URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Operació Voltor

Alternativa | 04 Febrer, 2010 13:22 | facebook.com twitter.com

Ahir Pollença va ser notícia estatal i no precisament de manera positiva amb l'operació Voltor, que propicià cinc detencions,a les que avui s’han unit dues més (de moment); la de Joan Sastre (UM) i  Antoni Rebassa, director i gerent de l'àrea d'Inversions per a la Millora de l'Entorn Turístic (IMET) de la Conselleria de Turisme.  

La investigació, declarada secreta, s'inicià fa un parell de mesos arran d'una denúncia a la Fiscalia que va iniciar la investigació i, en trobar indicis de delicte, la féu arribar al Jutjat d'Instrucció. Es parla de prevaricació, malversació de cabdals públics, suborn,  falsedat documental...milers d'euros malbaratats ( concursos públics falsejats , projectes pagats que no s’arriben a fer...), es parla de tota una trama de corrupció on també es trobaria implicat el Consorci d'Informàtica Local de Mallorca del Consell, controlat també per UM.

En aquest tema de moment tot va molt ràpid; detencions, destitució immediata dels càrrecs... Esperam informació dels detalls de tota la trama per fer una valoració dels mateixos, però a un tema com aquest s'ha de tenir  paciència i discrecció. Confiam de totes maneres que aquest sigui una pas important per fer la neteja que necessita Pollença.


Fins ara el PSOE i el BLOC podien estar orgullosos de que tots els casos de corrupció eren de l’anterior legislatura i s’havien descobert gràcies al canvi de govern. Aquest era un argument per justificar la necessitat de governar, encara que fos amb UM un partit on la majoria dels seus càrrecs executius estan presumptament implicats en actes delictius i els que no estan implicats han estat còmplices amb el seu silenci.

Amb aquest cas “voltor”  s’ha produït un salt qualitatiu ja que parlam de presumpta corrupció a l’actual legislatura. Tema que ràpidament ha intentat aprofitar el portaveu del PP, Carlos Simarro, manifestat que la corrupció "no és patrimoni de cap partit ni de cap govern". Oblidant que el PP i UM són els protagonistes del 95 % dels casos de corrupció que són de l’anterior govern.

Ara si es vol demostrar que realment s’està lluitant contra la corrupció. No hi ha cap excusa per no fer  el que ha demanat el portaveu  del Bloc; una auditoria interna en el Govern i en el Consell i a tots els organismes autònoms i empreses públiques per verificar si existeix una trama de corrupció dirigida a "finançar irregularment Unió Mallorquina".

Reiteram el que ja vam demanar fa més d’un any “Prou de corrUMPPció” cal una acció decidida de partits polítics, sindicats, judicatura, policia i tota la ciutadania en la lluita contra la corrupció. És urgent que el govern balear demani més recursos materials i personals per la fiscalia anticorrupció.

Al fogueró vam fer una catifa de la vergonya amb fotografies de polítics imputats a casos de corrupció, van deixar dos buits amb un interrogant per pollencins, ja s'ha omplit un dels buits...

 

Comentaris

Pepe

Paco

Pepe | 07/02/2010, 16:32

Hola Paco, ja no sé que més et podem dir crec que ja te l'hem explicat. Aques comentari meu és exactament el 16.405 d'aquest blog.
Com bé dius hi ha comentaris de tot tipus però mai hem esborrat un comentari per que aporte més o menys (qüestió subjectiva), hem esborrat molt poques comentaris, quan havia acusacions o insults sens fonament.
Ens fem responsables dels articles i dels nostres comentaris. Divendres vam publicar com comentari una informació que ens va fer arribar un periodista i al comprovar que no era veritat simplement la vam esborrar i pens que vam fer el correcte. El nostre error i el que vam fer mal va ser publicar-ho.

He de dir que aquests dies hem rebut remors similars per part de la premsa al manco en quatre ocasions i no els hem publicat. Erra és humà rectificar és de savis.

Garci

Re: Operació Voltor

Garci | 07/02/2010, 13:35

Hola Paco. Hem esborrat un comentari que no era cert i que podia dur a mals entesos. Així de senzill.

Si jo ara escrivís un comentari dient que en Pepe García ha partit cap a Saragossa, a dimitit de tot, ha robat tot quan ha pogut... que passaria? doncs que el millor que es pot fer, quan una informació no és certa i pot portar mals entesos, el millor és esborrar i rectificar.

No entenc la teva fixació amb un comentari que no era cert i del qual n'hem fet una rectificació. De que serviria que encara hi fos? Quin interés hi tens?

Per altre banda, m'alegro de que ens segueixis sovint.

Miquel Sánchez

Re: Operació Voltor

Miquel Sánchez | 07/02/2010, 12:40

Paco ho sé, som pur, digués quin comentari és???

paco

Re: Operació Voltor

paco | 07/02/2010, 11:52

en aquest bloc es publiquem molts comentaris que no aporten res, i també molts que fan nosa, com els d'un tal gunni, o els que deien allò de PP i UM són la mort, i sensesentits per l'estil, i aquí quedaven. heu esborrat un comentari que voltros mateixos havieu escrit, i això no està bé

Alternativa per Pollença

Re: Operació Voltor

Alternativa per Pollença | 07/02/2010, 08:47

Hola Paco. A veure si ho aclarim. Vàrem posar una informació provinent d'un periodista que ens va telefonar. Aquesta informació no era certa i la vàrem esborrar. I tot seguit vàrem escriure el que sí era veritat. Supòs que ho entens.

No entenc perquè havíem de mantenir aquell comentari si no aportava res més que confusió.

paco

Re: Operació Voltor

paco | 06/02/2010, 21:28

però abans d'aquest n'hi havia un altre que heu esborrat, perquè?

Alternativa per Pollença

Re: Operació Voltor

Alternativa per Pollença | 06/02/2010, 20:43

Hola Paco. No ha desaparegut cap missatge, l'hem esborrat. I si que hem dit cosa:

"Ens havien arribat informacions de que el batlle de Pollença estava detingut. Però Joan Cerdà ens ha telefonat molt tranquil dient que per motius personals no ha pogut anar avui per l'ajuntament i que per la seva part està molt tranquil.

Les notícies i els rumors aquests dos dies van a un ritme frenètic i s'han d'agafar amb molta cautela".

Supòs que et referies a aquesta informació.

paco

sense resposta

paco | 06/02/2010, 20:40

ahir va desaparèixer un comentari vostre de per aquí emmig i no heu dit res

Maki

patètic

Maki | 06/02/2010, 18:58

Fca. Ramón ja s'aferra a l'enblenquinat de la dedicació exclussiva... me la imagino al lloc d'Antich en aquesta situació.

altres

recent

altres | 06/02/2010, 18:57

La Fiscalía pide prisión bajo fianza de 100.000 € para Nadal, Llompart, Oliver y Sastre
Para Rebassa solicita la comparecencia periódica en el juzgado

JRV

Conhort

JRV | 06/02/2010, 18:55

M'alegro molt que Mateu M. i Lourdes haguin sigut alliberats sense càrrecs. Tan de bó fos possible amb A. Oliver.

altres

altres

altres | 06/02/2010, 18:20

La Fiscalía pide prisión bajo fianza de 100.000 € para Nadal y Llompart
Estas son las medidas que de momento han trascendido

Pepe

Re: Operació Voltor

Pepe | 06/02/2010, 17:49

Ok Joan Ramon gràcies per la bona notícia.

Alternativa per Pollença

Aferrradets a la cadira

Alternativa per Pollença | 06/02/2010, 17:48

Al DdM na Francisca Ramon diu que no hi ha motius per tancar el pacte amb UM, per que una cosa són els pactes a nivell de la ille i comunitat, i altra, el municipi...

Senyora Francisca no ha sentit al senyor Antich? el PSOE ha expulsat a UM del govern, del Consell ide l'Ajuntament de Palma no per que s'hagi romput cap pacte sinó per que
"la imatge de les Illes no pot estar associada a la corrupció". "No podem tolerar ombres de dubte en la gestió dels doblers públics, tenim el deure de recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions"... perquè "l'estat d'ànim és de desconfiança" i "podem recuperar-la".

Joan Ramon

Bona notíca

Joan Ramon | 06/02/2010, 17:47

Si, avui he vist en Mateu caminant per el Port de Pollença, si no te cap càrrec me n'alegro i també de que ell i la seva dona ja tornin ser a casa.

Alternativa per Pollença

Massa remors

Alternativa per Pollença | 06/02/2010, 17:37

Segueix la successió de remors, i ja hem escarmenta. Ahir els periodistes ens seguien fent arribar un remor darrera altre i el 80% no eren veritat, per tant preferim esperar a tenir la confirmació 100% abans de posar cap comentari.

Pere

danys colaterals?

Pere | 06/02/2010, 17:25

Per cert sabeu que M. Mairata i la seva dona foren lliberats sense càrrecs

Pere

detinguts

Pere | 06/02/2010, 17:22

Qui sonj els detinguts?

marti

Voltor

marti | 06/02/2010, 16:30

S'estan produïnt detencions a Alcudia tres ex alts carrecs d'UM. desde les 3 del capvespre tot el poble en va ple

paco

más madera

paco | 05/02/2010, 21:25

ara han detingut en miquel angel flaquer

paco

Re: Operació Voltor

paco | 05/02/2010, 20:04

per aqui emmig ha desaparescut un comentari

Miquel Sánchez

Re: Operació Voltor

Miquel Sánchez | 05/02/2010, 14:45

Bé, al manco sembla que recuperem la normalitat, avui Nuclear Sí o No, aquesta energia que si s'escapa ens pot deixar a tots "calvos", però que també amb un mínim de contaminació directa (sense cap tipus d'accident o incidència) ens pot donar tota l'energia que necessitem al futur.

Ja está bé de Voltors. Au

joan

PP +UM= corrupció?

joan | 05/02/2010, 14:40

El portaveu del PP, Carlos Simarro, ha exigit avui al president Antich que demani "perdó" als ciutadans pel darrer cas de corrupció destapat, el primer que afecta a membres de l'actual Govern.
Després que diversos ex-alts càrrecs del Partit Popular estiguin ja condemants i empresonats, i amb el seu màxim líder fins fa dos anys a punt d'anar a declarar -i amb molt d'indicis que n'indiquen la culpabilitat-, i tenint en compte que la immensa majoria de casos que afecten UM -excepte aquest darrer- es produïren amb el pacte conjunt entre populars i unionistes, surt ara el senyor Simarro a exigir disculpes i a reclamar una comissió d'investigació al Parlament

Segons el portaveu popular, aquesta és "la mateixa recepta" que demanaven els socialistes quan va esclatar el "cas Andratx", el primer gran afer de corrupció del Partit Popular; comissió que no es va constituir mai. A Hidalgo, dos dies abans de la seva detenció, el propi Matas el va convocar al Consolat, i el mateix José María Rodríguez, aleshores Conseller d'Interior, li va telefonar el mateix dematí de la seva detenció per advertir-lo, en un dels episodis més vergonyosos que se li recorden a un conseller.
I ara, avui, el PP demana una comissió d'investigació.

Follonero

Noticia

Follonero | 05/02/2010, 14:39

Fa un parell d'hores que no han detingut a cap membre d'UM

Alternativa per Pollença

Re: Operació Voltor

Alternativa per Pollença | 05/02/2010, 12:57

Ens havien arribat informacions de que el batlle de Pollença estava detingut. Però Joan Cerdà ens ha telefonat molt tranquil dient que per motius personals no ha pogut anar avui per l'ajuntament i que per la seva part està molt tranquil.

Les notícies i els rumors aquests dos dies van a un ritme frenètic i s'han d'agafar amb molta cautela.

Refollonero

Per piernes

Refollonero | 05/02/2010, 11:59

Bò, follonero.

Si detenen en Joan, a Pollença pacte d'esquerres en minoria, com a Palma.

jo

Pso+ U m= ?

jo | 05/02/2010, 11:48

Fa un temps vaig deixar escrit que la fiscalia anticorrupció tenia una carpeta oberta, amb el nom, Pollença, aquesta carpeta no està tancada...

follonero

Re: Operació Voltor

follonero | 05/02/2010, 11:24

Ara entenc l'afició del batle per l'atletisme, s'estava entrenant per si ha de sortir per cames....

Alternativa per Pollença

Re: Operació Voltor

Alternativa per Pollença | 05/02/2010, 10:56

Del Diari de Balears:

Fonts policials confirmen a aquesta hora que el regidor d'UM de l'Ajuntament de Palma i exconseller de Turisme Miquel Nadal ha estat detingut i és a hores d'ara als calabossos de la Policia Nacional. Aquesta situació estaria vinculada a les detencions practicades dins l'Operació Voltor, que haurien revelat una pressumpta trama de corrupció lligada a la Conselleria de Turisme, gestionada per Unió Mallorquina en la present legislatura. La notícia arriba en el moment en què el president del Govern Francesc Antich ha decidit expulsar la formació nacionalista de totes les institucions -Govern balear, Consell i Ajuntament de Palma- que fins ara governava el Pacte.

Alternativa per Pollença

Re: Operació Voltor

Alternativa per Pollença | 05/02/2010, 10:53

Del Diari de Balears:

Fonts policials confirmen a aquesta hora que el regidor d'UM de l'Ajuntament de Palma i exconseller de Turisme Miquel Nadal ha estat detingut i és a hores d'ara als calabossos de la Policia Nacional. Aquesta situació estaria vinculada a les detencions practicades dins l'Operació Voltor, que haurien revelat una pressumpta trama de corrupció lligada a la Conselleria de Turisme, gestionada per Unió Mallorquina en la present legislatura. La notícia arriba en el moment en què el president del Govern Francesc Antich ha decidit expulsar la formació nacionalista de totes les institucions -Govern balear, Consell i Ajuntament de Palma- que fins ara governava el Pacte.

Miquel Sánchez

Re: Operació Voltor

Miquel Sánchez | 05/02/2010, 10:10

Segons MALLORCADIARIO, Miquel Nadal regidor d'UM de Cort, ha estat detigunt dins l'operació Voltor

Garci

Re: Operació Voltor

Garci | 05/02/2010, 09:24

D'aquesta manera està molt mal fet.

Miquel Sánchez

Re: Operació Voltor

Miquel Sánchez | 05/02/2010, 09:21

Garci, les pintades del Moll estan o estaven a una propietat privada, i a més a les portes d'una indústria.

en bosses

Re: Operació Voltor

en bosses | 05/02/2010, 09:14

Si detenen a Joan i Miquel, quedarà de alcalde accidental en Martí...?

Garci

Re: Operació Voltor

Garci | 05/02/2010, 08:58

Miquel, avegades la democràcia no permet la participació i la gent expressa el seu descontent de la única manera que pot i sap, pintant les parets.

Jo no dic que estigui bé pintar, ja que després s'ha de netejar. Però s'ha de tenir en compte que no hi ha moltes més maneres de fer pública una idea de frustració o un missatge.

Segurament aquesta persona que ha pintat ha aconseguit el que volia, que se'n parli.

Miquel Sánchez

Re: Operació Voltor

Miquel Sánchez | 05/02/2010, 08:49

I bé que ha fet en Martí en fer desapareixer les pintades, les pintades no són democràtiques, la democràcia té altres formes d'expressió, però sempre és més fàcil pintar un mur anònimament.

NO a les pintades, cada mes hi ha una sessió pública que si es fa mab ordre i sense violència, un pot desmostrar la seva disconformitat amb la situació

Garci

Re: Operació Voltor

Garci | 05/02/2010, 08:34

Avui hem sabut que estan investigant al batlle, Joan Cerdà i al regidor Miquel Ramon. De cada dia son més. Ara només queda esperar a veure com acaba aquest assumpte, però tot plegat fa molta mala olor.

en bosses

opinions

en bosses | 05/02/2010, 08:22

EDITORIAL
LA FUNDACIÓ GADESO
DAVANT LA CORRUPCIÓ I ELS CORRUPTES

La Fundació Gadeso, formada per persones implicades en la nostra realitat cultural, social, econòmica i política, vol manifestar la seva ferma postura davant els fets de corrupció, i de presumptes corruptes, que afecten de manera greu a la nostra comunitat i que provoquen una gran desconfiança envers les nostres institucions democràtiques, a uns moments de greu crisi socioeconòmica.

Fa uns mesos, vàrem promoure una iniciativa cívica de recollida de firmes per demanar al fiscal general que no aturés la investigació dels fiscals anticorrupció orientada a conèixer l’origen del patrimoni personal de l’expresident Jaume Matas. Aquesta iniciativa de la Fundació Gadeso fou criticada per diverses persones i col•lectius en el sentit de que havíem adoptat una postura partidista. Avui aquesta investigació es du a terme pel jutge José Castro.

Volem deixar palès que la nostra actitud davant la corrupció i els corruptes és d’absolut rebuig, sigui quin sigui el color polític o la ideologia dels responsables. L’actual situació, que de moment implica a dos alts càrrecs del govern de centre-esquerra dirigit pel Francesc Antich, exigeix prendre decisions clares i valentes. Sens dubte és imprescindible el cessament d’aquest imputats, així com la resolució d’una manera definitiva del cas Miquel Nadal a l’Ajuntament de Palma, que clarament va en contra del denominat codi ètic, signat pel seu partit Unió Mallorquina.

Així i tot, existeix la possibilitat de que aquestes mesures no siguin suficients, pel que, des de la pròpia responsabilitat política, i davant els ciutadans i ciutadanes d’aquesta comunitat, sigui necessari un altre tipus d’iniciativa política que retorni la confiança als balears i que possibiliti que les distintes institucions concentrin els seus esforços en la cerca i aplicació de mesures que permetin una sortida a l’actual crisi que la nostra comunitat està patint.

La Fundació Gadeso continuarà, mentre compti amb el suport dels seus subscriptors, amb la seva tasca de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes de la nostra comunitat elements d’informació i judici, que possibilitin conèixer la nostra realitat social, cultural, econòmica... perquè qui no coneix la seva realitat no la pot transformar.

Patronat de la Fundació Gadeso

Informador

Investiguen Rull i Ramon

Informador | 05/02/2010, 07:37

Investiguen 25 persones i almenys 23 empreses

La Fiscalia apunta sobretot cap a Pollença, Alcúdia, Porreres, Sencelles i Sóller
05/02/2010 DIARI DE BALEARS

Els fiscals Anticorrupció i la Policia investiguen 25 persones i 23 empreses en relació amb el cas Voltor. Això no vol dir que hi estiguin totes imputades o involucrades, sinó que es volen conèixer les seves actuacions al voltant d'Inestur. Es comenta que el nom Voltor significa que aquesta au viu a la serra Nord, la qual cosa establiria un lligam amb la Lliga Nord en la política d'UM. Entre els investigats es troben el batle actual de Pollença, Joan Cerdà, i el seu regidor Miquel Ramon Amengual, a més de l'edil de Turisme de Sóller, Tomàs Plomer, i l'exbatle d'aquesta ciutat Antoni Arbona Colom, tots d'UM. Així mateix, s'investiga el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, pertanyent també a l'ala de la Lliga Nord de la formació. Altres càrrecs polítics en el punt de mira, a part del detingut Joan Sastre -exbatle de Porreres-, són Miquel Nadal, exconseller de Turisme, i Roger Gotarrodona, membre del consell polític d'UM, en aquest cas pel fet de ser directiu d'una empresa lligada a Inestur.

MANOLO

OPERACIO VOLTOR

MANOLO | 05/02/2010, 07:18

A les 8 del mati de avui en marti ja a fet borrar les pintades en contra de Um

MANOLO

OPERACIO VOLTOR

MANOLO | 05/02/2010, 07:18

A les 8 del mati de avui en marti ja a fet borrar les pintades en contra de Um

JRV

no tots son iguals

JRV | 04/02/2010, 22:31

UM, PP majorment, posen la seva merda davant el potent ventilador que son els mitjans de comunicació comprats, perque esquitxin la gent honrada i pareixin tots iguals. Així, " a rio revuelto..."

Pepe

Re: Operació Voltor

Pepe | 04/02/2010, 22:00

Al país ja parlen de la ruptura del pacte.
h ttp://www.elpais.com/articulo/espana/Antich/decidido/romper/Unio/Mallorquina/detenciones/corrupcion/elpepuesp/20100204elpepunac_14/Tes

Antich, decidido a romper con Unió Mallorquina tras las detenciones por corrupción
Arrestadas en Baleares 13 personas, relacionadas con una trama que "toca" la financiación de UM.- El presidente balear anunciará mañana "decisiones drásticas"

Pepe

Re: Operació Voltor

Pepe | 04/02/2010, 21:58

Pere Sampol el diu molt be a
h
ttp://blogs.ibdigital.net/les-coses-clares/posar_noms_llinatges_i_sigles_a_la_corrupcio.html

cal posar noms, llinatges i sigles a la corrupció, un fragment:

...El caciquisme, el nepotisme, el favoritisme... formen part dels “valors” que ens han inculcat, de la manca de valors més ben dit, dels mecanismes de poder que determinen les nostres vides. I el “tots són iguals” només és una excusa per justificar que s’està d’acord amb aquestes perversions que permeten perpetuar en el poder els qui l’ostenten per naturalesa, quasi per designi diví. El més trist de tot, però, és que persones formades caiguin en aquesta mena de fatalisme. El “tot està podrit” o “no hi ha un pam de net”, són les expressions més reaccionaries que existeixen, perquè fan el joc als qui corrompen i podreixen.

Periodistes, humoristes, tertulians,... deuen pensar que actuen amb valentia denunciant la corrupció generalitzada de “la classe política”, quan aquesta denúncia genèrica no deixa de ser una covardia. Només es combat la corrupció posant-hi nom i llinatges i sigles. Al contrari es fa un gran favor als corruptes al posar-los dins el mateix sac que els honests.
...

Pepe

Re: Operació Voltor

Pepe | 04/02/2010, 21:50

Bones JRV, el temps deixa a cadascú al seu lloc i encara estam al principi del que esperam sigui la neteja que tant necessita aquest Ajuntament.

JRV

critiques

JRV | 04/02/2010, 21:31

Poques crítiques i descalificacions teniu aquests dies, amics d'Alternativa. Es veu que els vostres descalificadors estan acollonats.
Molt difícil serà agrairos suficientment el que ventileu constantment les corrupteles de l'Ajuntament de Pollença, malgrats els atecs dels corruptes i els seus amics.

Alternativa per Pollença

Al Balears

Alternativa per Pollença | 04/02/2010, 20:52

La Policia ha confirmat vuit detencions efectuades avui dins l'Operació Voltor que s'han de sumar a les cinc d'ahir. D'entre les detencions efectuades a darrera hora d'avui es troba Lluïsa Tortella, cap de l'Àrea d'Investigació i Tecnologies Turístiques (CITTIB) i Álvaro Llompart, cap de la Unitat Econòmica Administrativa, ambdós dins de l'estructura de l'Inestur.

Follonero

Diferència entre un polític i un lladre

Follonero | 04/02/2010, 18:47

Després de molt de temps intentant trobar la diferència entre un polític i un lladre en vaig trovar una.
Un lladre convencional tria a la seva víctima, en el cas dels polítics son les victimes les que el triam a ell....

Del DM.

Corrupció.

Del DM. | 04/02/2010, 16:32

A esto los hoteleros lo llaman Exceléncia y calidad ambiental.Hay muy poca calidad humana gestionando lo público.

Del DM.

Corrupció.

Del DM. | 04/02/2010, 16:29

Tenim uns polítics de molt baixa qüalitat humana!!.

Garci

Re: Operació Voltor

Garci | 04/02/2010, 15:50

T'has oblidat d'una cosa important (o d'un parell de coses):

A Son Servera aquesta regidora va aconseguir aprovar que hi hagi una comissió per validar i evaluar les factures de més de 1000 euros. També ella mateixa va aconseguir que els treballadors municipals tinguessin un sou mínim de 1000 euros, cosa imprescindible per a poder viure. I darrerament ha aconseguit "Los Servicios Sociales del ayuntamiento de Son Servera conceden una ayuda de 15.000 a 19 familias necesitadas para evitar que se queden en la calle por no pagar el alquiler o la hipoteca"(tret del Diario de Mallorca).

Per altre banda, en el cas del treballador a qui han pujat 700 euros al mes el sou, segons ha explicat ella per el telenotícies de TVM ha sigut perquè aquest treballador ha pujat de categoria laboral. I encara més, ha estat el plenari que ha aprovat aquesta pujada de sou (tots els partits menys el PP).

Tot això ho dic pel que he vist per les notícies, també em puc equivocar.

Més uy, uy

Re: Operació Voltor

Més uy, uy | 04/02/2010, 15:44

Hoy.

Miquel Ramis, que fue alcalde de Muro durante varias legislaturas, presidente y fundador del partido Convergència Democràtica Murera, ha sido condenado a diez años de inhabilitación para ejercer cargo público.

Los antecedentes

Los hechos que han ocasionado el proceso y la consecuente condena se remontan a 1998. En septiembre de ese año se abrió un expediente por infracción urbanística contra un vecino de Muro y la entidad Construcciones Es Moyà SL. Dicho documento relataba que en 1997 se habían ejecutado obras de ampliación de una vivienda en suelo rústico sin la preceptiva licencia municipal.
Como consecuencia de ese expediente se efectuó una propuesta del instructor en la que pedía una serie de sanciones económicas al propietario y a la empresa constructora. La resolución se notificó en abril de 2005 y posteriormente se desestimaron alegaciones de la propiedad. En ellas, el dueño solicitaba la caducidad y prescripción del caso argumentando que las obras habían finalizado antes de 1997, y que el expediente hablaba de trabajos inconclusos. El celador municipal de Muro emitió un informe ratificando que las obras "estaban en construcción y no acabadas en la fecha de la inspección", según reza textualmente.
Como consecuencia se dictó un decreto de Alcaldía el mes de noviembre de 2005 con una sanción al propietario y al constructor por un importe total de 8.870 Euros.
Construcciones Es Moyà recurrió argumentando que no había sido la empresa que llevó a cabo las obras y que, por tanto, no era responsable de la infracción. Esta entidad era propiedad de los padres de la concejala Catalina Alzamora, del mismo partido que Ramis. El padre de la edil, Jorge Alzamora, era socio entonces del alcalde Ramis en el Hotel Alcúdia Suite.

La prevaricación

A pesar de ello, Ramis, ejerciendo de alcalde, dictó un decreto en abril de 2006 en el que estimaba el recurso del constructor y ordenaba el archivo del expediente. Dicho archivo se hizo en contra del criterio del instructor de los servicios jurídicos municipales y del propio celador. Éste ratificó que el 4 de septiembre de 1997 la empresa Construcciones Es Moyà era la que realizaba las obras objeto del expediente por infracción urbanística.

Uy, uy...

Re: Operació Voltor

Uy, uy... | 04/02/2010, 15:42

Efe | Montroi (Valencia)
Actualizado miércoles 03/02/2010

Varios vecinos de la localidad de Montroi, cuyo Ayuntamiento esta siendo registrado por un posible caso de corrupción urbanística, han reconocido que en los últimos años se han vendido terrenos rústicos por un precio diez veces superior a su valor real y en los que ahora hay urbanizaciones de chalés.

Según ha contado un vecino de esta localidad, una hanegada (831 metros cuadrados) de terreno tasada en 1.500 euros se ha llegado a vender por 12.000 euros como negocio que tenía "muy contentos" a los propietarios y vecinos de este pueblo.

Otro vecino, que al igual que el anterior ha preferido mantenerse en el anonimato, aseguró que estos terrenos únicamente tenían licencia "para construir aperos de labranza", aunque finalmente se edificaron chalés que actualmente carecen de servicios básicos, como la electricidad o el alcantarillado.

Estas viviendas, como ha relatado, fueron adquiridas en su mayoría por ciudadanos extranjeros y su promoción y venta fue gestionada por una inmobiliaria de Montroi que actualmente está cerrada.

La Guardia Civil sigue registrando las dependencia del Ayuntamiento después de que el titular del Juzgado de Primera Instancia e Instrucción número 1 de Picassent haya ordenado la detención del ex alcalde de Montroi Javier Carrión y de otras seis personas por delitos contra la ordenación del territorio y prevaricación, entre otros.

M.Servera

La Conxi

M.Servera | 04/02/2010, 15:33

Conxi Peña, del dit al fet hi ha un bon trech:

27 maig 2007: Conxi Peña denuncia la política partidista de personal del PP de Son Servera

4 febrer 2010: Conxi Peña puja 11.000€ el sou d'un funcionari.

Alternativa per Pollença

El nom

Alternativa per Pollença | 04/02/2010, 15:23

Nosaltres al principi vam pensar en els voltors de Ternelles.

A IB digital

Potser és només una casualitat o una hipòtesi però un dels detinguts a l'Operació Voltor és Mateu Mairata, que va ser vicepresident d'Aviba, i precisament aquesta entitat concedeix uns premis que són el voltor d'or, el voltor de plata...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb