URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contra la persecució dels bahá’ís a Irán.

Alternativa | 20 Febrer, 2010 07:00

  Hem rebut la petició per part d’un membre de la comunitat Bahá’í del nostre municipi de fer una declaració en suport  del set representants de la Fe Bahá’í acusats a Iran d’espionatge a favor de l’estat d’Israel, insult a les sagrades autoritats religioses i propaganda contra la República Islàmica...

És increïble que al segle XXI encara hi hagi gent perseguida per la seva religió.  El dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió, és un dret humà fonamental. Per això aportam el nostre modest suport  a difondre i denunciar la situació dels Bahá’í a l’Iran.

 Totes les associacions de la minoria bahá’í han estat prohibides des de fa 30 anys a l’Iran, des de la instauració de la revolució islàmica. S’han confiscat i demolit els llocs sagrats bahá’ís, així com cementiris que han estat violats i enderrocats. El ràpid augment d’empresonaments de bahá’ís s’inscriu dins d’una situació global de persecució. Actualment existeixen altres 30 bahá’ís empresonats i comptem amb uns 80 casos assenyalats de formes diverses de represàlies com per exemple, rebuig de permisos de treball o d’obertura de negocis, denegació d’accés a estudis universitaris, o freqüents detencions arbitràries.

 L’acusació d’espionatge abocada contra aquests cinc homes i dues dones ha estat usada històricament durant més de tres quarts de segle per perseguir als bahá’ís. L’advocada Shirin Ebadi, Premi Nobel de la Pau s'ha fet càrrec de la defensa dels set empresonats, però el govern li ha denegat l’accés als dossiers del cas i ella ha estat assetjada, intimidada i amenaçada des que es va fer càrrec d’aquest cas.

Des del moment del seu empresonament se’ls ha denegat l’assistència d’advocats i només han mantingut contactes breus amb els seus familiars. Durant 8 mesos han estat empresonats sense càrrecs amb el pretext d’estar retinguts "temporalment" per ser interrogats. Des del 26 de novembre del 2008 es van endurir les condicions d’empresonament. Se sap que les condicions actuals en què es troben són extremadament precàries, sobrevivint en cel·les de 10 metres quadrats sense llit.

Donades les condicions actuals i la falta de garanties processals,  la Comunitat Internacional Bahá’í demana suport i la  presència durant el judici, en condició d’observadors, de representants d’organitzacions internacionals.

 


La Fe bahà'í és una religió originaria de l'Iran. Va ser fundada al 1863 per Bahà'u'llàh. Actualment la fe bahà'í és seguida per més de 7 milions de persones a tot el món. Els bahà'ís sostenen que totes les religions provenen del mateix Déu. Entre altres coses interessants els bahá’ís assumeixen l'ideari pacifista i universalista, i defensen que perquè floreixi una societat universal s'ha de fundar sobre: l'eliminació de tota mena de prejudicis; la igualtat completa dels gèneres; el reconeixement de la unitat essencial de les gran religions; l'eliminació de la pobresa i riquesa extremes; l'educació universal; l'harmonia de la ciència i la religió; l'equilibri sostenible entre natura i tecnologia; i l'establiment d'un sistema federatiu mundial basat en la seguretat col.lectiva i la unitat de la humanitat. Si voleu saber més d’aquesta interessant religió; http://www.bahaindex.com/languages/catalan/

http://www.bahai.es/articulos/

 Un aspecte molt interessant de la fe bahá’í és el seu caràcter assambleari i democràtic

 

 

 

 


Comentaris

maria

Re: Contra la persecució dels bahá’ís a Irán.

maria | 21/02/2010, 20:24

garci estic d'acord en que empatia i bom humor son una bona medicina.

JRV

Maria

JRV | 21/02/2010, 19:16

Es curios que posis a dins el mateix sac a catòlics, comunistes, etc.
M'alegra que diguis catolics, i no cristians, perque si per qualque cosa s'han distinguit els catòlics en el passat no massa llunyà, es per perseguir sanguinariament a tot hom que no estava d'acord amb els seus postulats, fins i tot a altres cristians, com son els protestants, evangèlics, ortodòxes...I el pitjor es que ho han fet diguent que ells eran diferents, d'acord amb els evangèlis, que son dictats de pau i amor al pròjim, aquest es el gran engany. L'alcorà ja predica directament l'extermini dels infidels, aquest no enganyen. Jo no soc comunista, ni tan sols marxista, però allo de que la religió es l'opi del poble, ben d'acord.
Per cert, la darrera dels catòlics "oficials", per boca del bisbe Munilla, de Sant Sebastià: " Que la tragèdia de Ahiti, es lamentable, però mes tràgic és la pobressa espiritual del nostre temps". Això es amor al pròjim, caritat cristiana he?

Garci

Re: Contra la persecució dels bahá’ís a Irán.

Garci | 20/02/2010, 20:45

Compartesc el que dius Maria. És trist que els éssers humans no ens entenguem per culpa de les creences o dogmes de fe. I tant dogmàtic pot arribar a ser una religió com una ideologia.

Encara que pens que és encara pitjor quan un dogma, religió, ideologia, etc. propugna directament que s'ha de redimir al no creient, s'ha de matar al diferent...

Una mica d'humanitat no ens aniria malament a tots. Empatia i bon humor son una bona medicina.

Maria

peseguits

Maria | 20/02/2010, 19:33

Hi ha catòlocs perseguits i perseguidors
Hi ha comunistes perseguits i perseguidors
Hi ha dictadures de dreta i dictadures d'esquerra.

Tot atentat contra la llibertat esta a la mateixa altura. De manera que Garci, no és curios . és una realitat tristament. El fet de que la natura humana en nom de religions i ideologies pugui arribar a fer tant de mal

Pepe

A Praxedes

Pepe | 20/02/2010, 16:30

Pràxedes com hem dit a l'article; El dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió, és un dret humà fonamental, i nosaltres el defensarem sempre.

Respecte al tema de Àrabia Saudí, totalment d'acords. El petroli fa que la comunitat internacional no faci res contra una dictadura pròpia de l'Edat Mitjana.

El cas dels atemptats del 11 de setembre és un bon exemple, dels 19 terroristes, quinze eren saudís, Bin Laden és saudí... però s'ha acabat envaint Afganistan i Iraq

Garci

Re: Contra la persecució dels bahá’ís a Irán.

Garci | 20/02/2010, 11:57

Totes les persecucions son en extrem repugnants. Si una idea o creença et porta a fer mal a Altres, no és una idea vàlida.

Es curiós també que hi hagi catòlics perseguits i catòlics perseguidors al mateix temps.

idoi

Anam bé

idoi | 20/02/2010, 10:49

I perque no demanau ajut al vaticà Praxedes? També demanau ajut per els abusos per part de capellans catolics?
Certament, les persecucions s'han de evitat, però crec que alternativa no li correspon fer el paper que hauria de fer el vativa....

Praxedes

tambien queremos el apoyo de alternativa

Praxedes | 20/02/2010, 09:49

Como miembro de la comunidad catolica de Pollensa , tambien pedimos el apoyo de Alternativa contra la persecucion de mas de 250 millones de cristianos en el mundo . En 2009, 250 millones de cristianos afrontarán la persecución simplemente por seguir a Jesucristo, según la organización que vigila los casos de persecución, «Release International» (RI), radicada en el Reino Unido. En especial la organización revela que la persecución está aumentando más rápidamente en el mundo islámico.

«Release International» ha comprobado que la mayoría de las persecuciones se producen en cuatro «zonas» distintas: las del islam, comunismo, hinduismo y budismo.

Incluso los gobiernos de países musulmanes moderados a menudo fracasan en proteger los derechos de sus minorías cristianas, explica RI. Los abusos sufridos por los cristianos tambien incluyen secuestro, conversión forzada, encarcelamiento, destrucción de iglesias, tortura, violación y ejecución.

Uno de los países que registra mayores abusos contra la libertad de religión es Arabia Saudita, guardián de los lugares santos islámicos de la Meca y Medina. Arabia Saudita prohíbe todas las demás religiones. Un musulmán declarado «culpable» de convertirse al cristianismo puede afrontar una sentencia de muerte por apostasía. Y cualquiera que conduce a un musulmán a Cristo afronta la cárcel, expulsión o ejecución.

«Hay una conspiración de silencio en torno a los sauditas , probablemente porque occidente quiere su petróleo y su dinero. Pero es un Gobierno que recurre a la pena de muerte para aquellos de sus propios ciudadanos que no desean otra cosa que la libertad de escoger su propia fe. Y mientras los sauditas prohíben toda la literatura cristiana, gastan miles de millones de dólares cada año en propagar el Islam en todo el mundo».

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb