URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de març

Alternativa | 23 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 25 que es realitzara al Casal de Ca'n Llobera a les 20:00 hores.  Les podeu fer arribar a aquest mateix blog, al facebook o a alternativaperpollenca@gmail.com

Seguim amb la nostra feina; presentant mocions i alternatives.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació inicial, si procedeix, del reglament de règim interior del servei d’ajuda a domicili.

2.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a l’habilitació d’un espai permanent per la Ràdio Municipal i compliment de la seva ordenança reguladora .

El PSM demana que al 2010, s’habilitin les partides pressupostàries necessàries per col·locar la ràdio a un lloc definitiu  i demanen que es compleixi la normativa reguladora de la ràdio;a tots els programes la locució hauria de ser completament en català.

És clar que la ràdio municipal necessita disposar d’un bon espai per desenvolupar bé la seva feina, però a la situació econòmica municipal i d’espais actuals  no sembla factible que aquest problema es solucioni al 2010. Respecte al tema de la llengua; la programación de la radio es  prácticamente en la seva totalitat en català, només hi ha dos programes musicals en castellà. Un mínim percentatge de la programació en castellà pot ser més positiu per la difusió i coneixement de la llengua catalana que un 100% en català.

 3.-  Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la realització d’un pacte anti-corrupció  (article anterior).

Pensam que a la situació actual  és important que els regidors que formam part del ple municipal ens comprometem a lluitar contra la corrupció, apartant als corruptes i fent un codi ètic amb  mesures institucionals locals per a la prevenció i detecció de la gestió de recursos públics de forma irregular. A la Comissió l’equip de govern i el PP_UMP no veien la necessitat de portar aquest tema al ple. A  transparència comença per llevar temes com aquest al ple i tots els regidors hem de mostrar el nostre compromís contra la corrupció públicament.

4.-  Aprovació provisional, si procedeix, de l’ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis de l’escola municipal d’educació infantil La Gola.

La nova escoleta municipal del Port serà gestionada per una empresa privada , nosaltres com sempre defensam la gestió pública i més a un tema tan fonamental com l’educació.

És lamentable que encara no hi hagi un sistema públic d’escoletes de  0 a 3 anys i que l’ajuda del govern  a aquestes escoletes sigui mínima

A l’ordenança a l’hora de fixar les taxes i descomptes s’hauria de tenir en compte la renda per capita i altres indicadors econòmics i socials.

A la comissió també vam comentar que seria una bona oportunitat honrar el record de na Clara Hammerl posant el seu nom a aquesta nova escoleta.

5.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN de disconformitat amb les mesures de lluita contra la crisi econòmica proposades pel Govern de l’Estat 

Moció que en realitat són dues, ja que són dos temes diferents encara que relacionats. La moció va contra la jubilació obligatòria als 67 anys i la pujada de l’IVA al 18%. Evidentment coincidim amb el PSM a l’oposició a aquestes mesures impròpies d’un govern que es diu socialista. La portaveu del PSOE no es va mostrar gens contenta de que aquests temes arribin al ple municipal.

6 .- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN de suport a l’elaboració d’un PORN de s’Albufera de Mallorca i de l’ampliació de l’àmbit actual de Parc Natural .

Estam a  favor de la moció però no de les formes. Ja és la segona moció, on es presenten temes que ja havia presentat Alternativa i als que el PSM a l’equip de govern no els havia donat suport. El podeu valorar vosaltres mateixos fa dos anys van votar en contra de:

- Sol·licitar al Consell de Mallorca que es pronunciï i que instí a l'ajuntament de Muro a l'anul·lació de la llicència d'obres de construcció d'un Camp de Golf a l'àrea de Son Bosc, Muro.

- Sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient la realització totes les gestions necessàries per a incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca

7. - Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa als estudis i informes previs a la realització de l’auditori 

Presentam en forma de moció el que hem demanat reiteradament i el que s’hauria d’haver fet des del principi;

- La realització d’un informe dels serveis tècnics municipals que justifiquen el pressupost previst per la realització de l’auditori.
- La realització d’un estudi que justifica la necessitat d'una sala de 600 places de capacitat amb dades objectives .

 

- La realització d’un estudi per part dels tècnics municipals on es faci una previsió de les partides pressupostaries anuals necessàries pel manteniment, dotació de personal i programació artística.

8.- Propostes/Mocions d’urgència

L’equip de govern presentará una operació de tresoreria per import de 2,250.000. Les entitats locals poden concertar amb entitats finaceres operacions de crèdit a curt termini ( per un període no superior a un any)  per atendre desfases temporals de tresoreria, però en aquest cas estam parlant d’un dèficit estructural i de deute de llarg termini. O sigui l’equip de govern segueix sense afrontar els problemes econòmics de l’Ajuntament i segueix amb la seva fugida cap endavant.

 II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 

 

 

Comentaris

Pepe

Platges

Pepe | 24/03/2010, 22:41

Un dels temes que tenim pendents a comentar a aquest blog és aquest de les platges, on l'actitud del batle i del regidor de medi ambient han estat vergonyoses. A part de no informar a cap grup de l'oposició d'un tema, que al manco el batle coneixia des del final de l'estiu passat, per col·locar-nos ara en la teoria dels fets consumats. El senyor regidor de Medi Ambient va enviar fa unes setmanes informació al PP-UMP i el PSM i no a nosaltres. I no va ser cap errada sinó una decisió premeditada.
Ja parlarem...
Al ple hem presentat una sèrie de preguntes sobre el tema.

JRV

AA.VV. del Moll i platges

JRV | 24/03/2010, 19:37

Si l'Ajuntament condona els 170.000€ que l'associació de veins del Moll, segons és diu, no pot pagar malgrat tingui patrimoni, voldria veura com ho explica. Farà unos contribucions especials? Posarà al rebut " deute de la AA.VV. del Moll"? No son alguns d'aquests que s'omplen la boca de parlar de la conveniencia de privatitzar el fins i tot al Bonjesús? Però ara callan, com els amics den Matas?

Garci

Re: Ple de març

Garci | 24/03/2010, 17:05

Tenim en Pepe-Messi. Ell totsol guanya els partits.

Seriosament: tenim un "equip" de gent molt nombrós, amb moltes ganes i amb molta capacitat per liderar un canvi en la política municipal. Estic convençut de que seran magnífics gestors d'aquí a un any i mig.

I, amés, estam oberts a que vengui qui vulgui a participar, i qui sap si a anar a les llistes o en llocs de sortida.

Pepe

Re: Ple de març

Pepe | 24/03/2010, 16:45

Som un partit de cantera i els nostres jugadors no es venen.

Florentino  follonero

Re: Ple de març

Florentino follonero | 24/03/2010, 12:06

No fichau galàcticos? Així no podeu guanyar mai!!!

JRV

Comentari

JRV | 24/03/2010, 11:00

Molt Bò, Pepe: " Si és socialista no pot estar al PSOE local"

Pepe

Re: Ple de març

Pepe | 24/03/2010, 09:10

Encara resta més d'un any per les eleccions i la gent ja parla de qui va o no va a les llistes... Es veu que hi ha ganes de que acabi aquesta legislatura.

Les llistes d'Alternativa a l'igual que al 2007 estaran formades per la gent que ha fet, fa o farà feina dins i amb Alternativa. Vull dir que no cercarem fitxar gent simplement per ser "populars" amb promeses o mentides. Una pràctica molt estesa i de resultats nefasts.

Respecte al que ha dit Garci no estic d'acord en una cosa si en Joan "Xineta" es defineix com socialista no pot estar amb el PSOE local.

Garci

Re: Ple de març

Garci | 24/03/2010, 08:38

Ostres, hi ha dues Alternatives?

Jo som coordinador i ni conec a aquest senyor, que per altre banda, he llegit i he vist que ell mateix se diu socialista (del PSOE). Per això m'estranya que la gent digui això.

tolito

Joan "Xineta"

tolito | 24/03/2010, 08:04

M'han dit que va a llistes amb alternativa.

Pepe

Re: Ple de març

Pepe | 23/03/2010, 11:47

Només he pogut sentir el final de l'entrevista a Tomeu (PSM),i em sa greu tornar a insistir en que a la nostra moció de fa dos anys de protecció de s'albufera no demanavam res a l'Ajuntament de Muro sinó al Consell que era qui podia i ha pogut aturar la barbaritat de Son Bosc.
Exactament demanavam:
Sol·licitar al Consell de Mallorca que es pronunciï i que instí a l'ajuntament de Muro a l'anul·lació de la llicència d'obres de construcció d'un Camp de Golf a l'àrea de Son Bosc, Muro.

Pepe

Biel

Pepe | 23/03/2010, 11:38

Biel més que endarrerir s'ha de redimensionar, hi ha unes subvencions que es poden aprofitar per fer un edifici adaptat a les nostres necessitats reals.
Respecte a l'obelisc ja hi ha dues persones que ens han dit que l'han llevat el que no hen tengut encara és la confirmació oficial.

Biel Vives

Auditori

Biel Vives | 23/03/2010, 11:29

Ja que la crisis nacinal com local mos aufega crec que sería de llibre que s'enderreris la construcció del Auditori fins que mes omanco la cosa estiques sanetjada (o cuasi senetjada).
EEs la meva opinió.
Pepe no em grada repica el test,pero me fa molt de mal saber que l'obelic amd el nom del nazis alemanys encara es a la Base del Moll.Que i poden fer? Salut i Republica.
Biel

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb