URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Disolució i auditoria del Consorci de la Gola

Alternativa | 16 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  S’ens ha avançat el PSM en fer-ho públic però a Alternativa també haviem demanat a la conselleria de Medi Ambient la dissolució del Consorci de “La Gola",que va ser creat durant la legislatura negra del PP-UM. Amb la sortida d’UM del govern la veritat és que hem fet tota una sèrie de peticions que no hem fet públiques, unes per donar temps al nou govern i altres per que necessiten de discreció.Per les informacions que tenim la dissolució del Consorci està pràcticament decidida, però el que hem demanat també és una auditoria completa del Consorci.

El Consorci ha destacat per la seva opacitat que ha dificultat la fiscalització de les seves actuacions. No tenim representació al mateix i fins ara s’ens ha negat la més mínima informació, ni tan sols ens han donat una documentació tan bàsica com les actes del Consorci de la Gola a pesar de que les hem demanat en diverses ocasions. 

El Consorci ha disposat d’una gran quantitat de doblers que més que dedicar-se a la recuperació de la zona humida s’han dedicat ha fer un parc urbà caríssim, fer-se desenes de fotografies,  col·locar a un gerent i a una  secretària afins, fer obres que res tenien a veure amb la zona humida, com el sanejament de la Primera Línia del Port, o inclús destruir una part de la zona humida construint damunt un aparcament.

Ja el 19 de setembre del 2005 la diputada d’Els Verds Margalida Roselló va denunciar que de 528.565 euros, 228.000 es van invertir   en fustes (passarel·les, ponts...). Des d’aquell moment s’han succeït les obres a les que s’hauria de comprovar que no ha hagut cap sobrecost i que s’ha fet un ús adient dels doblers públics; retirada d’enderrocs, aparcament ...


En nombroses ocasions i articles a aquest blog hem denunciat el que es feia i no feia a la zona humida de la Gola, hem presentat una moció i també al·legacions a l’aparcament que s’està construint actualment (veure una part dels articles sobre el tema).

Al mes de maig del 2008 vam presentar una moció que va ser rebutjada  on entre altres coses demanavam  que l'Ajuntament demanés al Consorci afavorir la participació ciutadana  i acceptar l'adhesió de aquelles entitats que com el GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) poguessin aportar tota la seva experiència, propostes, assessorament  i informació per fer una veritable recuperació de la zona humida de la Gola. Aquell va ser un moment de crisi, dins l'homogeneïtat que havia fins aquell moment de l'equip de govern i en  Biel (PSM) es va abstenir

La Gola al fotobloc d'en Biel Perelló.

 

 

Comentaris

Pepe

Controls insuficients

Pepe | 17/03/2010, 09:10

En resposta al batle.
Primer aquests organismes no han suposat més eficiència i per tant més estalvi sinó just el contrari.
Respecte a l'auditoria l'hem de dir que el Consorci de la Gola té els mateixos controls comptables que tenien altres organismes com l'INESTUR o el Consorci Palma Arena per citar dos només. Controls que han demostrat la seva ineficàcia per detectar evidents malversacions de fons públics.
Hem posat un exemple molt concret de la manca de transparència d'aquestes organismes; no s'ens ha facilitat cap acta del Consordi a pesar de demanar-ho en nombroses ocasions.

Alternativa per Pollença

Al Diari de Balears

Alternativa per Pollença | 17/03/2010, 08:34

El batle assegura que el Consorci de la Gola s'audita cada any.

El batle de Pollença, Joan Cerdà, recordà ahir que el consorci de la Gola supera una auditoria cada any. Cerdà surt així eal pas de les crítiques d'Alternativa EU-Els Verds, que ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que auditi el Consorci de la Gola després de l'expulsió d'UM de totes les conselleries del Govern i el Consell.
Cerdà destacà el treball fet pel Consorci amb la recuperació de tota la zona humida. "Ha fet una tasca important per recuperar la propietat de tot el sòl, que ara és públic, i per la creació del passeig", digué. EB.

Pepe

Re: Disolució i auditoria del Consorci de la Gola

Pepe | 16/03/2010, 22:27

Esperam que s'arribi a fer aquesta auditoria que demanam. Una auditoria que ha de ser a fons comparant el cost d'algunes obres que s'han fet a la Gola amb obres similars a altres llocs.

Tomeu Cifre

Consorci

Tomeu Cifre | 16/03/2010, 10:12

El PSOE no ha d'acceptar res. Els que han de gestionar La Gola son de la Conselleria de Medi Ambient, perque son els que posen els duros, i segur que revisaran els comptes de dalt a baix, li diguis auditoria, anàlisi, exàmen o el que sigui.

Inocencio

Re: Disolució i auditoria del Consorci de la Gola

Inocencio | 16/03/2010, 09:36

Y otra más inocente ¿El PSOE aceptará auditar el Consorcio?

Inocencio

Re: Disolució i auditoria del Consorci de la Gola

Inocencio | 16/03/2010, 09:31

Una pregunta inocente. ¿Por qué en vez del concejal de medio ambiente es Francisca Ramon la que esta en este Consorcio?

Alternativa per Pollença

Re: Disolució i auditoria del Consorci de la Gola

Alternativa per Pollença | 16/03/2010, 09:10

Avui d'hora baixa tenim una roda de premsa conjunta amb altres regidors (Andreu Caballero, Col·lectiu Diògenes...) i Miquel Angel Llauger a Inca respecte al tema del canon digital.
Ja us informarem

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb