URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contra el pla de carreteres.

Alternativa | 06 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

En el mes de novembre el tema de l’aprovació del pla de carreteres estava a l’ordre del dia, les mobilitzacions es succeïen i des d’Alternativa per Pollença no podiem quedar-nos indiferents. Per això presentàrem una moció per instar al Consell de Mallorca a la retirada definitiva del Pla Director Sectorial de Carreteres. Aquesta moció va ser rebutjada i només nosaltres vam votar a favor.

Alternativa per Pollença forma part de l'Assemblea de col·lectius contra el Pla de Carreteres que compta en aquests moments amb la participació i adhesió d'una trentena d'entitats, col·lectius i grups polítics de tota Mallorca que demanen la retirada de l'actual

Pensam que aquest pla és un Pla de carreteres: inacceptable per continuïsta, obsolet i depredador. No estem en contra de l'eliminació de punts perillosos i fer millores a la xarxa de carreteres actual, però cal plantejar les noves actuacions a través d'una política integral de mobilitat que doni alternatives al cotxe privat i s'adapti a les necessitats reals de transport i mobilitat d'una illa com Mallorca, sense més consum de territori ni més asfalt. Aquest pla amenaça la comarca del Pla de Mallorca que és el darrer reducte de l’activitat agrícola i conserva amples espais rurals dedicats a activitats agrícola-ramaderes tradicionals. Igualment amença la Serra de Tramuntana que no ha sofert encara els impactes urbanístics –llevat de punts molt concrets-.  També hem de tenir en compte que Balears supera ja en més del 75% les emissions permeses pel protocol de Kioto, amb el transport privat com un dels màxims responsables.

És, a més, evident la necessitat d'una moratòria dels projectes actuals que s'estan desenvolupant seguint els criteris de les anteriors legislatures, especialment pel que fa a rondes i circumval·lacions i adequació de carreteres secundàries que s'estan executant perquè ja estaven contemplades a l'anterior Pla i que són una demostració del tipus de projectes viaris als quals no s'ha de donar continuïtat: Ctra. de Festival Park a Bunyola, Ctra. Inca - Selva - Caimari, variant de Son Servera, Manacor-Camí de Conies....

Consideram que hi ha temps per a treure endavant una nova planificació de carreteres dins aquesta legislatura i, de cara a l'any que ve, presentar a aprovació inicial un Pla de Carreteres alternatiu, fet des de la consideració de la mobilitat i atenent a uns criteris racionals des del punt de vista territorial.

Un altre argument és que la  “manera de fer” en la política d'infrastructures viàries des del Consell de Mallorca, està sota sospites de corrupció per no respondre a altra cosa que no siguin els interessos privats. No podem avalar aquestes actuacions i no es pot deixar el pla de carreteres en mans de persones implicades en casos de corrupció. Fins que els tribunals no resolguin, el cessament d’aquests polítics hauria d’ésser una condició prèvia a l’aprovació de qualsevol projecte.. Consideram que els imputats senyors Toni Pasqual, Conseller d'Obres Públiques, i Gonzalo Aguiar, el Director Insular de Carreteres del Consell de Mallorca haurien de dimitir, almenys fins que es resolguin les seves respectives imputacions.

Necessitem un canvi de model de mobilitat i territori que Mallorca necessita i al qual, els partits que conformen el pacte al Consell de Mallorca s'hi van comprometre a l'inici de la legislatura.

 

Imatge del bloc http://amicsarbres.blogspot.com del nostre company Joan Vicenç Lillo

MOCIÓ PER INSTAR AL CONSELL DE MALLORCA A LA RETIRADA DEFINITIVA DEL PLA DIRECTOR SECTORIAL DE CARRETERES (PDSC)

Moció del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l'ordre del dia del proper ple ordinari de novembre per ser debatuda i votada.

Exposició de motius:

Atès que el PDSC és en essència el mateix Pla que va dissenyar el pacte PP-UM (legislatura 2003-2007), i que va ser fortament contestat per les principals entitats ecologistes i cíviques, juntament per TOTS els principals partits progressistes de l’illa (PSIB-PSOE, PSM-EN, EU, EV, ERC) i per la societat en general  amb manifestacions massives (14/02/2004, 17/03/2007).

Atès que “la manera de fer” en la política d’infraestructures viàries des del Consell de Mallorca està sota sospites de corrupció per no respondre a altre cosa que no siguin els interessos privats.

Atès que un Pla de carreteres hauria de respondre a les exigències del model territorial i no a l’inrevés, i per tant faria falta primer haver redactat, consensuat i aprovat un Pla de Transports i un Pla Territorial.

Atès que la majoria de projectes de condicionaments, especialment de la primera fase, responen a la voluntat d’establir un enllaç ràpid entre els eixos radials (vies de gran capacitat Palma-Inca, Palma-Manacor, Palma-Campos, Palma-Andratx, Palma-Sóller) i els pobles mes allunyats de Palma, que fins ara, és trobaven més o menys preservats del abús urbanístic. Un abús vinculat a l’escurçament de distàncies entre aquests i Palma que té per objectiu la consolidació de tota Mallorca com a àmbit d’influència metropolitana de Ciutat.

Atès que la majoria de rondes i vials planificats no responen a una necessitat real i el seu traçat es situa molt enfora del cascs urbans, afavorint el creixement desmesurat d’aquest municipis. Que se planifica la construcció del segon cinturó de Palma. Que “el condicionament” d’algunes carreteres no respon només a criteris de seguretat. I en definitiva, que aquest Pla implica la destrucció de el que queda del nostre paisatge rural, un dels principals atractius turístics de l’illa, especialment a la Serra de Tramuntana (que vol ser candidata a Patrimoni de l’Humanitat).

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta-

El Ple de l’Ajuntament de Pollença  acorda:

1.- Instar al Consell de Mallorca a la retirada del Pla Director Sectorial de Carreteres i si escau, a aprovar ara una modificació puntual que permeti resoldre la problemàtica dels accessos a Son Espases i elimini, tal i es va comprometre políticament, el projecte d'autovia Inca-Manacor.

2.- Tot i resoldre puntualment el tema dels accessos al nou hospital, instar al Consell de Mallorca a la elaboració del perstinent estudi de mobilitat  dels accessos a Palma per tal de plantejar alternatives viables al transport privat, prèviament a l’aprovació del Pla Director Sectorial de Carreteres

3.-Instar al Consell de Mallorca a la elaboració i aprovació prèvia d'una modificació en profunditat del model territorial,a través del Pla Territorial de Mallorca i a la coordinació amb la Conselleria de Transport i Ordenació del Territori per a l'aprovació d'un Pla de Transports que prioritzi el transport públic i per tant condicioni la viabilitat i pertinença d'algunes de les actuacions previstes al pla de carreteres actual.

4.- Instar al Consell de Mallorca a la elaboració d’un nou pla dins aquesta legislatura, consensuat amb les principals organitzacions ecologistes i cíviques de l’illa, que respongui a uns criteris clars de sostenibilitat, seguretat i desenvolupament sostenible.

Pollença 11-11-09

José Luis García Salvador

Comentaris

Del DM.

Golf de Son Bosc

Del DM. | 06/02/2010, 21:09

Son Bosc será uno más en la larga lista de crímenes de esta gente.

Del DM.

Golf de Son Bosc

Del DM. | 06/02/2010, 21:07

Así como van naciendo los brotes verdes UM se los come.Son Bosc es un brote verde para Mallorca.No permitan que se lo coman los hoteleros de la "Exceléncia ,calidad social y ambiental".

Del DM.

Son Bosc.

Del DM. | 06/02/2010, 20:12

Con todo esto no pueden empezar de ninguna manera las obras de Son Bosc.Las licencias y permisos de Son Bosc no aguantan un examen serio y riguroso.

Pepe

Re: Contra el pla de carreteres.

Pepe | 06/02/2010, 19:36

Ara més que mai hem de recordar el que vam dir quan vam defensar aquesta moció:

la "manera de fer" en la política d'infrastructures viàries des del Consell de Mallorca, està sota sospites de corrupció per no respondre a altra cosa que no siguin els interessos privats. No podem avalar aquestes actuacions i no es pot deixar el pla de carreteres en mans de persones implicades en casos de corrupció. Fins que els tribunals no resolguin, el cessament d'aquests polítics hauria d'ésser una condició prèvia a l'aprovació de qualsevol projecte.. Consideram que els imputats senyors Toni Pasqual, Conseller d'Obres Públiques, i Gonzalo Aguiar, el Director Insular de Carreteres del Consell de Mallorca haurien de dimitir, almenys fins que es resolguin les seves respectives imputacions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb