URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tancat per vacances

Alternativa | 08 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

        Aquets mesos fora de temporada turística, quan el temps ho permet ( i per els que tenim cussos també quan el temps no ho permet) dona gust sortir a passejar per davant la mar. Després del trui que hi ha els mesos d'estiu, la veritat es que s'agraeix una mica de tranquil·litat. Però com deia el meu pradí- “entre poc i massa la mesura passa”-.  Aquest hivern el Port de Pollença sembla més "mort" que mai, la crisis econòmica se nota, són multitud els locals comercials que es traspassen i molts pocs els que romanen oberts fora de la temporada turística. Sembla que tenim assumida la temporalitat del nostre municipi, tots o quasi tots els hotels tanquen, els restaurants també, pareix que sols podem oferir 4 mesos d'activitat.

              Les platges fruit sobretot del temporals romanen brutes , plenes de plàstics, fustes, llaunes i altres elements que la mar ens torna, mentre tant el responsables esperen que arribi la temporada per arreglar els desperfectes. La platja n'és una mostra que després es reflecteix a la resta del municipi i que s'evidencia principalment al Port de Pollença i a la Cala Sant Vicenç, un estat d'abandonament total. Després amb l'inici de temporada venen les preses, s'han d'arreglar els desperfectes a      "corre-cuita" i clar, després venen les "xapuces" i les molèsties en plena temporada turística.

              Personalment pens que vivim en un entorn privilegiat i que podem oferir molt més que quatre mesos de temporada turística. Però es necessari cuidar el que tenim tot l'any i no sols 4 o 5 mesos. Aquests mesos s'haurien d'aprofitar per fer les millores necessàries per poder enfrontar-nos a la temporada turística però això no vol dir que el municipi no hagi d'estar presentable tot l'any. Un Port de Pollença i una Cala San Vicenç netes i agradables és el mímim per pensar en desestacionalitzar la temporada turística i caminar cap un model econòmic i social més sostenible.

              El tema de la neteja és un problema molt seriós. Sembla més que evident que si el que volem es que els turistes venguin a visitar el nostre municipi el primer que hem de fer es tenir-lo en les millors condicions possibles. Fa més d'un any desde Alternativa es va denunciar que el contracte amb l'empresa que es dedica en aquestes funcions estava caducat, ara per ara encara no s'ha fet res. Les queixes són constants, tant per la manca de netetja com per les molèsties que provoca els sistema que s'utilitza amb la màquina i els bufadors que més que netetjar desperten i molesten als veïns. És necessari baratar el sistema per un altre més eficient i que generi manco molèsties. També treballar en el manteniment del mobiliari públic, no fa falta que per cada tuberia que arreglen el señor Ochogabia o el batle és facin una foto simplement posar-se a treballar per oferir als visitants i a nosaltres mateixos un municipi digne de ser visitat.

 

 

Comentaris

los mundos de yuPIP

UM-PIP

los mundos de yuPIP | 12/02/2010, 19:59

El PIP no morderá la mano que le da de comer; anuncios, edición de libros, calendarios...
UM en Pollença no necesita ninguna publicació, para hacerse propaganda ya tienen el PIP.

...

Re: Tancat per vacances

... | 12/02/2010, 19:03

Hola -Ja n'hi ha prou- , tres petites apreciacions:
1- T’ha duit una mica de temps esbrinar-ho.
2- No has posat l’accent sobre la - i -.
3- Al final has canviat el llinatge a en Martí.

Ja n'hi ha prou

Re: Tancat per vacances

Ja n'hi ha prou | 12/02/2010, 18:16

Sí ... Sé com s'escriu: Otxagabia.

Joan

PIP

Joan | 12/02/2010, 09:26

infumable el darrer punt informatiu. Ni al fil directe han tingut collons de posar un dels mils comentaris que hi havia envers en Toni Oliver i la seva colla. Ni contrapunt de Eva Cerda envers aquest tema, ni contrapunt... L'article que parlen del cas voltor firmat per redaccio. Aquests del punt informatiu son masa partidistes en pro de UM. Esper que algun dia s'investigi els dobles en concepte de publicitat que han rebut de les arees de UM.

...

Re: Tancat per vacances

... | 11/02/2010, 21:42

Sent així, idò ho hauries d’escriure en basc. Saps com s’ha d’escriure?

Ja n'hi ha prou

Tancat per vacances

Ja n'hi ha prou | 11/02/2010, 19:11

No, no ..., no t'equivoquis. Els noms propis, en aquest cas els cognoms, no tenen traducció. Són com són.

Joan

Re: Tancat per vacances

Joan | 09/02/2010, 22:59

Gràcies!

...

Re: Tancat per vacances

... | 09/02/2010, 22:45

Domés s’accentua si ho escrius en castellà...

Ja n'hi ha prou

Tancat per vacances

Ja n'hi ha prou | 09/02/2010, 21:01

Em sembla molt bé l'article. Estic d'acord en la necessitat de mantenir net el nostre municipi.

Només una coseta: si no vaig malament, Ochogavía s'escriu amb "v" i duu accent a la "i".

Enhorabona per l'article, Joan.

jrv

PERE

jrv | 08/02/2010, 13:02

Quan d'anys deu fer que els regidors, i me refereixo als que tenen dedicació exclussiva, no han passat pel carrer Far, ni tan sols pel carrer Voramar, que és on visc.
La neteja de les vies públiques correspon a l'Ajuntament, i aquesta la te cedida, d'aquella manera, a LUMSA, que te per norma actuar al seu aire. Entre altres, Alternativa va propossar que l'empresa municipal de Pollença, EMSER, assumis la tasca, però com que el concejal delegat, suposo que devia ser per això, no era de UM, ni tampoc del PSOE, no es va permetrer, a mes es veu que d'Emser no poden rebrer favors personals. Tampoc no assumeix EMSER el sumbinistrament d'aigua de Sant Vicenç, i així va ho porta una "maravellosa" empresa privada, o una "cosa" semblant.
Es que les empreses públicas de servei no reperteixen comissions, per molt eficients que siguin. Per altra part pens que molts ciutadans teniu el cap dins l'alfàbia, perque això no es Nova York ni Hong Kong, es un poblet al cap i a la fi, i això de confondre LUMSA amb Emser, no ho puc entendrer

JRV

Josep Pou

JRV | 08/02/2010, 12:51

Aqui a pollença, fa molts anys que per la priomavera ja no es tapen clot, s'arreglen faroles, etc. etc.
La irresponsabilitat arriba ja que no es cuida l'imatge dels politics, ja tenen el que volien...

Garci

Re: Tancat per vacances

Garci | 08/02/2010, 12:18

Pere, no demanis disculpes per escriure. Si no ho haguessis fet, ara tal vegada no haguessin passat per davant casa teva. La propera vegada alomillor s'aturen.

Fora bromes. Segueixo opinant que gran part de la culpa és dels governants, i no crec que els ciutadans, granera en mà, hagin de retirar l'arena de la que parla en Pere.

El tema del Parc de la Gola corr un perill prou gran: a l'estiu serà zona de pas de l'aparcament cap a la platja. Amb això s'haurà tirat pel terra l'objectiu inicial de recuperar la zona humida.

Pepe

Re: Tancat per vacances

Pepe | 08/02/2010, 11:58

Un parell de coses.
Respecte a la neteja viaria al Port fa més d'un any que l'empresa que la fa, LUMSA,no te contracte. I el que es va demostrar quan vam descobrir això és que no havia cap control sobre aquesta empresa.
Al darrer ple es va aprovar un nou plec de condicions o sigui que encara resten mesos fins que es posi en marxa.

Es cert que és millor parlar de l'operació voltor a altres articles però evidentment tenen molta de relació. Ja veu com es manegen els doblers qeu haurien de servir per millorar el model turístic

Pere (cabrejat)

Re: Tancat per vacances

Pere (cabrejat) | 08/02/2010, 11:31

Torn a demanar disculpes per insistir, però aquest tema em toca de ple. Respecte al que parlavem abans, de la neteja al Moll, es veu que a Emser i Lumsa (o com es digui l'empresa) llegeixen aquest bloc. Si, encara que no vos ho pugueu creure, llegeixen aquest bloc, i el més fort és que reaccionen al que aquí es diu!!!!! i ben aviat!!!!!

Vos explic: no fa ni 10 minuts que han passat pel passeig Voramar i per la placeta del carrer Far l'agranadora (INCREIBLE, QUINA EFICIÈNCIA!!), i tres minuts despres ha passat un cotxe d'EMSER (ENCARA MÉS INCREIBLE !!!).

Però creureu que han netejat la brutor de la placeta? IDÒ NO. Ha passat de llarg i ha començat a agranar a la part asfaltada del carrer Far, just davant l'hostal La Singala (antic Can Singala). Es veu que a les zones empedrades queda millor deixar l'arena, la fullaca i les llaunes tirades. VISCA ELS SERVEIS MUNICIPALS!!!!!!!

PER LA INSUBMISSIÓ DE L'IBI I LES TAXES MUNICIPALS!!!!!

Miquel Sánchez

Re: Tancat per vacances

Miquel Sánchez | 08/02/2010, 11:24

Garci, sense turistes no hi ha turisme, podem fer la torre eiffel em mig de la plaça del Moll o posar el Big Ben a Sant Jordi.

Algú s'ha donat compte de la quantitat de nins que tenen ara els Britànics i que això els obliga a viatjar dins les vacances escolar. No? ah que la temprada és de maig a octubre, no ara és més curta però no sabem per què, com deia el darrer conseller de turisme en Miquel Ferrer, "el problema ara el tenim en temporada", i com diria n'Iker Jimenez al seu programa 4º Milenio "existe la temporada turística o solo es fruto de la existencia del verano ??? La verdad está ahí fuera.

Pere

Re: Tancat per vacances

Pere | 08/02/2010, 11:24

Si però el Parc de la Gola així com està concebut i executat, no servira per atreure gens de turisme. El que si serveix és per que els joves vagin a fer-hi el "botellon". Aviat li podran dir el "parc del botellot". El disseny és pèssim, les infraestructures exagerades, la difusió inexistent i la gestió nul.la. Algú pensa que enguany vendrà un sol turista perquè ara hi ha aquest parc??? Que el me mostrin, i el convid a sopar.

Garci

Re: Tancat per vacances

Garci | 08/02/2010, 10:56

El comentari d'en Pere m'ha recordat un comentari del nostre batlle, parlant en nom de la regidora de turisme: el projecte de la Gola està pensat com un projecte que farà un bot qualitatiu en el turisme. No podem concebre que el turisme segueixi venint i sobretot desestacionalitzar-lo si no oferim projectes importants com és la Gola.

Aquestes no son les paraules exactes, ja que no puc recordar-me'n exactament, però si que va dir que el Parc de la Gola serviria per impulsar un turisme de qualitat, desestacionalitzar, crear atractiu...

Doncs això, el que deia en Pere, que pensen que la manera d'incentivar el turisme és fent grans infraestructures.

Pere

Re: Tancat per vacances

Pere | 08/02/2010, 10:55

Perdonau que torni a escriure, però aquest tema em toca de ple cada dia. Si passejau pel passeig Voramar veureu com la zona més guapa del Moll, i per on passeja la immensa majoria dels visitants, veureu un preciós paisatge i BRUTOR, BRUTOR, BRUTOR. I no és només que la gent sigui incívica (que sempre n'hi ha algun: ahir vaig recollir una "litrona" feta mil trossos), però els temporals i el vent d'aquest hivern han deixat de tot pels carrers. Si passau per la placeta que hi ha a l'altura de la cabina telefònica (inici del carrer Far) veureu com arena, fulles seques, restes vegetals, llaunes i altres residus s'acaramullen pels racons. Deu fer més d'un mes que no ha passat ni l'agranadora ni el bufador (que tant ens alegra el dia quan passa amb la seva musiqueta). Creia que hi havia una empresa privada que s'encarregava de la neteja, tot i que tenia un contracte mes que dubtós. Algú sap quan fan comptes fer net aquesta zona? a lo millor esperen que arribin els primers turistes d'estiu, ja que pels de l'hivern i pels residents es veu que no fan res. Però si que pagam una bona contribució i unes bones taxes municipals, AQUESTES NO LES BAIXEN A L'HIVERN.

A veure si haurem d'arribar a fer insumissió de pagar la meitat de les taxes i de l'IBI, ja que l'ajuntament no ens dona serveis la meitat de l'any.

Miquel Sánchez

Re: Tancat per vacances

Miquel Sánchez | 08/02/2010, 10:53

Gracies Pere, jo la veritat sempre he fet feina amb turisme, però a la part administrativa, ara per culpa de la crisi també estic donant una más a la part comercial i hi ha un munt de coses que es podrien fer. Com dius tu molt bé tot està inventat.

Pere

Re: Tancat per vacances

Pere | 08/02/2010, 10:45

Miquel, respecte del teu darrer comentari, també vull afegir que a França per afavorir el turisme nacional, fa mols d'anys que les vacances escolars de Nadal i de Pasqua s'agafen en 3 torns diferents a tot el pais, distribuits entre 3 zones geografiques-educatives (les academies, els diuen allà); d'aquesta manera si els pares també aprofiten per agafar vacances, poden fer turisme amb els fills, i a més tenen dues setmanes al novembre i dues al febrer. Això si, a l'estiu tenen 2 mesos en comptes de quasi tres com aqui.

Així, durant al menys 5 setmanes al novembre, 5 al desembre, 5 al febrer i 5 al març-abril hi ha gent de vacances i que ocupa hotels, menja a restaurants i en definitiva mou l'economia. Aquesta mesura, es va prendre fa mes de 20 anys precisament per afavorir el turisme i l'economia nacional. Així França és el primer país del món en nombre de turistes...

Si, tot ja està inventat...no cal que els polítics es trenquin el cap, basta que mirin un poc més enllà de la seva guixa... però el polítics que hem tingut fins ara al cap davant de Turisme (i pens en tots: PP, PSOE i UM) per atreure turisme d'hivern només pensen en camps de golf, ports esportius, macro-projectes, etc.; i tanmateix això és un model que ja està esgotat. Només els cal un poc (o un molt) d'imaginació.
Salut.

Miquel Sánchez

Re: Tancat per vacances

Miquel Sánchez | 08/02/2010, 10:15

Amb el tema del turisme l'Ajuntament i empresaris han d'anar de la más, al Regne Unit hi ha setmanes de decans escolar que els pares aprofiten per fer vacances també (la seva legislació els hi deixa), el Port o la Cala serian grans escenaris per fer una setmana d'intervanvis culturals entre els nostres escolars i el seus, però a l'hivern com dius tu, TANCAT PER VANCANCES

Joan

Re: Tancat per vacances

Joan | 08/02/2010, 10:13

El tema dels bufadors i les maquines de no fer net es un tema del que sovint sent queixes al carrer, pero la veritat es que poques protestes oficials. Crec que el païs Basc una sentencia va obligar a un ajuntament a sustituir-les perque feien massa renou.

Joan

Re: Tancat per vacances

Joan | 08/02/2010, 10:11

De l'estat del Port de Pollença en som responsables tots, ja sigui per no preocupar-nos del nostre redol i dels nostres negosis, ja sigui per no exigir al responsables polítics que compleixin en les seves obligacions. Però la veritat es que veient tot el que esta sortint aquets dies no m'estranya que no hi hagi duros per manteniment. Fins ara en viscut en un oasis, on la terra era molt fèrtil i bastava tirar una llavor perque donàs fruit pero el desert sel va menjant cada vegada més aviat.

Josep Pou

Mangarrufes.

Josep Pou | 08/02/2010, 09:53

Les coses es solucionen el darrer dia, perque els polítics així ho volen. Os puc assegurar que s'arreglaran bancs, pintaran carrers, taparan forats, en els mesos que comencin a venir turistes i obrir negocis.
Per que? perque així tothom s'en doni comte del que fan.
Fa gracia perque sembla que aixi el que fan es causa molesties, pero no, ho tenen tot ben estodiat.
I moltes d'aquestes coses que ara els hi demanen que es facin, ja les tenen aparaulades per començarles després de pasqua. Temps al temps.

Miquel Sánchez

Re: Tancat per vacances

Miquel Sánchez | 08/02/2010, 09:43

Us pregaria a tots que no fiqueu cometaris que no són del tema que estem parlant, el tema del Port de Pollença i la Cala a l'hivern es prou important, més que aquesta operació VOLTOR, utilitzau el fil corresponent.

Pepe

Re: Tancat per vacances

Pepe | 08/02/2010, 09:39

Pedro C. crec que no s'han de mesclar temes (Toni no serà millor o pitjor professor per tot el que ha passat)i no t'has de precipitar.

En aquest moment ja hi ha unes acusacions greus per part de la justícia però Toni igual que la resta d'encausats és innocent fins que es demostri el contrari. Un tema és la responsabilitat penal i un altra la política. Per això nosaltres defensam que en Martí Ochogavía hauria de dimitir o ser cessat sense necessitat d'arribar a la justícia.

Pedro C.

Profesor Oliver

Pedro C. | 08/02/2010, 09:30

Que vergüenza los alumnos del oliver que tienen que pensar y decir.

Que vergüenza

Miquel Sánchez

Re: Tancat per vacances

Miquel Sánchez | 08/02/2010, 09:28

Garci, governants i PARTICULARS, el Port de Pollença és una zona turística tot l'any, un altre cosa és que els negocis just estiguin o oberts o tancats.

És molt fàcil donar llenya als governats, mentres els particulars tenen davan casa seva ple de merda i sense pasar una granera en sis mesos, desprès volen que l'Ajuntament tingui tot arregladet la setmana que els volen obrir i tot són queixes.

Sortir d'aquesta estacionalització de l'economia és feina de tots, és molt fàcil dir és que no hi ha gent, però, És agradable ara visitar el Port de Pollença? No, per què? Perquè està brut? Sí però no pels governants si no per tots, Què ha pot fer un turista a l'hivern per aquí? Moltes coses, ahir a cala Boquer havia un bon grapat i hi ha més excursions per fer, ah !!! que aquests no s'engaten i fan poca despesa al bars? Oblidaba que el turisme és un negoci just de gateres. crits i renou, Al mancoi al Port de Pollença.

Garci

Re: Tancat per vacances

Garci | 08/02/2010, 09:01

El tema de la deixadesa del Port de Pollença i la Cala surt cada poc temps a la llum en aquest bloc. Sembla que els nostres governants no passen mai per allà, que no fan com tu, Joan, que vas a passejar per la platja a l'hivern. Si ho fessin, se n'adonarien, com tots ho veiem, que hi han de posar remei.

Com pot ser que passin mesos i els clots dels carrers no siguin reparats? Supòs, com dius tu, que quan arribi la calor hauran de correr per tapar-los.

Miquel Sánchez

Re: Tancat per vacances

Miquel Sánchez | 08/02/2010, 08:52

No hi ha cap dubte que malgrat no sigui temporada turística, hi ha turistes que venen l'hivern, i l'únic que troben són les platges brutes (malgrat no venguin a la platja) i bosses de fems com decoració de moltes terrasses dels locals comercials que han desmantelat els fanals exteriors i així tenen l'instalació elèctrica protegida, el problema és que a la primera ventada les bosses s'espenyen i l'imatge de la zona turística és lamentable, no podem forzar a ningú a tenir els seus negocis oberts si aquests no donen un rendiment econòmic, però sí que tinguin els exteriors dels seus locals en perfecte estat, perquè malgrat siguin pocs si tenim qualque turista d'hivern i l'imatge que s'en duu és deplorable.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb