URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els baixos salaris de Grècia.

Alternativa | 19 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Els baixos salaris de Grècia la duen a la fallida i Espanya duu en mateix camí.

Els analistes econòmics van de cap analitzant la possible fallida greca i els plans de la Unió Europea per rescatar la economia dels descendents de Sòcrates i companyia.

La fallida greca no té cap misteri, salaris baixos fan que l’economia del país quedi totalment aturada i que el consum es dirigeixi cap els productes més barats, com són basars orientals on els productes tot i ser de manco qualitat que els grecs, es venen pels seus baixos preus que estan en consonància amb els salaris grecs, això fa que el producte grec quedi a als estants del comerços, per les baixes ventes el comerços tradicionals han de tancar i això és converteix en atur, però cal destacar que aquest atur no arriba al 10%, molt més baix que a l’estat espanyol.

El primer ministre grec es queixa de la poca solidaritat fiscal dels grecs, diu que hi ha un dèficit fiscal molt gros, en poques paraules que a Grècia no paga imposts ningú, i això es nota a les arques públiques, el motiu és la economia submergida que es crea al voltant dels baixos salaris, una avaria de llanterner duria la peça, les hores de feina, el benefici industrial per pagar el salari del treballador, la seva seguretat social i així com l’impost  al valor afegit corresponent, però no, es cerca un amic que tingui un amic, nacional o emigrant i per 4 euros peça inclosa tindrem l’avaria solucionada i l’estat no veurà un cèntim d’aquesta operació.

Per que no s’hagi molestat en llegir el títol de l’article estem parlant de Grècia no de Espanya, malgrat tot el que he comentat de Grècia ens soni de molt a prop, ja que segons els darrers estudis de la UE les tres potències per baixos salaris són Espanya, Grècia i Portugal, precisament els països que tenen més problemes i tot tres amb la l’industria turística com protagonista i on els basar orientals són la millor negoci de futur.

Quina diferència amb Alemanya, que el primer que va fer va ser intentar amb més o manco èxit que els seus treballadors no perdessin poder adquisitiu, com aquí ERE va ERE ve.

 Miguel Sánchez.

Del blog rebeldia

 

 

Comentaris

turgut

Re: Els baixos salaris de Grècia.

turgut | 21/02/2010, 23:44

Buf, la una menos quart,... lo de la gallina i l'ou ho pensaré demà :-)

Pepe

Re: Els baixos salaris de Grècia.

Pepe | 21/02/2010, 22:08

Turgut, la realitat es construeix a partir de interpretacions o interpretam a partir de la realitat que volem?

turgut

Re: Els baixos salaris de Grècia.

turgut | 21/02/2010, 19:12

Hola Pepe,
no has entes el meu comentari, parlava de com se pot interpretar la teoria de la que parles, no de com hauria de ser la realitat

Pepe

Re: Els baixos salaris de Grècia.

Pepe | 20/02/2010, 17:17

el documental es diu sicko, el seu tràiler.
h ttp://www.youtube.com/watch?v=mzfLntNpE7k

Pepe

Re: Els baixos salaris de Grècia.

Pepe | 20/02/2010, 17:15

Turgut un estat del benestar és la única garantia dels "dèbils" i tothom en qualsevol moment podem ser "dèbils". No sé si has vist el documental sick de Michael Moore que parla del tema de la manca de sanitat pública als EUA,surt una parella que el tenien tot, classe mitjana -alta... Un càncer i uns problemes de cor els deixen sense feina, sense casa, sense segur privat...

El neoliberalisme no és la solució i ens ha portat a la situació actual.

turgut

Re: Els baixos salaris de Grècia.

turgut | 19/02/2010, 23:25

Alerta Pepe,
aquesta teoria de'n Keynes té moltes lectures i interpretacions. La primera, es vere que millor pagar per fer un forat que pagar-los l'atur, però aleshores no me pots cobrar cada mes la SS perquè m'estas agafant una part del sou per tornar-me-la després si faig feina per tu. Me cobres dues vegades (part del sou quan tenc feina i ma d'obra quan te faig un forat) i me'n pagues només una, molt llest l'estat.
Per altre banda això pot interpretar-se com que val mes feina amb condicions favorables per l'empresa a no tenir feina. És a dir, millor un acomiadament flexible i feina per tots que un sistema rigid i la meitat a l'atur...

Pepe

Re: Els baixos salaris de Grècia.

Pepe | 19/02/2010, 17:43

Crec que el neoliberalisme i el socialiberalisme no han aprés res de la crisi,ni del que va passar al 29. No pot ser que els que ens han portat a aquesta crisi siguin els que donin receptes i formules per sortir de la mateixa.
Keynes el tenia molt clar val més pagar a un home per fer un forat i a un altre per que li tapi que pagar als dos l'atur. I hi ha molt de forats que tapar.

això té molt mala pinta pels europeus, .

Pepe

Re: Els baixos salaris de Grècia.

Pepe | 19/02/2010, 17:36

M'imagin que a Can Moixet na Francisca er amb el president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Jaume Garau?,(avui presentaven el Pla Municipal de Serveis Socials del municipi). S'està millor a can moixet que a les comissions que hem tingut avui de 11:30 a 13:30.

Melia

a Ramona

Melia | 19/02/2010, 14:11

Supos que l'aperitiu que has prest a la terrasa de Can Moixet avui a mig dia tambe l'hem pagat tots

G. Caldentey Crego

Iés que per venrura una cosa no lleva s'altra, Garci (08:45 h.)

G. Caldentey Crego | 19/02/2010, 09:37

No li veig cap problema de contradicció lògica en la desprotecció dels treballadors en la forma de reformes laborals, abaratament de l'acomiadament (joves), noves fòrmules de contractació laboral, congelació dels salaris i les pensions, i atacs especulatius i financers internacionals. Ben al contrari: els que guanyen són els de sempre, per altra banda. Que no es tracta de cap conspiració internacional rotja i judeo-masònica contra una nació, d'acord: els taurons capitalistes no són gens patriotes, com tampoc no ho són els governants ppsocialistes, al cap i a la fi.
Reflexió "nihilista" matutina.
Salut!

Garci

Re: Els baixos salaris de Grècia.

Garci | 19/02/2010, 08:24

És un article molt interesant per a reflexionar-hi.

Record haver vist al programa de Monegal, fa una setmana, com al telenotícies de la Sexta la presentadora orbia amb la notícia que comparava Grècia amb España i ella deia "ataques des del exterior" es una "conspiración internacional de desprestigio a España"... "hay un anillo de fuego de los peores países donde también están EEUU, UK, Francia..."

Doncs això, que som incapaços de veure que tenim un greu problema i que és més fàcil mirar enfora i donar la culpa a no sé quines conspiracions internacionals anti-espanyoles.

La Ramona

Re: Els baixos salaris de Grècia.

La Ramona | 19/02/2010, 07:45

Qui diu que a España hi ha sous baixos? A mi els pollencins me paguen bastant be.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb