URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El final del Patronat fantasma

Alternativa | 03 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Començam una sèrie d'articles sobre el Festival de Pollença i els debats sobre aquest tema al darrer ple. Es va aprovar per unanimitat la creació d'una comissió de treball per la constitució d'una fundació privada del sector públic local: Fundació del Festival Internacional de Música de Pollença.

 

Ja era hora que s’hagin decidit a moure un tema que feia temps que estava embussat. Era i és del tot insostenible mantenir un Patronat teòric quan fa temps que la seva  principal funció sembla que sigui simplement donar aparença legal a una il·legalitat majúscula. Il·legalitat que es fonamenta en amagar la major part de la informació comptable tant a l’interventor com als grups de l’oposició. Hem de recordar que el Patronat és l’únic organisme autònom d’aquest Ajuntament que no ha renovat els seus membres i Alternativa no té cap representant al mateix. Igualment el Patronat és l’únic organisme autònom que des de fa quatre anys no presenta els seus comptes a la Sindicatura de Comptes. Com han denunciat reiteradament tant l’anterior interventor com l’actual, el Patronat entre altres coses no disposa de NIF i per tant en el tràfic mercantil actua en nom de l' Ajuntament però els seus comptes fins el moment no han tingut  el control de l’interventor municipal a pesar de rebre important quantitats per part d’aquest municipi.

Pensam que per crear la Fundació és imprescindible fer l’auditoria interna que van rebutjar la resta de grups al ple. Segurament el Festival té un dèficit acumulat bastant important que podem deduir  de l'operació de tresoreria de 240.000 euros que té subscrita des de fa anys... Lògicament l'Ajuntament no pot crear una fundació amb un dèficit inicial i això voldria dir que s`hauria de dotar en el pressupost de 2010 o 2011 una partida per cobrir aquestes pèrdues acumulades, el que a la situació econòmica actual de l’Ajuntament sembla complicat.

Una Fundació té l'avantatge  de la desgravació fiscal que suposa per les aportacions privades però te la desavantage que dificulta el control tant de l'interventor com dels partits de l'oposició i això als temps actuals ha estat un desastre.

 

No sabem si una fundació és la millor forma per gestionar el Festival el que si sabem és que cal gestionar el mateix d’una altra manera, esperam que a aquesta comissió tots els portaveus dels grups polítics amb representació i els funcionaris podam  estudiar els pros i els contras de la constitució d'una fundació del festival i afrontar el 50 aniversari del Festival com es mereix i com sempre hem demanat des d’Alternativa cumplint la llei i amb la transparència que mereixen els nostres ciutadans que a la fi i al cap són els que paguen aquest Festival.

  

Comentaris

Tolo

pSOE

Tolo | 05/03/2010, 09:17

Pepe, tu quye en saps d'aquestes coses: En ferragut és del PSOE?

Pepe

Re: El final del Patronat fantasma

Pepe | 04/03/2010, 20:16

Pepin en aquest cas no m'he equivocat, aquest acte ha estat organitzat pel PSOE,si ara el voleu negar vosaltres mateixos.
Salva respecte a l'apoliticisme del CLUB és com la independència de alguns diaris, paraules que els fets demostren que són buides.

Garci

Re: El final del Patronat fantasma

Garci | 04/03/2010, 18:52

Si que ho és veritat Miquel.

Miquel Sánchez

Re: El final del Patronat fantasma

Miquel Sánchez | 04/03/2010, 18:28

Garci m'has tapat i t'has posat davant, es veritat això de ICP ???

Miquel Sánchez

Re: El final del Patronat fantasma

Miquel Sánchez | 04/03/2010, 18:26

Salva, veig molta gent amb el nirvis a cent per hora, de quin partit és el conseller, doncs ja està, és una confusió, no passa res.

Tot sigui això.

Garci

Re: El final del Patronat fantasma

Garci | 04/03/2010, 18:25

Salva. Tal vegada no t'ho creguis. Però a Iniciativa Ciutadana per Pollença li han negat el fer una taula rodona sobre medi ambient, urbanisme i destrucció del territori amb tots els partits pollencins convidats.

L'excusa era que això era un acte polític i allà no se'n podien fer.

Tant polític és aquest acte com la conferència d'avui.

salva

Club

salva | 04/03/2010, 17:51

El Club es una associació sense cap vinculació política Pepe, a veure si ens enteram.
Allà sempre hi han cabut tots els conferenciants seriosos independenment de la seva afiliació. Si no t'ho creus revisa les hemeroteques.

Pepón

Re: El final del Patronat fantasma

Pepón | 04/03/2010, 14:35

Pepin, ja sabia jo que el PSOE de Pollença no podia organitzar un acte amb un poquet de nivell, ha estat un gran error d'en Pepe creure això

Pepin

A PEPE

Pepin | 04/03/2010, 12:37

Crec que vas molt errat, perquè el psoe no ho ha anunciat com un acte seu que el Conseller manera vagi al club a fer una conferència. De totes maneres ho organitza el club, no el PSOE.
Hay que hablar con conocimiento de causa...
Pepe que eres muy listillo...

Alternativa per Pollença

Re: El final del Patronat fantasma

Alternativa per Pollença | 04/03/2010, 10:50

Hola Pere.

Dijous dia 4, a les 20h. al Club.
Títol: Canvi del model econòmic de les Illes Balears.
Per Carles Manera.

Ho pots veure a: www.psoepollensa.es/

Pere

Re: El final del Patronat fantasma

Pere | 04/03/2010, 10:45

Podeu dir el titol, lloc, dia i hora de la conferencia de'n C.Manera?

Joan C

Re: El final del Patronat fantasma

Joan C | 04/03/2010, 09:32

És molt trist que els màxims beneficiaris dels casos de corrupció siguin aquells que la varen provocar. Sobretot quan no els partits no s'han regenerat.
De totes formes no crec que ara per ara hihagi una altra solució que les eleccions anticipades. El PP i UM no farn res més que boicotetjar la acció de govern.

Joan C

Re: El final del Patronat fantasma

Joan C | 04/03/2010, 09:28

Quan vaig per el carrer i el meu ca fa una merda i jo recull amb una bossa per tirar-la al carrer sempre hi ha qui pensa - quin oi! -Son aquets que quan pasetjan el seu miran a una altra banda i la deixen al mitg.
Això podria ser un simil de l'oposició del PP, deixar que Alternativa faci la feina "bruta" mentres ells esperen tranquilament el desgast de l'equip de govern per les properes eleccions.
Jo faig contes seguir recollint les merdes del meu cus i Alternativa seguirà fent oposició com toca i exigint transparència.
Més decepcionant em sembla la posició del PSM amb aquest tema.

Pepe

Re: El final del Patronat fantasma

Pepe | 03/03/2010, 21:53

Pepin si puc aniré. Ha estat una mica sorprenent o no que el Club que no ha deixat el seu espai per fer un debat sobre la disciplina urbanística amb la participació de tots els partits polítics per ser "un tema polític" ara si que el sembli bé una conferència que ha estat anunciada com un acte del PSOE.

Pepe

Re: El final del Patronat fantasma

Pepe | 03/03/2010, 21:49

Gràcies Melomano comparteix el teu comentari. No em va estranyar la posició del batle (no ha canviat en dos anys) i tampoc la del PSOE com sempre a les ordres (curiós el canvi d'en Toni que en teoria era partidari d'una auditoria externa general ara no vol ni una interna del Festival). El que si es sorprenent és el vot del PP_UMP i el PSM que s'han conformat amb una promesa caducada ja.

pepin

CARLES MANERA

pepin | 03/03/2010, 21:00

Mañana viene carles Manera a dar una conferència. Supongo que alguién de alternativa irá no?

Garci

Re: El final del Patronat fantasma

Garci | 03/03/2010, 19:29

Gràcies pels ànims Melomano, per la nostra part no deixarem aquest tema. Per molt que el batlle s'hagi compromès a aclarir tots els comptes, encara no ho ha fet, i les seves promeses nosaltres no ens les creiem. Basta veure que aquesta mateixa promesa de dur la comptabilitat del Festival segons la llei la va fer ja al 2008. I ja som al 2010.

Melomano

Re: El final del Patronat fantasma

Melomano | 03/03/2010, 17:11

Lo del patronato era infumable, pero lo de crear una fundación ... Uf con todo lo que está saliendo a la luz este tipo de organizaciones son un pozo de corrupción, no os fiéis.

Seguir insistiendo en el tema de las cuentas del Festival que todos los demás quieran tapar el tema quiere decir que vais por buen camino.

Animo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb