URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Escola Viva: un projecte en perill.

Alternativa | 12 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir es va realitzar una manifestació al Port de Pollença per la supervivència de l'Escola Viva que pot deixar de realitzar la seva important tasca pels doblers que l'adeuta l'ajuntament i no poder pagar als seus treballadors. Si qualqu dels nostres lectors té fotografies de la mateixa ens les pot fer arribar a alternativaperpollenca@gmail. com

Escola Viva és un projecte que ofereix l'entitat sense ànim de lucre Atenu Alcari, que neix a l'any 1998 com a projecte pilot a zones costeres del nucli de Can Picafort i que després se va estendre a altres nuclis com el Port de Pollença, Sa Coma, Cala Ratjada i altres. El projecte es crea davant la constatació, a certs nuclis de la part forana, de l'extensió de problemàtiques associades a la població infantil i adolescent i de la inexistència de recursos adreçats en aquest col·lectiu fora d'horari escolar amb els rics que això comporta.

Actualment treballen amb uns 60 nins i nines fitxes que comprenen edats entre 5 i 18 anys i que majoritàriament pertanyen a famílies una situació econòmica no massa favorable. El local que paga l'ajuntament està obert de 16:00h a 20h de dilluns a divendres en l'hivern i els mesos d'estiu hi treballen al matí. Podem parlar d'un projecte consolidat i especialitzat ja que la intervenció es realitza a una zona molt determinada i baix una perspectiva molt clara d'actuació, la prevenció i la intervenció comunitària.        

Actualment segons l'Ateneu Alcari la deute de l'ajuntament amb ells arriba a uns 50.000 euros i com és normal tenen problemes per pagar als treballadors. Desprès de molt de temps exigint a l'ajuntament que els hi pagui el que es seu, han decidit plantar-se i deixar de donar el servei en tant no cobrin. Això evidentment no ha agradat a la regidora de Serveis Socials Francisca Ramon ( la qual cobra la seva nòmina puntualment)

En una situació de crisis com l'actual on a més la gestió dels diners públics està baix sospita, el darrer que s'ha de retallar son els serveis socials i més quan són serveis fitxes i que haurien de ser intocables. "Escola Viva" és un projecte que fins ara a funcionat molt bé, on els seus treballadors han demostrat vocació i professionalitat cosa destacable avui en dia.

Davant la greu situació econòmica de l'ajuntament, no han pagat pràcticament a ningú al 2009,  tornam demanar que és convoqui a tots els partits per consensuar un pla d'austeritat per tal de fer front a la difícil situació econòmica i prioritzar els serveis socials.

Joan Cifre Cerdà 
 
Fotografia i article al DdM de Joan Frau 

 

Si voleu més informació sobre el projecte Escola Viva i altres que ofereix aquesta entitat:

http://www.ateneualcari.org/programas.asp?m=2⟨=es

 

Comentaris

Periolistos

Piiiiiiiiiiiiiiiip

Periolistos | 04/03/2010, 09:15

El PIP hace tiempo que perdió cualquier tipo de credibilidad. Su dependencia financiera de UM cada vez ha ido a más y eso lo ha convertido en la voz de su amo.

Desde luego quien quiera informarse mejor que lea este blog, que siendo de un partido político es más independiente y plural que el PIP.

Follonero

Punt desinformatiu

Follonero | 03/03/2010, 22:51

Penos el tractament del Punt des-informatiu sobre aquest tema. Ni mitja pagina i a més manipulant la informació. Ara resulta que tot ha estat un petit mal entés. Això si avanç darrivar a la pàg 11 on es parla del tema ja tenim 2 fotos de la regidora una en un tema de pollença solidaria i l'altra que parla de la posada en marxa del pla municipal de serveis socials.
Ja m'agradaria que la regidora estàs un any sense cobrar la nómina per un petit mal entés.

Joan

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Joan | 17/02/2010, 11:10

Molt bona noticia, ara a esperar que no es tornin a repetir aquestes situacions.

Alternativa per Pollença

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Alternativa per Pollença | 17/02/2010, 09:35

La pressió i la mobilització ha estat efectiva.

Avui podeu llegir a la premsa que hi ha un principi d'acords perquè l'Escola Viva torni a funcional al Port.
S'ha pagat la meitat del deute de 2009 i s'ha fet un calendari pels abonaments restants.

Pepe

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Pepe | 15/02/2010, 21:48

De nada Manuel espero que el equipo de gobierno solucione este tema. Un año sin pagar es una barabaridad y más en estos tiempos de crisis.

Por lo que sabemos mañana hay una reunión entre la responsable del Ateneu, el alcalde y Francisca, esperamos que el tema se solucione.

manuel

escuela viva

manuel | 15/02/2010, 19:32

estoy indidnado con este ajuntamiento porque lo que han echo con la escuela no hay derecho creo que pagamos muchos impuestos para que no haiga dinero en las arcas muicipales,adonde va ese dinero?yo digo esto porque soy un padre de esos alumnos que han dejado en la calle,gracias por apoyarnos.

Pepe

Gracias Vicente

Pepe | 13/02/2010, 07:45

Gracias a ti por participar Vicente, este blog lo hacemos entre todos y comentarios como el tuyo son los que le dan vida.
Son muchas las promesas que hemos recibido sobre nuevos parques o mejoras de parques infantiles en el Puerto y la realidad es la que es. En el debate del último plan de inversiones donde el equipo de gobierno ha propuesto y aprobado una reforma de la plaza Miquel Capllonch (ya hablaremos de ella pero se basa en limpiar la cara y una reducción de parterres) cuya máxima utilidad será la foto que se harán para la campaña, propusimos poner un parque infantil. La respuesta de Francisca fue que en la reforma del Miquel Capllonch estaba previsto poner un parque.

Pienso que tu visión coincide con la de muchos ciudadanos, la única solución es que la gente empiece a espabilar, a movilizarse, a no hablar sólo en la barra del bar...

Alternativa per Pollença

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Alternativa per Pollença | 13/02/2010, 07:35

Avui al Ddm.

Alternativa denuncia que la situación económica municipal llega a una ´situación límite´
h ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/02/13/alternativa-denuncia-situacion-economica-municipal-llega-situacion-limite/545134.html

vicente

gracias por contestarme a JRV, pepe y miguel sanchez

vicente | 12/02/2010, 23:32

estoy totalmente de acuerdo con JRV, pero te digo que yo y varios padres en el año 2003 nos manifestamos para conseguir un simple parque infantil(mi niña era alumna de la escoleta dida)y no lo conseguimos he visto el deteriodo del puerto en 7-8 años no solo por culpa de los politicos ,para mi parecer los empresarios tambien son culpables y egoistas. La plaza Miguel Capllonch es patetica de cara a los turistas que visitan el port,ya no tenemos nada que ofrecer a la gente que visita nuestro municipio, cuando yo llege para trabajar en el año 1989 era turismo de calidad hoy en dia no.restaurantes chinos en cada esquina, suciedad por las calles , ect.
por que no hacer cursos de hosteleria,cursos de cocina , cursos de idiomas ,para los residentes parados en invierno ,yo estoy en la escuela de adultos de pollensa haciendo un curso de ingles y me tengo que desplazar 2 dias a la semana a Pollensa no todo el mundo puede o quiere desplazarse , por que en el puerto no se organizan cursos para adultos igual que en pollensa,(despues de varios años pidiendolo hemos conseguido traer al puerto la escuela de musica y me consta que hay mas de 25 alumnos entre ellos mi hija).
lo del butifarron y chocolate ha sido un comentario anecdotico por que estas fechas lo requeria, para mi hija y sus compañeros me preocupan otras cosas ,no el butifarron y el chocolate y a miguel sanchez no se trata de tener paciencia o no ,lo que pasa es que no nos movemos y pasan años y años para ir a peor .gracias por escucharme

JRV

Vicente...

JRV | 12/02/2010, 22:42

Me alegro que alguien del puerto escriba en este blog, però lo cierto, Vicente, es que yo no coincido contigo en las prioridades del butifarron de Sant Antoni, o el chocolate...
Creo que el futuro, la convivencia, el preparar a nuestros hijos y a toda la juventud para un futuro incierto no está en eso. La Escola Viva, Alcari, los servicios sociales potentes i eficientes, mayor preparación, difusion de la cultura en general son mucho mas mi preocupación y creo que bastante gente que participa en este blog coincide conmigo. A los que mangonean no les interessa que pensemos y prioricemos el que te digo. Creo que vale la pena reflexionarlo...

Pepe

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Pepe | 12/02/2010, 16:25

Hola Vicente, en el pleno de noviembre de 2007 cuando el colegio Miquel Capllonch todavía se encontraba en bastante buen estado el grupo PP-UMP presentó una moción para usar el colegio. Nosotros apoyamos esta moción pero de manera totalmente absurda el equipo de gobierno votó en contra.

Esta clara la falta de equipamiento para lo niños y la juventuda al pueblo pero se ve que como no votan no interesa.

miquel

Cova del Pas de Vallgonera, una joia geològica, al municipi de Llucmajor.

miquel | 12/02/2010, 15:51

Una pena que damunt d´aquesta cova que apareix a la foto es construeixi una urbanització que no disposa de clavegueram. És vergonyós veure que l´Ajuntament de Llucmajor ha anat donant llicències d´obra sense que la urbanització compleixi part del que estipul·la el Pla Territorial, per tant, il·legalment i amb indefensió cap als residents que hi han anat a viure. És una llàstima que l´Ajuntament de Llucmajor, en lloc de valorar i "vendre" ciència a nivell internacional, repeteixo, a nivell internacional, valori i vengui urbanitzacions.

A la urbanització d´Es Pas de Vallgornera tot són pous negres i es segueix construint. Sabeu què vol dir això? Idò que el sabó, llexiu, substàncies corrosives, etc, es filtren cap al subsòl, per tant, van a la cova; i que les vibracions del repicar de les màquines provoca esquerdes i desequilibra la fragilitat de les formacions que s´hi poden trobar.

Ara s´ha posat en marxa una proposició de llei que permetrà als ajuntaments seguir donant llicències encara que les urbanitzacions no tinguin els serveis bàsics, és a dir, una animalada. Imaginau-vos l´efecte que produiran mil vivendes unifamiliars sobre la cova i sense clavegueram. El més rellevant és que totes les formacions polítiques hi estan d´acord. La única cosa que se´ls ocorre per tal de minvar els efectes de l´atur és potenciar encara més el model destructiu de construció que ens ha duit a la situació actual. Estic avergonyit de la classe política.

He vist, darrerament, vàries notícies d´aquesta cova on científics avalen els seus valors en tots els àmbits. També, temps enrera, record haver vist alguna notícia dels espeleòlegs que l´estudien esmentant la importància de la mateixa, les seves dimensions i la catalogació com a "joia".

No és possible que per una vegada s´aturi, en pro d´un bé general importantíssim i etern, la destrucció del mateix? No poden aquest científics i espeleòlegs coneixedors de les meravelles de la cova fer alguna cosa que aturi el desenvolupament urbanístic que s´està produint sobre la mateixa?

Miquel Sánchez

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Miquel Sánchez | 12/02/2010, 15:40

Hola Vicente, gracias por participar, las obras del antigüo colegio ya están licitadas y concedidas, es de suponer que empezaran en breve (lo de breve tomátelo con calma), es cierto que la escuela cerró a pleno funcionamiento, pero el desuso de las instalaciones ha degradado el edificio y como ejemplo la instalación eléctrica está en muy mal estado, sobre abrir el patio, pues no sería mala idea, pero habría que hablar con algún técnico del ayuntamiento por si hay alguna razón que lo desaconseje.

Sobre todo lo demás del Puerto de Pollensa que comentas, sí se ha invertido en el Puerto de Pollensa, en obras invisibles, como por ejemplo el saneamiento que tantos quebraderos de cabeza nos han dado en las playas, pero si coincido contigo en que nos falta algo, y en el aspecto infantil, si habría que hacer un planteamiento serio pero no solo desde la prespectiva pública sino también de la privada.

vicente

port

vicente | 12/02/2010, 15:20

no solo el problema del puerto es la escola viva(si uno de ellos).el puerto esta dejado de las manos de nuestros politicos ; el antiguo colegio de Miquel Capllonch desde que se ubicaron a los alumnos en el nuevo edificio no han tenido iniciativa para darle utilidad ,como por ejemplo, aulas para la escuela... viva y no tener que pagar el alquiler del local que se tiene alquilado,abrir el patio para que los niños puedan jugar en un sitio seguro(algo parecido a la zona de recreo que hay en pollensa donde un operario del ayuntamiento abre y cierra cada dia) ,que decir de lo sucias y descuidadas que estan las calles , plazas , paseos,ect....
Si la escusa de invertir en el puerto es la crisis (una excusa muy utilizada en los momentos que vivimos)ya que en Sant Antoni no pudieron subencionar , como ejemplos, el almuerzo de los niños que años atras se trataba de un simple butifarron , el dia de carnaval en la plaza los niños tenian un grupo de musica para ambientar y despues un chocolate que costeaba la asociacion de vecinos ect.....No entiendo como para reiniciar las obras del camino,paseo,circuito,pista de maraton,no se realmente como llamarlo si hay dinero.
Que pena que en el puerto siempre se ahorra con nuestros niños o mejor dicho nunca se invierte para nuestros niños.

JRV

Joan

JRV | 12/02/2010, 12:06

Joan, ben d'acord, JOan!!
Alcari no és prescindible. La regidora, SI.

Joan

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Joan | 12/02/2010, 11:51

Amb aquest tema estic indignat. Em sembla increible, que desde febrer del 2009 , ara fa un any no han pagat cap factura. Aquestes son despeses que es repeteixen cada any han d'estar contabilitzades dins el presuposts com a prioritaries. Nos se com no els cau la cara de vergonya quan surten al carrer. L'ateneu compleix en la seva feina, no així la regidora, hauría de ser ella la que no hauría de cobrar desde l'any passat

Garci

Re: Escola Viva: un projecte en perill.

Garci | 12/02/2010, 08:41

Molt bon article Joan. Pareix increïble que tantes i tantes empreses dedicades a donar serveis imprescindibles al nostre poble, i sobretot aquestes dedicades als serveis socials, estiguin amb l'aigua fins al coll per falta de cobrar de l'ajuntament.

Pens amb els seus treballadors/monitors, que no cobren. Pens que els deu saber molt de greu i que han fet el possible per a mantenir aquest servei. I pens que a més d'un responsable se'ls hauria de caure la de vergonya.

I per altre banda, cal no oblidar les moltes empreses que treballen per l'ajuntament o que els venen, que tampoc cobren. És posible que les empreses no vulguin vendre ni fer res per un ajuntament? A Pollença passa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb