URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Matas en escac.

Alternativa | 30 Març, 2010 08:19 | facebook.com twitter.com

L'enroc del fiscal Barceló no va servir i després de les torres, els cavalls, els alfils i la dama ... El rei es troba en escac.

Ara només resta esperar per saber si es fa escac i mat

El jutge José Castro, ha ratificat avui la petició feta divendres passat per part de la fiscalia i ha dictat presó eludible amb fiança de 3 milions d'euros per a en Jaume Matas. Si voleu llegir  la interlocutòria dictada pel jutge José Castro (181 pàgines)

Segons el diari Balears; fonts judicials confirmen que el termini per saldar aquesta fiança expira a les 72 hores hàbils, que en aquest cas coincidirien amb el dimecres 7 d'abril a les dotze de la nit, degut a les festivitats de Setmana Santa.

 Ara esperam les explicacions del fiscal en cap de les Illes Balears en Bartomeu Barceló  i del Partit Popular. Als dos casos s'haurien de depurar responsabilitats.

A l'enllaç podeu llegir l'escrit de fiscalia, una lectura imprescindible. 58 pàgines de malbaratament de diners públics, de falsedat documental, de prevaricació administrativa, de frau a l'administració, de suborn, d'emblanquiment de capital, de delicte electoral i de delicte contra Hisenda.

Aquests delictes són castigats amb penes que sumen, en total, seixanta-vuit anys de presó. Tot amb tot, en cas de ser declarat culpable, l'ex-president en compliria, a tot estirar, vint-i-quatre, car la llei estableix que la pena màxima per més d'un delicte no pot superar el triple de la pena més greu. I segons la llei, la més greu és la que castiga el malbaratament de diners públics: vuit anys de presó; i vuit per tres, fan vint-i-quatre.

Memòria visual. El pacte entre PP i UMP del 2003. Males companyes. 

 

Comentaris

Ichigo

Re: Matas en escac.

Ichigo | 06/04/2010, 15:36

Perdona si ho he dit per això de la pena capital. Però això si: Matas ha de ser castigat. No el condemnarem a mort però sí a la gàbia.

pp +Um = cor(umpp)ció?

que a de dir

pp +Um = cor(umpp)ció? | 01/04/2010, 16:28

Trist o apoteòsic final, segons com es miri, per qui va ser l'home més poderós de Mallorca des de 2003 a 2007. Tanmateix, el seu era un poder amb els peus de fang, ara ho hem vist, i les seves amistats, conveniències: Jaume Matas estava tot sol, i tot sol ha quedat.

De Madrid, Matas en va dur els contactes i la xuleria, i l'autoconvenciment que estava per damunt del bé i del mal: tot estava "bé" o "malament" segons si ho feia ell o no, simplement. Perdut el poder, els contactes, els amics, el passaport i la feina, el que no ha perdut l'ex-ministre és la seva prepotència. Així ho ha vist el jutge Castro aquests dies d'instrucció, i n'ha deixat constància en un text, la interlocutòria de la instrucció, que de ben segur passarà a formar part de la cultura popular del nostre país, un autèntic document antològic que resumeix, en detall i massa bé, com era la manera de funcionar del matrimoni Matas-Areal i de tota una manera d'entendre la vida, la dels "nous rics" mallorquins que fan la fortuna a costa de robar: "vostè ha vengut a burlar-se dels simples mortals", etziba el jutge a l'ex-president.

"Pot estar content que no l'einvïi a la presó". Més o manco, això és el que se'n desprèn del text, que traspua un cansament evident per part del jutge del to i les formes de Matas durant tota la seva declaració: "amb molta freqüència utilitzava l'expressió, fregant la divinitat, "que es faci", per al·ludir a la manifestació de la seva voluntat política". L'ha calat bé, el magistrat José Castro, a un personatge que, partint d'un escaló social no gens rellevant, va ascendir dins els governs corruptes de Grabiel Cañellas fins a trobar-se amb massa poder, més del que una mentalitat com la seva podia assumir; a això s'hi ha de sumar la personalitat de Maite Areal, diposada a no treballar gens i a viure molt bé, sense preocupar-se dels doblers. Matas-Areal: més que un matrimoni mafiós, un matrimoni "bufa" que fregaven el ridícul.
Ara són la riota de tot Palma, de tot Mallorca, i molt probablement de tot l'estat. L'ex-president té fins dimecres a les 12 de la nit per pagar els 3 milions d'euros de fiança, o anirà a la presó. Segurament haurà d'hipotecar totes les seves propietats, a ningú li hauria d'estranyar que les bosses i rellotges Louis Vuitton o les graneteres de wàter marca Inda s'hagin d'empenyorar. No ingressarà a presó, però Matas quedarà en una petita misèria, a més de la moral, política i social: el fracàs econòmic de qui es vanagloriava de ser el millor gestor de la història de les Balears.

Miquel Sánchez

Re: Matas en escac.

Miquel Sánchez | 31/03/2010, 21:13

gaudeix de IB HD si pots

Miquel Sánchez

Re: Matas en escac.

Miquel Sánchez | 31/03/2010, 20:52

Tots el que reben la TV d'Alcúdia no tenen problemes, el problema està a Albeguins.

Una vegada més el sistema d'alarma no han funcionat el telèfon de ABERTIS TELECOM comunica tot el temps i l'altre només dona informació no és per avaries i m'han tornat l'email que he enviat a la direcció d'ABERTIS.

Garci

Re: Matas en escac.

Garci | 31/03/2010, 20:45

Hola Toni, jo no se el perquè, però hi ha zones de Pollença que el TDT no es veu (c/Madre Alberta) i a altres si (Zona Calvari).

En Miquel deu saber-ne més coses.

Toni

TDT

Toni | 31/03/2010, 19:07

Algu sap pq no fcunciona la TV a POLLENÇA?

Maki

Regidora absent

Maki | 31/03/2010, 16:57

La regidora del PSOE amb dedicació, d'exclussiva, res de res. Les aules d'adults, especialment la professora d'adults d'anglés, sense questionar la seva capacitat, fa el que li dona la gana, fa classes quan vol(avui per exemple no n'hi ha) i a les classes hi ha mes temps de cotilleo que de classe, així els alumnes que van per aprendre, perden molt temps. Tal volta li hauriem de dir a la regidora, que existeixen les classes d'adults a Pollença, pagades per l'Ajuntament.

Pepe

Re: Matas en escac.

Pepe | 31/03/2010, 16:49

Jo he començat a llegir l'auto del jutge i la veritat que és molt entretengut i crec que dona una visió molt clara del poc respecte que s'ha tengut pels doblers públics.

És difícil no indignar-se amb tot el que es va fer i en com s'han volgut falsejar proves.

Miquel Sánchez

Re: Matas en escac.

Miquel Sánchez | 31/03/2010, 16:21

Jo amb el tema aquest del Senyor Matas no tinc res que dir, no conec el tema per poder donar una opinió, crec del Jutge Castro què pot ser que el llenguatge de "l'auto" no sigui el més apropiat però crec que es fruit d'un estat d'anim d'una persona indignada i molt emprenyada pel que ha viscut aquest darrers dies.

Pero no dubt de la seva imparcialitat que sectors del PP comencen a questionar.

Alternativa per Pollença

Renovació

Alternativa per Pollença | 31/03/2010, 16:08

La "renovació" proclamada pel president del PP, José Ramón Bauzá, incorpora, exconsellers del Govern de Jaume Matas, imputats en casos judicials (Josep Juan Cardona i Jaume Font) i el batle de Calvià, Carlos Delgado. El líder del sector més dretà i espanyolista, contrari al procés de normalització lingüística i partidari del secessionisme de la llengua catalana, es converteix en nou vicepresident.

Alternativa per Pollença

La jutgessa de l'Operació Voltor prorroga un altre mes el secret de sumari

Alternativa per Pollença | 31/03/2010, 16:03

La titular del Jutjat d'Instrucció número 10, Mari Carmen Abrines, ha decretat avui mitjançant un acte per prorrogar un mes el secret de sumari de l'Operació Voltor, que investiga el presumpte desviament de fons públics a través de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur) a empresaris propers a Unió Mallorquina (UM) en forma de contractes i subvencions irregulars, segons van informar a Europa Press fonts judicials.

Alternativa per Pollença

Re: Matas en escac.

Alternativa per Pollença | 30/03/2010, 19:16

MOLT IMPORTANT, DONAU-LI LA MÀXIMA DIFUSIÓ

Fes un clic per Son Bosc en aquesta nova plana informativa, en la que es repassa la situació d’aquest espai amenaçat i s'identifica als responsables de la seva destrucció.
Ajuda’ns a reclamar la protecció definitiva.

www.gobmallorca.com/sonbosc/

gobmallorca.com/sonbosc/

Pepe

Re: Matas en escac.

Pepe | 30/03/2010, 18:50

I tots els casos que resten per investigar començant pel metro de Palma...
Cal donar més mitjans a la justícia

curios

Embaixadors del PP.

curios | 30/03/2010, 16:00

El renou mediàtic d'aquesta setmana del cas Matas ha deixat en un autèntic segon pla la resta de casos de corrupció pendents. Per sort, l'actualitat és rabiosa, i se'n recorda de tornar a la primera línia els escàndols que pareixien deixats de banda. Així per tant, els mallorquins podrem gaudir de veure l'ex-conseller de Comerç del gabinet de Jaume Matas, i ex-president del PP pitiús, Josep Juan Cardona, declarar el proper dia 21 com a imputat pel cas Scala, que és el nom policial del patètic afer del CDEIB, amb el pot de Cola-Cao enterrat com a emblema.

Josep Juan Cardona, com a diputat actual del grup parlamentari popular, manté la seva condició d'aforat, i per tant, declararà davant el jutge Antoni Capó del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. La trama del cas Scala seria una operació organitzada pel propi Cardona, a més del director general Kurt Viaene, i Antònia ordinas, gerent del CDEIB, per desviar fons milionaris a empreses i negocis propis, a través dels programes de "promoció exterior" del comerç i la indústria balears.

La imatge pletòrica per a la posteritat, de la policia desenterrant un botí de 300.000 euros del jardí d'Antònia Ordinas són la prova més gràfica del descontrol i les maneres del govern presidit per Jaume Matas. Per molt que avui sigui un simple "ex-militant de base", fou el responsable últim d'un govern que era un colador d'estafes a cada conselleria; Bauzá diu que "n'assumeix l'herència", i en efecte: Cardona és, a dia d'avui, diputat i militant del seu partit, votant cada una de les propostes que el PP presenta a la cambra balear.

curios

PP + UM= corrumppció?

curios | 30/03/2010, 15:57

El renou mediàtic d'aquesta setmana del cas Matas ha deixat en un autèntic segon pla la resta de casos de corrupció pendents. Per sort, l'actualitat és rabiosa, i se'n recorda de tornar a la primera línia els escàndols que pareixien deixats de banda. Així per tant, els mallorquins podrem gaudir de veure l'ex-conseller de Comerç del gabinet de Jaume Matas, i ex-president del PP pitiús, Josep Juan Cardona, declarar el proper dia 21 com a imputat pel cas Scala, que és el nom policial del patètic afer del CDEIB, amb el pot de Cola-Cao enterrat com a emblema.

Josep Juan Cardona, com a diputat actual del grup parlamentari popular, manté la seva condició d'aforat, i per tant, declararà davant el jutge Antoni Capó del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. La trama del cas Scala seria una operació organitzada pel propi Cardona, a més del director general Kurt Viaene, i Antònia ordinas, gerent del CDEIB, per desviar fons milionaris a empreses i negocis propis, a través dels programes de "promoció exterior" del comerç i la indústria balears.

La imatge pletòrica per a la posteritat, de la policia desenterrant un botí de 300.000 euros del jardí d'Antònia Ordinas són la prova més gràfica del descontrol i les maneres del govern presidit per Jaume Matas. Per molt que avui sigui un simple "ex-militant de base", fou el responsable últim d'un govern que era un colador d'estafes a cada conselleria; Bauzá diu que "n'assumeix l'herència", i en efecte: Cardona és, a dia d'avui, diputat i militant del seu partit, votant cada una de les propostes que el PP presenta a la cambra balear.

Hans

Re:Matas

Hans | 30/03/2010, 15:55

5 Mandamiento : No Mata(ra)s

Alternativa per Pollença

Lectura interessant

Alternativa per Pollença | 30/03/2010, 15:24

Pàg 2 de l'escrit del jutje

Con ocasión del registro practicado en la sede
social de Nimbus Publicidad, S.L. se intervinieron numerosos
documentos que, referidos a la campaña de las pasadas elecciones
Municipales y Autonómicas del Partido Popular en las pasadas
elecciones, de cuya gestión se encargaba tal entidad, hacían mención a
no facturar determinados conceptos, otros hacerlo a coste cero y otros
en “B”.

Pepe

Re: Matas en escac.

Pepe | 30/03/2010, 15:14

L'altre dia també vaig llegir que en Barceló encara treia pit. Aquest senyor hauria de deixar el seu càrrec, només la valentia del senyor jutge José Castro va permetre als fiscal Pedro Horrach i Joan Carrau fer la seva feina.

Pere

Fiscal en cap

Pere | 30/03/2010, 14:48

Avui matí, a ib3 radio han entrevistat el fiscal en cap qui ha donat la seva versió del que va passar.
L'entrevistador ha fet preguntes molt encertades i el fiscal ha sabut escapar-se'n molt be; rès d'estrany: una persona que ocupa el seu càrrec ha de tenir una enorme habilitat verbal tant per acusar com per sortir-se'n de les preguntes més compromeses.

Supos que l'entrevista es pot sentir a la web de ib3.

Joan Cifre

Re: Matas en escac.

Joan Cifre | 30/03/2010, 11:24

Ichigo, aquest es un partit pacifista totalment contrari a la pena de mort. S'ha d'exigir que tornin el que s'ha robat i que paguin el preu que la justicia consideri.
Comentaris com aquest sobren.

Ichigo

Re: Matas en escac.

Ichigo | 30/03/2010, 10:37

Esperam que hi hagi pena de mort contra Matas. Perquè ja està bé de no condemnar a mort als corruptes. Perquè si no, Matas tornarà a fer. I Espanya s'empobrirà encara més.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb