URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pioners en dir no al canon.

Alternativa | 29 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Fem una primera valoració del ple d'ahir.

No va faltar cap regidor. El portaveu del PP-UMP va demanar controlar més les intervencions del diferents grups per que no s'allarguin innecessàriament,a ixí i tot el ple va finalitzar a les 23:45.

Per la nostra part estam d'enhorabona ja que es van aprovar per unanimitat les nostres  dues mocions que van presentar de manera ordinàri, la pena és que no van a votar la urgència per debatre les altres dues mocions que presentavam.

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la racionalització de la despesa en publicitat de l 'Ajuntament de Pollença.

Rebutjada pels vots d'UM-UNPI i PSOE.Vots a favor del PSM, PP-UMP i Alternativa

Li vam recordar al regidor del PSM que al ple de març del 2009 va votar en contra d’una moció nostra que tenia unes evidents similituds amb la que ens presentava. De totes maneres vam votar a favor d’aquesta moció però ens agradaria que aquesta racionalització de la despesa es fes dins un pla d’austeritat general amb la participació de tots els grups polítics i la ciutadania.

L'equip de govern a través del batle va dir que no calia fer aquesta racionalització de la despesa en publicitat ja que el govern estava fent una llei sobre la publicitat insitucional (una excusa, no te res a veure) i es va dedicar a retreure al regidor del PSM el que havia gastat a publicitat quan era regidor de cultura.

.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a l’exempció de pagament del cànon digital. Aprovada per unanimitat.

    Estam d'enhorabona ja que som el primer Ajuntament que demanara l'exempció del conegut com a "cànon digital", uns doblers arbitraris ja que es castiga a tothom a pagar, utilitzi o no el material comprat per copiar documents amb drets de propietat intel·lectual (finalitat original del canon). Al cas de l'administració està clar que no utilitzem cds, dvs, ordinadors, etc per copiar obres amb drets de propietat intel·lectual i pensam que s’ens hauria d’aplicar d’ofici l’article 25 de la llei que ja estableix que el govern espanyol pot fixar excepcions al pagament del cànon "quan quedi suficientment acreditat que el destí o ús final dels equips, aparells o suports materials no sigui la còpia privada d'obres d'autor. Es tracta tan d'un tema de justícia com d'estalvi.

    Aprovació, si procedeix, de les inversions a sol·licitar en el Fons estatal i per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local .

    Aprovada amb el vot a favor d'UM-UNPi i PSOE i l'abstenció del PP-UMP, PSM i Alternativa .

La nostra abstenció es va fonamentar en que no estam d'acord amb el el procediment per triar aquestes inversions, s'hauria d'haver fet una reunió específica sobre el tema i un autèntic procés participatiu com s'ha fet a Esporles on l’Ajuntament va convocar als ciutadans i van acudir prop de mig centenar per escoltar les propostes de l’Ajuntament ( la majoria sortien de l’Agenda Local 21 que a Pollença està totalment morta) i que van poder fer les seves propostes per passar a continuació a votar.Igualment ens hagués agradat tenir els projectes més desenvolupat de la reforma de la plaça Miquel Capllonch i del primer pis del Centre de Dia (400.000 euros cada projecte). Van a insistir en la necessitat d'invertir més a la Cala Sant Vicenç i l'eliminació de les barreres arquitectòniques

. - Aprovació, si procedeix, de l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viaria en règim de concessió i disposició de l’obertura del procediment d’adjudicació.

Aprovada pels vots a favor d'UM-UNPi, PSOE i PP-UMP l'abstenció de PSM, Alternativa.

Vam comentar a l’equip de govern que hagués estat més correcte esperar al final d'aquest ple per fer rodes de premsa i donar per fetes i aprovades a la premsa propostes que encara no s'han debatut.Després de dos anys sense contracte al Port pensam que fa temps que s’hauria d’haver presentat aquest nou plec. Valoram molt positivament aquest plec que és completíssim a tots els nivells i per això vam felicitar al tècnic de medi ambient per la bona feina que ha fet. Pensam que aquest plec de condicions hauria de servir de model per altres serveis municipals ja que suposa entre altres coses la plasmació dels compromisos d’Aalborg.

Si ens vam abstenir i no vam votar a favor és perquè nosaltres apostam per una gestió pública. Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització.

.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a "compartir cotxe ".

Aprovada per unanimitat.

Es tracta de millorar la mobilitat sostenible i fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, facilitant la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge. Una moció adient aquests dies que tenim l’exposició CO2 i Canvi Climàtic al club Pollença. Mitjançant aquest servei un ciutadà pot veure on line les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al previst. Tot de manera immediata i sense intermediaris.

- Aprovació, si procedeix, del Pla Operatiu de Serveis Socials per l'any 2010 Aprovat amb el vot a favor d'UM-UNPi i PSOE i l'abstenció de PP-UMP, PSM i Alternativa

A la comissió informativa no era la regidora de Serveis Socials i no vam rebre aquest pla que finalment ens va donar el grup PP-UMP. Es tracta d'un tramit, és un quadre esquemàtic (línies d'actuació, objectius, iniciatives estratègiques, accions, temporalització, responsables, resursos...). Davant la manca d'explicacions i informació vam a optar per l'abstenció.

 

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la declaració de l'any 2011 com Any Philip Newman.

Aprovada pels vots en favor del PP-UMP i PSM i l'abstenció d'UM-UNPI, PSOE i Alternativa.

Durant el debat el regidor del PSM va canviar el primer punt de la seva moció substituint la petició de la declaració de l'any 2011 com any Philip Newman per la declaració de l'any 2011 com commemoració del 50 aniversari del Festival. La veritat que no són partidaris dels comitès d’honor però sobre tot pensam i tornam a insistir en que és urgent que l'interventor pugui fiscalitzar els comptes del festival i que s’acabi de regularitzaria la situació dels treballadors.

.- Propostes/Mocions d’urgència.

- Finalment no es va presentar la moció de demanar al Govern i al Col·legi de farmacèutics que hi hagi una farmàcia de guàrdia al municipi davant de que no es té tota la informació sobre el tema

No es va aprovar la urgència a les dues nostres mocions demanant la retirada de les tropes d'Afganistan en relació amb la cimera de ministres de la guerra de la Unió Europea que s'està preparant a Palma, 23 i 24 de febrer i demanant la condonació del deute extern de Haití amb l'Estat, i res d'ajuda militaritzada.

 Imatge del blog taringa.

 

 

 


Comentaris

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 08/02/2010, 19:24

Ara mateix he parlat amb el president de la "Asociación de Internautas" i me ha comentat que la nota de premsa sobre el tema en un matí ha tingut 8.600 lectures i ha estat reproduïda per 15 mitjans a internet.

Garci

Re: Pioners en dir no al canon.

Garci | 08/02/2010, 19:11

Pepe, ves en compte que en Ramoncín no va de bromes... jajajaja...

Sort per demà.

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 08/02/2010, 18:42

Increïble, fa un moment m'han telefonat d'IB3 pel mateix tema. Quina pena els ha d'arribar la notícia via agències per fer-nos cas.

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 08/02/2010, 18:42

Increïble, fa un moment m'han telefonat d'IB3 pel mateix tema. Quina pena els ha d'arribar la notícia via agències per fer-nos cas.

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 08/02/2010, 16:57

La moció ja te l'he enviat, l'Associació (bona feina) l'ha publicat també. Esper que l'operació voltor em deixe una miqueta de temps per seguir enviant nota i moció a tot "bicho viviente".
Demà a la ràdio universitària que m'han convidat per xerrar m'han dit que estaria "Ramoncín".

G. Caldentey

'Pos sí: notícia d'Agències

G. Caldentey | 08/02/2010, 15:25

Ara es pot veure a DM. Supòs que demà sortirà en paper a part forana (ho vaig provar de vendre a la secció Cultura, però es veu que no va interessar ???):
Pollença lucha por la eliminación del canon digital

h ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/02/08/pollena-lucha-eliminacion-canon-digital/543878.html

Respecte de la difusió en llengua castellana, em referia a la moció, no tant a la nota, per a què qualsevol formació, associació, etc., la pugui fusilar sencera només canviant el nom de la institució a què s'adreça la proposta.
Salute tutti quanti!

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 08/02/2010, 15:11

La nota en castellà és la que ha publicat l'Associació, ja te la faig arribar en ella hem escrit:

...Por desgracia no hemos podido concretar que podía ser el ahorro concreto del Ayuntamiento puesto que las facturas no especifican qué cantidad pagamos de canon.

Esto supone que se están haciendo los pagos de manera irregular puesto que la ley (arte 25) especifica como obligatorio que en las facturas debe constar claramente el concepto que se paga en forma de canon. Por lo que sabemos esta facturación irregular es la normal en la mayoría de Ayuntamientos.

G. Caldentey

"Versión española"

G. Caldentey | 08/02/2010, 14:50

Gràcies a vosaltres, novament, per a donar-li vida a una idea que al meu municipi estaran encantats d'enterrar....
Per al públic espanyol, o d'altres territoris de l'Estat, teniu a mà alguna versió en castellà? Jo no.... Si en feis una, recordau o valorau la possibilitat d'incloure, al menys com a opció- aquell paràgraf en què es feia esment de com han de ser les factures.
Au!
I barnca amb La Gola, que per ventura es pot fer algo, encara...

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 08/02/2010, 14:47

Quina gràcia ara he llegit la notícia i he vist que era d'agències quan fa més d'una setmana que haviem enviat directament la nota de premsa.

Es veu que fam més cas si la notícia ve d'enfora. Aquest és el resultat d'enviar la nota de premsa a l'Associació d'Internautes que ja l'han publicat

h)ttp://www.internautas.org/html/6003.html

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 08/02/2010, 14:43

Gràcies Guillem avui m'han telefonat d'una ràdio universitària de Madrid per parlar del tema... A veure si poc a poc aconseguim l'efecte dominó.

G. Caldentey

Avui, al DdB (al menys, en l'edició digital)

G. Caldentey | 08/02/2010, 14:36

(h ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/l-ajuntament-de-pollen-a-es-el-primer-en-lluitar-per-l-eliminacio-del-canon-digital.html)
L'Ajuntament de Pollença és el primer en lluitar per l'eliminació del cànon digital

Pepe

Que corra

Pepe | 01/02/2010, 12:13

La noticía del rebuig de l’Ajuntament de Pollença publicada al diari el Mundo ja es pot trobar a un munt de pàgines, us demanam que ens ajudeu a donar difusió a aquest tema que pot ser un pas molt important en la lluita contra el cànon si tothom col•labora. Podeu participar als forums i “menear” la notícia a meneàme

Pepe

67 ostias les daba yo (con perdón)

Pepe | 29/01/2010, 23:51

Necessitam urgentment una alternativa global i creïble al liberalisme capitalista.

Dilluns publicarem una article de na Toñi sobre el tema de la jubilació.

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 29/01/2010, 23:39

Com bé dius Turgut resulta totalment incomprensible que aquesta llei encara no s'hagi llevat.
En aquest moment és molt important donar la màxima difusió al que va aprovar el ple per unanimitat, si aconseguim que aquesta moció sigui seguida per altres municipis i administracions col·lapsaren la llei.

turgut

Re: Pioners en dir no al canon.

turgut | 29/01/2010, 22:36

Que bé, per poder pagar als que han fet feina fins al 65, haurem de currar fins als 67... això si tenim feina, cosa que de moment fa mal dir tal com venen.

Del DM.

Golf de Son Bosc

Del DM. | 29/01/2010, 16:40

El golf de Son Bosc ens diu què anam cap a l'ensorrament total de l'illa.

Miquel Sánchez

Re: Pioners en dir no al canon.

Miquel Sánchez | 29/01/2010, 16:09

Ole, ole i ole pel PSOE nacional, a "currar" dos anys més.

Això és mirar pel benestar dels treballadors

Garci

Re: Pioners en dir no al canon.

Garci | 29/01/2010, 11:58

Hola Turgut.

Hi ha nombroses organitzacions que han emprès mesures legals i burocràtiques contra el Canon. Però que sapiguem només unes quantes sentències s'han resolt per ara. I les que conec son favorables a no pagar el Canon. És en una d'elles en la que ens basam per demanar la presunció d'inocència de l'Ajuntament.

Supòs que d'aquí uns anys els tribunals faran llevar la llei, però la justícia és molt lenta i els pro-canon molt rics i poderosos.

Miquel Sánchez

Re: Pioners en dir no al canon.

Miquel Sánchez | 29/01/2010, 11:20

Turgut, crec que hi ha un termini per poder posar aquest tipus de recurs, vull creure que quan es va aprovar ningú va tenir en compte la repercussió que tendria en aquell moment.

turgut

Re: Pioners en dir no al canon.

turgut | 29/01/2010, 10:50

El que no puc entendre és que cap partit polític hagui posat un recurs de constitucionalitat a aquesta llei, quan és clarament contrari al principi de presumpció d'inocència i pareix que se guanyaria sense problemes. Les mocions municipals estan bé, però...

Miquel Sánchez

Re: Pioners en dir no al canon.

Miquel Sánchez | 29/01/2010, 10:43

Hi ha un altre tema pot ser més greu que el canon digital, li he comentat a en Pepe i en Garci, esperem que el nou interventor de l'ajuntament posi ordre amb el festival, i no em refereix que ningú es quedi un euro.

Pepe

Re: Pioners en dir no al canon.

Pepe | 29/01/2010, 10:30

Els camins del Senyor són inescrutables...
Gràcies Guillem, t'haurem de pagar drets d'autor, al manco si a Artà no te l'aproven finalment pots estar content de que la teva feina ha començat a donar resultats, ara al tema del canon es tracta d'aconseguir la màxima difusió d'aquest acord i llevar aquesta llei absurda.

Al tema de les mocions d'urgència l'equip de govern té l'acord absurd de no aprovar mai la urgència. I això que crec que als dos temes es tractaven de mocions realment d'urgència.

Guillem Caldentey Crego

... i Pioners possiblement al nivel de l'Estat espanyol

Guillem Caldentey Crego | 29/01/2010, 07:51

Enhorabona un altre pic companys de Pollença!

Què voleu que us digui: de tant en tant, em sorprenen els resultats dels vostres plens, i molt.
A Artà (UM-PSOE), no hi ha manera que l'equip de govern deixi estar el sectarisme, i votin a favor de mocions de pur sentit comú com la del Cànon. Record, per altra banda, com a Pollença la moció demanant dur endavant la legalització de la marihuana per al seu ús terapèutic va ser aprovada també per unanimitat a la vostra Corporació.
En canvi, per contrast, no s'aprova la urgència del debat ni l'aprovació de la moció sol·licitant la condonació del deute extern de Haití amb l'Estat espanyol!!?? Curiós, com a mínim.
Salutacions i, novament, l'enhorabona,

G. Caldentey

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb