URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Gent que estimau Mallorca, vius a l’hora de votar

Alternativa | 10 Març, 2010 07:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

El nostre company d'Artà Mariano Moragues ens ha tornat a regalar un article per a reflexionar-hi. Ja sabeu que si voleu col·laborar, escriure o fer alguna queixa ho podeu fer a alternativaperpollenca@gmail.com

 

No vols tassa, ala idò, tassa i mitja: Podrien tornar a aplegar-se, per seguir amb les mateixes, aquells que s’han omplert les butxaques amb un caramuller de robatoris  buidant les teves i les meves; aquells que, a més a més, ja s’havien encarregat de carregar-se el territori, de maltractar la nostra cultura i la nostra llengua. Escalivarem els mallorquins o ens farem còmplices, deixant que ens caguin altra pic dins la ferrada?

 

Deixant en banda la catefa de lladres del PP per ara identificats, no s’entén com pot anar plegat un Josep Melià que creiem honest i es diu nacionalista, defensor de la nostra llengua, l’autogovern i el territori, amb els Rodríguez, Bauzà, Delgado, Gijón, Rajoy Aguirre, Camps, Aznar i companyia, tots ells, ultraliberals i radicals nacionalistes espanyols. O encara hi ha qualcú que creu que si s’apleguen serà per servir millor als ciutadans, defensar la nostra terra i cultura? Ha de ser molt curt de gambals qui cregui que aquest matrimoni “contra natura” pot ser bo per la nostra comunitat. Si s’apleguen, oli mos hi ha caigut i tapau  el cap a Josep Melià, que ha repetit per pa i per sal: “La renovació d’UM, no només és de persones, sinó també d’idees i pràctiques polítiques”.

 

Si la renovació d’UM és de persones és precís que faci una bona escurada dins el partit, començant pels cappares Munar i Nadal, encara que sia dolorós i ja hagin dit que es retiren de la política.

 

Si la renovació és d’idees i no vol anar de rota batuda no pot pactar amb aquest PP d’avui que va a contrapèl de l’essència d’UM.

 

I si la renovació és de pràctiques polítiques, que sigui coherent amb el seu ideari; que parli clar i llampant, sense comèdies estratègiques, ni pasterejar mastegant fesols; que si està a l’oposició, no sigui contra tot el que plantegi l’adversari polític per principi i si està al poder aculli aquelles iniciatives positives, venguin de qui venguin; que no faci clientelisme oferint feina a l’administració o empreses públiques, perquè del clientelisme al negoci brut només hi ha una passa; que sigui implacable amb els corruptes.

 

Sé que tot això és demanar molt, però crec que és bastant elemental. Dur endavant això no sols seria una vertadera renovació d’UM, sinó també una nova i necessària manera de fer política a Mallorca. Faria un gran favor a les Illes i rentaria la cara a UM i a la desprestigiada política.

 

Territorio Vergara.

 

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Gent que estimau Mallorca, vius a l’hora de votar

Miquel Sánchez | 29/03/2010, 09:05

El tema de les palemeres no ho emtenc de cap de les maneres, les instruccions d'en Toni March (tècnic de l'Ajuntament) són clares, tallat i a cremar a Son Reus.

Pepe

Re: Gent que estimau Mallorca, vius a l’hora de votar

Pepe | 29/03/2010, 08:39

Idoi bona aportació, totalment d'acord aquest tema l'hem denunciat en nombroses ocasions. Necessitam un exèrcit de fiscals amb mitjans per investigar tot el que s'ha robat i aconseguir que es torni.

Pepe

Re: Gent que estimau Mallorca, vius a l’hora de votar

Pepe | 29/03/2010, 08:34

Bon dia Maurici , gràcies per la informació.Al tema del becut vermell no és la primera vegada que l'Ajuntament no compleix les normes de la Conselleria d'Agricultura. Hem de recordar que l'empresa que fa el manteniment de la jardineria del Port no té cap tipus de contracte i que és d'un familiar del regidor responsable.

I tampoc és la primera vegada que a aquests solars fan el que volen sense complir normatives ni res.
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/48176

JRV

Idoi

JRV | 28/03/2010, 20:29

M'alegra, IDOI, que haguis tret la questió de les desssaladores, entre altres coses, perque fa anys que soc conscient que la necessitat de la utilització de l'aigua, lligada a la especualació urbanistica i a la explotació privada d'aquesta necessitat, dona molts beneficis inconfessables, i els de les tres dessaladores innecessaries, n'es un.

idoi

Dasaladores peperes

idoi | 28/03/2010, 16:42

Es una vergüenza la cantidad de imputados que tenemos en Baleares, sin embargo, creo que aún no los han imputado por todo los delitos que han cometido. No debemos olvidar cuando Jaume Matas era ministro de Medio ambiente, adjudico en el último momento, tres dessaladoras para Baleares, una para Andratx, otra para por Alcudia y otra para Ibiza. Con un presupuesto de casi 200.000.000 de euros. Manifestando que debían aprovechar el momento, porque nos las regalaban desde de Madrid.

Como consecuencia de esta gestión, cuando Jaume Font sustituyó a Margalida Roselló cambió el proyecto de la prolongación de la arteria desde Llubí hasta Pollensa, que solucionaba los problemas de agua a toda la zona, a tan solo unos cuatro meses de su finalización, con solo un presupuesto de unos 7.000.000 de euros.

Pues bien, al hacerse cargo de Medi Ambient Jaume Font, cambió y desvió la tubería directamente hacía Alcudia, para justificar esta la dessaladora, con un presupuesto adicional de 63.000.000 de euros.

Jaume Matas decía que pagaban desde de Madrid, pero lo que no decía es que ahora por ejemplo desde el Govern Balear, se tendrían que abonar unos 3.900.000 euros anuales por la de Andratx por un plazo de 15 años, aparte el desorbitante gasto energético y de mantenimiento. Los pagos anuales por la de Alcudia aún serán superiores ya que es de mayor capacidad, se espera que rondarán los 5.500.000 de euros anuales, aunque de momento solo esta en periodo de pruebas, por eso, aún no se sabe el precio exacto de las cuotas de financiación.

Y ahora se da la paradoja, que como consecuencia del aprovechamiento del agua de sa Costera, que ya estaba en marcha cuando se aprobaron las dessaladoras, sobra agua, que incluso la antigua dessaladora de Palma esta parada, y el agua de sa Costera en estos momentos se vierte al mar. Pero los que no están parados son los plazos que van venciendo y los gastos de mantenimiento que es multimillonario, esta es una de las peores herencias que nos ha dejado Jaume Matas desde de Madrid, con la complicidad de Jaume Font ex conseller de Medi Ambient. Vistos estos antecedentes, aquí es donde también tendrían que indagar los fiscales, para averiguar el montante de comisiones y quien las cobró. Com va dir el el Rei en Jaume, Vargonya cavallers vargonya.

Maurici Espinar

Ecologia

Maurici Espinar | 28/03/2010, 16:33

Pareix que l'Ajuntament de Pollença se passa pel forro lo de la destrucció de palmeres afectades del becut vermell com dicta la Conselleria d'Agricultura que s'han de incinerar o enterrar a més de 2 mts.: Al camp de Llenaira, vora la parcel.la on tenen els materials de les plages, hi podem veure una dotzena de palmeres tallades, de les evidentement afectades per l'escarabat, sense cremar ni enterrar de manera que els insectes o les larves se poden escampar i afectar altres palmeres.
O sigui: feis el que jo dic i jo faré el que vulgui....
Increïble i depriment de veure quin ajuntament tenim.

Joan Ramon

Ip

Joan Ramon | 10/03/2010, 21:20

No crec que tengui res a veuré amb tirar pots de pintura, tot són maneres d'enfocar les coses però.

De fet estas fet un valent,
enhorabona.

t

Ip

t | 10/03/2010, 20:44

Ai, ! Caipà enciam!

Joan Ramon

Militants

Joan Ramon | 10/03/2010, 19:42

Realment, veig que alguns militants de base, en aquest cas d'UM demostren més seny que els seus dirigents.
Altres ciutadans com Toni-Pep-IP prefereixen intentar atacar l'oposició des de l'anonimat, pel simple fet que un regidor de l'oposicío hagi patit l'atac d'alguns personatges covards.
El món al reves pel que veig,
Salut i branca.

Alternativa per Pollença

Demanar disculpes

Alternativa per Pollença | 10/03/2010, 18:27

El que cal a UM són més reaccions com aquesta de Joan A. Coll i menys victimisme.

Publicat a Mallorca Confidencial:

Disculpes

Sóc militant d´UM i membre del seu consell polític, i escric això a títol estrictament personal. Les declaracions de Miquel Nadal d´avui i la dimissió de Maria Antònia Munar són fets enormement traumàtics, per molt que no hi hagi encara sentència judicial.

Tota la gent que de bona fe durant anys ha fet feina pel partit i li ha donat suport de manera honesta, no es mereix aquest espectacle, ni descobrir funcionaments del partit més que qüestionables, molt més enllà de les imputacions personals de distint tipus i a diferents nivells pendents de sentències absolutòries o condemnatòries. A tota aquesta bona gent se li han de demanar disculpes.

El projecte d´un partit nacionalista, honest, articulat des de la centralitat política, amb vocació integradora, majoritària, i de govern, capacitat per gestionar eficaçment i transparent, i capaç de modular les polítiques extremes i tot sovint contràries als interessos del propi país per part dels dos grans partits estatals, tampoc es mereix de cap de les maneres que s´hagi utilitzat el partit que per a molts havia de canalitzar aquesta legítima aspiració, de manera tan obscena i amb finalitats tan espúries. Tots els que hi hem invertit temps, energies i esperances mereixem disculpes.

I tota la ciutadania mereix disculpes. Perquè la democràcia no és això. I perquè s´ha emprat el nom de Mallorca de manera bastarda.

Sería la consumació de l´estafa i de la injustícia que un projecte ideològic tan noble (i tan necessari!) com l´esmentat quedàs en no-res, sepultat per aquesta llosa d´ignomínia i de vergonya.

Joan A. Coll

Pepe

Re: Gent que estimau Mallorca, vius a l’hora de votar

Pepe | 10/03/2010, 18:25

Avui he llegit que UM ha encarregat a una consultar catalana un estudi sobre la conveniència o no de canviar les seves sigles. Crec que els seria més profitós llegir articles com el teu.

Veig molt complicat que la gent que fins ara ha format part de l'executiva d'UM puguin canviar d'un dia per altre la seva manera clientelar de fer política per què és la que han fet sempre i la consideren normal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb