URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reduir les dedicacions exclusives.

Alternativa | 15 Febrer, 2010 07:00

Una vegada més hem de denunciar la situació econòmica límit de l’Ajuntament q. Son nombrosos els particulars, empreses  i associacions que s’han dirigit a nosaltres per denunciar que  l’Ajuntament no paga factures i serveis realitzats ja fa un any (protecció civil, refugi d'animals, estades d'estiu, Ateneu Alcari...).Les notícies que tenim del tancament del pressuposts del 2009 ens parlen de que s’ha complit el que era de preveure i el que vam denunciar al seu dia, ja que els ingressos previstos eren totalment irreals. Pel que sabem en aquest moment s’han ingressat pràcticament tres milions menys dels pressupostats el que posa a l'Ajuntament a una situació més que complicada.

Per això divendres vam registrar una  moció demanant, una vegada més, mesures d'austeritat i per solucionar  els problemes. Hem de recordar que el  ple va aprovar per unanimitat  a setembre de 2008 una moció nostra per realitzar un pla d'austeritat amb la participació de tots els grups polítics.L'equip de govern no ha fet absolutament res per complir aquella moció. Proposam:

.- Reduir les dedicacions exclusives del govern municipal (actualment 5 i una del 70%) a tres.

.- Realitzar un pla urgent de pagament als proveïdors, empreses, associacions i particulars en el termini més breu possible.

.- Complir l’acord d’aquest ple de Setembre de 2008 i realitzar un pla d’austeritat amb la participació de tots els grups polítics. 

A la situació actual de crisi l'ajuntament pot posar en marxa tot un seguit de mesures, que s’han de definir en la futura elaboració dels pressupostos i que tinguin com a finalitat la contenció de la despesa i que s’adrecin a una racionalització de tots els recursos de què disposa l’Ajuntament.

Respecte a la reducció de dedicacions exclusives la Corporació Municipal ha de resultar coherent i ha de servir d’exemple que expressi aquesta necessitat de reduir la despesa i optimitzar els recursos públics en general.

 Igualment no pot ser que particulars, associacions i empreses siguin víctimes del retard en el pagament de l’Ajuntament i que, a les dificultats de la crisi econòmica, hagin d' afegir ara els problemes que els genera la incapacitat financera de l'equip de Govern . I que es vegin  asfixiats per la falta de previsió i la caòtica gestió econòmica  en l'Ajuntament.

Imatge del blog del  centre social coia

 


 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Exposició de motius.

 

Atès el greu deteriorament que experimenta en l’actualitat la situació econòmica, i que està dibuixant un escenari socioeconòmic complex i advers pels ciutadans i aquest Ajuntament

 

Atès que tot i que les eines que l’Administració Local posseeix són limitades i parcials per combatre la crisis actual, també és cert i absolutament necessari que els ajuntaments podem posar en marxa tot un seguit de mesures, que s’han de definir en la futura elaboració dels pressupostos i que tinguin com a finalitat la contenció de la despesa i que incloguin aspectes diversos de les despeses municipals com a compres, consums, transport, energia i personal, entre d’altres, i que s’adrecin a una racionalització de tots els recursos de què disposa l’Ajuntament.

 

Atès que les decisions que prengui la Corporació Municipal han de resultar coherents davant la situació econòmica abans esmentada i en especial han de servir d’exemple que expressi aquesta necessitat de reduir la despesa i optimitzar els recursos públics en general. I que consideram que en aquest moment,pràcticament sis dedicacions exclusives són excessives per aquest municipi.

 

Atès que particulars, associacions i empreses són víctimes del retard en el pagament de l’Ajuntament i que, a les dificultats de la crisi econòmica, han d'unir ara els problemes que els genera la incapacitat financera de l'equip de Govern . I es ven asfixiades per la falta de previsió i la caòtica gestió econòmica  en l'Ajuntament.

 

Atès que aquest ple va aprovar per unanimitat  a setembre de 2008  realitzar un pla d'austeritat amb la participació de tots els grups polítics.

  
 
Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

 

ACORDS

 

.- Realitzar un pla urgent de pagament als proveïdors, empreses, associacions i particulars en el termini més breu possible.

 

.- Complir l’acord d’aquest ple de Setembre de 2008 i realitzar un pla d’austeritat amb la participació de tots els grups polítics.

 

.- Redactar el pressupost de forma paral·lela a les redacció de les ordenances i taxes fiscal , aplicant mesures de control de despeses que ens permetin reduir la pressió fiscal mitjana del ciutadà, incloent en les ordenances fiscals una sèrie de mesures d’exempcions i bonificacions als principals impostos i taxes que beneficiïn aquells col·lectius més afectats per la crisi econòmica.

 

.- Reduir les dedicacions exclusives del govern municipal a tres.

Comentaris

Pepe

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Pepe | 16/02/2010, 13:08

Explicacions com aquesta de JRV crec que mostren clarament quals són els vertaders problemes de Pollença.

Pepe

La Gola

Pepe | 16/02/2010, 13:06

Joan el tema de la Gola és una de les peticions que hem fet al nou govern; auditoria i dissolució del consorci.

JRV

Turgut

JRV | 16/02/2010, 11:21

No se si la cosa va per aqui, però hi ha uns carrers a la part alta de Pollença, carrer de les creus inclòs, que per mor de l'alçada encara pateixen hores i dies que tenen poca pressió. No obstant, jo he viscut anys al carrer de les creus, i la situació ara es molt millor de la que era els anys 80 i 90, en que només arribava aigua a la nit, i no sempre.
Es va executar un projecte que incloia un diposit regulador de 1000 m3, que al final, i per ser l'executor del projecte regidor i amic de la casa, es va quedar en 500m3, perque a Can Sionet "havia trobat roca i era molt costós" (cosa rara a una muntanya a Mallorca, no ho trobau?) S'instal·là un equip per donar pressió....que no s'ha fet funcionar mai des de 1996. Previament s'havian de reforçar les canonades de la zona alta per soportar mes pressió sense que es produissin fuites, però has de comprendre, Turgut i altres ciutadans que pateixen encara la mancança, que els regidors, batlles i batllesses que de llavores ança han pasat pel consistori, que tenen "coses" mes importants: sopars a la fresca, moros i cristians, els reis(mags), inagurar coses, pipicans inclossos, fer cas a la gent, etc. etc.
Jo te puc dir, però, que quan als obrers ens deixen fer feina sense interferències
arribem bastan enfora. Per exemple, jo visc al Moll ara i alla on arribava tot just aigua a la xisterna als anys 90, ara arriba directe amb una pressió de entre 1,5 i 3 atmosferes, i a Pollença, exceptuant els carrers d'alt(Creus i inclòs) la pressió constant es de entre 2,5 i 5 atmosferes .
També dir-te que existeix una normativa europea que OBLIGA a donar subministrament directe a pressió suficient, però apart de Palma, ( EMAYA, malgrat gerencies destructives els darrers temps a aquesta empresa pública) crec que en tot Mallorca no es respecta...Però queda tan enfora Europa. A mes aqui tenim toros, flamenco i correfocs...
Si algun dia els obrers podem gestionar nosaltres mateixos el subministrament d'aigua, els podriem suggerir als membres dels diferents equips de govern viure al carrer de les creus, o mes amunt, seria la manera...

Joan

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Joan | 16/02/2010, 10:30

jrv, estic totalment d'acord amb tu. EMSER, els serveis socials i tots els serveis municipals funcionarien si hi hagues PROFESSIONALITAT en comptes del que hi ha ara, que es INUTILIDAD i PARASITISME, com tu bé dius. Amb aquesta colla de governants locals que sempre hi ha hagut a Pollença, no tendrem mai serveis dignes dels imposts que pagam. Aixo si no baixen les contribucions ni en temps de crisi!!!

lo de l'auditoria del consorci la Gola m'ho ha dit un amic que treballa a la CMA. No pensau que ja era bén hora? Segur que n'hi ha mes d'un i una que ja tremolen. A més, lo que s'hauria de fer és una auditoria a tot l'ajuntament.

Pepe

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Pepe | 15/02/2010, 22:57

L'experiència i el coneixement és un grau, JRV.

Turgut has anat a parlar amb el gerent? No fa miracles però estic segur que et donarà totes les explicacions i solucions possibles al teu problema.

Quan es recuperi la xarxa de la Cala la inversió que haurà de fer l'Ajuntament serà molt gran.

JRV

Llocs de feina

JRV | 15/02/2010, 22:45

Certament, el personal de les empreses públiques hi hauría d'accedir de forma totalment imparcial, només la seva capacitat, i posteriorment, rendiment i implicació han de ser motiu de la seva continuitat a l'empresa. Però com putes pot demanar un terembana que ha intentat col·locar tots els seus amigots i parents inutils a l'ajuntament , sent ell mateix un, o uns , una , unes pseudoparasits, organitzar de forma eficient i eficaç, rentable, un servei públic, si ni tan sols sap que signifiquen aquestes paraules. I l'hi interessen els llocs de feina que es poden perdre pels habitants d'aquest poble? El que realment l'interessa son els favors ( llocs de feina pels seus parents, o diners baix mà, o tot plegat) que n'obtenen. Vejau el batlle de Calvia, privatitzant un servei emblematic que obtenia superavits de milions d'euros...S'ha de finançar la propera campanya.

turgut

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

turgut | 15/02/2010, 22:41

No se si la xarxa està feta ara una merda o ho estava abans. Jo el que se es que a ca nostra no arriba la pressió per obrir un grifó, i cada mes me passen el rebut igual que a un que li arriba. No dic que sigui la xarxa, EMSER, u batle o la mare que els va parir a tots. Però haver de pagar per un servei d'aigua que per tenir un poc de pressió t'has d'instal·lar aljubs i motors, no veig que sigui cap meravella de servei.

JRV

Vei

JRV | 15/02/2010, 22:32

Jo ho he llegit a la revista del PSM. Ho he consultat al gerent d'Emser, persona ben professional, jo diria que exclussivament professional, i en un any, amb sacrifici, hi ha que dir-ho, de la major part dels treballadors, s'ha reduit en mes d'UN MILIO de € el dèficit d'Emser. Emser funciona A PESAR de l'equip de govern,present i passats, no gracies a ells. SEMBLA QUE FUNCIONA GRACIES ALS DIFERENTS GERENTS QUE HA TINGUT i a la professionalitat dels seus treballadors. A finals dels anys 90, quan el PSOE (psocialista??!!) volia privatitzar el servei d'aigua, els treballadors varen oferir al batle del moment, Miquel Oliver, agafar-ho pel seu compte, mitjançant una Societat Anònima Laboral, perque la rentabilitat estava assegurada al cent per cent, només la no implicació dels politiquets, adjectiu generós, era causa d'entrebancs. El batlle no ho va voler, per la lluita que els treballadors varen portar endevant, i perque es va veura que farien el ridicul.- Les privatitzacions dels serveis publics només serveixen per encarir els serveis que es donen, enriquir als propietaris de les empreses que ho agafen, i enriquirse mitjançant les necessitats de la població (aigua, energia electrica, recollida de fems, etc...)
Jo estic en condicions d'opinar, per quan he treballat en el subministrament d'aigua, primer en una empresa privada, on la consigna era pujar els preus, recollir benefici, i fer com si es dones bon servei, i fer el minim d'inversions. Quan l'Ajuntament va recuperar la concessió, va trobar la xarxa d'aigua feta una merda, i l'ha haguda de renovar casi tota. Ara quan la privatitzi, la entregarà nova, i al cap dels anys de no inversions, la tornara feta una altra vegada una merda.
No me serveixen aquestes condicions de campanari, de que l'Ajuntament controlarà el que privatitza: si no es capaç de controlar el que te davant els nassos, com controlarà les empreses privades que donen serveis públics, amb molt mes recursos i experiencia en enganyar? Els serveis públics han de tenir gestió PROFESSIONAL pública, i implicació dels politics. Si els politics no tenen implicació en lo públic, en que consisteix la seva feina i el motiu d'existir com a politics?
Les empreses privades nomes agafen activitats publiques que els hi donen guanys, sino, no ho agafen, es normal.
El que no es normal es que ens deixem enganyar com a imbecils,

Garci

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Garci | 15/02/2010, 18:46

Jo pens que el que té hipotecat l'ajuntament és la molt mala actuació de les persones que el dirigeixen i que cada any augmenten el deute i demanen més crèdits.

I el culpable directe és en Juanjo Mir per falsejar any rere any els pressuposts. Inflant les quantitats que fan comptes recaptar en multes, per exemple, és fàcil quadrar uns pressuposts sense reduir despeses. Però a final d'any els diners no han arribat i ja tenim problemes per pagar fins i tot als tècnics que arreglin la calefacció del centre cultural, cosa que provoca que les persones que van a classes de música o a la biblioteca no es puguin ni llevar la jaqueta. I aquest és només un exemple.

en bosses

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

en bosses | 15/02/2010, 18:37

Veí, no és cert que el que té hipotecat a l’Ajuntament de Pollença sigui l’empresa municipal EMSER.
Segur que ja ho sabies.

Joan

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Joan | 15/02/2010, 16:52

La productivitat d'un treballador no crec que sigui major depenent de que sigui pública o no sinó del control i els incentius que pugui tenir aquest treballador. El que pasa es que es més fàcil donar a una empresa privada un determinat servei, així si aquesta li paga un sou ridicul al treballador i unes condicions penoses no se li dona la cupa a l'ajuntament. Si no dona un bon servei l'ajuntament se renta les mans i dona la cupa a l'empresa. Em sembla una actitut hipòcrita.

Pepe

A Joan

Pepe | 15/02/2010, 16:47

Joan dedicació exclusiva és dedicació exclusiva però clar un lloc a Colonya, a la Gola, dietes.. tot això es pot compatibiltizar.

On has sentit el tema de l'auditoria de la Gola?

Pepe

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Pepe | 15/02/2010, 16:45

Pens que la clau del tema es troba en el control i aquest és el major problema de Pollença la manca de control del serveis per part dels polítics.

Si parlam d'empreses privades tenim l'exemple d'aigües cala carbó (Crepí) que s'han llevat els beneficis durant anys de l'aigua a la Cala i ens han deixat unes infraestructures que s'han de renovar totalment per que no van a invertir res en les mateixes.

I que pensau de la neteja viaria gestionada també per una empresa privada?

turgut

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

turgut | 15/02/2010, 15:59

Aquesta teoria de'n Garci respecte les empreses publiques es molt bucolica, per la mateixa regla de tres totes les empreses podrien ser publiques i l'estat guanyaria un potosí, tendria monopoli per tot, seria la bomba. Però la realitat no és aquesta. Els treballadors de les empreses publiques tenen una productivitat inferior, i la ma d'obra és el mes car dins una empresa. A l'administració al final li surt mes a compte la privatització i s'estalvia conflictes laborals, etc,... però per altra banda la privatització pot repercutir en la qualitat del servei. Es un trencaclosques dificil, aquest de empresa publica/empresa privada en els serveis municipals.

Joan

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Joan | 15/02/2010, 15:26

ah! Un Dubte: La dedicació exclusiva permet que tenguis altres treballs? I per tant altres sous? Crec que no hauría de ser així.

Joan

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Joan | 15/02/2010, 15:24

No se si el que s'ha de fer es reduir les dedicacions absolutes o reduir els sous dedicats a les dedicacions absolutes, el que es clar es que mentres no paguin els deutes lo més ètic es reduir les depeses destinades als seus sous.

Joan

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Joan | 15/02/2010, 15:20

Jo estic amb Garci, encara ningú m'ha donat arguments que demostran que la privatització d'empreses públiques es rentable. El que manca és més control damunt aquestes empreses i damunt el treball que realiten. El que succeix normalment és que es fa un plec de condicions que guanya una empresa determinada i després ningú controla que el plec es cumpleixi.¨També es evident que en el cas de les empreses públiques i del treball dels funcionaris no hi ha prou control, com tampoc en el cas del treball dels polítics.
La qüestio no s'arregla privatitzant sino posant mesures de control.

Miquel Sánchez

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Miquel Sánchez | 15/02/2010, 14:59

Amb el tema de EMSER existeix una idea que és una empresa pública feta per "colocar amics", el que és cert i segur és que actualment EMSER no fa malament les coses i el el seu darrer compte de resultats és favorable si no vaig errat.

El que s'ha de canviar és la imatge de "Ca'n Coloca" i donar més responsabilitats a la mateixa, per exemple la netja viària i deixar a un costat les empreses privades

Hans Monheim

Francisca

Hans Monheim | 15/02/2010, 14:48

No tengo nada en contra que Francisca Ramón cobre lo que sea. Que sean 3000€ o 10.000€ al mes. Lo que me preocupa es que el acumulo de empleos no favorece su cargo público y tampoco la eficiencia que debería tener.
Me pegunto a que sirve en los asuntos sociales, a que sirve a Colonia, a que sirve el PSOE – si va respaldando a UM y en particular a Ochogavia. El acumulo de cargos limita una persona a figurar, no a trabajar.
Hace un año que denuncie en un escrito firmado por 500 valientes del Moll la situación desastrosa de Moll. Desde entonces nada ha cambiado. Vamos a un desastre económico por mala gestión municipal.
Como dicen Pepe y Garci: Esto no es tema de Bares, hay que actuar.
Todos tenemos la culpa de dejar y dejar.

Joan

Auditoria a la Gola

Joan | 15/02/2010, 12:54

He sentit que ja s'ha decidit auditar el consorci de la Gola com a mesura prèvia per tal de decidir la seva possible dissolució. Amb l'auditoria es sabrà on han anat a parar realment les quantitats desorbitades que s'han gastat en obres sobredimensionades, injustificades i innecessaries pel parc de la Gola, com el parking o la gran "muralla china" que han fet a vortera de la carretera.

Garci

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Garci | 15/02/2010, 12:52

Jo no estic d'acord amb que EMSER s'hagi de privatitzar per una senzilla regla de tres: si EMSER té pèrdues que et fa pensar que pel mateix preu una empresa privada tendrà beneficis?

Si s'ha de pagar a una empresa privada per a que tengui beneficis, pels mateixos diners no podria EMSER tenir beneficis? i aquests beneficis que tendria, no podrien revertir en baixar els imposts?

Si EMSER té un problema de que costa més que un servei privat, vol dir que té un problema d'eficiència. I això no és tan difícil d'arreglar.

I ara un exemple concret: demanau-los als veins de la Cala que prefereixen per a la gestió de l'aigua potable, l'empresa privada que tenen ara o la gestió d'EMSER.

Vei

Reduir les dedicacions exclusives

Vei | 15/02/2010, 12:34

Estic completament d'acord amb que s'han de reduïr dedicacions exclusives, però lo que realment té hipotecat a l'ajuntament de Pollença és l'empresa municipal EMSER, és per aixo que jo deman des d'aquí que Alternativa per Pollença demani la seva privatització i així tendrem els comptes del Ajuntament ben nets.

Pepe

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Pepe | 15/02/2010, 11:59

Bon dia Pepito, estic d'acord amb tu, crec que no s'han de mesclar temes.
La poca intel·ligència política d'en Juanjo i la resta de regidors del PSOE s'ha vist des de la seva negativa a l'auditoria fins el tancament de files en torn a Martí.

Pepito

al Follonero

Pepito | 15/02/2010, 10:27

No estic d'acord en lo d'en Juanjo, no s'han de mesclar ous amb caragols. S'ha canviat el cotxe, no un yate, no és lo mateix. Encara voldrem que els regidors facin vida d'ermitans.
Si ets impositor pots demanar que cobren els membres del consell d'administració de la caixa en questió.

Follonero.

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Follonero. | 15/02/2010, 10:05

Pepito, evidentment que en Juanjo pot fer el que vulgui amb els seus diners. Pero demostra molt poca intel.ligència política i molt poca vista. Ell es el responsable d'uns presuposts per culpa dels quals hi ha molts empreses i entitats a les que se'ls hi deu molts diners i treballadors que no cobren. Veure al responsable d'això pasetjar-se amb un cotxàs no fa massa bona vista, sobretot quan forma part d'un equip de govern tan poc transparent. Segurament hagués estat millor que primer dimitís i que despres si volia i podia que se compras un yate.
Per cert hi ha manera de saber el que cobra na Francisca com a secretària del consell de Administració de colonya?

Pepito

Money, money

Pepito | 15/02/2010, 09:51

Na Francisca cobra de l'Ajuntament i com a secretària del Consell d'Admó. de Colonya (que no ens enganem, és un càrrec polític).
En Juanjo amb els seus doblers, es pot comprar el que vulgui, no siguem hipòcrites ni inquisidors. Si en vers de gastar-los en un cotxe els hagues gastat en un viatge "solidari" a Mali, Peru o Chiapas ho trobariem benissim.

Pepe

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Pepe | 15/02/2010, 09:25

Bon dia follonero, un dia na Francisca em va negar que cobres alguna cosa més que el seu sou de regidora i dietes. Però no el podem saber cert, el més net , ja que aquest remor és insistent és qu ella mateixa fes públic el que cobra cada mes.

A pesar de demanar-ho una i altra vegada des de fa més d'un any no hem tingut accés a les actes del Consorci de la Gola, un consorci que pensam s'hauria d'auditar i eliminar.

Follonero

Re: Reduir les dedicacions exclusives.

Follonero | 15/02/2010, 09:00

No se fins a quin punt es cert, pero son freqüents els comentaris que parlen de l'acumulació de sous de segons quins regidors. Així sabem que na Francisca Ramón guanya uns 2800 euros al més per la seva dedicació exclusiva, pero hi ha qui diu que sumant altres sous com per exemple del consorci de la Gola o altres se'n va fins al 6000 e al més. Si això es cert es una vergonya hi hauriem de prendre mesures per regular-ho.
Un altra cosa que demostra molt poca vista es el cotxe que s'ha comprat en Juanjo Mir ( no tenc dubtes de la seva honradesa i de que se la comprat amb els deus duros, pero es un cante total), li ha faltat una mica de vista ja que ell es el màxim responsable de les deutes de l'ajuntament.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb