URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Alternativa | 29 Març, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Platges 2009.

Respecte a les platges primer hem de recordar que ja l’any passat ens assabentem per la premsa que l’Ajuntament havia arribat a un acord amb l’Associació de Veïns del Port, pel qual aquests no van fer les millores previstes al plec de condicions de les platges a canvi de mantenir els llocs de feina durant tota la temporada.

Pel que sabem en aquell cas igual que a l’actual el regidor de Medi Ambient va a ser informat quan ja havia un acord entre el batle i el president de l’Associació. Arrel d’aquella informació a la premsa al ple de maig del 2008 vam demanar  si els concessionaris havien presentat qualsevol documentació per demostrar com les afectava la crisi? Com va ser el seu plantejament? Quants de llocs de feina es pensaven llevar? Si l’acord s'havia fet per escrit? La resposta no va poder ser més general; ja existien les previsions de crisi a l' inici de la temporada i que aquestes previsions han estat certes pel que es va prendre aquesta decisió sense eliminar cap servei sinó que les millores s'han aplaçat. 

 Platges 2010

Ara fa unes setmanes s’ens va informar de que l’Associació de Veïns Port de Pollença tenia un deute  amb l’ Ajuntament de 174.000 euros, corresponent a la temporada del 2009.


 L’Associació proposa una nova licitació amb una reducció del cànon municipal de 153.000 euros i l'aplaçament del deute pendent. Igualment diuen que no poden fer
 front a les inversions que van contreure amb el plec de condicions.

 

Aquesta situació era coneguda al manco pel batle des del final de la temporada passada. El regidor d’Hisenda, va dir al ple de dijou  que coneixia la situació des de fa dos mesos. Però als grups de l’oposició no s’ens ha informat fins fa tres setmanes, quan  el regidor d’Hisenda Juanjo Mir va enviar informació sobre el tema als grups del PP-UMP i PSM, però de manera inaudita no el va fer a Alternativa. Aquest acte va ser totalment premeditat i profundament antidemocràtic. Finalment a nosaltres s’ens ha passat aquesta informació quan la vam demanar al ple del passat dijous.

 

Increïble va ser també quan al ple de dijous vam  demanar quan pensaven fer una reunió amb la resta de grups per decidir el que s’ha de fer a les platges del Port? Després d’intercanviar mirades d’interrogació amb el batle, el regidor de Medi Ambient i Hisenda, en Juanjo Mir va dir que suposava que fariam una reunió...!!!!!!! I

 

Des de la temporada passada l’equip de govern no ha volgut fer res, no han cercat cap solució al problema i ara ens informen del problema uns dies abans de que s’ inici la temporada (els comerciants i hotelers volen que les platges es troben en condicions aquests propers dies). L’Associació de Veïns i l’equip de govern han col·locat d’aquesta manera a tot el municipi davall de l’espasa de Damòcles de l’amenaça de no tenir muntades les platges muntades a principi de temporada.

 

Ni el que van fer l’any passat ni el que han fet enguany són maneres mínimament serioses  de fer les coses e inclús ens atrevim a dir que l’Ajuntament està fregant la il·legalitat.

 

Pensam que a la situació actual no s’ha de prorrogar l’autorització de l’explotació a l’Associació de Veïns, i nosaltres defensam el mateix que vam fer a principi d’aquesta legislatura;  l’empresa municipal EMSER és la que ha d’asumir la gestio directa de manteniment i explotació de  les platges com passa a Alcúdia.

 

 A la continuació d'aquest article podeu trobar la nota de premsa que ha fet el grup PP-UMP sobre el tema. 

 

Com deia l'interessant article  sobre l'entramat associatiu del municipi controlat per UM a la revista Sa Plaça (12 de març); " l'Associació de Veïns del Moll és veu com un entremat polític entorn UM, més que una associació en defensa dels interessos de la comunitat, ja que amb l'explotació de les platges l'associació és massa propoera a l'Ajuntament pel seu interés econòmic, i escedeixen de banda els aspectes més reivindicatius, com puguin ser la neteja i conservació del nucli del Moll, que té moltes zones abandonades"

 

 

 

 

 

 

PP-UMP DENUNCIEN QUE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS "EU MOLL" DEL PORT DE POLLENÇA NO PODRÀ EXPLOTAR LES PLATGES AQUEST ESTIU

 

Segons ens han comunicat des de l'Associació de veïns "Eu Moll" del Port de Pollença, aquests han traslladat a l'Ajuntament la impossibilitat d'aquesta entitat de continuar aquest estiu amb l'explotació de les platges del Port de Pollença si no es revisa el cànon a abonar per aquesta explotació.

 

L'associació demana una rebaixa d'uns 150.000 € del cànon anual. Sense aquesta rebaixa sostenen que no podran fer front al deute que tenen amb l'ajuntament de Pollença de la temporada passada, que és de 175.000 €, per la qual cosa, segons l'associació, si la temporada transcorre igual que l'any 2009 tindrien una deute acumulat de 327.000 €, així com la impossibilitat de fer front a les inversions que van contreure amb el plec de condicions.

 

La revisió del plec suposaria, des del punt de vista del grup PP-UMP un nou concurs públic la qual cosa provocaria un considerable retard en la posada a punt de les platges de cara a l'imminent començament de la temporada turística a principis d'abril coincidint amb la Setmana Santa. Segons ens ha manifestat l'associació, durant el transcurs de la temporada passada, l'esmentada associació ja va posar en coneixement del batle la situació econòmica per la que travessava i va sol·licitar cercar solucions de cara a l'any 2010, sense obtenir cap resposta clara sobre el tema .

 

Des del grup PP-UMP critiquem la inoperància de l'equip de govern en general, la del batle Joan Cerdà i la regidora delegada del "moll" Francisca Ramon en particular que una vegada més es veu reflectida en la situació que tindrem el proper mes quan les platges del Port de Pollença segueixin sense netejar i no s'hagi començat el muntatge. Han tingut temps suficient per tractar el tema i cercar solucions, encara que el compromís de l'Associació era l'explotació de les platges durant quatre anys, i el cànon fixat va ser acceptat per la mateixa, quan la conjuntura econòmica actual ja es perfilava amb dificultats la reacció del batle ha estat deixar passar el temps sense cercar una solució, sense tenir en compte el perjudici econòmic que portarà per al sector turístic el no tenir les platges amb els serveis adequats, així com la mala imatge d'un municipi que vol ser model de destinació i qualitat turística.

 

A més a dia d'avui, l'ajuntament està en una situació crítica des del punt de vista econòmic, sense els pressupostos del 2010 aprovats, i que requeriran un important esforç econòmic, per fer front  al dèficit del 2009 (més de tres milions deuros).

Una vegada més queda palès que l'equip de govern municipal es mou segons el ritme que li marca l'oposició, i no per la seva pròpia responsabilitat.

 

                                                                                                                              PP-UMP

 

Comentaris

Un Pollençí

Paltjas (aa.vv.pp.)

Un Pollençí | 27/05/2011, 17:45

En el año 1997 la aa.vv.pp. se jactaba de recaudar 100 millones de las antiguas pesetas, en el año 2008 se jactaba de recaudar Un millon de Euros, o 166 millones de las antiguas pesetas, esto nos da una media de 133 millones por temporada que multiplicado por 12 años nos da la friolera cantidad de 1.596 millones de las antiguas pesetas (9.600.000,00 Euros) y en el 2009 dejan de pagar 170.000,00 Euros al Ayuntamiento. ¡¡AUDITORIA YA!!

Ichigo

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Ichigo | 15/05/2011, 11:07

Un any després, i s'ha repetit aquesta jugarreta. Quina vergonya. :-(

JRV

Torrentó

JRV | 23/04/2010, 07:22

La sortida de pluvials que surt a les fotografies, al Passeig mes emblematic del Moll, el Passeig Voramar, existeix des de que el mon es mon, ja que arreplega les aigües pluvials de part de la serralada de la Penya Rotja i actualment, de l'urbanització de Boquer.
Ës evident que aquesta aigua ha d'anar a vessar a la mar, com ho feia sempre, abans que l'AA.VV.j ja fa uns 10 anys, tapés la sortida(!!??) i col·loques aquest tub, que alarma a tot hom, perque el seu deplorable estat i situació fa pensar que es tracta d'aigües fecals ( que també si han abocades, en qualque ocassió). A mes hi ha alguns edificis de l'urbanització Boquer que hi aboquen també a l'estiu aigües dels seus mal construïts soterranis, donant l'impressió igualment de fecals.
La intal·lació d'aquest tub fou una xapussa, tolerada per Costes en el seu moment, que ja veis l'imatge que dona.
Miquel Sànchez, a Calvià també hi ha algunes platges que son gestionades per concessionaris privats, però l'entrada d'ingressos a l'Ajuntament fa que aquest mantingui les "seves" gestionades per ell, al final hi surt guanyant i son "seves".

follonero

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

follonero | 22/04/2010, 18:55

Fa uns anys l'AAVV s'encarregava de les festes del Port i a més repartia un munt de subvencions. Ara no donen pràcticament subvencions a ningú i no tenen diners per pagar el canón. On son els diners? Tal vegades s'hauria d'encarregar una auditoria per veure que pasa, peró això o han de demanar els socis.

Miquel Sánchez

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Miquel Sánchez | 22/04/2010, 16:23

Jus un apunt JRV, els lots 8, 9 i 10 de les platges d'Alcúdia fins l'any 1998 al manco, els gestionava una empresa privada, jo feia la caixa cada dia.

Pepe

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Pepe | 22/04/2010, 16:07

Un bon aclariment JRV , és clar que hi ha gent que ja li va bé el clientelisme i parts i quarts actuals.

JRV

mangoneo

JRV | 22/04/2010, 15:50

Amb 150.000€ , s'hagués pogut retirar un elefant amb un trasatlantic de luxe de la platja.
Com a comparació, dir-te que a Alcudia, per exemple, les platges les gestiona des de sempre l'Ajuntament a travers de la seva empresa municipal EMSA, així com varies platges a Calviá la empresa municipàl de Calviá , Calvia 2000, i així a altres municipis. No se perque a Pollença hem de ser mes tontos o incapaços.
Dir-te que jo he colaborat amb l'Associació de veins del moll des de els principis dels anys 60, quan una persona altruista i filantròpica com era don Manuel Caballer inicia el portar arena amb carros a la platja d'Albercuitx, i que el que hi ha ara, me refereixo a la directiva, no al personal que treballa a l'Associació, mes competent que no els seus directius, talment com passa a l'Ajuntament, , no te res a veura amb aquestes actituts dessinteressades i altruistes que describeixo.

JRV

Per favor

JRV | 22/04/2010, 15:34

No entenc en absolut el comentari adreçat a "joan ramon de les aigos" (SIC) Es vera que Emser no te experiencia en platges, com no la te cap directiu de l'associació de veins del moll, per exemple. Emser fa recollida de residus solids urbans(RSU), i el subministrament d'aigua potable,no te a càrrec seu cap platge, la neteja dels carrers, de cap cabra ni res parescut. Qui ho te a càrrec seu és el concessionari de la platja, el que cobra per les hamaques, etc. La brigada d'obres de l'AJUNTAMENT és a qui se li va encarregar la recollida de la cabra, no te res a veura amb EMSER, qualsevol pollenci minimament informat ho sap. Continuant la informació te dire que el cap de personal indelegable dels Ajuntaments, sempre es el batlle. En el cas de la brigada d'obres i serveis, el regidor es Martí Ochogavia, el delegat per al personal , funcionari i laboral, Juanjo Mir, a qui els hauries de demanar explicacions i aclariments abans de posarte a escriure. Els tres mencionats tenen dedicació exclussiva, cobren mes o manco tres vegades mes que qualsevol operari de la brigada.
Te pòdria dir el mal equipat que està el personal de l'Ajuntament per aquestes situacions, que llevant 2 dedicacions exclussives podria millorar molt.
Te puc assegurar que l'historia de la cabra , molt pollencina la historia ( o histèria), no hagués sigut així si Emser tingués les platges a càrrec seu. Per cert: on era, a tot això, el concessionari de la platja, el que cobra les hamaques, etc.

Pepe

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Pepe | 22/04/2010, 14:32

Veig que saps més que nosaltres i que el regidor de policia i el batle, ja que els vaig demanar al darrer ple per aquest tema de la cabra i no sabien res d'aquest tema.
Quina és la teva alternativa? No és un tema per fer bromes.

juan ramón de les aigos

per favor

juan ramón de les aigos | 22/04/2010, 08:57

Totalment d'acord.
A EMSER ja tenim experiencia en el tema de la gestio de platges, com ho demostra la eficaç resolucio del problema de la cabra de cala molins.
No hi ha cap dubte de la nostra competencia, i segur que no tendriem cap problema per gestionar les plajes del moll.
Cap pollencí dubta de la nostra capacitat.
....no?

h)ttp://www.elmundo.es/elmundo/2010/03/05/baleares/1267777896.html

jrv

galgos-podencos

jrv | 29/03/2010, 21:14

Trob a faltar aqui qualque comentari del PSM sobre el que vareu votar o deixar de votar al darrer plé. La raça dels cans es molt important, la llebre sempre vols saber qui va començar a correr primer, i coses per l'estil, mentres el gos de UM o PP s'acosta cada vegada mes.

Pepe

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Pepe | 29/03/2010, 17:32

Un altre tema relacionat
Avui era al costat del claustre i en cinc minuts he vist tres grups variats(catalans, anglesos i alemanys) que s'han anat decebuts després de trobar-se les portes tancades.
Si no aprofitam el que tenim...

Ichigo

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Ichigo | 29/03/2010, 15:12

No more shall we part.

Miquel Sánchez

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Miquel Sánchez | 29/03/2010, 14:39

Els nous mercats emergents tenen la gratuïtat dels serveis a les platges com un reclam, si de veritat la platja no dona profits econòmics, Per què no donam aquest servei de forma gratuïta, o ha preu molt reduït ??

Pepe

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Pepe | 29/03/2010, 10:47

Hans, el tiempo deja a cada uno en su lugar .

Hans Monheim

Re: AAVV

Hans Monheim | 29/03/2010, 09:59

En hora buena Sr. Cifre, aquí los resultados de su “my way”. Su carta del 24 de Nov 2008 es un reconocimiento de su incapacidad de encabezar la AAVV.

De: Miquel Cifre
Fecha: 24 de noviembre de 2008 11:57
Asunto: Hola Hans
Para: hans.monheim

Hola Hans,

En primer lugar agradecerte el interés que siempre has mostrado por el Puerto Pollensa, es de agradecer especialmente cuando eres una persona que no ha nacido aquí pero que se que te sientes tan mollero como cualquier otro.

Entiendo tu frustración por todos los temas pendientes del Puerto, aunque no lo creas estamos trabajando para el Puerto, a mi manera y a mi estilo. Cada persona es libre de desempeñar el cargo de Presidente a su manera y eso se debe respetar, porque para que lo sepas en la AAVV somos más de mil socios y no todos piensan igual, ni todos esperan un enfrentamiento entre nosotros y los dirigentes. Otros como yo, pensamos que hay otras alternativas al enfrentamiento.

Un cordial saludo,

Miguel Cifre
Presidente AAVV Port de Pollença

Pepe

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Pepe | 29/03/2010, 09:52

Podem continuar parlant de les palmeres a aquest article.
El problema és que a Martí del Paraíso no li importa que digui el tècnic de medi ambient ni respecte al solar de Llenaire ni respecte a les palmeres. I així anam.

Miquel Sánchez

Re: L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Miquel Sánchez | 29/03/2010, 08:03

Els afiliats d'ALTERNATIVA PER POLLENÇA que teníeu totes les dates correctes a la vostra sol.licitud heu rebut un regalet de na Tonina als vostres comptes corrents, mirau el compte corrent per no caure en despeses de devolució.

Els que teníeu incidències us vaig enviar un correu electrònic demanant comptes corrents, etc. n'hi ha que encara no heu dit res, si no heu rebut aquest correu us posau en contacte amb algú de nosaltres pels mitjans habituals.

Gràcies a tots

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb