aquí en Mallorca al final de cualquier "maravilloso proyecto" como no podía ser de otra manera la palabra clave es Gestión pública o mixta que después dará para unos cuántos años de noticias sobre corrupción en periódicos.Permitir este proyecto bajo cualquier eufemismo de necesario o interés general ya es corrupción.

Del DM.

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

Del DM. | 14/01/2010, 21:01

Ja n'hi ha prou de polígons industrials a Mallorca.No volem què grufèu tot es territori.

Del DM.

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

Del DM. | 14/01/2010, 20:53

Si sa Administració escolta a n'aquesta gent és què estèim en mans d'una gent més curta què una màniga de guardapits.

Del DM.

Aturem sa destrucció de sa "Cambre de Comerç".

Del DM. | 14/01/2010, 20:46

Citma=Latrocinio vándalo de territorio.

Joan Ramon

Ternelles

Joan Ramon | 13/01/2010, 21:41

Estaria bé sol·licitar permís i accedir a Ternelles, pens que la major manera de revindicar l'ús públic d'un camí, és precissament això, fer-ne ús.

Salut

psoe pollença

psoe pollença

psoe pollença | 13/01/2010, 16:11

Li podeu passar aquesta informació al informàtic del psoe de Pollença per que la penji a la web? Aquest al·lot està molt enfeinat i no te temps per cercar la informació.
Gràcies

Garci

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Garci | 13/01/2010, 13:34

A l'Enciclopèdia Catalana:

servilisme
Actitud consistent a seguir, obeir, etc, una altra persona, una doctrina, etc, sense cap mena d'iniciativa ni de responsabilitat, sense cap distància crítica i àdhuc, sovint, sense cap convicció autènticament pròpia

Tal ment passa amb el nostre batle, l'equip de govern i el tema dels camins.

Toni

més dubtes

Toni | 13/01/2010, 13:25

curios veuré que el Batle demani permis a un administrador d'una propietat privada per passar per un camí d'ús públic, i això li paregui bé a la resta d'equip de govern.

Per cert, qualcú me podria explicar el significat del mot "servilisme"?

Moltes gràcies

Pepe

Re: Ja podem anar d'excursió pel camí de Ternelles.

Pepe | 13/01/2010, 10:22

És una irresponsabilitat total el poc que valora i defensa l'actual equip de govern la important xarxa de camins públics que tenim. Per alguna cosa la inversió als camins públics és un dels exemples que es donava per part de la Federació de Municipis
Al meu cas sempre que vaig de turisme a qualsevol lloc valor poder fer qualque excursió o passeig agradable. I a Pollença el que es troben els turistes són barreres, cartells de propietat privada a camins que són públics i dreceres que dificulten el passeig...
Lamentable.

camins

camins

camins | 13/01/2010, 09:56

Extranyament el batle ha possat més interes que alguns propietaris en desviar camins.

Salut

Alternativa per Pollença

Tancament del camí de Cala Bòquer?

Alternativa per Pollença | 13/01/2010, 09:16

Biel Perelló ens ha fet arribar una preocupant informació.
apareguda a un fòrum britànic d'ornitologia
h ttp://www.birdforum.net/showthread.php?t=160077Noticias A la mateixa un ornitòleg comenta que l'amo de la finca li va dir que aviat es tancarà el camí.

Esperam que només sigui un malentès.

La informació que tenim és que quan se va aprovar el Catàleg de Camins el batle va dir que volia estudiar com modificar el traçat del camí de Cala Bóquer per evitar passar per davant les cases. Des d'aquell moment no s'ens ha tornar a dir res més.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb