URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Torna la caverna

Alternativa | 04 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Text de na Toñi, dibuix original d'en Miquel Trias

El PP està afilant els seus ganivets. De fet, si no hagués estat per la sobtada dimissió de na Maria Antònia Munar, ara mateix ja estarien en marxa totes les mocions de confiança, censura o el que fes falta per descavalcar del poder el pacte PSOE-Bloc a totes les institucions. Curiosament, el fi de la munarquia absoluta ha fet que la dreta fes una passa enrera, temorosa que pactar ara amb UM els suposi una associació d’idees immediata amb la corrupció, per si a qualcú li quedaven dubtes. És probable que des de Madrid hagin aturat totes les iniciatives que s’estaven duent a terme que suposassin un pacte (de fet o no) amb el partit que s’ha fet el haraquiri ell mateix, en acusar-se els seus dirigents uns als altres com les rates que fugen del vaixell quan s’enfonsa.

En tot cas, només sembla qüestió de temps que en Jaume Font, en Tito Fiol, en Rodríguez, en Delgado i na Cirer es tornin fer amb el poder a les Illes. Faria riure si no fes plorar: tornarem estar en mans  d’un govern de presumptes, un govern amb una ombra ben allargada, la d’en Matas, la dels escàndols del palacete, del Palma Arena, del Metro, de les capses de cola-cao enterrades, del cas funerària, dels servidors públics que es gastaven els doblers de tots en prostíbuls (aquí o a Rússia), dels que feien votar els morts, dels que signaven documents sense saber què feien o d’aquells a qui se’ls falsificava la firma i no ho denunciaven. Tota aquesta gent, enlloc de tornar estar a primera fila política, hauria de demanar disculpes i amagar-se al forat més profund que trobassin.

És més que probable que tots aquests individus ens torni governar, per la via de la moció de censura (tant prest com UM es refundi i els mateixos cans en posin collars nous) o per la via de la majoria absoluta, si es convoquen noves eleccions. És ben trist, però no només tornarà la dreta: tornarà la caverna i, com a l’edat de pedra, ens governaran a cops ultraliberals i tornaran espoliar les arques públiques, amb aquestes maneres feixistes que exhibeixen tan sovint, perquè ells creuen que el poder els hi pertany, i que quan governa qualcú que no és la dreta ho fa de forma il·legítima.

L’esperança que ens pot quedar és que, com a la caverna quan l’home no era del tot civilitzat, tots aquests personatges s’acabin barallant entre sí i, si s’arriben a fer sang de veres, resultin tots ferits de gravetat i s’hagin de retirar per a sempre més.

 Ja ho val, entre corruptes, inútils i absoluts, meam si per la via de la moció de censura tornarà la caverna!!!! Déu sant del cel ens n'alliberi.

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Torna la caverna

Alternativa per Pollença | 04/03/2010, 20:31

Al DdB.
Més de mil persones han format aquesta tarda una doble cadena humana al voltant de les principals institucions públiques de les Illes Balears (Parlament, Consell i Cort) per exigir la regeneració de la vida democràtica a l'arxipèlag arran dels nombrosos casos de corrupció que investiguen els tribunals. La protesta, que ha estat pacífica, ha estat convocada per la "Plataforma contra la corrupció", de la qual formen part unes 120 entitats cíviques de les Balears, com l'STEI-i, l'Obra Cultura Balear, el Lobby de Dones i el moviment veïnal. Aquest és el primer dels actes que celebraran en els propers mesos. A l'inici de la protesta s'ha llegit un manifest de denúncia.

Miquel Sánchez

Re: Torna la caverna

Miquel Sánchez | 04/03/2010, 17:34

Pegant a un altre costat, des de que va sortir a la premsa la sentència de les expropiacions de les zones verdes, hi ha missers que per telèfon ofereixen els seus serveis a altres afectats, hi ha que veure com fa moure la gent les putes doblers

Toñi

Re: Torna la caverna

Toñi | 04/03/2010, 12:39

Turgut, jo també crec que UPyD serà el gran benefiat a les properes eleccions, efectivament recollint vots del PP per la dreta. Ells van de centristes, però tot d'una que es grata una mica els surten uns modes totalitaristes que fan por. El "lapsus linguae" de na Rosa Díez de l'altre dia només és una petita demostració del que pensa: rebuig total a tot el que sigui diferent.

Així i tot, una no deixa d'anyorar projectes com la fallita operació Roca. Si el meu pensament fos nacionalista de centre-dreta ara em sentiria molt orfa.

turgut

Re: Torna la caverna

turgut | 04/03/2010, 12:30

Volia dir respecte el segon PARAGRAF!

turgut

Re: Torna la caverna

turgut | 04/03/2010, 12:30

Toñi, esteim totalment d'acord.
Respecte el segon, pot ser el que acaba sortint es una opció però per l'altra cantó, que aglutini el votant mes radical. ¿UPyD?.... no ho se,...

Pepe

Re: Torna la caverna

Pepe | 04/03/2010, 12:19

La renovació d'UM i PP només pot venir per les urnes. Comprenc que no t'agradi el dibuix i l'article, Turgut, però crec que la situació actual és extraordinària. La successió de presumptes casos de corrupció ha estat impressionant i les declaracions d'alguns imputats han mostrat un panorama desolador del que va ser l'anterior legislatura.
Gent com Rodríguez impulsor i protector d'Hidalgo a Andratx no podem encapçalar cap moviment de regeneració seriós. Uns dies només han salvat al PP de seguir les directrius de Rodriguez i fer una moció de censura amb Nadal...
Crec que al 2011 molt de votants conservadors haurien de cercar unes altres opcions per forçar una verdadera regeneració dels partits.

Toñi

Fe de erratas

Toñi | 04/03/2010, 11:09

Perdó: la darrera frase del primera paràgraf hauria de comenár "Sé que al mateix partit hi ha gent que..."

Toñi

La caverna

Toñi | 04/03/2010, 11:07

Pensava que a l'article queda clar que el que em fa por és que torni la facció més dura del PP. Fins i tot al partit de la dreta hi ha gent més moderada, que no és presumpta de res més que de tenir un gust pèsim per triar opció política, i que hauria de donar una passa endavant per deixar a un recó tota aquesta vella guàrdia, com a mínim sospitosa de connivència. Sé que al mateix partit no està d'acord amb el que suposen en Rodríguez i en Delgado, però no es mouen, per por de no sortir a la foto.

Respecte a eliminar els partits d'enmig, res més enfora de la meva intenció. És més, m'agradaria que hi hagués una opció de centre-dreta que llevàs molt del vot moderat del PP, però ara per ara no pot ser UM de cap manera.

Joan C

Re: Torna la caverna

Joan C | 04/03/2010, 09:34

Perdó- l'anterior comentari el volia posar a l'espai de l'article de na Toñi.

Garci

Re: Torna la caverna

Garci | 04/03/2010, 08:49

Tranquil Turgut, sabem de les teves bones intencions...

Eliminar el PP de les institucions era un propòsit electoral tant del PSOE com del BLOC. I gràcies a això s'han destapat molts casos de corrupció.

Fa por que la gent imputada agafi o tengui poder. I el PP en té molta de gent imputada que n'agafaria. Però per la meva part, si això ho fes el PSOE o UM o un altre, tampoc m'agradaria...

El que no pot pretendre el PP és donar lliçons amb tot el merder que ha creat. Pots dir que no és el partit i son les persones, però el partit encara les manté a aquestes persones i els donaria poder. Així que crec que el PP, com a partit, és un partit corrupte.

Joan

Corrupcio? Quina corrupció?

Joan | 04/03/2010, 08:48

AQUESTA....

feis clic al link i veureu:
ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_casos_de_corrupci%C3%B3_a_les_Illes_Balears

turgut

Re: Torna la caverna

turgut | 04/03/2010, 08:38

Hola Garci,
tens rao m'ha sortit una mica dur el comentari, volia fer-ho de forma sarcastica, però l'he escrit massa rapid. Es vere, hem d'eliminar la corrupció i els corruptes, pero no crec que sigui bona idea fer-ho a costa d'eliminar els partits d'enmig. Ja es va intentar fer eliminant el PP de les institucions i mira com ha acabat. Deman disculpes pel comentari, no volia ofendre,...

Garci

Re: Torna la caverna

Garci | 04/03/2010, 08:36

Turgut, no entenc el teu comentari.

Crec que l'article tracta un tema prou preocupant: que el PP, amb les seves files plenes de pressumptes corruptes i de corruptes condemnats pretén agafar el poder. I això és preocupant.

Na Toñi crec que no parla ni de dictadura ni de democràcia, només de por a la caverna que se'ns tirarà al damunt. I por que comparteixo degut a les males experiències del passat.

turgut

Re: Torna la caverna

turgut | 04/03/2010, 08:27

Val, podem fer això idò, quan surtin els que t'agradin: democracia pal pueblo. Quan surten els que no t'agraden, imposam dictadura, que és molt millor.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb