URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Alternativa | 17 Febrer, 2010 07:00

Segona part de conclusions de l'operació voltor en clau local (1ª part).Seguim pendents de l’obertura del secret de sumari .

6.- L’agrupació del PSOE de Pollença ha restat en evidència amb la contundent actuació d’Antich.

La regidora Francisca Ramon va declarar  a la premsa que no havia motius per tancar el pacte amb UM, per que una cosa són els pactes a nivell de la illa i comunitat, i altra, el municipi... Obviant que l’expulsió d’UM havia estat no per la ruptura de cap pacte sinó (en paraules del propi Antich) per que "la imatge de les Illes no pot estar associada a la corrupció". "No podem tolerar ombres de dubte en la gestió dels doblers públics, tenim el deure de recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions"...

Les ombres de dubte a Pollença en la gestió dels doblers públics que ha fet en Martí Ochogavia són més que ombres realitats en forma d’incompliment de la llei de contractes públics.

7.- La reacció del batle Joan Cerdà i d’en Biel Cerdà a la nostra petició de compliment de la llei al Festival , demostren com va dir en Matías Valles que la possibilitat d’escarment futur és exigua. Un i altre haurien d’aprendre una mica del que ha passat, la llei està per complir-la i marca molt clarament com s'han de fiscalitzar els dobler públics, i per això hi ha un interventor de carrera a l'Ajuntament. Esperam que dijous 25 al ple d’una vegada per totes s’inici el camí de regularitzar el festival per afrontar el 50 aniversari amb la transparència i serietat que exigeix la important inversió de doblers públics que es fa al mateix Festival.

8.- Una notícia que ha ocupat espais destacats a  la premsa estatal només ha merescut un petit requadre a la portada i una columna a la pàgina 14 del Punt Informatiu (diari local). Estaria bé que el PIP realment fes honor a la seva capçelera “ independent”  i es dediques a informar.

9.- Un dels temes investigats a l’operació voltor és la presumpta  creació d’una xarxa de clientelisme per part dirigents d’UM que hauria afavorit a empresaris i particulars mitjançan la concessió de contractes públics. Igualment aquesta xarxa hauria estat presumptament utilitzada per la financiació del partit. Tot ens sona massa familiar i proper.

10.- I ara... Per la nostra part seguirem fent el que hem fet fins ara; oferint la màxima informació als ciutadans per què la transparència és una dels principals enemigues de la corrupció. Seguirem denunciant i lluitant contra totes les ilegalitats i irregularitats que  trobem. Seguirem sense col·laborar ni per activa ni per passiva amb els que gestionen els doblers públics de manera poc ética, opaca i irresponsable. I tú que faràs? Parlar a la barra del bar, dir que tots són iguals...

Pdt. El blog pollença ens ha descobert un article al blog de Joaquín Leguina sobre UM; "asociación de malhechores", no te desperdici.

Anmistia Internacional Catalunya.

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Alternativa per Pollença | 26/02/2010, 13:59

Nadal implica Munar i diu al jutge que ella li donà 300.000 euros en efectiu dins el seu cotxe oficial per comprar Video U.

en bosses

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

en bosses | 26/02/2010, 13:29

Pobre Maria Antonia Munar, alerta ja s’acosten...

Alternativa per Pollença

Sense vergonya

Alternativa per Pollença | 20/02/2010, 17:28

Ara que el PP es planteja la moció de censura a Cort cal recordar que en aquest moment hi ha dos regidors del PP imputats. I demanaran el vot al també imputat Nada?

No tenen vergonya!

La regidora del PP a Cort i expresidenta de la Funerària durant la passada legislatura, Marina Sans, ha estat imputada
en una presumpta trama de corrupció. Marina Sans, va pagar 6.833,93 euros en viatges familiars a càrrec de l'empresa municipal.

El jutge va decretar pel mateix cas presó eludible sota fiança de 100.000 euros per al ex gerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Oscar Collado,empresonat provisionalment el passat 13 de juny. El 26 d'octubre de 2009, Óscar Collado, va considerar lògiques les despeses de 20.000 euros en menjarsi altres 44.000 euros en viatges seus pagats amb diners de la societat municipal en 2005.

Rafael Duran va ser imputat pel jutge que instrueix el cas de corrupció que afecta al PP de Palma. Duran va ser regidor municipal d'esports en l'època en què va construir-se el velòdrom Palma Arena i va presidir el consorci creat per gestionar aquesta instal·lació.

El PP un partit net?

vaja artistes.

El PP un partit net? | 20/02/2010, 11:18

La corrupció en els Governs balears.
Condemnats i imputats del PP.
- Jaume Massot, ex director general de Ordenació del Territori del Govern de Matas (2003-2006). Dues condemnes per corrupció urbanística (vuit anys y mig) por el caso Andratx. TANCAT.
- José Juan Cardona, diputat balear, ex conseller de Indústria, ex president del PP de Eivissa, imputat por malbaratament i delicte electoral en el caso Scala.
- Antonio Serra, diputat balear, ex director general del Govern de Matas y del Consell de Mallorca. Imputat en el caso Palma Arena por prevaricació i malbaratament.
- Jaume Font, diputat balear i portaveu del Consell de Mallorca, ex conseller de Medi Ambient, imputat por tràfic de influències.
- Jaume Matas, ex presidente de Baleares (PP) en 1996-1999 y 2003-2007; ex ministre de Medi Ambient (2000-2003). Imputat per el Palma Arena.
- Juan Martorell, cap de Prensa del PP balear, ex director general de Comunicació del Govern de Matas. Imputat amb càrrecs per el caso Palma Arena.
- Dulce Linares. Ex directora general de Gabinete de Matas. Imputada por el Palma Arena.
- Jane King, ex secretaria general tècnica de Presidència. Imputada por el Palma Arena.
- Pepote Ballester, ex director general de Deportes. Imputat por el caso Palma Arena.
- Raimundo Alabern, ex director gerent del Institut de Turisme. Imputat per el Palma Arena.
- Bartolomé Reus, antic conseller del Govern balear. Imputat per el Palma Arena.
- Antònia Ordinas, ex gerent del Consorci, tancat durant dos meses per el cas Scala. Expulsada del PP.
- Kurt J. Viaene, ex director general de Promoció Industrial, imputat i tancat por el caso Scala. Expulsat del PP.
- José Manuel Alcaraz, elegit president del PP de Formentera desprès ser imputat por el caso Scala. Ex cap de Gabinet del conseller Cardona.
- Jaume Gil Cuenca, ex director general del Govern. Imputat por el caso Scala.
- Francisco Gálvez, ex director general de la Joventut. Imputat por malversació en el caso turisme jove.
- Juanfran Gosálvez, ex administrador de Turisme Jove.
- Joan Martorel, Ex Director General de comunicació. Imputat pel cas Palma Arena.
- Antonio Alemany Dezcallar, persona que escrivia els discursos de Jaume Matas, imputat amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.
- Maria Umbert, que fou cap del gabinet de Matas i directora general d’IB3. Imputada amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.

Pepe

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Pepe | 18/02/2010, 18:39

Al darrer ple vam demanar pel tema i s'ens va contestar que s'havia pagat a IB3; 2.500 euros per la transmissió del pi i S. Sebastià.

Miquel Sánchez

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Miquel Sánchez | 18/02/2010, 18:28

Josep, ja varem demanar una vegada, però tornarem demanar, demà tenim assemblea i posarem aquesta dada a "precs i preguntes"

JOSEP POU

IB3

JOSEP POU | 18/02/2010, 18:25

Qualcú sap quin treje meneje, es du l'ajuntament de Pollença amb IB3.
No es llògic que a cada moment estiguin retresmatent festes de Pollença. O creis que a qualcu li pot interesar l'enterro de la sardina que es va fer ahir. Ni el d'aqui ni el de cap altre banda.
El que sempre estiguin retresment en teoria coses d'aqui, a pesar que després ni s'emetin de vegades, fa més que sospitar, que es una altre part de la mafia que han fet amb altres programes de tots sabut.
Fins que no es treguin tots els carrecs d'UM dels llocs de decisió, sempre hi haura sospites.
La quantitat de doblers que han fuit de l'Ajuntament endeutat cap a la tele, i que de ben segur només son per pagar un altre impost revolucionari.

JRV

Independencia

JRV | 18/02/2010, 09:50

Com diu na Maria, s'ha de respectar escrupulossament l'independencia de la premsa i els mitjans de comunicació, malgrat això de independents com s'atribueixen molts mitjans de comunicació no m'ho crec. La llibertat d'opinió es un dels puntals bàssics de la democràcia. Una altra cosa son els partits del poder que paguen dits mitjans de comunicació per comprar dita opinió amb dobers públics. ( Perque la opossició també pot comprar opinió amb diners no tan públics).
La major part dels mitjans de comunicació avui dia estan manipulats, per poder manipular l'opinió pública, d'això convendria que tots els ciutadans/es en fossin conscients.

Pepe

A María

Pepe | 17/02/2010, 22:54

Si el PIP no és independent hauria de llevar aquesta paraula de la seva capçalera. L'objectivitat quan parlam de sers humans no existeix però s'ha de ser honest.

Evidentment que el PIP pot tenir la ideologia que li doni la gana i opinar (igual que nosaltres podem opinar sobre el PIP). Però no has de confondre llibertat d'expressió que es refereix a matèries opinables i llibertat d'informació que són fets noticiables.

Els mitjans de comunicació siguin públics o privats són un servei públic. Al 1979 es va fer l'informe McBride per l'UNESCO. Aquest informe va ser realitzat per l'irlandès Siguin McBride i va tenir el significatiu títol; “Un sol món, veus múltiples” on es recullen tots els delictes del poder que atempten contra el periodisme i inclou un aspecte nou: els drets i deures del periodista.

Entre els deures; es troba la responsabilitat social dels professionals que implica una sèrie d'obligacions cap a l'opinió pública.Entre altres el dret del poble a una informació completa.

Tens un bon article sobre deontologia a h ttp://ca.wikipedia.org/wiki/Deontologia_professional_period%C3%ADstica

Pepe

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Pepe | 17/02/2010, 22:20

Seria positiu fer un Reglament de Propaganda Institucional que regule, sota criteris de professionalitat, els criteris d’utilització dels mitjans de comunicació per publicitat.
La despesa en publicitat no hauria de ser utilitzada com es fa actualment d’una manera partidista. En aquest moment hi ha diversos casos de presumpta corrupció on hi ha publicitaris que han reconegut el pagament de comissions a canvi d´obtenir contractes amb l´administració. Per evitar això el Col•legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de les Balears ha elaborat un decàleg de bones pràctiques per a les administracions públiques en la contractació dels serveis de publicitat (el podeu consultar a h ttp://www.comunicacio.org/content/document_files/Decaleg.pdf,

Igualment a l'hora d'editar llibres s'haurien de fixar criteris que facilitassin la lliure concurrència, transparència i competència, cosa que actualment no passa.

Maria

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Maria | 17/02/2010, 21:46

El PIP no te el pq ser independent és una publicacio privada i pot tenir la ideologia que li doni la gana.

Això es un fet en els països de tradicio democratica com EUa o UK, que els diaris es decantin cap a la postura que els sembla, i no pasa res. Com deia JRV, són països amb maduresa democratica.

cal que deixem als mitjans la llibertat de pendre partit. Sempre podeu crear un mitjà vosaltres.
L'ajuntament ha de publicar tot el que fa i esta be que ho faci a l'unic diari local. Si ni hagues un altre ho podriem debatre pero nomes ni ha un

tofol

doblers publicitat

tofol | 17/02/2010, 21:41

Jo esper que investiguin el que ha rebut la revistar SA PLAÇA en cert moment cultural.

S'han de tenir en conte tots els vents en aquests temes tan delicats.

Joan M.

Ja es ben hora d'escursar la corda

Joan M. | 17/02/2010, 20:39

esper que algun dia investiguin els doblers q ha rebut el PIP en concepte de publicitat de l'ajuntament de Pollença i de les arees del govern que han estades gobernades per UM aquestes legislatures. Sera per aquest motiu que aquests del PIP no son tan independents?

Pepe

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Pepe | 17/02/2010, 16:57

Sí Maki, també he sentit que el PSOE va demanar el cessament d'en Martí i dedicar el seu sou per fer una auditoria externa.

Follonero

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Follonero | 17/02/2010, 16:27

Jaja! Molt bo Maki! Casi mo crec, Na Francisca i en Marti renunciant al seu sou. Lo pròxim que serà? N' Aznar reconeguent que se va equivocar recoltzant la guerra d'IRAK?

Garci

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Garci | 17/02/2010, 13:44

Maki, jo no em crec el que dius, més bé pens que ho dius en pla irònic. Dubt molt que els nostres governants siguin capaços d'empatitzar amb la gent que no cobra, i dubt encara més de que siguin capaços de posar de la seva part.

turgut

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

turgut | 17/02/2010, 13:41

Ara per un duro que tiren a la bassina hem de fer tots reverencies, toca-li u coions

Maki

28 des. tot l'any

Maki | 17/02/2010, 12:58

El rumor es que al proper plenari, UM presentarà una moció, recolzada per el PsoE , en el sentit de rebaixar a nivell de Salari Mínim Interprofessional els sous de les dedicacións exclussives, Batlle inclós, en tant l'ajuntament no pagui els deutes a escola viva i a altres despeses de caracter social, que afecten de forma a vegades dramàtica, gent del municipi majorment dessafavorida.
Toma ya!!
Es una mesura que dignifica aquest equip de govern, i tira pel terra tantes critiques de egoisme i rapacitat dels seus membres.

JRV

Emser

JRV | 17/02/2010, 12:52

Es curios, que si l'ajuntament de Pollença no es capaç d'assumir directament la simple neteja dels carrers, no ho traspassi a la pròpia empresa de l'Ajuntament, EMSER, perfectament capacitada. I el mes extrany, que el PSOE, teòricament procliu segons el seu ideari a la gestió pública, ni tan sols hagi dit ni mu al respecte.
Es veu que la cadiritis es aguda....
800.000€....UFFFF

Alternativa per Pollença

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Alternativa per Pollença | 17/02/2010, 10:38

Teniam pensat publicar aquesta nota d'UGT. Compartim la idea amb UGT de que aquest servei hauria de tenir una gestió pública.
Més que fer una privatització nova el que s'ha fet és mantenir la que havia(multiplicant el pressupost), l'únic lloc on es pot considerar un canvi és a la Cala Sant Vicenç.
El que resulta molt indicatiu de les formes d'aquest Ajuntament és que no s'hagi informat en cap moment al comitè d'empreses.

Joan

Diari de Mallorca

Joan | 17/02/2010, 09:37

. F. S. POLLENÇA. El sindicato UGT denunció ayer a través de una nota de prensa la "privatización" del servicio de limpieza viaria por parte del ayuntamiento de Pollença, al entender que el nuevo sistema "no representará ninguna mejora y supondrá la introducción de un tercer interesado entre el Ayuntamiento y los ciudadanos", en referencia a la empresa que resulte elegida para gestionar el servicio. Según este sindicato, "el interés público se verá sustituido por el criterio puro y duro de beneficio empresarial".
Por otra parte, UGT reprocha al ayuntamiento de Pollença, gobernado por un pacto entre UM-UNPI y PSOE, que la decisión municipal "no ha sido comunicada, en ningún momento, al comité de empresa ni a los trabajadores afectados".
El sindicato cree que la decisión de habilitar un nuevo servicio de limpieza viaria por parte de una empresa externa "no está justificada" y añade que "no son tiempos de privatizaciones ni de políticas liberales que fomentan la desregulación". En este sentido, la formación sindical anuncia que presentará alegaciones al pliego de condiciones en el momento en que éste sea publicado en el Boib.
Por último, UGT se pregunta "cómo es posible que el Ayuntamiento esté dispuesto a pagar a una empresa privada la realización de un servicio por importe de 800.000 euros anuales, cuando este servicio puede ser asumido por personal del Ayuntamiento y pueden crearse nuevos puestos de trabajo".

Alternativa per Pollença

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Alternativa per Pollença | 17/02/2010, 09:31

Avui al Balears; UM amenaça amb una querella contra Leguina

h ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/um-amena-a-amb-una-querella-contra-leguina.html
Dins la seva desesperació per justificar el que és injustificable, en Melià recorda el GAL, quin paperot...

Follonero

Re: 10 conclusions de l'operació Voltor i 2.

Follonero | 17/02/2010, 09:18

Una vegada més al PIP se li ha vist e"el plumero"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb