URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció per un pacte contra la corrupció.

Alternativa | 12 Març, 2010 07:00

Vivim temps convulsos, temps en que les sospites i les acusacions al carrer son constants, clares i directes. La Corrupció és un fet. Els polítics i la política sofreixen un grau de desprestigi brutal. No només s'ha de ser net en l'acció política, sinó també en les formes. "Tots els polítics son iguals" diuen pel carrer. I no se'ls pot culpar de res als que ho pregonen, els fets demostren que son molts els que entren en política per enriquir-se, tenir afany de protagonisme o simplement guanyar un estatus i obtenir un servilisme fals que els dura tant com el seu càrrec públic.

La "política", el joc democrátic, lluny de ser perfecte o de "ser el millor dels sistemes", cosa que no està gens demostrada i que també pot dependre del model de democràcia i de participació, s'ha encuidat, i molt, de negar el control per part dels ciutadans, de que aquests participin un cop cada cuatre anys fincant una papereta a una urna. Sistema curiós que consisteix en delegar en unes persones que no coneixes tot el poder per a què et governin i facin el que vulguin sense ningú hi pugui prendre mesures concretes, ràpides i segures. Unes persones que no passen comptes més que de la seva acció pública i visible a cada elecció, però de les que no en coneixem la seva tasca interna, si s'han enriquit o si han beneficiat algú fins que algú no denuncia fets d'aquest estil al jutjat, cosa que passa molt pocs pics.

Com que a Pollença sempre s'han negat a donar més transparència i a permetre la participació dels ciutadans en la política (son molts els exemples que podríem posar de mocions, precs i preguntes que hem fet demanat avançar en aquesta direcció). L'únic que ens queda és impulsar un pacte contra la corrupció en forma de moció, per impulsar l'establiment de criteris generals, comumment acceptats, que permetin actuar amb determinació contra qualsevol cas de corrupció vengui d'on vengui i el protagonitzi qui el protagonitzi. Així com, per preservar la credibilitat de les institucions, no s'ha d'esperar al dictamen judicial per a prendre mesures polítiques.

Per això proposarem en el següent ple que els partits que formen part del ple municipal es comprometin a donar de baixa de manera cautelar dels grups municipals i dels seus partits a qualsevol regidor inculpat per part de fiscalia, un jutge o magistrat en delictes relacionats amb la corrupció, prevaricació amb finalitats de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, malversació i apropiació de cabdals públics i suborn, racisme, xenofòbia o violència de gènere. Aquesta dimissió de caràcter "cautelar" no implica reconeixement de cap tipus de responsabilitat:  té com a objectiu establir un "cordó sanitari" entre la política i la peripècia judicial de la persona interessada.

I per altre banda també demanarem la realització d’un codi ètic d'actuació política que contempli compromisos pel que fa a la investigació i assumpció de responsabilitats polítiques; així com el disseny de mesures institucionals locals per a la prevenció i detecció d'aquest tipus de pràctiques de gestió de recursos públics de forma irregular".

A todos los cerditos les gusta la corrupción de Rock & Press, molt recomenable.

 


 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Moció per un pacte contra la corrupció.

Alternativa per Pollença | 17/03/2010, 16:59

A Hollywood quasi segur que no, a la presó és possible.

A IB digital.net:

La Fiscalia ha demanat presó eludible sota una fiança de 450.000 euros per a Maria Antònia Munar i la retirada del seu passaport, un cop finalitzada la declaració per la seva presumpta implicació en el cas Maquillatge. El fiscal anticorrupció, Juan Carrau, també ha sol·licitat una fiança civil de 2,6 milions d'euros per a l'expresidenta del Parlament balear, per la seva possible responsabilitat en els danys comesos entorn als fets investigats. L'imputa els delictes de negociacions prohibides, malversació de cabals públics, falsedat documental, prevaricació, suborn i un delicte electoral. El jutge instructor, Juan Ignacio Lope Sola, haurà de decidir sobre la presa de mesures cautelars contra ella. Segons ha explicat el seu misser, Gabriel Garcies, el jutge l'ha emplaçat a les nou del vespre per comuncar-li la seva decisió...

Alternativa per Pollença

Re: Moció per un pacte contra la corrupció.

Alternativa per Pollença | 17/03/2010, 12:17

LA PLATAFORMA CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA convoca dissabte una manifestació amb el lema:
CONTRA LA CORRUPCIÓ: PARTICIPACIÓ CIUTADANA

A les 18h a la Plaça d'Espanya (Palma)

No hi faltis i fes-ne per favor la màxima difusió.

Albert L.

PIP PIP PIP!!!!

Albert L. | 16/03/2010, 22:21

Ja és ben hora que la fiscalia investgi alguna petita premsa local capaç de facturar més de 600.000 € anuals, la majoria en publicitat d'alguna area de govern implicada en coses no ben netes.

turgut

Re: Moció per un pacte contra la corrupció.

turgut | 16/03/2010, 09:17

PiP, PiiiiiiiP,... Pip, Piiiiiiiip,... servicios periodisticos de Pollença ponganse los cinturones!

Alternativa per Pollença

Re: Moció per un pacte contra la corrupció.

Alternativa per Pollença | 16/03/2010, 07:21

Sebastià Verd al DdM

La de ayer, fue la segunda fase de la operación voltor, que no sólo pone en evidencia el modo de operar de UM sino, sobre todo, la falta de control de las empresas públicas y, de un modo particular, las relaciones entre el poder y determinados medios de comunicación.
No es la primera vez que la Fiscalía saca a la luz la contratación a dedo por las administraciones públicas de determinados servicios periodísticos o la compra mediante subvenciones millonarias de fidelidades o apoyos mediáticos

Alternativa per Pollença

Re: Moció per un pacte contra la corrupció.

Alternativa per Pollença | 12/03/2010, 17:30

Matías Valles
Antich, fumador pasivo de UM
... UM sólo ingresará en la decencia cuando haya explorado cualquier otra alternativa. Los socialistas se contaminan en aras de un bien superior, adelantarse al PP en el cortejo del eterno parásito...

per llegir sencer:
h ttp://www.diariodemallorca.es/opinion/2010/03/12/antich-fumador-pasivo-um/552654.html

Alternativa per Pollença

Re: Moció per un pacte contra la corrupció.

Alternativa per Pollença | 12/03/2010, 12:24

Avui presentació del llibre

Margalida Comas Camps (1892-1972), científica i pedagoga,que tendrà lloc el 12 de març de 2009 a les 20'30 hores,al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya de Pollença.

Intervindran: la Dra. María Ángeles Delgado Martínez editora del llibrei la Dra. Maria Lluïsa Penelas, prologuista de l'obra.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb