URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Alternativa | 22 Febrer, 2010 07:00

  Al darrer ple es va aprovar l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viaria Amb els  vots a favor d'UM-UNPi, PSOE i PP-UMP i l'abstenció de PSM i nostra .Després de dos anys sense contracte al Port pensam que fa temps que s'hauria d'haver presentat aquest nou plec. Valoram molt positivament aquest plec que és completíssim a tots els nivells i per això vam felicitar al tècnic de medi ambient per la bona feina que ha fet. Pensam que aquest plec de condicions hauria de servir de model per altres serveis municipals ja que suposa entre altres coses la plasmació dels compromisos d'Aalborg. Però no vam votar a favor perquè nosaltres apostam per una gestió pública.Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització.

 Valoram molt positivament que aquest plec aposti:

- Per la democràcia més participativa i més transparent. Crec que totes les arees haurien de apostar per un model com aquest de fomentar la participació, la recollida de propostes i el fàcil accés dels ciutadans a la informació

- Per la sostenibilitat en tots els seus aspectes. Igualment s’hauria d’imitar aquest model  d’estalviar  i reduir recursos, energia i residus a la resta de serveis municipals.

- Per la integració social valorant la contractació de la població resident i de gent amb risc d’exclusió social.

En definitiva  esperam l'extensió dels seus valos a altres temes. La teoria com hem dit és pràcticament perfecta el que esperam és que ara la seva aplicació sigui correcta ja que es tracta d’una inversió molt important; uns 800.000 euros anuals i  un contracte de deu anys. Si aquest equip de govern ha estat incapaç de controlar el compliment d'un plec de condicions que només era un full tenim serioses dubtes de que puguin controlar el compliment d'aquest extens plec. 

La nostra abstenció es va fonamentar en que  l'equip de govern aposta per una gestió privada i nosaltres apostam per una gestió pública. Seguim pensant que si una empresa privada és capaç de gestionar  la neteja viaria i treure benefici l'Ajuntament també el podria fer i de manera més econòmica ja que no ha de treure beneficis. La única manera en que l'empresa privada pot superar a la gestió pública es donant  pitjor serveis o explotant als seus treballadors. A Pollença tenim clars exemples del que ha passat fins ara amb  el servei de neteja (LUMSA) o al servei d'aigües a la Cala (Aigües de Cala Carbó).

L'argumentació per privatitzar sempre està fonamentat en la farsa de que el que és privat funciona millor que el que és públic, quan la realitat de tots els processos privatitzadors es tradueix en pèrdua de llocs de treball precarietat dels nous contractes i una major explotació i l'encariment per la ciutadania del propi servei.

Una gestió pública cerca  la rendibilitat social, no el benefici econòmic, i persegueix la satisfacció de les necessitats de les persones, mentre que la gestió o titularitat privada cerca lògicament el benefici per damunt de tot.

Evidentment pels polítics resulta molt més còmoda la gestió privada, però al manco aquesta deixadesa de funcions hauria de significar una reducció de despeses en pagar als polítics però no és el cas ja que les dedicacions exclusives no es privatitzen.

 UM es defineix com un partit liberal però el PSOE hauria de revisar que significa ser socialista.

A la continuació podeu llegir la nota de premsa d'UGT contra la privatització d'aquest servei.

El roto el resumeix molt bé.

UGT DIU NO A LA PRIVATITZACIO A POLLENÇA DEL SERVEI DE NETEJA VIÀRIA

La Federació de Serveis Públics (FSP) d’UGT Illes Balears es manifesta en contra
la decisió de l’ajuntament de Pollença de privatitzar el servei de neteja viària,
que s’ha plasmat en el plec de condicions aprovat en la reunió del Ple municipal
del passat 28 de gener, perquè no representarà cap millora i suposarà la
introducció d’un tercer interessat entre l’ajuntament i els ciutadans. L’interès
públic es veurà substituït pel criteri pur i dur de benefici empresarial.
La decisió de l’ajuntament pollencí no ha estat comunicada, en cap moment, ni
al comitè d’empresa ni als treballadors afectats.
Per l’FSP-UGT aquesta decisió no està justificada, ni és moment de
privatitzacions, ni de polítiques liberals que fomenten la desregulació i anuncia
que presentarà al·legacions al plec en el moment de la seva publicació al BOIB.
No s’entén com és possible que l’ajuntament estigui dispost a pagar a una
empresa privada la realització d’un servei per un import de 800.000 € anuals,
quan aquest pot ser assumit amb personal de l’ajuntament i crear nous llocs de
treball.
En opinió de l’FSP-UGT l’actuació municipal pretén treure-se càrregues de sobre,
doncs sembla que, desprès de veure com actua el consistori, els empleats
públics són una “càrrega”.
Gabinet de Comunicació FSP-UGT Illes Balears

Comentaris

Pepe

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Pepe | 01/02/2011, 16:44

Maria ja saps on trobar-nos si podem ajudar d'alguna manera.

maria

la carga de los trabajadores

maria | 01/02/2011, 15:29

como ya se dijo los trabajadores del ayuntamiento son una carga para ellos, pero yo siendo una trabajadora,perdon ex,aunque no por nuestra decision ya que ni siquiera tuvieron la verguenza de comentarnos nada, puedo decir que lo que .no ha hecho nadie por dichos trabajadores lo estamos haciendo los mismos trabajadores , desearnos suerte contra este ayuntamiento tan corrupto

Pepe

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Pepe | 24/02/2010, 21:36

Gràcies JRV, em pujaran el colors. Fem el que podem el millor que sabem.

JRV

Paco Flower power

JRV | 24/02/2010, 20:01

Afortunadament, Paco, a la historia de la humanitat sempre hi ha hagut, pocs però bons, gent com Pepe que ha fet avançar l'Home, així en maiuscula, que si no, estariem encarà a l'edat de pedra..
I aquests Homes, així en maiuscula, sempre han rebut descalificacions, del tipus que sigui que els homenets mediocres interessadament per els seus interessos egoistes els hi han atribuït.
Tan de bò hagués mes gent com en Pepe al consistori per sortir d'aquest pou de mediocritat que es l'Ajuntament de Pollença.

Pepe

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Pepe | 24/02/2010, 18:16

Gracias votante. Jeroni Llobera es un referente, ya queda menso para ver si este pueblo quiere realmente un cambio.

Pepe

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Pepe | 24/02/2010, 18:14

I això Marichu que fa mesos que els varen avisar a un ple. I Jaume també segueix com secretari del PSOE a Pollença. Però no et preocupis segur que com sempre "estan treballant en això" ...

Marichu Tando

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Marichu Tando | 24/02/2010, 16:48

Es mi oredenador, o en la página web del area de medioambiente está todavía la foto de Jaime Plomer como concejal

un votante más

Paquito el chocolatero

un votante más | 24/02/2010, 15:20

Con comentarios como éste Paquito lo que pareces es un apaniaguado de Martí del Paraíso. Desde luego no pareces una persona normal de esas de las que hablas.

Ojalá en el Ayuntamiento hubiese otros 16 como Pepe, mejor nos iría a todos.
Desde tiempos de Jeroni Llobera no había habido un concejal que trabajase tanto en el bien común, una pena que no pueda estar en el gobierno, pero confío que el año que viene este pueblo espabile y eche fuera de una vez a gente como Joan "Embull" Martín, Michel, la Paca y compañía, verdaderos vividores de lo público.

Pepe

A Paco

Pepe | 24/02/2010, 10:30

No pretenem semblar a ningú però procuram estar al tant de les propostes i idees que sorgeixen a altres municipis i no miram el color polític si ens semblen bones, encara que evidentment la major part de les ocasions coincidim amb plantejament de partits d'esquerra i ecologistes com Iniciativa.

Tens raó no sé que faig ficant-me en política i dedicant el meu temps lliure a pensar i presentar propostes per millorar Pollença o a respondre a gent anònima sense arguments com tu mateix. La culpa la té el meu "yayo" que era socialiste dels de bons i de veres i ja de petit em va ensenyar que el ser humà és humà per ser capaç de superar l'egoisme innat que tothom tenim

El que tinc clar es que la situació de Pollença no és com les del món de yuPIP i que aquest equip de govern ha estat i és incapaç de solucionar o donar resposta als problemes dels cituadans. No només no és una solució si no que és un problema que esta ofegant a més d'un al no pagar feines i serveis fets fa un any.

Paco

Flower power

Paco | 24/02/2010, 10:09

Amb les mocions que presentareu i això de l'economia social cada vegada us assembleu més a Iniciativa per Catalunya (crec que és el que pretenieu...)

Ara bé, justament quan es demostra que són uns ineptes i fan aigües per tots els costats. Molta propaganda, molt d'internet i a l'hora de la veritat reees.

Això no és el món de Yuppie!

Una cosa és contar historietes per a nins de 16 anys i saber que la crisi no em rossarà perquè tenc el sou garantit i no em poden fotre fora encara que estigui fent altres coses en horari laboral, una altra, molt diferent, és enfrontar-se amb els problemes que afecten a les persones normals.

Joan C

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Joan C | 23/02/2010, 09:00

Pepe totalment d'acord amb tú, aquesta tercera linea tal vegada és la més interesant i la que hauriem d'esplicar.
Per altra banda record la moció en la que demanavem que tots els treballadors que treballasin per empreses que al mateix temps o feien per l'ajuntament cobrasin com a mínim mil euros. La resposta d'en Rull va ser penosa- pitjor es no tenir feina que cobrar menys de 1000 euros.

JRV

Maria

JRV | 23/02/2010, 08:41

Aquest comentari de "Maria" esta a l'alçada d'un parroquia crònic de taverna, a les 2 de la matinada. Hi ha coses que tal volta estariem d'acord amb "Maria". Per exemple, que si contemplessim com a equip director d'una empresa, l'actual equip de govern de l'ajuntament de Pollença, faria estona que haurien fotut a fora a casi tots ells , i els haurien substituit per gent mes competent i capacitada. Un bon empresari te bon personal, competent com ell mateix. Un mal empresari te, o personal trasto com ell mateix, o personal competent infrautilitzat, com passa ara a l'ajuntament, que hi ha molt personal que dona mil voltes de qualitat laboral als membres de l'equip de govern, i a mes, alguns d'ells no es deixen manipular, ni caure en la mediocritat forçada que es vol impossar.

Pepe

Economia social

Pepe | 22/02/2010, 23:04

Com ja he dit el tema és complexo.

Personalment m'interessa molt una tercera línia que seria el que es denomina economia social que no prioritza els criteris purament financers i que situa el capital humà per sobre del capital financer
Són empreses privades cooperatives, mutues, , societats laborals i empreses socials que fan una activitat econòmica per a les persones no pel capital.

Pepe

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Pepe | 22/02/2010, 22:42

De poca cosa em serveix que la productivitat dels treballadors de LUMSA o Aigües de Cala Carbó sigui major que la dels treballadors públics si els serveis que donen són pitjors que els públics.

turgut

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

turgut | 22/02/2010, 20:59

Garci, jo crec que si se pot. Però no tot es "explotar el personal, sous miseria, pobre personal,...", que també pot ser.
Cadascu que faci la seva critica, però hi ha altres coses darrera, no només el dimoni de l'amo. Cafetet, llegir el diari, un poc d'internet, una telefonadeta,... tot suma.

Garci

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Garci | 22/02/2010, 18:21

Turgut, si tens raó i aquests números existeixen... anem a cercar la manera de que siguin igual de productius el treballadors a les dues vessants d'empresa (pública i privada), però anem a fer-ho sense explotar al personal, sense pagar una misèria, sense manca de personal... La pregunta és... és possible fer-ho? pel simple fet de ser públic ha de ser menys eficient?

Jo crec que no, que si es proposa es pot aconseguir, en cas de que no sigui així ja.

turgut

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

turgut | 22/02/2010, 18:11

El fracàs no es quant a serveis, sinó quant a productivitat. Però no se vol reconèixer perquè el funcionariat s'enfada. Pot ser consequència de la pressió de l'empresa privada als treballadors -jo crec que això també és mes complexe-, però la productivitat d'un treballador a l'empresa privada és més gran. Això és un fet avalat amb numeros. Numeros freds, perquè no vol dir que tots els treballadors publics siguin menys productius que els privats, sino que agafat de forma geenral es aixi.

Pepe

Re: Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Pepe | 22/02/2010, 15:32

Tesn raó María per això la neteja viaria privatitzada al Port i a Pollença és una meravella i la gent de la Cala Sant Vicenç està encantada amb el servei d'aigües també privatitzat i no parlem del meravellosos jardins que tenim pràcticament tots cuidats per empreses privades.

Clar és un fet i ho sap tothom.

Les coses són una mica més complexes.

maria

netetja

maria | 22/02/2010, 13:55

El fracas de l'administracio publica en quan a serveis es un fet. Ho sap tothom

A Cap empresda privada en tants de treballadors (porcentualment), ret tan poc la feina

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb