URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta Oberta de la Donada de l'Ermita del Calvari.

Alternativa | 06 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

La donada de l'Ermita del Calvari ens ha enviat la següent carta. Aquest és un tema en el que estam fent feina.

Veure anteriors articles: Fer negoci al Calvari i el cas Ermita del Calvari

 

Carta Oberta de la Donada de l'Ermita del Calvari.

Primer volia explicar com la meva família ha arribat a ser els donats de l’Oratori del Calvari, encarregats de l’obertura i neteja de l'Ermita i de la plaça. Al seu dia es va construir al costat d’aquest Oratori una casa per servir d’habitatge a una familia de donats. A 1994 l’Ajuntament va autoritzar l’activitat de quiosc públic amb la idea de que el mateix pogués servir per ajudar al manteniment de la família del donat - per cuidar tot l’any l’Oratori... -(fins aquell moment només s’obria per esdeveniments puntuals).

A l’any 2000, quan al primer donat no li va interessar renovar el contracte, es va fer un segon contracte a un nou arrendatari, al que ja no va respectar el sentit original de la cessió; i que ja no va viure a la casa ni es va encarregar de l'Ermita, sinó que va subcontractar a nosaltres per aquesta feina.

Carlos, el meu marit va treballar com cambrer del quiosc, però tenia un salari només que durant set mesos; mentre exerciam els dos de donats i manteniam obert i net l’Oratori durant dotze mesos al any...

Des de l’any passat, en Gener de 2009 - l’arrendatari ens vol desnonar -a nosaltres i el nostre nin de quatre anys de la casa. No per que no hàgim fet bé la nostra feina; els veïns i visitants poden donar fe de la nostra bona feina i tenim el suport de la família de Can Pontico (propietaris originals) i de la Cofraria del Santíssim Crist del Calvari, sinó per què tant l’arrendatari com una veïna volen convertir la nostra casa en un Restaurant...

El Poble de Pollença ha de pensar que suposaria fer un restaurant a l’Oratori -que es convertiria en l’afegit a un negoci... Si el Poble de Pollença accepta aquest canvi d'habitatge a restaurant - amb tot el que això comporta, quan soroll nocturn i cotxes per tot el Camí de les Creus; doncs, la feina dels donats s’acabarà... El nostre labor i treball, consisteix a vigilar i tenir cura de la Capella, obrir i tancar-la, netejar la sagristia i entre moltes altres coses més, mantenir la plaça i l'entorn lliures de fulles, etc.. Un lloc tan bonic no es pot descurar, ni proposar-li canvis desfavorables!

Des de fa un any nosaltres seguim fent les feines de donats a canvi de res, ja que l'únic sou s’ens va ser llevat, al tancar el quiosc... Necessitaríem l'ajuda i el suport del Poble de Pollença per recuperar el sentit original de cessió de la casa i el quiosc a una família que s’ocupi de l'Ermita del Calvari i els seus voltants.

Nombrosos dels nostres veïns aquí al Calvari ens donen suport incondicionalment i estan disposats a engegar unes peticions de signatures perquè així, s'entengui bé la importància d'aquest assumpte. La nostra esperança llavors, és que el Batle, el Rector i el Germà Major de la Cofraria, es posin d'acord com es va fer antany... per a signar aquesta vegada el Contracte de Concessió en favor dels Donats.

Gràcies per la vostra comprensió i amb salutacions molt cordials,
 
  Rica Bruce Hector.

 

La casa al costat de l'ermita és on viu el donat Carlos i la seva família

 

 

 

Comentaris

Ichigo

Re: Carta Oberta de la Donada de l'Ermita del Calvari.

Ichigo | 06/04/2010, 15:57

Ara que sé, no s'entén com pot ser Mallorca avui, i manco si les coses continuen de malament a pitjor.
Abans no era tant aixì.

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:52

Ja s'ha sap què es porcs ho grufen tot.

Alternativa per Pollença

Re: Carta Oberta de la Donada de l'Ermita del Calvari.

Alternativa per Pollença | 06/04/2010, 15:44

Agrairiem que els comentaris d'una mateixa persona i del mateix tema com els de "Del DM" s'agrupin en un mateix per facilitar el debat a altres posts.

Gràcies.

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:24

Esta isla no la merecemos porque no la defendemos.Hay un pasaje bíblico que dice que no es bueno dar perlas a los cerdos.La similitud está en que Mallorca era una perla que se entrego a unos cerdos y por esto está pasando lo que está pasando.

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:08

Esto es peor que la construcción de colonias judías en la Cisjordania ocupada por Israel.Somos un país ocupado y expropiado por el latrocinio internacional."Nuestros políticos" nos están llevando al desastre general y al matadero.

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:07

La foto es la imagen de un fracaso colectivo como sociedad.Durante una temporada todos los periodistas decían que había que repensar Mallorca.¿Hay alguién que sepa pensar y repensar en Mallorca??.¿Qué clase de filosofía se enseña en las escuelas y facultades de este país?.

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:07

¿Nadie va a denunciar al Ayuntamiento de Llucmayor ante organismos internacionales?.¿Ningún partido político?.¿No va a haber ninguna convocatoria de manifestación?.

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:06

¿Para qué sirve la UIB y sus catedráticos??.

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:05

¿Esta depuradora va a emitir radón??

Del DM.

2.000 viviendas en Vallgornera.

Del DM. | 06/04/2010, 15:04

Esto no tiene ni cabeza ni pies.Es como todo lo que se construye en Mallorca.Lo único sensato sería borrar del mapa toda la urbanización y devolver los terrenos a su estado original.Cuándo el desastre lo inunde todo veremos lo de siempre;el mismo espectáculo de gente irresponsable dándose la culpa los unos a los otros,comèdia en los juzgados y daño general.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb