URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’home que es va fer polític.

Alternativa | 30 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Conte publicat a  l'Urxella 23, especial S. Antoni que podeu veure i descarregar (versió pdf)


L’home que es va fer polític.

    Aquesta és la història d’un home que, a l’igual que San Antoni, un dia va sentir una veu.

    A Sant Antoni, segons Sant Atanasi d'Alexandria, Déu li va dir: «Si vols ser perfecte, vés, ven el que tens i dóna-ho als pobres i tindràs un tresor al cel; després vine, segueix-me».

    Al nostre home la veu li var dir: «Si vols amassar una fortuna entra en política, tria bé el partit, cerca companys de viatge sense escrúpols i roba tot el que puguis i més».

            - Però si rob, no em ficaran a la presó? –va demanar el nostre home a la veu.

            - Pots estar ben tranquil, els nostres dimonis saben embullar a la justícia.

            - Però als que hagi robat no hem tornaran a votar –va replicar el nostre home.

- Ja, ja, ja... d’això no passis pena... la raó fa molt de temps que va fugir de la política... només t’has de preocupar d’arribar a l’estomac i al cor de la gent... –va dir la veu rient.

- I com es fa això?

- Molt senzill –va respondre la veu-. Els nostres dimonis s’encarregaran de que la gent no pugui veure com els robes els seus doblers. Els seus ulls només veuran el que nosaltres els deixem veure i mentre el seu estomac es trobi ple el seu cor serà teu i la seva ment estarà dormida.

- Però segur que no tothom quedarà enlluernat. –va replicar l’home.

- Molt pocs no seran temptats i la majoria dels que resisteixin faran com Sant Antoni i partiran a viure a una cova sense voler saber res, deixant que els robis un any sí i un altre també. Mentre ells viuran a la seva cova, tu viuràs a un palauet.

- M’ has convençut veu, vull viure com un marajà. Viva el Mal. Viva el Capital. –va dir per a si mateix.

    I el que la veu va predir, va succeir... El nostre home va fer-se polític i va començar a robar i els dimonis van fer la seva feina. Pràcticament tothom l’elogiava i admirava i els pocs que eren capaços de veure la veritat, tancant-se a la seva cova, mentre eren robats remugaven... «tots són iguals!».

    Diu Sant Atanasi d'Alexandria que una nit una plèiade de dimonis van assaltar i apallissar San Antoni a la seva cova i que la nit següent els dimonis van tornar, convertits en mosteles, per reobrir-li les ferides. Déu va llançar un braç de llum a la cova atemorint als diables, que no van tornar mai més. La proesa es va anar estenent arreu i es van multiplicar els seus deixebles.

    No ens deixem temptar pels diables, ni deixem que tornin convertits en mosteles. Déu no llançarà cap braç de llum per ajudar-nos, la llum la tenim dintre de nosaltres mateixos.

 

Romeu al diari el país.

 

 

Comentaris

Pepe

Re: L’home que es va fer polític.

Pepe | 31/01/2010, 22:23

Praxedes
Las pruebas de las ilegalidades cometidas por Martí Ochogavía ya han sido presentadas primero a la Secretaria del Ayuntamiento, después al pleno y a toda la opinión pública. Si estas ilegalidades son resultado de una actividad corrupta o no es algo que decidirá la justicia.

Pero si hablamos simplemente del tema político un concejal que lo es desde 1995 debe
conocer la ley de contratación pública.

Y si hablamos del tema ético -moralno me cabe ninguna duda que el señor Martí debería dimitir.

Si tu te precias de honesto, honrado y serio estoy seguro que no necesitarás más explicaciones

Maki

Cego voluntari

Maki | 31/01/2010, 21:49

Praxedes Gürtel:

Las practicas corruptas de Ochogavia, y incluso otros, se han descrito suficientemente para que el adjetivo "corrupto" no este fuera de lugar. No estan hablando los de Alternativa de asesino o ladrón, que tal vez estuviera fuera de lugar, sobre todo el primer adjetivo. Cuando alguien enchufa a alguien sin hacer oposiciones, contracta a familiares i amigos sin concurso, contracta sin poder contractar, etc. etc, estamos claramente ante la corrupción, Praxedes, aclartaselo a tu amiguito.
NO HAY PEOR CIEGO QUE EL QUE NO QUIERE VER, Praxeditos.-
A no ser sus amigotes que luego se han beneficiado, tu sabràs tal vez, nadie voto a este politico para actuar como actua, i desde luego, no estaba en su programa electoral tanto cutrerio.

Garci

Re: L’home que es va fer polític.

Garci | 31/01/2010, 20:25

Saps que no l'hem denunciat? saps si ho farem? o ja ho hem fet?

No juc a engatussar. L'únic que dic és que la gent que ens retreu que si tenim proves el denunciem és gent que fa justament el contrari: perquè no el denuncies tu mateix al sr. Ochogavía? Les proves les tens. O penses que el que diem no és cert?

Crec, sincerament, que podem retreure-li al senyor regidor tot el que ha fet, que podem demanar la seva dimissió o cessament i que ho podem fer amb les proves que hem aportat i la llei. Que el denunciem o no, no té res a veure.

Sembla que el vulguis justificar, sembla que siguem nosaltres, un regidor de desset, els únics capacitats per tirar endavant amb el tema. I tal vegada sigui cert. Però no és de rebut que la gent ens critiqui quan demanam, demostrant-ho, que és depurin responsabilitats.

Tomir

Bregues de matrimoni?

Tomir | 31/01/2010, 18:50

Ais, praxedes molt preocupat estas amb en Marti, a mi el que me preocupa és el deute de l'Ajuntament.
a molts ciutadans ens preocupa més veuré com des de l?ajuntament es malgasten els nostres doblers, tot són maneres de veuré les coses, que i farem...

Tomir

Bregues de matrimoni?

Tomir | 31/01/2010, 18:50

Ais, praxedes molt preocupat estas amb en Marti, a mi el que me preocupa és el deute de l'Ajuntament.
a molts ciutadans ens preocupa més veuré com des de l?ajuntament es malgasten els nostres doblers, tot són maneres de veuré les coses, que i farem...

Ptaxedes

Re: L’home que es va fer polític.

Ptaxedes | 31/01/2010, 16:25

Querido Garci, mis comentarios no estan fuera de lugar, porque SÍ SE que no habeis denunciado al Sr. Ochogavia,por ahora; asi que no juegues a engatusar con dobles juegos lingüisticos a tus lectores y posibles futuros votantes.

Garci

Re: L’home que es va fer polític.

Garci | 31/01/2010, 13:09

Amic Praxedes. Primer de tot, tu no saps si hem anat o anirem al jutjat, fiscalia, etc. així que el comentari està una mica fora de lloc.

Segon, al sr. regidor de serveis mai li hem dit corrupte. Però si que hem demostrat, amb la llei en les mans, faltes molt greus, administrativament i èticament parlant. D'aquesta manera tenim tot el dret i legitimitat a demanar la dimissió d'aquest senyor.

Tercer, per si no ho recordes: Martí ha fet pagaments per molts milers d'euros a empreses de familiars, sense contractes des de fa molts d'anys i sense concursos públics. s'ha saltat la llei, primer per contractar empreses familiars, segon perquè una de les empreses és una Comunitat de Bens (C.B.), tercer, per no fer concursos públics en factures que per llei ho requerien.

Qui pot negar amb tot això que aquest senyor ha de dimitir perquè no és capaç de gestionar els diners públics d'acord amb la llei?

Joan Ramon

Desgovern

Joan Ramon | 31/01/2010, 13:05

La llastima Praxedes és la manera com es contracten algús serveïs a L'Ajuntament amb doblers públics.

Realment una llàstima, i que algúns ho justifiquin i enlloc de prendre mesures polítiques, només donin com a sortida la via judicial.

Penso sincerament, que els doblers públics s'han de tractar amb més rigor,

Salut

Praxedes

Alternativa = La Tardes con Patricia

Praxedes | 31/01/2010, 12:49

Si teneis pruebas de las practicas corruptas del Concejal Ochogavia y del consentimiento de estas con la complicidad de sus socios de gobierno, pues va uno al Juzgado, lo denuncia y cuando halla sentencia firme de culpabilidad ,se solicita o la dimision o nuevas elecciones, independiente del cumplimiento de la pena, pero si no hay pruebas que aportar y todo consiste en el escarnio publico de los arriba referidos, la calumnia, la difamación, la mofa resulta que se esta buscando un fin con unas practicas cutres, barriobajeras, sin clase ni estilo, similar al programa de Tv de la tal "Patricia" y otros (demasiados) de practicas parecidas de desdicen muy mucho de la manera de actuar que debe tener un Partido que se precia de honesto, honrado y serio. Una lastima

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb