URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de febrer

Alternativa | 23 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 25 que es realitzara al Casal de Ca'n Llobera a les 20:00 hores.  Les podeu fer arribar a aquest mateix blog o a alternativaperpollenca@gmail.com

Seguim amb la nostra feina; presentant mocions i alternatives a un equip de govern escàs d'idees .

I.- PART RESOLUTIVA   

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 28 de gener de 2010

2.- Aprovació, si procedeix, de la creació d'una comissió de treball per la constitució d’una fundació privada del sector públic local: Fundació del Festival Internacional de Música de Pollença. 

La presentació de la nostra moció ha servit per moure un tema que feia molt de temps estava embussat.  La moció suposa la creació d'uan comissió mixta (portaveus dels grups polítics amb representació i funcionaris) per estudiar els pros i els contras de la constitució d'una fundació del festival.

3.-  Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la signatura del conveni marc de col·laboració “Cultura en Xarxa” entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença.  

 Som l´únic ajuntament que no ha signat aquest conveni, però la Junta de govern del 2 de febrer ja  va aprovar l'esborrany del conveni que suposa la col·laboració per dur a terme en el municipi activitats culturals programades pel Consell de Mallorca, cursos de formaicó per als tècnics de cultura municipals i accés al centre de recursos de materials tècnics adients per a la realització d'activitats culturals.

4.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la recuperació de la memòria històrica.

A la comissió informativa vam demanar al PSM canvis a aquesta moció .El PSM va aceptar canviar el punt 2 i 3:

-Només citava entre les associacions a convidar a participar als actes a l'Associació per la Recuperació Històrica de Mallorca, quan Iniciativa Ciutadana per Pollença fa anys que fa actes (enguany serà el setè any d'abril de república). Igualment al tercer punt pensam que el primer era insistir al Ministeri de Defensa al compliment de l'acord de la nostra moció aprovada per unanimitat al mes de juny de 2008; retirada del monolit dedicat als pilots de la legió Condor i després instar a la resta d'administracions a fer complir les determinacions de la llei  de la Memòria Històrica

   També vam demanar, sense resposta, canviar el punt 1, pensam que  l'Ajuntament més que organitzar el que ha de fer és col·laborar  amb els actes que anualment organitza Iniciativa Ciutadana per Pollença. Veure anterior article sobre el tema

5.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa  a la  retirada de tropes d’Afganistan

 Presentam aquesta moció (que comentarem dijous) dins els actes organitzats pel Comitè de Benvinguda al Ministres de la Guerra. Dimecres i dijous es fa a Palma la cimera informal de ministres de defensa europeus i dels estats del Magreg. Fonamentalment demanam  la retirada de totes les tropes espanyoles a l’Afganistan i que l'estat espanyol insti a la resta de ministres dels estats membres de la UE a fer el mateix.

6.-  Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. 

El PSM ha presentat  al·legacions que han estat desestimades en fonament a un informe d'Intervenció.

7. - Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la realització d’una auditoria interna dels comptes del Festival Internacional de Música de Pollença 

  Ja hem parlat a un article anterior d'aquesta moció. A la comissió informativa vam veure molt nerviós al batle que volia presentar els Comptes Generals al ple, intentant solucionar en dies el que no ha fet en anys. Quan un batle té por de complir la llei i de la transparència anam malament.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a  pal·liar la crisi econòmica.

Moció ja comentada a un article anterior. Més que mai cal donar exemple, austeritat i ajudar a la gent a sortir de la crisi.

9.-  Aprovació provisional, si procedeix, de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’atorgament de llicències d’obertura d’establiments.

Es tracta d'un tema tènic d'adaptació de les taxes a la llei. 

10.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la sol·licitud per la rehabilitació del Passeig Marítim del Port de Pollença a Demarcació de Costes

 Una bona moció, es tracta de demanar a la Demarcació de Costes la realització d'obres de manteniment i millora a la part del Passeig depenent de Costes ( a partir de la Gola cap a Alcúdia). A Costes hi ha doblers i el Passeig està molt degradat. 

11.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP  relativa a la creació dins la Policia Local d’una unitat de protecció del medi ambient i rural 

 Es tractaria de recuperar aquesta unitat que ha desaparegut, no era el regidor de policia a la comissió però en Juanjo Mir va assegurar que no era possible fer aquesta unitat sense augmentar el nombre de policies

12.- Propostes/Mocions d’urgència

 II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT


1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Dimecres manifestació a Palma.


 

Comentaris

Pepe

Gràcies

Pepe | 24/02/2010, 13:12

Moltes gràcies per la informació Joan. En aquest cas crec que el millor era el seu trasllat al museu de S. Carlos, ja demanarem a veure on el tenen.

joan maneta

monolit

joan maneta | 24/02/2010, 12:29

Ben segur, fa unes setmanes que no el veig i no se sap que han fet .

Pepe

Monolit.

Pepe | 23/02/2010, 17:37

Quina bona notícia Joan, estàs segur? Què han fet amb ell?
Si l'han llevat no han informat a ningú a l'Ajuntament, el divendres a la comissió al manco el batle no sabia res.

joan maneta

monolit?

joan maneta | 23/02/2010, 16:09

el monolit fa mes d'un mes que ja no hi es a la base

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb