URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La demagògia de la dreta

Alternativa | 11 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest article de na Toñi es va escriure abans de l'operació voltor i l'expulsió d'UM del govern i fa referència al PP nacional, el PP de les Balears no saben encara el que volen. 

Es comença a notar que hi ha eleccions a l’horitzó. En la seva línia més demagògica el PP ha llançat dues propostes, una duta a terme de forma il·legal i l’altra només com a idea, que ens demostren que dins del seu si hi ha molta gent que pertany a la dreta més extrema.

La primera és el plantejament que els immigrants que es troben en situació irregular no tenen dret d’estar empadronats. És veritat que tot s’ha destapat amb el cas de Vic, on no governa el PP, però també és cert que qualque municipi de la Comunitat de Madrid ja feia estona que no empadronava els que ells en deien “il·legals”. L’ excusa que ara s’han inventat per justificar-se fa rialles: ho fan per evitar els pisos patera; de fet, si no es podia demostrar que una persona tenia 20 metres quadrats per viure no es podia empadronar. S’ha donat el cas d’una família, composta per dos matrimonis i un bebè, que vivien a un pis de 80 m2 i que no s’han pogut inscriure al padró. Estic ben segura que si haguessin estat alemanys no haurien tengut cap problema. Està clar que fins i tots a ells els fa vergonya reconèixer que és una qüestió de discriminació envers els immigrants, i que es disfressen de defensors dels seus drets i de la seva qualitat de vida per no mostrar el que realment pensen. Quan un ajuntament es nega a inscriure al padró a un immigrant, li està negant el dret a l’educació i a l’assistència sanitària; a més, està traslladant el problema (que és com ells ho veuen) als municipis veïnats, que sí compleixen la llei. Perquè aquesta és una altra: si un ajuntament es nega a inscriure al padró una persona que pugui aportar un document que demostri que hi viu, està cometent una il·legalitat. La llei –que, per cert, va aprovar el mateix Rajoy quan era ministre de l’interior, ara fa deu anys- és ben clara. Agitar els fantasmes de l’atur, de la crisi econòmica, de la inseguretat ciutadana i lligar-los al fenomen de la immigració és una mostra no només d’insolidaritat sinó també d’irresponsabilitat i cinisme.

La segona qüestió és la de la cadena perpètua. Seria curiós, si no fos vergonyós, com el PP, quan governa, s’oblida de qüestions com ara l’avortament i el compliment íntegre de les penes de presó, que es converteixen en qüestions capitals quan són d’altres els que són al poder. La cadena perpètua n’és un bon exemple. Aprofitant un fet lamentable –un menor condemnat per l’assassinat d’una altra menor ha comès un delicte aprofitant la descoordinació de les administracions que havien de controlar la seva llibertat vigilada- la presidenta de Madrid i altres veus autoritzades han demanat que s’obri el debat sobre la instauració de la cadena perpètua. Fer servir un fet conjuntural, quan l’opinió pública està tan sensibilitzada, és fer demagògia pura i dura. Me deman: aquest jove, que va matar quan tenia 15 anys, ha de passar tota la vida a la presó? Estic segura que més d’un pensarà que sí, però això suposa que tot el sistema penal espanyol s’ha de girar com un calcetí. És repugnant que una persona que ha comès un delicte greu surti de la presó després d’uns pocs anys, però si ha complert la pena imposada, no ho podem evitar. Demanar condemnes a perpetuïtat, en no creure possible la reinserció, i és un càstig propi de règims totalitaris o de països amb una política en matèria penal ben discutible, com els Estats Units. En tot cas, faig una aposta: quan el PP torni a governar, no tornarà dir una paraula ni d’això ni d’altres moltes qüestions que només són bones quan un és oposició irresponsable.

Toñi Valdivielso.

 Acudit de la pàgina www.e-faro.info

Comentaris

...

Re: La demagògia de la dreta

... | 11/02/2010, 21:49

Totes les persones són humanes... ja sé que de vegades costa creure-s’ho.

Pepe

Re: La demagògia de la dreta

Pepe | 11/02/2010, 21:43

Turgut com diu Garci és per a nosaltres un plaer debatre amb arguments amb una persona amb idees diferent. Ja saps que ens encantaria rebre de nou qualque article teu.

Garci

Re: La demagògia de la dreta

Garci | 11/02/2010, 20:21

Turgut, com sempre t'hem d'agrair que fomentis el debat i per res he pensat en que tenguis antipatia als immigrants.

El que si que crec és que els motius econòmics esgrimits pels ajuntaments, per molt legítims que siguin, son perillosos i van contra les persones humanes.

Miquel Sánchez

Re: La demagògia de la dreta

Miquel Sánchez | 11/02/2010, 18:08

Tugut, com ha dit en Pepe no és un tema polític per parlar aquí, així com jo mateix vaig condenar les pintades que es varen fer a Pollença el dia següent d'esclatar la "Operació Voltor" i que algú relaciona a Alternativa amb les mateixes, Alternativa just pinta a la seva paret que no és més que el seu blog d'urxella

turgut

Re: La demagògia de la dreta

turgut | 11/02/2010, 17:28

Supòs que en Toni Oliver, si ja no és càrrec públic, haurà acabat la seva excedència forçosa i haurà de reincorporar-se.

turgut

Re: La demagògia de la dreta

turgut | 11/02/2010, 17:27

Vull que quedi clar només que jo no tenc antipatia als immigrants, només he posat damunt la taula la relació que crec que hi ha amb el finançament

Pepe

Re: La demagògia de la dreta

Pepe | 11/02/2010, 17:10

Turgut aquest tema de l'empadronament justament ha sortit amb la crisi i a un lloc Vic on hi ha un partit d'extrema-dreta clarament xenòfob.
És clar que la financiació municipal és molt deficient però empadronar-se significa sobre tot, educació i sanitat que són serveis supramunicipals.

No pot ser que quan havia bonança a tothom l'anava bé tenir mà d'obra barata i a la primera crisi ja no cabem tots. Per mi és simplement vergonyós. El percentatge d'emigrants a Espanya és petit no ha hagut cap "increment bestia" i no oblidem que aquests emigrants són els que han ajudat clarament al superàvit de la Seguretat Social aquests anys.

pdt. Us recoman una pel·lícula per tenir més empatia amb els emigrants, es diu 14 kilómetros i va guanyar l'espiga d'or a Valladolid (2007)

Pepe

ex-alumne

Pepe | 11/02/2010, 16:38

Hola ex-alumne, aquest tema crec que no és polític i prefereix informar-te mitjançant el correu alternativaperpollenca@gmail.com

Ex- alumno IES Guillem Cifre

PARA PEPE GARCIA

Ex- alumno IES Guillem Cifre | 11/02/2010, 14:46

Hola pepe.

Es verdad que toni oliver se incorporará pronto al instituto?

JRV

coses

JRV | 11/02/2010, 13:09

No sempre estic d'acord amb els plantejaments de Turgut, però agraeixo l'objectivitat que sol imperar als seus comentaris.
Respecte a la demagogia, per mi es obvi que la dreta ha de guanyar vots amb mentides, per quan a una democràcia tots els vots conten, i com la major part de la població es humil, al manco econòmicament, ha d'utilitzar bona part del discurs populista, i en alguns aspectes s'ha de fer passar per l'esquerra per guanyar els vots als que en realitat, no representa. ( no pot anar diguent que reduira impostos per beneficiar als seus vertaders representats: aristòcrates, banquers, grans propietaris, clases benestants, i reduir prestacions socials, augmentar els imposts indirectes i reduir els directes, reduir "LO PUBLIC", en una paraula, fet que perjudica, de fet, les clases populars i treballadores, i beneficia els rics.
La questió està en que els partits d"d'esquerra" grossos no s'on realment d'esquerra, versus PsoE, però me sembla que la dinàmica mundial fa difícil actuar amb vertader sentit d'esquerres moltes vegades paràsites,

Garci

Re: La demagògia de la dreta

Garci | 11/02/2010, 12:55

Hola Turgut. El tema excedeix en molt el que tu comentes des del moment en que surten consignes com "no cabemos todos" o "iros a vuestra casa", "ens roben la feina", "reben més ajudes pel fet de ser inmigrants"...

És un tema de fons i no només de pressupost municipal. I jo pens que primer van les persones i que el govern central hauria de donar més finançament als ajuntaments per poder fer front a les despeses que son imprescindibles, sigui quina sigui el seu lloc de naixement. I en segon lloc cal crear vincles i empatia entre els natius i els migrats.

Des de les institucions no es pot encetar un debat com aquest així a la lleugera, per molts motius econòmics que tenguin, perquè la convivència sofreix un molt alt risc de rompre's. És irresponsable.

I son persones, no numeros de despesa municipal.

turgut

Re: La demagògia de la dreta

turgut | 11/02/2010, 11:13

Me pareix que el tema de l'empadronament no s'ha entès. No crec que sigui una questió xenofoba. Això aborda directament la financiació dels pressupostos municipals i autonòmics. Des del govern central diuen: "empadronau, i als empadronats donau-lis tots els serveis", però no posen un duro. I els ajuntaments han dit, com que ens deixeu en pilotes sense un duro, no empadronam, a meam si vos enterau que per doanr tots aquests serveis a un increment tan bestia de la pobalció, es necessiten recursos.

Pepe

Re: La demagògia de la dreta

Pepe | 11/02/2010, 09:51

Joan la situació econòmica de l'Ajuntament és dramàtica i com hem dit altres vegades està ajudant a enfonsar més que a recuperar-se en l'actual crisi.
Igual que no paguen a l'Ateneu no han pagat a pràcticament ningú al 2009; refugi d'animals, protecció civils, estades d'estiu...
Evidenment aquesta empresa te el nostre recolçament, cal d'una vegada un pla d'austeritat i de recuperació econòmica consensuat

Pepe

Re: La demagògia de la dreta

Pepe | 11/02/2010, 09:45

Ja saps Turgut que pots escriure una article quan vulguis amb el títol que proposes.
En aquest cas na Toñi ha posat dos exemples molt concrets.
El més normal si parlam de demagògia és fer promeses que després no es poden complir (Son Espases seria un exemple), però els casos que comenta na Toñi són temes que el PP va legislar i que ara a l'oposició diu que canviaria. Però el més perillós és que són temes on s'ha anat a les "vísceres" cercant més el tema emocional que el racional i donant aire a idees tan perilloses per la convivència com la revenja i la xenofòbia.

Joan

Escola Viva

Joan | 11/02/2010, 09:22

Com sempre enhorabona a na Toñi per l'article. Vos he de comentar un assumpte que important. L'ajuntament te un deubte brutal amb l'empresa ateneu Alcari, responsable del projecte >Escola Viva. L'empresa està en una situació dramatica i no pot pagar als traballadors, per la qual cosa deixen de donar un servei bàsic per el municipi. Sabem que la situació de l'ajuntament es greu pero el darrer que s'han de retallar son els serveiis socials. Els pares,mares i nins es volen manifestar avui a la rua del dijous bo del Moll i segurament a la de Pollença. Es mereixen el nostre recoltzament.
Per cert jo proposaria al proper plenari una baixada dels sous dels regidors amb dedicació exclusiva.

Garci

Re: La demagògia de la dreta

Garci | 11/02/2010, 08:44

No volia de deixar de comentar els dos temes que exposa na Toñi.

En el tema de la pena de mort o cadena perpètua només una ment recargolada o extremadament reencorosa hi podria estar d'acord. Seguint en l'exemple del cas d'una nin de 15 anys que ha matat a un altre. No podria, aquest nin, reabilitar-se? no canvien les persones amb els anys? no pot penedir-se i adonar-se del seu error?
Jo crec que si i que hi ha mecanismes per saber si ho ha fet. D'aquesta manera, passat el temps i el penediment, aquest nin té dret a tenir una vida "en llibertat", tot i que segurament el turment dels seus fets el marquin de per vida. L'important és la reabilitació, i aquesta hauria de primar per damunt de l'odi i el rencor.

El tema de l'empadronament o no dels inmigrants és un tema d'empatia. Si no som capaços de posar-nos en el seu lloc és que hem fracaçat com a societat.

Garci

Re: La demagògia de la dreta

Garci | 11/02/2010, 08:37

Turgut, té aquest títol pel contingut de l'article, que per cert trob molt encertat.

Segurament els governs de la pretesa esquerra (PSOE) també tenen la mateixa falta: no afrontar els temes que havien estat polèmics (nuclears per exemple), però també és cert que hi ha un bot qualitatiu entre els uns i els altres. El PP, quan ha governat ha regnat l'inmovilisme total, com bé explica na Toñi. I el PSOE ha afrontat alguns temes polèmics.

Però així i tot, als dos els falta valentia política per afrontar els temes que quan son a la oposició és cansen d'airejar.

turgut

Re: La demagògia de la dreta

turgut | 11/02/2010, 07:30

Es sorprenent que l'article se tituli la demagogia de la dreta... si s'hagués titulat "la demagogia dels politics" seria mes creible... i no vull posar exemples de promeses fetes quan un sap que no governarà.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb