URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LX). Cova del Pont.

Alternativa | 14 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

La cova del Pont és una d’un conjunt que podem trobar al terme de Manacor. L’entrada és per un enfonsament que deixà a la cavitat amb un forat arrodonit d’uns catorze metres de diàmetre. D’un dels costats parteix cap a dins la cova un caminet antic, quan ja hem baixat un bocí i ens giram per amunt, entenem perquè se diu del pont. Ningú hagués pensat  trobar un pont dins una cova.   

Aquesta cova és coneguda de molt antic, suposadament els pobles primitius la feren servir però també s’han trobat grafits que podrien ser de 1614. Un dels caminets que duen fins a la part baixa pareix haver estat construït per anar a cercar aigua. Ara l’aigua és salabrosa però és de suposar que abans del bum turístic i immobiliari el nivell freàtic estava més amunt i segur que hi havia una bona capa d’aigua dolça que a l’estiu mantenia la frescor i apagava la set de les persones que habitaven i treballaven a la zona i del bestiar.

Al setembre de 1897 s’organitzaren una exposició agrícola i les fires de Manacor, en aquests actes se volia promocionar les visites a les coves dels voltants, la del Pont, la del Pirata i altres. Per això s’havien condicionat amb passadissos, escalons, baranes, seients i algun tancament mal d’entendre.

A finals dels anys noranta, uns espeleo-bussejadors anglesos trobaren la unió subaquàtica entre la cova del Pont i la cova del Pirata. Així pareix quedar clar que abans de l’enfonsament del sòtil i algunes parets, la cova era tota una, a pesar  que ara la part terrestre hagi quedat dividida en dues.

                                                                                                                                                                                                                                                                            A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Calli o el pagarà car, el cas de Son Bosc

Alternativa per Pollença | 17/03/2010, 12:35

Calli o el pagarà car, el cas de Son Bosc

Qualsevol iniciativa que provingui del sector hoteler és bona i, si vostè s'atreveix a qüestionar-ho, ho pagarà car, per molts d'arguments que tingui. És més, no sols el renyaran els hotelers, també el Govern i els ciutadans confosos per l'arròs brut i la porcella abundants. Abans ells, els hotelers, eren els "creadors de riquesa" i els havíem d'estar agraïts, ara estam en crisi i és per culpa nostra, de tots, de vostè i jo. Cap exemple millor que la construcció del camp de golf de Son Bosc, aferrat al Parc Natural de l'Albufera de Mallorca. No s'atreveixi a argumentar en contra o ho pagarà car. Motius:

1) Va formar part del Parc Natural per ser una de les zones amb més riquesa natural de Mallorca, però el 2004 el Govern del PP ho va desprotegir per fer-hi el golf. En el ple que en va donar la llicència insultaren fermament els qui es manifestaren en contra.

2) Multitud d'estudis científics, experts internacionals, organitzacions... van alertar que calia protegir Son Bosc. El nou Pacte de progrés va facilitar-ne el camí, per les ganes d'UM i la tolerància del (no hem vist res) PSOE. El Bloc tot sol demanant protecció. Científics i ecologistes van ser titllats de mentiders, com fa 40 anys. A la foguera!

3) Aquests espais atreuen cada any milers de turistes dels bons (respectuosos, nets i amb peles), però els hotelers volen canviar un espai únic pel golf núm. 25 a l'Illa. Que no havíem de desestacionalitzar i diversificar?

4) Un de cada 3 jubilats anglesos és ornitòleg o afeccionat a la natura i cerca llocs i espècies com les de Son Bosc. La RSPB té prop d'un milió i mig de socis, però ni el món hoteler ni cap estudi milionari del govern no ho veu i, si ho veu, és igual, més golf!

5) El president de l'Associació de camps de golf és entrevistat i diu que els camps ja no són rendibles, tenen menys clients que abans i que no calen més camps. Un responsable de TUI va dir el mateix. És igual. No fan cas ni als golfistes.

6) Diario de Mallorca destapa que el batle (Jaume Perelló, UM) té accions d'una promotora que alhora forma part de la mateixa promotora que obté la llicència per fer el golf. Res, un escàndol (21 de desembre, 2008), el batlle va dir que "a Muro tots som socis d'alguna cosa".

7) Tots els tècnics de les diferents administracions que han elaborat informes contraris al golf han estat rellevats, cessats, renyats o han dimitit.

8) El PSOE de Muro havia d'obtenir la batlia de Muro 2 anys, però, com que voten contra el golf, el batlle els treu i es posa a governar amb el PP. Ala, i no passa res, eh president Antich? El que ha hagut de suportar aquesta gent per ser valents només ho saben ells.

9) Es paralitzen les obres fa 3 setmanes, però només a una part de Son Bosc. Ara mateix ho estan arrasant les màquines. Antich va dir en el discurs d'investidura que no s'havia de consumir "ni un pam més. Que bo.
No hem de demonitzar el turisme, i no ho feim, però no ens donen arguments per no fer-ho amb bona part dels hotelers, al contrari. Però vostè calli, que encara perdrà la feina. Que no en té? Idò calli també.

JAUME ADROVER OLIVER. Portocolom.

Alternativa per Pollença

Ib digital

Alternativa per Pollença | 15/03/2010, 15:49

L'empresari del sector audiovisual i immobiliari Jacinto Farrús i l'exconseller de Turisme Francesc Buils han estat detinguts avui matí en el marc de l'operació Voltor juntament amb dues persones més, Gabriel R. M. i Juan E. P., que podrien ser treballadors o responsables de l'empresa d'informàtica Minser, també investigada. En aquests moments s'està escorcollant la seu de les empreses de Farrús al Parc Bit, concretament a l'edifici Lleret. Tots els detinguts són ja a les dependències policials.

L'acusació és de malversació de fons públics i frau i l'investigació continua oberta. A més, el cas està sota secret de sumari.

Jacinto Farrús és el propietari de Canal 4 i de SBT, l'empresa que té la concessió dels serveis informatius d'IB3.

M.M.M.

OPERACIÓ VOLTOR

M.M.M. | 15/03/2010, 13:46

L'operació voltor segueix oberta, acaban de detenir a buills i altre pájaro.

Idò, què vos pensau

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb