URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Uns fets exemplars. Al camí vell de Lluc pel Coll d'en Patró.

Alternativa | 31 Març, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Des de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts ens han fet arribar aquest interessant article, per una vegada amb una notícia positiva. Al ple de setembre de 2007 es va aprovar una moció nostra a proposta de la Plataforma; Proposta de recuperació de l'ús públic del camí del coll d'en Patró.

 

                                          UN FETS EXEMPLARS


                    AL CAMÍ VELL DE LLUC PEL COLL D’EN PATRÓ


         El camí Vell de Lluc pel coll d’en Patró és possiblement un dels camins documentats més antics de Pollença, així en el llibre “Camins i Aygues” de l’Arxiu Municipal del poble hi ha un document de l’any 1.330 fol núm. 8 hi consta “...de duas fitas de hon (o)r(i)s padronis....poss(essi)onys y qua transite diby carrarya p(u)b(lic)a als populatoribus......” . La documentació arxivística sobre aquest camí és important per demostrar que sempre ha estat públic, de fet  el Catàleg de Camins  de Pollença   cita quatre documents, el darrer de  l’any 1991 . El documentalista Antoni Gorries i Duran, ha localitzat 25 documents , 17 dels quals a l’Arxiu del Regne de Mallorca i 8 a l’Arxiu Municipal de Pollença.

       El camí comunicava les valls de Colonya i d’en March travessant la Serra de la Coma  pel coll d’en Patró. Hi ha dos camins públics  que arriben al coll d’en Patró, un és el  camí que comença aprop de l’esglèsia del Roser-Vell i arriba a ca n’Alordes, conegut anb els noms de “Camí de can Mos” i/o “ Camí de ca n’Alordes”, el  segon és el camí conegut amb els noms de “ Vell de lluc “ i/o “ de la Rafal”. El dos camins s’ajunten davant les barreres de ca n’Alordes i allà el dos camins convertits en un de sol puja fins a un portell tapat amb una paret seca ( hi ha un botador amb escalons volants). A partir d’aquest portell el camí continua atravessant la finca de can Guilló pel comellar del coll d’en Patró i l’Alzinar Gran. Ja sortint de can Guilló el camí continua cap a can Prats. En aquest tram hi ha dos portells un dells tapat amb paret seca (també té escalons volants) i l’altre amb una reixa. A partir de can Prats és on es veu el camí amb tota la seva bellesa, un camí de ferradura empedrat , de poc més d’un metre d’amplada i amb paret a cada costat, arriba  de dret fins a la cruïlla amb el camí de can Romí. El darrer tram actualmement no existeix, però testimonis  parlen d’un hort de tarongers i d’un portell avui tancat amb una reixa. Segons ells  aquest camí era utilitzat a la primera meitat del segle passat per gent que vivia pel voltants del carrer del Roser-Vell i que anava a collir oliva a Preduixella. També era usat per nines que anaven a escola a les monges del Sagrat Cor. Daquests fets la Plataforma Pro Camins Públics Oberts en té document notarial que en el seu moment en va entregar còpia a L’Ajuntament.

        Actualment el tram de ca n’Alordes està interceptat i sense continuitat ja que el primer propietari que ho va comprar, va posar les barreres damunt l’antic camí i amb la següent inscripció “ propiedat particular”  “ aquí yo vigilo siempre, atención” Els actuals propietaris han llevat les  inscripcions.

        Però no tot son agressions i malifetes en aquest camí. Aquest any hem constatat que no tots els propietaris  de finques confrontants amb camins públics es comporten igual. A can Guilló on el camí segueix  des de el coll d’en Patró per l’Alzinar Gran, han posat una tanca  de d’1’3 metres d’alçada, però a un metre aproximadament de l’antic traçat del camí. S’ha respectat el camí en tot el seu traçat encara que en alguns trams l’antic camí és molt difícil de reconeixer.

          La Plataforma pro Camins Públics Oberts vol donar des de aquest article  l’enhorabona el propietari de can Guilló i a les persones que han con tribuït a respectar el camí en aquest tram del seu traçat.  Tant de bo aquest  fet servís d’exemple a altres propietaris de finques confrontants amb camins públics.

 

 

 

Comentaris

idoi

PP corr(um-pp)tion

idoi | 31/03/2010, 20:17

L'any 2003, retornat al Consolat, Jaume Matas va rebre una molt honorífica distinció: "Ambaixador de l'Antic Regne de València", de mans del seu amic Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana. El títol el va crear el Consell valencià aposta per ell, ja que des d'aleshores no l'ha rebut ningú més. Camps va justificar tan alta distinció perquè Matas, com a ministre de Medi Ambient, amb la seva idea de Pla Hidrològic (que va aixecar mig Espanya en contra) havia fet molt pels valencians: en efecte, els nombrosíssims promotors urbanístics valencians estaven entusiasmats amb el PHN, que els permetria duplicar o triplicar la construcció de camps de golf.
Ara se veu que Camps i Matas ja no són tan amics. L'ex-ministre és íntim d'Eduardo Zaplana, que és, al seu torn, "íntim" enemic de Camps. Però la Generalitat no pensa, de moment, en revocar el títol d'ambaixador a Jaume Matas, tot i que els socialistes valencians ja han corregut a demanar-ho. De fet, Matas, corrupte i estafador fiscal, és possiblement el millor representant que pot trobar Francisco Camps, màxim representant valencià de la trama Gürtel: tots dos són un excel·lent exemple de com funciona el PP. Rajoy té el mateix concepte de tots dos, per cert.

Pepe

Re: Uns fets exemplars. Al camí vell de Lluc pel Coll d'en Patró.

Pepe | 31/03/2010, 15:26

Que una regidora amb dedicació exclusiva no pugui ser localitzada per donar explicacions d'un tema tan important demostra fins on hem arribat.
La mateixa regidora que va portar al darrer ple per la seva aprovació inicial el reglament de règim interior del servei d'ajuda a domicili amb la impressió de que ni se l'havia llegit , ja que quan vam fer una pregunta sobre un punt sense sentit al reglament no va ser capaç d'explicar-nos res.

Evidentment en aquestes condicions difícilment PRODIS podrà obrir el local de la plaça Joan Cerdà.

Follonero

Re: Uns fets exemplars. Al camí vell de Lluc pel Coll d'en Patró.

Follonero | 31/03/2010, 09:25

Evidentement el batle igual

Follonero

Re: Uns fets exemplars. Al camí vell de Lluc pel Coll d'en Patró.

Follonero | 31/03/2010, 09:24

Jo proposoraria que la regidora passas a cobrar el sou mínim interprofessional i la resta fou per pagar els deutes. És de vergonya!!!

mAKI

Dedicació exclussiva

mAKI | 31/03/2010, 08:25

"La regidora del PSOE que no fue localizada"
A MES DEL BATLLE DESENTENDRER-SE D'UN TEMA TAN SENSIBLE, LA REGIDORA EN DEDICACIÓ EXCLUSSIVA , "A VIVIR"..." I A COBRAR"...

Garci

Re: Uns fets exemplars. Al camí vell de Lluc pel Coll d'en Patró.

Garci | 31/03/2010, 08:02

És trist que a una associació com PRODIS també se'ls hi deguin diners i que hagin de tenir problemes per culpa de que l'Ajuntament no els paga.

I he dit "també" perquè la llista d'associacions que no cobren comença a ser molt llarga. Que algú hagi de passar penúries econòmiques per culpa de la ineptitud i inoperància d'un consistori municipal no té sentit.

Segurament, com va passar la darrera vegada que PRODIS va haver d'anar a la premsa, la regidora els tornarà a fer promeses de pagament. Haver d'anar a la premsa per a obtenir respostes no hauria de ser lo normal, però sol funcionar.

Alternativa per Pollença

Publicat a DM.

Alternativa per Pollença | 31/03/2010, 07:38

J. FRAU. POLLENÇA. La asociación Pro-Ajuda a les Persones Discapacitades de Pollença (Prodis) denunció ayer que el Ayuntamiento incumple el convenio firmado conjuntamente el pasado año 2006 y que desde el mes de enero de 2009 no cumple con su compromiso de abonar los gastos que genera la ocupación de un grupo de personas discapacitadas. En total, la entidad afirma que la cantidad pendiente de cobrar por este concepto asciende a 24.087 euros, aunque añade que existen otras partidas económicas que adeuda el ayuntamiento de Pollença.
En un comunicado, Prodis reivindica "el derecho de un grupo de personas con discapacidad a cobrar su salario".
El convenio firmado entre la asociación y el ayuntamiento de Pollença en el año 2006 establece el compromiso de la institución municipal de abonar la contraprestación que realiza la entidad mediante la integración laboral de tres personas con discapacidad en otras tantas escuelas del municipio. La asociación asegura que sigue cumpliendo con esta prestación, pero el Ayuntamiento "no abona los gastos generados por este servicio de conserjería desde enero de 2009".

"Situación insostenible"

La falta de pago por parte del Consistorio ha motivado que Prodis haya tenido que afrontar las nóminas de estas personas, por lo que la situación "se ha vuelto insostenible y afecta a la globalidad de la entidad", asegura en la nota. "Los miembros de la junta directiva, profesionales, usuarios y familiares nos sentimos muy decepcionados por las continuas falsas promesas del alcalde", añade.
El alcalde Joan Cerdà (UM) remitió ayer a este diario a hablar sobre esta cuestión con una regidora del PSOE que no fue localizada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb