URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Beques, servei platges, cultura, servei en núvol...

Alternativa | 13 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 Feia temps que no publicam cap acta de les Juntes de Govern, us demanam disculpes i procurarem recuperar les actes que no hem pujat. De moment teniu l'acta del 2 de febrer del 2010 en pdf.

Aquest són el temes més importants de la Junta

 

A aquesta Junta el més interessant va ser l’aprovació de les bases i de la convocatòria pública per la concessió de  beques , 2.000 euros,per transport escolar per als alumnes de Batxillerat i Formació Professional del curs 2009-2010. Atès que no totes les modalitats de batxillerat i formació professional  es poden estudiar en Pollença

 

 

També es interessant que a partir una reclamació presentada per un usuari contra el servei de platges de la Cala Sant Vicenç a la Direcció General de Consum del Govern de les Illes Balears s’han decidit canvis:

 

1r.- Procedir a la modificació del tiquet dels serveis de platges de forma que en el seu anvers s’incloguin preu, horari i condicions del servei.

2n.- Proporcionar fulls de reclamació estandaritzats als tercers autoritzats per a l’explotació del servei de les platges del terme municipal de Pollença i requerir-los per a la disposició dels mateixos en les esmentades explotacions.

3r.- Donar trasllat d’aquest acord als tercers autoritzats per a l’explotació del servei de les platges del terme municipal de Pollença,  a l’àrea de Medi Ambient i a la Direcció General de Consum del Govern de les Illes Balears, als efectes oportuns.

 

Realment resulta sorprenent que a un municipi que viu del turisme hagués aquestes deficiències al servei de platges. Altre dia parlarem dels problemes amb l’Associació de Veïns del Port i la seva gestió de les platges.

 

Igualment va a ser a aquesta Junta on es va aprovar, la proposta del conveni de col·laboració amb el Consell de per al desenvolupament de Cultura en Xarxa (xarxa d’activitats culturals a Mallorca). Es pretén la col·laboració per dur a terme en el municipi activitats culturals programades pel Consell de Mallorca; la creació d’una comissió mixta de seguiment de la programació i de les activitats; el manteniment del cens d’espais culturals; la programació de cursos de formació per part de la Direcció Insular de Cultura per als tècnics de cultura municipals i la posada a l’abast de l’Ajuntament de Pollença el centre de recursos de materials tècnics adients per a la realització de les activitats culturals.

 Es va aprovar el sistema cloud computing, instal·lant un servidor centralitzat en el Consorci d’Informàtica Local de Mallorca que realitzaria els següents serveis: instal·lació i actualització del programari ABSIS; manteniment dels servidors físics (control de disponibilitat i reparació, canvi i modificació de la maquinària del servidor); còpies de seguretat i administració del programari del servidor, essent la despesa inicial plurianual del sistema d’un màxim de 35.000 € en tres anualitats (2010-2012). Una modernització dels sistemes d’informació de l’Ajuntament de Pollença que ha de proporcionar una major qualitat del servei i una menor despesa econòmica.

 Una explicació del cloud computing o servei en núvol

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Preocupant censura

Alternativa per Pollença | 17/03/2010, 09:15

A l'enllaç final teniu l'article amb enllaços per ampliar la notícia.

por Pascual Serrano —

Tan preocupados están políticos de derecha y medios con la libertad de expresión en Venezuela que no están viendo lo que sucede en España. Basta echar una mirada a lo que llevamos de mes. En Valencia, la Diputación, gobernada por el PP, censuró el cinco de marzo una exposición de fotoperiodismo (El País, 6-3-2010) inaugurada el día anterior porque en ella aparecían fotografías relacionadas con el denominado caso Gürtel., una trama de corrupción protagonizada por el Partido Popular. Se trataba de una exposición organizada por la Unió de Periodistes Valencians que resume en 91 fotografías el año 2009 y que se exhibe desde hace tres años en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim), dependiente de la Diputación de Valencia. El presidente de la asociación, Joaquim Clemente, declaró que la pareció “un burdo acto de censura intolerable en una sociedad democrática".

Mientras tanto, en Cataluña (PSOE, ERC e ICV), la televisión autonómica TV3 decidió no emitir el reportaje "Monarquía o República" (El Triangle, 12-3-2010) que tenía programado para el mes pasado. Entre los entrevistados figuraban el diputado de ERC al Congreso Joan Tardá, el eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras, el dirigente del PNV Iñaki Anasagasti, Antonio Romero responsable de la Red de Municipios por la TerceraRepublica, el periodista Luis María Ansón, Sabino Fernández Campo o Santiago Espot, líder de Força Catalunya. Según parece, en el documental se daban detalles nuevos sobre la Operación Armada y el 23-F.

Y todavía más. El Ministerio de Medio Ambiente censuró la emisión de un documental para TVE (El País, 15-3-2010) que encargó la entonces ministra Cristina Narbona en 2006 sobre la destrucción del litoral y que fue financiado con 1.292.874 euros de dinero público. El Gobierno exige retirar dos minutos de vídeo en el que abordan la corrupción urbanística en la costa española. El responsable de la serie, el catedrático de Costas de Granada Miguel Ángel Losada, se niega a retirar ese fragmento: "Desgraciadamente, la corrupción es parte de nuestra historia. Esto es una censura como la de las fotos de la Diputación de Valencia".

Los ataques a la libertad de expresión también se materializan en represalias. El Ayuntamiento de Torrevieja, del Partido Popular, ha suspendido un concierto de Miguel Bosé (El Mundo, 12-3-2010) debido a las declaraciones del cantante en las que criticó la censura de la exposición fotográfica en Valencia.

Un balance inquietante que no parece que provoque mayores indignaciones entre los partidos políticos mayoritarios porque, como se aprecia, todos ellos practican la censura. h ttp://www.pascualserrano.net/noticias/censura-en-espana

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb